Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Ha valamit nem értenek, kérdezzék Petikét
  2018-06-03 23:25:53, vasárnap
 
  Ha valamit nem értenek, kérdezzék Petikét

Molnár Bálint | Június 1, Péntek | 13:57

Petike drága hazaszaladt Ámerikából és bevágtatott hanyatthomlok a Migráns1 közpénztelevízióba csacsorászni. Mivel nem vagyok Napóleon, egyéb elfoglaltságaim mellett képtelen voltam az óbégatására is figyelni, úgyhogy idézek az MTI-ből, mert azok sose hazudnak. Igaz, hogy szó szerint ugyanezzel a vinnyogó toporzékolással már tegnap is tele volt a fideszes propaganda mocsárvidéke, de sosem árt elégszer rácsodálkozni a világra:

Az Egyesült Államok újra úgy tekint Közép-Európára, mint természetes, stratégiai szövetségesére - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken reggel az M1 aktuális csatornán. Szijjártó Péter amerikai kollégájával, Mike Pompeóval szerdán Washingtonban folytatott megbeszélése nyomán rámutatott: Obama elnöksége idején Közép-Európa lekerült az amerikai külpolitika “pozitív napirendjéről", de ez megváltozott.

(...)

Az Egyesült Államok sokat segített az Ukrajnával kapcsolatos, kisebbségi jogok megsértéséből adódó konfliktusos helyzetek enyhítésében.

A Pompeóval folytatott megbeszélés előtt New Yorkban találkozott ukrán kollégájával és megállapodtak arról, hogy kormányközi munkacsoport jön létre, amely a Velencei Bizottság ajánlásának végrehajtását kíséri figyelemmel. Van remény a megoldásra, az ukrán oktatási miniszter konzultációt kezdett a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel, és rövidesen Beregszászon a magyar, illetve ukrán külügy- és oktatási miniszterek ülnek le az ottani magyarság vezetőivel a problémák megoldása érdekében.

Szijjártó Péter felháborítónak nevezte, hogy egy ENSZ bürokrata - a menekültügyi főbiztos - a tények figyelmen kívül hagyásával, az igazság ismerete nélkül tesz “mindenfajta karcos nyilatkozatokat" tagállamokról. Így például, mikor a Stop Soros törvénycsomagnak a visszavonására szólít fel, mely a főbiztos szerint jelentősen korlátozna civil szervezeteket és magánszemélyeket a menekültek és a menedékkérők támogatásában.

“Ha valamit nem értenek, kérdezzék meg!" De a migrációt alapvető jognak tekinteni a magyar és az európai emberek biztonsági érdekével ellentétes, mint ahogy az a sugalmazás is, hogy a határsértést el kell ismerni emberi jognak. Mindegy egyes ilyen nyilatkozat csak súlyosbítja a helyzetet, az európai emberek biztonságával játszik. Alapvető emberi jog, hogy mindenki a saját hazájában békében, nyugalomban, biztonságban élhessen. Ez a jog a magyar embereket is megilleti, és nem lehet e fölé helyezni a migráció nem létező emberi jogát.

Petike drága! Rakásra aléltunk itt mindannyian ezektől a hazafias gondolatoktól, hogy ti aztán értünk mindent és a mi biztonságunk. Csak halkan mondom, hogy az ország egyharmada jól meg van védve ugyan a rojtosra cincált verbális szólamaitok által, viszont beverte a fejét a létminimum küszöbébe, ha egyáltalán vágod, hogy az mit jelenthet onnan, a családi összefogásból összkomfortos villád medencéjének partjáról szemlélve.

Az mondjuk feltűnt, hogy a patetikus melldöngetésből valahogyan kifelejtődött, hogy némelyek számára a lopás is alapvető emberi jog. Pedig nem az. De mindegy, most nem erről szeretnék eszmét futtatni, hanem figyelmeztetnélek barátilag, hogy az ENSZ egyáltalán nincs egyedül a karcos nyilatkozataival, bár ebbe inkább ne menjünk bele, mert már a tököm tele van a soros hazugságaitokkal.

Az viszont tök vicces is lehetne, ha nem volna szánalmas, ahogyan az Egyesült Államok előtti lefetyelő térdre borulásod közepette a Velencei Bizottsággal takarózol az ukrajnai kisebbségi ügyben. Najó, itt bejön a képbe Soros, hiába próbálom kerülgetni a témát.

Szóval amikor néhány napja kiszivárgott, hogy az egyik feltétele annak, hogy az Európai Néppárt teljes jogú tagjai maradhassatok az, hogy a Stop Soros-törvénnyel várjátok meg a Velencei Bizottság állásfoglalását, és hajoljatok meg annak változtatási kérései előtt, simán letagadtátok, hogy lett volna ilyen ultimátum.

Abból viszont, hogy a kiszivárgott információ másnapján - a Velencei Bizottság és mindenki más állásfoglalását/tiltakozását magasról leszarva - csak azért is benyújtottátok a Stop Sorost, és most az ENSZ-et kurvaanyázod, amiért bírálni merészelte minden idők legótvarabb törvénytervezetét, világosan látszik: a veletek szemben alkalmazott kettős mércét állandóan felhánytorgató vernyogásaitok ellenére, a kettős mérce koronázatlan királyai vagytok.

Vagyis amikor a Velencei Bizottság ajánlásai kedvezőek az aktuális politikai pecsenyétek sütögetésének (bár kétségtelen, hogy az ukrán kérdésben legalább a jó oldalon álltok), akkor megfogadjátok, figyelemmel kíséritek, figyelembe veszitek. Amikor fél Európa tiltakozik azért, mert nem vagytok hajlandóak késsel-villával enni, mert összeesküvésekből rajzoltok gennyes, jogilag értelmezhetetlen, igénytelen törvényeket, mert megtoroltok, ellehetetlenítetek, mert szájba rúgjátok a transzparenciát, akkor mindenki kussoljon, és ne szólogasson be.

