Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Kenyerük csak étvágyuknak szolgál
  2018-06-05 21:31:50, kedd
 
  "Járjatok szeretetben..." (Ef 5,2)

Jézus tanításának legfontosabb eleme a szeretet. Minden tette, tanítása ide fut ki, és legfőbb parancsként bízza rá az övéire. Mi azonban jobban szeretünk a hit győzelmes útjain járni, mert abban tetszeleghetünk. A hit által meggyógyított beteg látványát a világ is elismeréssel fogadja.
A hit útja látványos, de a szeretet útja nem. Ha valaki iránti égő szeretetből térdeiddel lyukasra koptatod a padlót, ha egy éhezőnek enni adsz, ha egy ismeretlen koldust felruházol, ha a Király iránti égő szerelmedben elégsz a másokért való szolgálatban, ha szeretsz és újból csak szeretsz, akkor nem fognak rólad énekelni, nem veregetik meg a válladat. A szeretet útja nem látványos. Abban csak járni lehet. Nem keveredik más utakkal, a siker és dicsfény útjával. Mégis erről lehet megismerni az Úr gyermekeit, akik számára mindenek felett való, legfőbb parancs a szeretet.
Tudom, hogy emberileg lehetetlen ezt az utat járni, de nem lehetetlen Jézussal, aki maga a megtestesült szeretet. A szeretet nem ránk erőszakolt viselkedés, hanem bennünk élő és belülről kifele sugárzó isteni erő, amit Jézustól kapunk azért, hogy ebben járjunk, hogy ennek a fakó világnak a kereső lelkei odatalálhassanak hozzá.

ISTENI ERŐ - Egy evangelizációs alkalomról hazafele menet duhaj, leittasodott legények állták el az utamat. Egyikük elkapta a kerékpárom kormányát, és bicskanyitogató tekintettel nézett rám az utcai lámpa fényénél. Szeretettel figyelmeztettem, hogy vigyázzon, nehogy a kerékpár kerekétől besározódjon a ruhája. Ekkor legyintett és szó nélkül otthagyott. A többiek követték. Ha nekimegyek vagy meglököm, nem így végződött volna a történet.

*Kenyerük csak étvágyuknak szolgál - Hós 9

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Tégy vitézeddé Uram
  2018-06-05 07:16:35, kedd
 
  Tégy vitézeddé Uram

Fáklya voltam, lobogva
világítottam, égtem.
Most meredek hidegen,
üszkösen és sötéten.


Kürt voltam, biztos szavú.
Most ím rekedten hörgök.
Hangom ércét, erejét
megrontotta az ördög.


Kard voltam, vívtak velem
angyalok, szent hatalmak.
S e kard a bűn tüzében
megolvadt és lelankadt.


Jó vitézként a hitet
öltöttem fel, mint vértet,
most vért nélkül, erőtlen
bolygok, mint egy kísértet.

Ne hagyd, hogy senyvedjek itt,
mint parázs a hamuban,
gyújts ki, zengess, győzz velem,
tégy vitézeddé Uram!

Bódás János
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Az Atya és a Fiú Szentlelke
  2018-06-05 07:08:59, kedd
 
  Az Atya és a Fiú Szentlelke

"És én kérem az Atyát..." János 14,16.17

A Szentlélek isteni, személyes tulajdonsága, hogy az Atyától és a Fiútól származik. Amit a gyülekezet a Szentlélek Istentől kapott és kap, az ugyanúgy a Fiú ajándéka, mint az Atyáé. Tegnap megtudtuk, hogy ha a Lélek a mienk, az annak a bizonysága, hogy Krisztus a mienk, mi pedig az övéi vagyunk.
A drágán megszerzett Lélek jelenléte bizonyítja, hogy megszabadultunk a törvény átkától, és megbékéltettünk Istennel, a Teremtőnkkel. Ha a Lélek bennünk lakik, a Lélek által való vezetés és vigasztalás azt bizonyítja, hogy örökösei vagyunk Istennek, és örököstársai Krisztusnak (Róma 8,17). A gyermekké fogadás Lelkének elnyerése annak a beteljesedése, amit az Úr Jézus mondott: "És én kérem az Atyát, és más vigasztalót ad néktek, hogy veletek maradjon mindörökké. Az igazságnak ama Lelkét". Ennek a Vigasztalónak az elnyerése arra indít, hogy alázatosan, őszintén és örömmel kiáltsunk Istenhez mint Atyához. Az Abba héber szó azt jelenti: apa, atya, ezt a szót még ma is használják. A Szentlélek indít arra, hogy az újjászületés és hit által Krisztussal egyesülve részesüljünk az Ő üdvözítő munkájában, és ezáltal megújulva, megszabaduljunk bűneinktől. Isten országa igazság, békesség és öröm a Szentlélek által. Boldog az az ember, akivel ez megtörténhetett, és megtörténik. Az dicsőíteni fogja az Atyát, Fiút és Szentlelket. Ezt tegye velünk is Isten.

A. Elshout
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 530 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 522
  • e Hét: 1726
  • e Hónap: 12137
  • e Év: 131229
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.