|
1/16 oldal
|
Bejegyzések száma: 158
|
|
|
|
2018-06-04 21:41:50, hétfő
|
|
|
Epres golyók - sütés nélkül
Hozzávalók kb. 20 golyócskához:
1 tubus sűrített tej
2 evőkanál cukor
16-20 dkg friss eper
kb. 10 dkg darált háztartási keksz
kókuszreszelék
5 gr vaj
kevés piros ételfesték (opcionális)
Elkészítése:
A tisztított epreket apróra vágjuk, majd a cukorral és a vajjal együtt egy lábasban addig melegítjük, míg össze nem esik.
Ekkor belenyomjuk a sűrített tejet és ha szép élénk színt szeretnénk kevés folyékony piros ételfestékkel megszínezhetjük. Sűrű, krémes állaga legyen.
Hagyjuk kihűlni.
Ezután annyi darált kekszet gyúrunk bele, amennyit felvesz ahhoz, hogy gömbölygethető masszát kapjunk. Apró golyókat formázunk és kókuszreszelékbe hempergetjük őket.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL |
|
|
|
|
|
2018-06-04 21:38:02, hétfő
|
|
|
Fehércsokis epres sütemény
ELŐNYE nem kell sütni
Hozzávalók:
20 darab keksz, vagy tepsi szerint
800 g eper
200 g fehér csokoládé
180 ml tej
54 g tejszínhabpótló por
3 ek nyírfacukor vagy cukor
400 g tejföl
100 ml forró víz
30 g zselatinpor
Elkészítése:
Előveszünk egy mély tepsit, kibéleljük zsírpapírral és kirakjuk az aljára a kekszet. A fehér csokoládét gőz fölött egy magasabb edényben megolvasztjuk. A tejszínport felverjük a nyírfacukorral és a tejjel. A tejfölt kikeverjük.
A zselatint felolvasztjuk a forró vízben. Az epret megmossuk és lecsepegtetjük.
A megolvadt csokoládéból kiveszünk 1-2 evőkanállal és összedolgozzuk a felolvasztott zselatinnal, majd visszaöntjük a csokihoz és mixerrel alaposan átkeverjük. A fehér csokis-zselatinos masszát hozzáadjuk a tejfölhöz és mixerrel alaposan átkeverjük. Végül hozzáadjuk a felvert tejszínt és megint alaposan összekeverjük.
A keksz-sor aljára teszünk egy vékony réteg fehér csokis krémet majd jó sűrűn kirakjuk az eperrel és a maradék krémmel befedjük. Egy kicsit megütögetjük, hogy a krém egyenletesen oszoljon el, majd a hűtőbe tesszük minimum 6 órára.
Tálalás előtt felvágjuk kockákra és eperszemekkel díszítjük. |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL |
|
|
|
|
|
2018-06-04 21:32:38, hétfő
|
|
|
10 sosem látott süti recept
Tíz finomság, amivel még nem találkoztál! :) Itt az ideje kipróbálni őket!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-06-04 21:30:00, hétfő
|
|
|
10 isteni pite recept a nagyi konyhájából
Tökéletes pitét szeretnél? Innen válogass!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-06-04 21:25:38, hétfő
|
|
|
Epres és túrókrémes képviselőfánk
Hozzávalók
A tésztához:
2,5 dl víz
10 dkg margarin
1 csipet só
25 dkg liszt
6 db tojás
Az epres túrókrémhez:
40 dkg eper
2 evőkanál citromlé
50 dkg ricotta (vagy áttört túró)
12 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3 csomag habfixáló
2 dl tejszín
5 dkg csokoládé
Elkészítés:
1.
2,5 dl felforralt vizet 10 dkg margarinnal, 1 csipet sóval, 25 dkg finomliszttel addig keverünk, amíg a massza összeáll. Tizenöt percig hűlni hagyjuk, és egyenként beledolgozunk 6 tojást.
2.
A tésztamasszát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt sütőlapra körül-belül 20 darab tojásnyi halmot nyomunk belőle. 220 Celsius-fokra előmelegített sütőben 20-22 percig sütjük. Még melegen levágjuk a kalapjukat.
3.
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 10 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez. A többi epret felaprítjuk, meglocsoljuk a citromlével, és péppé turmixoljuk. A ricottát összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a habfixálóval és az eperpürével, majd 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
4.
A tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk a krémbe, és megtöltjük vele a fánkokat. A félretett eperszemeket negyedeljük és belenyomkodjuk a krémbe. A képviselőfánk kalapjára csorgathatunk olvasztott csokoládét is.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-06-04 21:14:47, hétfő
|
|
|
Epres-mascarponés szülinapi torta
Hozzávalók
A piskótához:
5 db tojás
10 dkg cukor
12,5 dkg liszt
5 ek víz
2 dl cukrászhab vagy habtejszín
4 ek porcukor
25 dkg mascarpone
15 dkg eper
A díszítéshez:
1 csomag babapiskóta
15 dkg eper
nutella
M&M's cukorka
Elkészítés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy külön tálban kemény habbá verejük. Egy másik tálba a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd felváltva adagoljuk hozzá a lisztet és a vizet. Amint kapunk egy közepesen sűrű, homogén masszát, óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
Egy sütőpapírral kibélelt, 22 cm-es tortaformába öntjük, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tésztánk, ha kész kivesszük és félreteszük hűlni.
A habtejszínt kicsit felverjük, nem teljesen keményre. Hozzáadjuk a mascarponét, a porcukrot és a villával összenyomkodott epret. Együtt tovább verjük amíg megfelelő állagú lesz.
A piskótát, miután kihűlt, 2 vagy akár 3 részbe vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Kívülről is beborítjuk, majd a Nutellába mártott eperrel és M&M cukorkával díszítjük. A babapiskótákat a torta köré helyezzük, majd egy szép masnival körbefogjuk.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
1/16 oldal
|
Bejegyzések száma: 158
|
|
|
|
2018. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
2414 db bejegyzés |
e év: |
15094 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 101
- e Hét: 754
- e Hónap: 11107
- e Év: 70360
|
|
|