Így megy ez mifelénk, ez a Szijjártóról elhíresült kocsmai diplomácia ideáltipikus példája. Egyszerűen zseniális! A világ szégyenére összelapátolt, sunijogász igényességű, megválaszolatlan kérdésekben bővelkedő fércmű alkotóinak áll feljebb, és ők kérik ki maguknak, hogy a világ nem tudja értelmezni a hülyeséghalmazt, amit néphülyítésileg összekapirgáltak. Tökéletesen kerek.


https://kolozsvaros.com/rovidek/ha-valamit-nem-ertenek-kerdezzek-petiket/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ahogy rettegni sem kötelező, úgy vaknak és hülyének lenni se
  2018-06-03 23:24:26, vasárnap
 
  Ahogy rettegni sem kötelező, úgy vaknak és hülyének lenni sem az

Lázár Gergő | Ma | 17:57

A köztévé egyik műsorába meghívtak egy szakértőt, aki elemezte a spanyolországi helyzetet. Történt ugyanis, hogy a szocialista párt (PSOE) bizalmatlansági indítványt nyújtott be a kormánypárttal szemben. Ezt az indítványt pedig a többség támogatta, így Mariano Rajoy miniszterelnök kénytelen volt elfogadni a vereséget, ezzel lehetőséget adva egy új, Pedro Sanchez (PSOE) vezette kormánynak. Mariano Rajoy vesztét a mérhetetlen korrupció és a katalánokkal szemben mutatott hozzáállása okozta, mely a mai napig megoldatlan probléma.

Noha a spanyolok magukban nyilván dühösek - már azok, akik a lemondatott kormány szimpatizánsai voltak - ez a hétköznapokban mégsem szembetűnő. Nincsenek viták, sem tüntetések. Az emberek elfogadták, hogy ez a demokrácia része, így hát élik tovább az életüket. Na de térjünk is vissza az M1 csatorna által megszólaltatott szakértőhöz, aki elsők között - az MTI híradása szerint legalábbis - a migrációról beszélt, mint megoldandó, veszélyes problémáról.

Domonkos Endre az M1 aktuális csatornán vasárnap ezek közül kiemelte az illegális bevándorlást, ami Spanyolországot erősen érinti Észak-Afrika felől, nagy biztonsági kockázattal.

Hogy Domonkos Endrének megmondták, hogy mit mondjon, vagy pedig az M1 riportere erőszakolta ki belőle ezt a választ, azt nem tudom. Azt viszont állíthatom - lévén hogy itt élek - hogy az illegális bevándorlás soha nem volt és nem is lesz az ország legnagyobb problémája. Hogy mégis miért mondom ezt? Miért nem rettegek én is a bevándorló hordáktól és attól, hogy megerőszakolják asszonyainkat? Talán azért, mert ez itt nem jellemző és soha nem is volt, ugyanis Spanyolország az egyik olyan uniós ország, mely tárt karokkal várja a menekülteket.

Erre tökéletes példa, hogy az ország egyik legfontosabb épületén a Refugees welcome - köszöntjük a menekülteket - felirat lóg már évek óta. Az igaz, hogy az elmúlt évek kormányai egytől egyig korrupt gazemberek voltak, ez mégsem volt képes megváltoztatni az emberek mentalitását. A spanyolok ugyanis, ha valamivel nem értenek egyet, annak hangot adnak. Kimennek az utcára tíz-százezren ha kell és nyomatékosítják mondanivalójukat. Összefognak olyan ügyekért, melyet fontosnak vélnek, legyen bárki az ország élén.

Ehhez pedig - legyen is bármennyire korrupt - kénytelen igazodni a kormányzat. Spanyolország nem tegnap óta viselkedik ilyen módon a menekültekkel, hanem évtizedek óta. Itt ugyanis mindig éltek mások is. Mórok, zsidók, Afrika országaiból érkezők és muszlimok. Itt az emberek nem rettegnek a fejkendős asszonyoktól, sem a fekete-afrikai menekültektől. Nem rettegnek, mert tisztában vannak azzal, hogy nincs mitől rettegni. Ők a jobb élet reményében érkeztek ide, így hát kapnak egy lehetőséget. Ezzel vagy élnek, vagy nem, ez már tőlük függ.

Mint sokszor korábban írtunk róla, a város ahol én is élek, Granada elég speciális. Ugyanis a több évszázados mór megszállás mély nyomokat hagyott a város életében. Pozitív értelemben. Az ország leglátogatottabb látványossága az Alhambra nem egy több száz éves katolikus épület, hanem egy muszlim palota. Az az épület, amiért évente több millióan idelátogatnak, egy másik népcsoport büszkesége. Vagyis pont hogy nem, hiszen nem számít, hogy azt évszázadokkal ezelőtt muszlimok építették, vagy sem, az a granadaiak büszkesége.

Az valóban igaz, hogy elég nagy számban érkeznek Észak-Afrikából menekültek az ország déli határára, ez mégsem okoz akkora gondot, mint amennyire a magyar kormány szeretné, hogy okozzon. Ismét csak Granadával tudok példálózni. Azt biztosan tudom, hogy itt több tucat olyan segélyszervezet van, amely a menekültek elhelyezésével, étkeztetésével és úgy általában a megsegítésükkel foglalkozik. A helyi vöröskereszt - ezt onnan tudom, mert én is jártam oda - ingyenes nyelvórákat boztosít heti szinten, ahol azoknak is szívesen segítenek, akik esetleg sem írni, sem olvasni nem tudnak. Nem vetik meg őket, inkább segítik őket a beilleszkedésben.

Sok afrikai menekült jár le föl az utcákon, hogy kézzel készített ékszereket, táskákat vagy cipőket próbáljanak meg eladni az éppen arra járóknak. Én mióta itt élek, agresszív, esetleg részeg, vagy drogos afrikai menekülttel még nem találkoztam. Viszont találkoztam annál több atomrészeg, bedrogozott bennszülött, fehér európaival London és Brighton belvárosában. Legálisan ott élő, nem menekült, ugyanakkor a társadalomra veszélyes illetőkkel. Nekik nem volt céljuk a beilleszkedés, hisz ők úgy érezték, nekik nem kell, nekik alanyi jogon jár minden és majd a világ igazodik hozzájuk.

Spanyolországban olyan biztonsági kockázatot jelentenek az illegális bevándorlók, hogy én még szinte sehol (Budapestet is beleszámítva) nem éreztem magam ennyire biztonságban mint itt, a muszlimokkal és afrikai bevándorlókkal teli Granadában. A spanyol kormánynak a legnagyobb feladatot nem a menekültek elleni harc jelenti, hanem az, hogy ne lopják szét azt, ami még megmaradt. Ugyanis ha kevesebbet lopnának az ország politikusai, talán több pénz jutna arra is, hogy a munkanélküliek százezreinek újra lehetőséget teremtsenek arra, hogy ismét munkába állhassanak.

