Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Isten óriási ajándéka
  2018-06-04 22:38:06, hétfő
 
  ,,Isten ingyen igazít meg az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban lett váltság által. Őt rendelte Isten engesztelő áldozatul az ő vére által azoknak, akik hisznek. Ebben mutatta meg igazságát. A korábban elkövetett bűnöket ugyanis elengedte!" (Róma 3:24-25)

A legnagyobb ajándékot, amit valaha kaptál nem a boltban vették. Pénz sem ütötte senki markát érte. Be sem volt csomagolva. Mégis az adakozónak az életébe került.

A Biblia az mondja, hogy Isten elküldte erre a Földre a fiát, hogy átadja a legnagyobb ajándékát. Azért jött erre a földre, hogy meghaljon és igazzá tegyen Isten előtt. A Rómaiakhoz írt levél 3:24-25 verseiben olvassuk: ,,Isten ingyen igazít meg az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban lett váltság által. Őt rendelte Isten engesztelő áldozatul az ő vére által azoknak, akik hisznek. Ebben mutatta meg igazságát. A korábban elkövetett bűnöket ugyanis elengedte!"

Miért is kellet Jézusnak meghalnia? Térjünk vissza az alapokhoz.

Senki sem tökéletes. Sohasem találkoztam olyan emberrel, aki azt tartotta volna magáról, hogy ő tökéletes. Még a saját mércémet sem tudom elérni, Isten tökéletességéhez pláne nem érek fel. Hasonlóan te sem. Mindannyian elpuskáztuk. A Biblia azt mondja: ,,mindenki vétkezett, és nélkülözi Isten dicsőségét." (Róma 3:23).

Isten az igazság. Isten méltányosan jár el. Amikor valaki megszeg egy törvényt, akkor az büntetéssel jár. Amikor emberi törvényt sértesz, akkor polgári büntetést kapsz. Amikor Isten törvényét szeged meg, akkor Isten büntet érte. A Biblia szerint ,,a bűn zsoldja a halál." (Róma 6:23).

Jézus kifizette az árat a bűneinkért. A Biblia szerint: ,,azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne." (2Kor 5:21). Jézus magára vállalta az én bűnömet, a tiedet, és mindent, amit a Földön elkövettek. Ez az evangélium, a jó hír. Jézus megfizette az árat, amit te sohasem tudnál.

Fogadd el Isten ajándékát. Isten a megváltással ajándékozott meg bennünket, amikor Jézus magára vállalta minden bűnünket. Ezt az ajándékot nem lehet elutasítani. A Biblia azt mondja: ,,Akik pedig befogadták, azoknak hatalmat adott arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek." (Jn 1:12).

Elfogadod-e Isten megváltó ajándékát? Az egy dolog, hogy megérted a Jézussal való kapcsolattartás alapjait, egy másik pedig, hogy elfogadd ajándékát.

Azért imádkozom, hogy ezt a legfontosabb döntést meghozd ma.

Ha kész vagy arra, hogy életedet Jézus Krisztusnak szánd, akkor mond el ezt az imát:

,,Kedves Jézus! Azt az ígéretet adtad, ha hiszek benned, akkor minden rossz, amit valaha cselekedtem, megbocsáttatik, és megtudhatom életem célját, te pedig egy napon befogadsz engem a mennyország örök honába.

Megvallom bűneimet és hiszem, hogy te vagy az Istenem, a Megmentőm. Befogadlak az életembe mint Uramat. A mai naptól életem minden részének irányítását rád bízom. Te légy az iránytűm.

Jézus, szeretném elfogadni szereteted nagy ajándékát. Köszönöm, hogy nem kell elnyernem, kiérdemelnem vagy tennem érte. Ezentúl magam helyett neked akarok szolgálni. Alázattal átadom életemet neked, hogy megments és befogadj a te családodba. Jézus nevében kérem. Ámen."

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

A megváltáson kívül, mi a legemlékezetesebb ajándék, amit valaha kaptál?
Miért olyan nehéz elfogadni egy ajándékot, amiért nem kell fizetned és igencsak kiváló?
Kinek tudnál beszélni ezen a héten Isten megváltó ajándékáról?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.05.28.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 589 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 133
  • e Hét: 835
  • e Hónap: 11888
  • e Év: 73189
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.