Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2018-06-05 23:39:54, kedd
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Zöldbabfőzelék (gluténmentes, laktózmentes)
  2018-06-05 23:37:22, kedd
 
  Zöldbabfőzelék (gluténmentes, laktózmentes)

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
növényi olaj

1 gerezd fokhagyma
1/2 db paprika
1/2 db paradicsom
pirospaprika
45 dkg zöldbab
őrölt bors
1 kis doboz tejföl (lm)
3 ek gluténmentes zabpehelyliszt
1/2 csokor petrezselyem
1 ek zabpehely (gm)
citromlé

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük. Megsózzuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Beledobjuk a paprikát és a paradicsomot, majd megszórjuk pirospaprikával.
Összekeverjük, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük 5 dl vízzel. Lefedve puhára főzzük, majd kivesszük belőle a paprikát és a paradicsomot.
A tejfölhöz hozzáadjuk a zabpehelylisztet, és csomómentesre keverjük, majd hőkiegyenlítés (néhány kanállal hozzákeverjünk a forró főzőléből) után a főzelékhez adjuk.
Megszórjuk vágott petrezselyemmel és a zabpehellyel, végül pár csepp citromlével savanyítjuk.





Íme a recept videón
Link

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Málnás-mascarponés pohárkrém
  2018-06-05 23:34:11, kedd
 
  Málnás-mascarponés pohárkrém

Hozzávalók

A málnaöntethez:
50 dkg málna (lehet fagyasztott is)
4 ek barna cukor
2 ek balzsamecet
A pohárkrémhez:
2 dl cukrásztejszín
25 dkg mascarpone
2 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
16 db babapiskóta


Elkészítés

A málnára rászórjuk a cukrot és a balzsamecetet, összekeverjük, majd leturmixoljuk, és átpasszírozzuk egy szűrőn.
A tejszínt felverjük. A mascarponét a cukorral és a vaníliás habosra keverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot.
Négy fagyi kehely aljára teszünk a krémből, majd mindegyikre lerakunk egy sor babapiskótát, amit meglocsolunk a sűrű málnaöntettel. Így folytatjuk a rétegzést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ezután fogyasztás előtt 2 órára hűtőbe tesszük.





Megjegyzés

Ez egy egyszerűen elkészíthető pohárkrém, de egy különleges, gyümölcsös-tejszínes sajtkrémmel és piskótával. Fantasztikus ízharmónia.
Szekeres Lajosné Klári

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Roston sült csirkemell rizottóval és spárgával
  2018-06-05 23:30:42, kedd
 
  Roston sült csirkemell rizottóval és spárgával

Hozzávalók

1 csokor spárga
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
olívaolaj
1 db egész csirkemell
1 ek vaj
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csésze rizotto rizs
1 dl száraz fehérbor
2-3 dl húsleves
parmezán

Elkészítés

A spárgát előkészítjük: a fás szárakat eltávolítjuk és megmossuk a fejeket. Tepsire rendezzük őket, sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 200 fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük őket.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben kevés olajon készre sütjük.
A rizottóhoz kevés vaj és olaj keverékén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst, átpirítjuk és felöntjük a borral. Ha elpárolgott róla az alkohol (pár perc), az alaplevet kis adagokban apránként hozzáöntünk a rizshez és készre főzzük. Nem cél, hogy szétfőtt rizst kapjunk, a tökéletes rizotto kicsit "harapósabb", keményebb állagú. Ha elkészült a rizs, pici vajat és reszelt parmezánt keverünk hozzá. Ettől lesz még krémesebb a rizottónk.
Tálalásnál egy mélyebb tányérra szedünk a rizottóból, teszünk rá egy szelet csirkemellet és néhány szál sült spárgát. A tetejére még szórhatunk egy kevés parmezánt.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Eperkrémleves főzés nélkül
  2018-06-05 23:27:09, kedd
 
  Eperkrémleves főzés nélkül

Hozzávalók

20 dkg eper
1 db banán
1 csipet só
5 dl kókusztej
3 db mentalevél
1/2 csomag vaníliás cukor
6 db jégkocka
kókuszcsipsz

Elkészítés

A megmosott, leszárított és felszeletelt epret egy magas falú edénybe vagy turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a felkarikázott banánt, a sót, a kókusztejet, a mentalevelet, a vaníliás cukrot és a jégkockát.
Egy botmixer vagy turmixgép segítségével krémesre keverjük. Azonnal tálaljuk, kókuszcsipsszel díszítjük.





Íme a recept videón
Link

Felcsiki Tünde Glutén- és laktózmentes

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 186 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 163
  • e Hét: 565
  • e Hónap: 6147
  • e Év: 122800
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.