Ez pedig igaz a hazai kormányra is. Ugyanis a nem létező menekültekkel - szemben Spanyolországgal - való riogatás helyett, illetve alapvetően a rettegés helyett talán azzal is lehetne foglalkozni, hogy mégis miért hagyjuk, hogy Orbán Viktor és oligarchái a szemünk előtt rabolják szét az országot. Ahogy rettegni sem kötelező, úgy vaknak és hülyének lenni sem az. Ha ellenvéleményünk van, nyissuk ki a szánkat, az talán többet segít, mint hogy kussban hallgatunk.


https://kolozsvaros.com/2018/06/03/ahogy-rettegni-sem-kotelezo-ugy-vaknak-es-huly enek-lenni-sem-az/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1,3 milliárd forintot vettek ki Orbánék a család legnagyobb
  2018-06-03 23:15:50, vasárnap
 
  Jandó Zoltán
2018. május 29. 21:50• Piac

1,3 milliárd forintot vettek ki Orbánék a család legnagyobb cégéből

Fotó: MTI/H. Szabó Sándor

Minden korábbinál komolyabb osztalékot fizet az Orbán-család érdekeltségébe tartozó Dolomit Kőbányászati Kft., pedig még csak nem is ez volt a legerősebb éve a társaságnak. A tulajdonosok, köztük a miniszterelnök édesapja azonban nem csak a 2017-es nyereséget veszik ki a cégből, hanem a korábban felhalmozott profitot is. Így összesen több mint 2,5 milliárd forinttal gazdagodnak.

A Dolomit Kft. egyébként nem zárt kiemelkedően jó évet. Bár a 2,8 milliárdos árbevétel, és a 957 milliós adózott nyereség is jóval magasabb az egy évvel korábbinál, nem 2016-hoz érdemes viszonyítani, az ugyanis kifejezetten gyengén sikerült. Korábban viszont a mostaninál is voltak jobb évei a társaságnak, 2014-ben, és 2015-ben például egyaránt 3 milliárd feletti forgalmat és 1,1 milliárdot meghaladó profitot produkáltak.




Néhány esztendővel ezelőtt azonban még az volt a jellemző, hogy nem fizettek ki minden nyereséget a tulajdonosoknak: 2015 előtt mindig hagytak valamennyi pénzt a cégben. Három éve fordult elő először, hogy mindent kisöpörtek, tavaly pedig már többet is, mint amennyi a profit volt. Ezt ismételték meg az idén nagyban: a 2,5 milliárdos osztalékból közel 1,6 milliárdot a korábbi években felhalmozott nyerség terhére fizetnek most ki (a többit logikusan az idei 957 milliós profit adja).

A hatalmas osztalék nem teljes egészében kerül a kormányfő családjához, hiszen a cégben édesapja, Orbán Győző csak 51 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik.

A miniszterelnök édesapjára azonban így is 1,29 milliárdos kifizetés jutott.

A közgyűlési jegyzőkönyv szerint nem kell aggódni a cég jövőjével kapcsolatban: “Orbán Győző Bálint ügyvezető tájékoztatja a taggyűlést, a jegyzőkönyv útján írásban is, hogy a 2017. évi osztalék kifizetése nem veszélyezteti sem a társaság fizetőképességét, sem a hitelezők érdekeinek érvényesülését“.

Ha 2012 óta eltelt éveket nézzük, akkor az összes Orbán-cégből 7,43 milliárd forint osztalékot vettek ki, ebből az Orbán-családra 4,3 milliárd forint jutott.

A Dolomit Kft. nem az első olyan Orbán család érdekeltségébe tartozó cég, amely közzétette 2017-es számait. Kedd délelőtt a Gánt Kő Kft. beszámolója is elérhetővé vált. Ez utóbbiban azonban nem volt olyan nagy öröme egyetlen tulajdonosának, Orbán Győzőnek. A vállalat - amely tavaly még 730 milliós osztalékot termelt - ezúttal ugyanis veszteséges volt.

https://g7.24.hu/piac/20180529/13-milliard-forintot-vettek-ki-orbanek-a-csalad-le gnagyobb-cegebol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öt-, azaz ötezer forinttal támogatta Orbán Viktor az üldözöt
  2018-06-03 23:14:14, vasárnap
 
 
Öt-, azaz ötezer forinttal támogatta Orbán Viktor az üldözött keresztényeket

2018. június. 03. 16:04 Utolsó frissítés: 2018. június. 03. 16:09

Szerző:
hvg.hu

Reggel, a tizenkettedik kötcsei piknik kezdetekor tettünk közzé fotót a rendezvényen kihelyzett transzparens (!) adománygyűjtő pikszisről, amelybe az üldözött keresztények javára vártak felajánlásokat a szervezők.

A miniszterelnök Facebook-oldalára frissen közzétett fotók tanúsága szerint az urnát Orbán Viktor is meglátogatta, aki ötezer magyar forinttal gondolta dotálni a nemes célt.
© Facebook/Orbán Viktor

A bevétel minden bizonnyal hasznos kiegészítője lesz annak az egymilliárd forintnak, amelyből az Emmi üldözött keresztények megsegítésére létrehozott helyettes államtitkárságsága gazdálkodhat.

http://hvg.hu/itthon/20180603_Ot_azaz_otezer_forinttal_tamogatta_Orban_Viktor_az_ uldozott_keresztenyeket/nyomtatas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kioktatás, félretolás, lerázás - ezt kapták újságírók Kötcsé
  2018-06-03 23:11:03, vasárnap
 
 
Kioktatás, félretolás, lerázás - ezt kapták újságírók Kötcsén a NER-elittől

2018. június. 03. 21:33 Utolsó frissítés: 2018. június. 03. 22:25

Szerző:
hvg.hu

A nem szívesen látott vendég szerepében találta magát (ismét) a nem kormánypárti sajtó a vasárnap megrendezett kötcsei pikniken.

A jobboldali gazdasági és szellemi holdudvar szokásos éves eligazításán eszmecseréjén (copyright by MTI/Havasi Bertalan) tucatnyi orgánum tudósítója próbált kérdezni a rendezvényre érkező politikusoktól, kormánypárti celebektől.

Nagyon kevés sikerrel: a Terror Házát vezető, miniszterelnöki megbízotti posztján frissen megerősített Schmitt Mária például egy fennhangon ismételt "nagyön köszönöm" - kiáltással vágta át magát az újságírókon, míg Kövér László határozottan (és a 24.hu tudósítása szerint meglehetősen morózusan) egy "Lesz szíves arrébb állni?!" -val nyitott magának utat.

Még rosszabbul jártak az újságírók azokkal, akik megálltak, netán még válaszoltak is (a maguk módján) a kérdésekre.

"Nincs miről beszélgetnünk! Előbb meg kéne tanulni, mi az a korrekt újságírás."

- oktatta Rákay Philip például a 24.hu tudósítóját, míg az Indexétől megvetően annyit kérdezett: "Tényleg újra ennyi a produkció, amit elő tudnak adni?". A portál munkatársának később részletesebben is megindokolta, miért nem nyilatkozik:

"Az alapvető baj, hogy teljesen mást gondolunk a világról. Az indexnek nincs miért értékelnem" - mondta Rákay.

Nem bánt kesztyűs késszel a lap tudósítójával Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója sem, aki a tudósító későbbi kérdésre, hogy az Indexnek szerinte valóban nincs joga részt venni a Fradi meccseken (az FTC-elnök Kubatov nemrég kivezettette őket - a szerk.) nem köntörfalazott, azt mondta: nincs!

Az Index munkatársát Bajkai István, a Fidesz új, Erzsébetvárosi képviselője azzal rázta le, miután megtudta, hogy az újságíró kinek dolgozik : "Sok sikert kívánok a munkájához!".

Egyedül a békementeket szervező Bencsik András állt érdemben szóba az újságírókkal. Az ország demográfiai mélypontjáról a Demokrata főszerkesztője az Indexnek már-már önostorzóan azt mondta: "Én is sáros vagyok, nekem csak egy gyerekem van". A NER-elit gazdagodását firtató RTL Klubnak pedig később azt mondta az idén a leggazdagabb magyarok listájának élére ugró Mészáros Lőrincről, hogy "sok szerencsét kívánok neki!" illetve, hogy "Valakinek annak (mármint leggazdagabbnak - a szerk.) is kell lennie!".


http://hvg.hu/itthon/20180603_Kioktatas_felretolas_lerazas__ezt_kaptak_ujsagirok_ Kotcsen_a_NERelittol/nyomtatas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gigantikus bevételt hoztak a Soros-plakátok a kormány kedven
  2018-06-03 09:31:14, vasárnap
 
  Jandó Zoltán

2018. június 1. 09:06• Állam, Pénz

Gigantikus bevételt hoztak a Soros-plakátok a kormány kedvenc reklámügynökségének



Még a Nemzeti Együttműködés Rendszerében is ritka az a hihetetlen ütemű növekedés, amit Balásy Gyula reklámügynökségei produkáltak az elmúlt években. A New Land és a Lounge Design 2013-ban összesen 208 milliós árbevételt hoztak össze, tavaly azonban már a 29 milliárdot közelítette a forgalmuk. A New Land Media Kft., amely öt éve még nem is létezett, önmaga 25 milliárdos árbevételt, és 2 milliárd forintot meghaladó profitot ért el 2017-ben.

Bár az egykori ügynökségi kreatív Balásy cégei már az 2017 előtt is szépen növekedtek, az igazi áttörést az hozta meg számukra, hogy bekerültek az állam hivatalos reklámügynökségei közé. A papíron spórolási szándékkal létrehozott Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH), amely lényegében minden állami kommunikációs költést felügyel, 2016 vége óta csak velük vagy két másik szintén kormányközeli csoporttal szerződhet.

A választásokhoz közeledve pedig az állam nem fogta vissza magát, ha kommunikációról volt szó. A napokban írtunk óla, hogy másfél év alatt szinte a teljes, eredetileg 3 évre betervezett 75 milliárdos keretet felélték. Csak Rogán Antal minisztériuma 27 milliárdot tapsolt el a kék plakátokról ismert kormányzati kampányokra.


Ez teljes egészében Balásy cégeihez került. Csakúgy, mint a turisztikai ügynökség durván 12 milliárdos költése vagy mondjuk a Magyar Posta tavalyi kommunikációs büdzséje. A New Land - Lounge Design kettős csak 2017. január-februárjában közel 13 milliárd forintnyi megrendelést kapott az NKOH keresztül, hatszor annyit, mint a teljes 2016-os bevételük volt.

Az elmúlt másfél évben összesen 51 milliárd értékben kötött velük szerződéseket az állami szféra, ebből 38 milliárdnyit még 2017-ben. Ez több mint a teljes tavalyi árbevételük, ami úgy lehetséges, hogy a munkák egy része átcsúszott 2018-ra, így ezeket vélhetően már idén számlázták le, és az idei árbevételben jelennek majd meg. Rogánéktól a legutóbbi nagyjából 8 milliárdos megrendelést például december utolsó napjaiban kapták, ez szinte biztos, hogy teljes egészében az 2018-as évüket erősíti majd.


Ettől függetlenül a számok azért elég jól mutatják, hogy sok piaci bevétele nem lehetett a két cégnek. Ez persze nem meglepő, egy ilyen ütemben növekedő csoportnál ugyanis nem könnyű erőforrásokat rendelni a rohamosan bővülő megrendelésekhez. Ezzel állítólag Balásyéknak is meggyűlt a baja.

Mindenesetre egyelőre tartják a frontot, legalábbis erre utal, hogy a hivatalon keresztül intézett megrendelések nagy részét idén is ők nyerték el eddig. Azaz komoly visszaeséssel 2018-ban sem kell számolniuk, még úgy sem, hogy az új NKOH-s megatender kicsit visszavetette az elmúlt hetekben az állami kommunikációs költést.


Balásy egyébként nem vette ki a teljes nyereséget a cégből, amelyek azonban így is szép osztalékot fizettek. A New Land egymilliárddal, a Lounge Design 307 millióval gazdagította egyetlen tulajdonosát.

https://g7.24.hu/allam/20180601/gigantikus-bevetelt-hoztak-a-soros-plakatok-a-kor many-kedvenc-reklamugynoksegenek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyen egy működő jogállam, ahol távoznia kell a korrupcióban
  2018-06-03 09:29:41, vasárnap
 
  Rigó Anita

2018. június 1. 16:38• Világ

Ilyen egy működő jogállam, ahol távoznia kell a korrupcióban saras párt miniszterelnökének

Mariano Rajoy integet beszéde után a spanyol parlamentben június 1-jén. Fotó: MTI/EPA/Javier Lizon

Mariano Rajoy az első miniszterelnök Spanyolország történetében, akit bizalmatlansági indítvánnyal távolítottak el a parlamentből. Rajoynak azért kellett távoznia, mert múlt héten a bíróság elsőfokon kimondta, hogy az általa irányított jobboldali Néppárt több korábbi magas rangú politikusa is bűnrészese volt minden idők egyik legnagyobb spanyol korrupciós botrányának, amiben politikai kapcsolatok segítségével illegálisan osztottak szét közbeszerzési megbízásokat 1999 és 2005 között.

A 2009-ben indult Gürtel-ügyben zajló perben a bíróság 37 vádlott közül 29-et talált bűnösnek, és összesen 351 évnyi börtönbüntetést szabott ki 12 különböző bűncselekmény, például csalás, vesztegetés, sikkasztás és pénzmosás miatt, ami jól mutatja az ügy súlyosságát.

Az elsőrendű vádlott, Francisco Correa üzletember, akiről az ügy a nevét is kapta (correa spanyolul övet jelent, mint németül a Gürtel), 51 év börtönbüntetést kapott, mint a korrupciós hálózat irányítója. A Rajoy vezette Néppárt volt pénztárnokára, Luis Bárcenasra pedig a bíróság 33 év börtönbüntetést szabott ki és 44 millió euró (14 milliárd forint) pénzbírság megfizetésére kötelezte.

A bíróság emellett elsőfokon azt is bizonyítottnak látta, hogy a pártnak létezett egy titkos, úgynevezett B kasszája is, legalább 1989 óta, ami párhuzamosan működött a hivatalos pénzügyi és számviteli rendszerrel, és a korrupt vállalkozói és közalkalmazotti hálózatból gazdagodott.

Az elítélt személyek egyike sem tagja már a Néppártnak, és a három tagú bírói testület egyik tagja nem is értett egyet a Néppárt elmarasztalásával, mert szerinte a korrupciós ügyek nem voltak közismertek a pártban. Rajoy, aki 2004 óta vezeti a pártot és akit korábban tanúként is beidéztek, azt mondta, sosem volt tudomása semmilyen illegális finanszírozásról, és nem foglalkozott pártja gazdasági ügyeivel.

Az ítélet ugyanakkor alkalmat adott az ellenzéknek, hogy bizalmatlansági szavazást kezdeményezzen a parlamentben Rajoy-jal szemben. A szocialista ellenzéki vezető kezdeményezését a szélsőbaloldali Podemos, két a katalán függetlenedést támogató párt és a Baszk Nacionalista Párt is támogatta, így szűk többséggel megvonták a bizalmat a miniszterelnöktől.

Az ország vezetése és a katalán válság megoldása is immáron az új miniszterelnökre, az indítványt kezdeményező szocialista Pedro Sánchezre marad, aki a 350 fős parlamentben egy 84 fős kisebbségi kormánnyal próbál meg kormányozni. Sánchez elméletileg a következő rendes választások időpontjáig, 2020-ig maradhatna kormányfő, de ígéretet tett rá, hogy előrehozott választásokat kezdeményez majd valamikor a jövőben.

A spanyol események tovább fokozták a dél-európai politikai feszültségeket, amiket elsősorban az olasz kormányalakítási nehézségek okoztak. Spanyolországban a helyzet azonban teljesen más, mint Olaszországban, hiszen a spanyol gazdaság most nagyon jól teljesít és eszükbe sem jut kilépni az eurózónából. Ez a politikai korrupciós botrány egy régóta húzódó ügy, ami megtépázta a kormányzó Néppárt hitelességét, emellett a katalán alkotmányos válság kezelése is jelentősen rontotta a párt népszerűségét, vagyis Rajoy eltávolítása csak a jogállam működését mutatja.

A nyugat-európai gazdaságoktól jelentősen lemaradt, magas munkanélküliséggel sújtott Olaszországért ehhez képest tényleg van miért aggódni, hiszen a legújabb fejlemények szerint az eddigi csavarok után ma mégis kormányt alakíthatott az 5 Csillag és a Liga, amivel először került populista kormány hatalomra Nyugat-Európában. Márpedig ha az új kormány betartja az adócsökkentésre és kiadásnövelésre vonatkozó bátor ígéreteit, vagy akár megpendíti az eurózónából való kilépést, az az eddiginél is nagyobb válságba sodorhatja az országot.

https://g7.24.hu/vilag/20180601/ilyen-egy-mukodo-jogallam-ahol-tavoznia-kell-a-ko rrupcioban-saras-kormanypart-miniszterelnokenek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem véletlenül most dobbantott Garancsi és a Mol a MET-ből
  2018-06-03 09:28:39, vasárnap
 
 
Jandó Zoltán

2018. június 1. 06:52• Pénz, Piac

Nem véletlenül most dobbantott Garancsi és a Mol a MET-ből



Növekvő, de egyre nehezebb piaci körülmények között működő cégből szállt ki a Mol, illetve az Orbán Viktor miniszterelnök kirándulótársaként emlegetett Garancsi István. A MET szerdán jelentette be, hogy a vállalat teljes egészében az eddig is jelentős részesedéssel rendelkező menedzsment, és azon belül is elsősorban Lakatos Benjamin tulajdonába kerül. A Mol, Garancsi, és a Csányi Sándor OTP vezér üzleti köréhez sorolt Nagy György eladják együttesen bő 75 százalékos részvénycsomagjukat.

Még aznap késő délután a csoport magyar leánya a 2017-es számait is közzétette. Ebből pedig az látszik, hogy a vállalat ugyan árbevételét és nyereségét is növelni tudta, a kormányzati hátszéllel megtámogatott rekordprofitját valószínűleg soha nem tudja már megismételni.


Kapcsolódó cikkKiszáll a rejtélyes orosz az elmúlt évek legnagyobb magyar gázüzletébőlA Csányi Sándorral szoros üzleti kapcsolatban lévő Nagy György lesz a MET legnagyobb magánszemély tulajdonosa. Három ciprusi cég passzolja egymásnak a tulajdonrészt.

Ettől függetlenül a MET hatalmas összeget érhet. Hogy pontosan mennyit, azt azonban nehéz megbecsülni, az érintettek pedig természetesen nem kívánják nyilvánosságra hozni. Szabó Gergely, a MET Magyarország vezérigazgatója G7 kérdésére mindössze annyit árult el, hogy vételár piaci volt, és már a 2017-es auditált beszámoló alapján számolták ki.

Ezért első körben mi is ebből indultunk ki, egészen pontosan ennek a nyilvánosan is elérhető elemeiből, ami a magyar leány beszámolóját takarja. A jelentésben szereplő számok szerint a cégben ugyan jelentős értékű (2017 végén volt 191 millió eurónyi, azaz akkori árfolyamon számolva nagyjából 60 milliárd forintnyi) eszköz volt, ennek nagy részét azonban hitelből finanszírozták

. Így ez alapján legfeljebb néhány milliárd forintra lehetne értékelni a vállalatot, ami a MET közlése szerint a cégcsoport árbevételének mindössze 8 százalékát adja.

Ezen a piacon azonban, épp a működési sajátosságok miatt valószínűleg sokkal többet számít, hogy mennyit hoz a konyhára a tulajdonosoknak a vállalat, azaz mennyi nyereséget termelt. Ehhez viszont a korábbi beszámolókat is érdemes átnézni, amikből az látszik, hogy a MET-nek már csak a magyar érdekeltsége is rengeteget termelt.

Az itteni társaság 2012 és 2016 között 54 milliárdnyi profitot hozott össze, ezt sikerült még tavaly megfejelni 891 ezer euróval, azaz bő negyedmilliárd forinttal. A profitot ráadásul lényegében teljes egészében ki is fizették osztalékként a tulajdonosoknak

, akik így milliárdokat tehettek zsebre. A Futball Invest Zrt., Garancsi Istvánnak az a cége, amelyen keresztül MET-részesedését és egyébként a Videoton FC-t is birtokolja, 2013-ban például 5,6 milliárdnyi osztalékbevételre tett szert. Ez nem a fehérvári futballcsapatból érkezett.

Az eszközérték alapján milliárdos cég így a nyereséget figyelembe véve már inkább egy nagyságrenddel többért cserélhetett gazdát.

Más kérdés, hogy a magyarországi profit egy elég jelentős része 2012-ben keletkezett, amikor a MET-et az állam egy a cég számára elég kedvező jogszabályi változással hozta helyzetbe. Azóta jóval kisebb volt a nyereség. A piacon ugyanis élesedik a verseny. Lapunknak Szabó Gergely is arról beszélt, hogy csökkenek a marzsok, azaz a gáz beszerzési és az eladási árak közötti különbség. Magyarul a MET egy köbméter gáz továbbadásán egyre kevesebbet keres. Ezt egyébként a tavalyi számok is alátámasztják: a Met Magyarország Zrt. árbevétele is sokkal kisebb ütemben nőtt, mint az az összeg, amit a megvásárolt gázért fizetett.

Mindeközben a szektorban már évek óta erős konszolidáció zajlik. Az uniós szabályozás változása miatt a 2010-es évek elején nagyon elszaporodtak a kisebb cégek a korábban mamutok által uralt gázkereskedői ágazatban. A közelmúltban azonban nagyobb csoportok felvásárlásokkal, összeolvadásokkal terjeszkednek, és - ahogy Szabó Gergely fogalmazott - méretüket kihasználva igyekeznek kiszorítani a kicsiket, akik közül többen le is morzsolódtak. Azaz európai szinten láthatóan nehezebbé vált pénzt csinálni a gázkereskedésből.

A MET-nél most úgy látják, hogy a konszolidáció folyamatának egyelőre még nyertesei, de további növekedésre van szükségük, amihez jelentős források kellenek. Ezt pedig az új struktúrával elérhetőbbnek tartják.

https://g7.24.hu/piac/20180601/nem-veletlenul-most-dobbantott-garancsi-es-a-mol-a -met-bol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kétszer annyiból gazdálkodott a Puskás Akadémia, mint amenny
  2018-06-03 09:26:17, vasárnap
 
 
Jandó Zoltán

2018. június 2. 07:11• Pénz

Kétszer annyiból gazdálkodott a Puskás Akadémia, mint amennyi tornatermekre jutott az egész országban



Elsősorban néhány jótékony cégnek, illetve a tao-támogatásoknak köszönhetően több mint 6 milliárd forintos bevételre tett szert 2017-ben a Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány. Az Orbán Viktor által alapított, és Mészáros Lőrinc által elnökölt szervezet így kétszer annyi pénzből gazdálkodhatott, mint amennyit tornatermek építésére szánt a kormány az előző évben.

Az alapítvány költségvetése ugyan volt már ennél nagyobb is, de egy évvel korábban például be kellett érniük 3,2 milliárd forinttal. A mostani bővülés persze nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy bár mindig is a felcsúti alapítvány volt a tao támogatási rendszer legnagyobb haszonélvezője, soha akkora keretet nem hagytak még jóvá számukra, mint a futó szezonban.




A labdarúgó-szövetség döntése értelmében 5,4 milliárdnyi adóforintot irányíthat magához a szervezet. Ehhez csak az kell, hogy néhány vállalatot meggyőzzenek, a központi költségvetés helyett nekik utalják társasági adójukat (ez a tao-támogatások lényege). Márpedig ez Felcsúton nem szokott problémát jelenteni. Mivel korábban is milliárdokkal gazdagodtak ilyen forrásból, van gyakorlatuk a dologban.

Egy héttel a keret jóváhagyása után 2,2 milliárd forintot már össze is szedtek, ebből 1,3 milliárd ráadásul egy cégtől érkezett. Utóbbiról akkor azt írtuk, hogy azért érdekes, mert ha teljes egészében a 2017-es nyereség után fizette a nagylelkű tao-donor, akkor az érintett vállalatnak az idei profitja meghaladhatta a 18 milliárd forintot. Meglepő módon Mészáros Lőrinccel jó barátjának és üzlettársának, Szíjj Lászlónak az építőipari vállalata, Duna Aszfalt épp ekkora nyereséget ért el tavaly.


A teljes pénzt azonban nem sikerült összeszedni december végéig, azaz a bevételek egy része átcsúszhatott 2018-ra. Erre az alapítvány is utal beszámolójában, amely szerint a bevétel fele, tehát több mint 3 milliárd forint nem is taó-ból, hanem céges adományokból érkezett. Hogy pontosan mit kell ez alatt érteni, azt azonban nem részletezi a dokumentum.

A két fő forrás mellett kaptak támogatást az államtól illetve az európai és a magyar futballszövetségtől, magánszemélyektől, de 356 ezer forintot még a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából is összeszedtek.


Ami a korábbi (főleg a 2016 előtti) évekhez képest némi változás, hogy a befolyt pénzt elég nagy arányban el is költötték. Míg korábban hatalmas nyereségeket mutatott ki a felcsúti focialapítvány, ezúttal csak 1,1 milliárd forint volt a profit. Ebben jelentős szerepet játszik, hogy az alkalmazottakra, és a működéshez szükséges beszerzésekre elköltött pénz mellett volt 1,7 milliárdnyi egyéb ráfordítása is az alapítványnak. Hogy mi, azt azonban nem fejtették ki.

Az immár évek óta milliárdokból gazdálkodó alapítvány egyébként hatalmas vagyont halmozott fel. Eszközállománya meghaladja a 21 milliárd forintot. Ebben csakúgy benne van a tao-pénzből felhúzott Pancho Aréna, és a szintén így finanszírozott sportcsarnok, mint az az 1,3 milliárd forint, ami az év végén a szervezet bankszámláin pihent.


https://g7.24.hu/penz/20180602/ketszer-annyibol-gazdalkodott-a-puskas-akademia-mi nt-amennyi-tornatermekre-jutott-az-egesz-orszagban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Puskás Akadémia a magyar bajnokság nagy alulteljesítője
  2018-06-03 09:23:29, vasárnap
 
  A Puskás Akadémia a magyar bajnokság nagy alulteljesítője

haszanz
futball
június 2., szombat 23:02
51
63

Az NBII-ben avathatja majd fel ősszel az új stadionját a Vasas, kiesett ugyanis az első osztályból.

Lehet gyanakodni, hogy pont a balos Angyalföld csapatát érte el a végzett, de két éve hasonló helyzetben a Puskás Akadémia zuhant ki, a Vasas maradt bent. Aztán nagy hullámvasutazásba kezdtek, tavaly fiatal játékosokkal a Vasas harmadik lett, most viszont visszatértek a két évvel ezelőtti formájukhoz, és utolsóként kiestek. A Vasas legutóbb 2012-ben esett ki, 2015-ben jutott vissza.

Az NBI 2017-2018-as szezonjának végeredménye:

Videoton 68 pont
Ferencváros
Újpest 49
Honvéd 47
Debrecen 44
Puskás Akadémia 43
Paks 42
Szombathely 38
Mezőkövesd 37
Diósgyőr 36
Balmazújváros
Vasas 34

Az viszont biztos, hogy a jövő évi bajnokság a Vasas nélkül NER-ebb lesz, mint az idei. Kiesett ugyan a Balmazújváros is, aminek az elnöke a fideszes politikus Tiba István, de jön fel a Kisvárda. Nagy kérdés, hogy a csapat mögött álló, de a kormányból kikerült Seszták Miklós nélkül hogyan sikerült majd támogatókat szerezni. Nagy gond látszólag nincs, ahogy feljutottak, azonnal szerződetettek egy rakás brazilt és ukránt.

És jön az MTK. A szurkolói nem kifejezetten NER-kompatibilisek, úgy kifütyülték Orbán Viktort a stadionavatón, hogy a miniszterelnök azóta sem szerepelt stadionátadáson. De Deutsch Tamás elnökként a másodosztályban is tudott olyan anyagi körülményeket teremteni, hogy simán visszajutott az MTK egy év után.

Ha nézőszámok alapján osztanák ki az aranyat, akkor a Videoton esélytelen lett volna. Hiába nem otthon játszott, mivel a saját stadionját építik, de messzire azért nem kell utazni Székesfehérvárról Felcsútra, pláne, hogy a bajnoki címért van versenyben a csapat. Ehhez képest a nem től nagy kapcitású Pancho Arénát sem sikerült megtölteniük a szurkolóknak. A Videoton nyáron elkészülő stadionja 14 ezres lesz. (Még a nagy táborra rendelkező Diósgyőr is kisebb stadiont akart, mert a 14 ezrest túl nagynak találták. De végül nem a klub szava döntött, és 14 ezres lett az is.)

Ezek a hivatalos nézőszámok, amik sokszor eltúlzottak. Az látszik, hogy a Debrecennek teljesen felesleges volt 20 ezres stadiont építeni, a Fradi-tábor a szezon felénél visszatért ugyan, de egy késelés miatt rögtön több mecssre ki lettek tiltva, most pedig egy gyerek kezében felrobbant pirotechnikai eszköz miatt lesz szektorbezárás. Így sem jön ki félházra az átlagnézőszám. A 14 ezres stadionok pedig ki tudja miért épülnek, bár Diósgyőrben a kiesés elleni utolsó küzdelmet 10 ezren látták.

Idén nem történt meg az a csoda, ami tavaly, hogy a milliárdok odaterelésével felhízlalt két pénzeszsákot, a Fradit és a Videoton megelőzze a több saját nevelésű játékost is bevető Honvéd, és közéjék férkőzzön a Vasas is. A Fradi és a Videoton költségvetése évente nagyjából egymilliárd forinttal nő, ez lassan már az európai középszint alja, de csak pénzben, nem teljesítményben.

Azért nem lehet mégsem a felduzzasztott kasszák teljes győzelmének nevezni a mostani bajnokságot, mert a messze a harmadik legnagyobb költségvetésű Puskás Akadémia csak hatodik lett. Pintér Attila vezetőedző nem győzte hangsúlyozni, hogy feljutó csapatként a céljuk a bennmaradás, ilyen alacsonyra elég nevetséges tenni a lécet, ha a tavalyi mérlege szerint 2,5 milliárdos bevétele volt a csapatnak úgy, hogy egy fél évet az NBII-ben játszottak. És erre is rá tudtak tenni egy lapáttal, mert 2018 telén még szerződtettek négy idegenlégióst, akik közül volt, aki olyan mesteri igazolásnak bizonyult az uruguayi első osztályból, hogy egy percet sem játszott. Saját nevelésű fiatalok pedig azért nem játszanak, mert hozni kell az eredményeket. A Puskásban kapott messze-messze a legkevesebb lehetőséget utánpótláskorú saját nevelésű játékos, mindössze 26 percet, az a Sallai Roland, aki két külföldi szerződés között egy meccsre beállt. Még a semmiről sem döntő utolsó fordulóban sem rakta be Pintér a kispadon ülő saját nevelésű kapust, Tóth Balázst (a 27-es keretben lévő mindössze két egykori akadémista egyike), miközben a harmadik helyről döntő meccsen az Újpestben ismét lehetőséget kapott a 20 éves Gundel-Takács Bence, aki felcsúti nevelés, de ott nem kellett.

A klubok bérköltségi listája így néz ki. Az adatok a csapatokat működtető klubok 2017-es mérlegeiből származnak, vagyis nem a fociszezonhoz igazodik. A Puskás Akadémia úgy harmadik, hogy egy az első fél évet az NBII-ben játszotta, ahol nem szerződtethetett költséges légiósokat. Aztán beindultak. Az Újpest nem adott le mérleget, a Balmazét pedig csak megsaccolni lehet:

Az, hogy a Balmazújváros kiesett, papírforma volt, messze a legalacsonyabb költségvetésű csapat, bár furcsa, hogy egy NBI-es csapat száz százalékos tulajdonosa maga a város, miközben Orbán Viktor szívesen hangoztatja, hogy profi klubban ne legyen közpénz. A Vasas pedig jelentős, 134 milliós veszteséggel működött 2017-ben.

A nem piaci alapon, hanem a labdarúgó szövetség pénzén, állami cégek szponzorációjából, a túlértékelt közvetítési díjakból eltartott csapatok bevételei 2017-ben: (Az Újpest nem adott le mérleget, a Puskás és a Balmazújváros az első fél évet az NBII-ben töltötte, utóbbin látszik is. A Diósgyőrnél pedig az torzít, hogy a masszívan veszteséges klub többségi tulajdonosa Leisztinger Tamás és a kisebbségi tulajdonos miskolci önkormányzat is mélyen a zsebébe nyúlva pénzt pumpált a csapatba.)

Az a mondat, ami az elmúlt években sokmilliárdos veszteséget termelő Disógyőr mérlegében szerepel, nem sok jóval kecsegtet: ,,a magyar futballban tapasztalható verseny minden érintett társaságot egyre nagyobb költségvetés elérésére inspirál".

Ami meglepő, hogy mindkét kieső klubnál végig ragaszkodtak a vezetőedzőkhöz, a Vasasnál a tavaly a csapattal erőn felül teljesítő, idén viszont tanácstalan német Michael Oenninghez, a Balmaznál pedig ahhoz a Horváth Ferenchez, aki már hosszú évek óta edző, de most volt az első olyan szezonja, hogy végig ugyanannak a csapatnak a kispadján ült. Azzal a kerettel másnak sem lett volna több esélye a bentmaradásra, ehhez képest csak az utolsó fordulóban estek ki, például egy ilyen öngóllal.

Az látszik, hogy több tulajdonosnak is nyűg lett már a klubja. A korábban a baloldallal üzletelő Leisztinger Tamás 2010 után az idők szavára hallgatva vette át a Diósgyőrt. Mostanra 1,8 milliárd forintot égetett el a saját vagyonából a klubra, és mesélte el nemrég, hogy tudja, átverik a külföldi játékosok fizetésével, mert abból rengeteget visszaosztanak. A Diósgyőr stadionját most avatták fel, majdnem ők is kiestek, de végül a már bajnok Videoton nagyon tartalékos csapattal utazott hozzájuk, kínkeservesen nyertek, bent maradtak. Ki is akadt emiatt már a meccs előtt a Videotonra Horváth Ferenc, a végül kieső Balmazújváros edzője.

Fene tudja, mennyire felhőtlen a diósgyőri tulaj, Leisztinger öröme, az NBII-ben kisebb lenne a költségvetés, így kevesebbe kerülne neki.

A másik fájdalmas szenvedő tulajdonos a debreceni Szima Gábor. Ő kapott kaszinókoncessziót, abból a NER-logika szerint azért el lehetne tartani egy focicsapatot, de a Debrecen óriási, 631 milliós veszteséggel zárta a tavalyi évet a 2016-os plusz 688 millió után. Ebben a klubban is tulajdonos az önkormányzat, de csak 26 százalékig.

A Paks továbbra is csak magyar játékosokkal tudja hozni simán a középmezőnyt, szerencséjükre már a hatalom is megkegyelmezett nekik. A 2014-es polgármesterválasztás után, amikor a fideszes Kozmann György helyett Süli Jánost választották városvezetőnek, annyira átlátszóan büntették a várost, hogy az MVM nem hosszabbította meg a csapatnak kb. évi 200 millió forintos támogatást adó szerződést, és Dunaújváros mezére került fel az atomerő reklámja. Süli János azóta nemcsak kibékült a Fidesszel, de már miniszter. Ő egyébként elnökségi tag a csapatot működtető céget birtokló sportegyesületben.

Az sem lenne meglepő, ha jövőre teljes NER-mezőny lenne. Az Újpest belga tulajdonosát régóta fúrják. Eddig nem akart elmenni, pedig a hírek szerint Kuna Tibor szívesen átvenné a klubot. A másik a tavalyi bajnok Honvéd, ahol nem lenne meglepő egy tulajdonosváltás. George Hemingway ugyan Orbán Viktor lelkes rajongója, a csapat mégsem kerül be a pikszisbe, az NBI-es csapatok közül utolsóként a stadionépítést még el sem kezdték. Hemingway mindig cáfolja, hogy eladásra kínálná a klubot, de hozzáteszi, hogy van az a pénz.

Most jön a pár kiválasztott magyar csapat számára a legfájdalmasabb, de cserébe csak rövid ideig tartó szakasz: a nemzetközi kupák selejtezői. Hamar lemegy, aztán lehet folytatni egymás között. Magyar csapat legutoljára 2012-ben jutott legalább az Európa-liga főtáblájára, akkor a Videotonnak sikerült, ami mindenhol máshol nem csoda.



https://444.hu/2018/06/02/a-puskas-akademia-a-magyar-bajnoksag-nagy-alulteljesito je


-------------------------------------------------------------


"Orbán Viktor szívesen hangoztatja, hogy profi klubban ne legyen közpénz."

https://a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fi.imgflip.com%2F7nte5.jpg%3Fa424368 &key=2r4QYzGOu6dKSg90h4uyMw&w=800&h=413
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 142 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.