Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Vadcseresznye
  2018-06-06 23:58:27, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Tojásos nokedli kolbásszal és medvehagymával
  2018-06-06 23:50:25, szerda
 
  Tojásos nokedli kolbásszal és medvehagymával

Hozzávalók

1 csomag galuska
6 db tojás
15 dkg parasztkolbász
5 dkg füstölt szalonna
3 szál újhagyma
5-6 levél medvehagyma

bors
A káposztasalátához:
1 fej káposzta
ecet

bors
cukor
őrölt kömény


Elkészítés

A szalonnát apróra vágjuk, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a kolbászt és az egészet összeforgatva, néhányszor megkeverve, hagyjuk egy kicsit pirulni. Amikor a kolbász zsírja elkezd kisülni, a tojásokat egyenként felütjük, és hozzáadjuk. Ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk.
Amikor a tojás alja pirulni kezd, hozzákeverjük a kifőtt galuskát (nokedlit) és jó alaposan összekeverjük. Addig sütjük, míg a tojás rásül a galuskára, ekkor megszórjuk apróra vágott medvehagymával és tálaljuk.
A káposztasalátához a káposztát, miután a külső leveleitől megszabadítjuk, alaposan átöblítjük, negyedeljük, majd vékony szeletekre gyaluljuk. Megsózzuk, és kézzel megtördeljük, hogy a rostjai megpuhuljanak, majd meghintjük őrölt köménnyel és frissen őrölt borssal. Egy kancsóban elkészítjük hozzá a levet a cukorból, az ecetből és hideg vízből ízlés, majd felöntjük vele a káposztát addig, hogy ellepje. Jól összekeverjük és a hűtőbe téve hagyjuk, hogy összeérjenek az ízei.





Megjegyzés

Ez az étel a tojásos nokedli turbósított változata. Káposzta helyett, friss salátával is tökéletes.
veruss74

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Túrós-meggyes süti leveles tésztából
  2018-06-06 23:46:21, szerda
 
  Túrós-meggyes süti leveles tésztából

Hozzávalók

20 dkg laktózmentes túró
10 dkg magozott meggy
5 dkg laktózmentes vaj
2 db tojás
1 doboz laktózmentes tejföl
1 csomag gluténmentes leveles tészta
1 db citrom
nádcukor


Elkészítés

A túrót keverőtálban összetörjük, enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt citrom héjat és a citrom levét.
Belekeverjük a magozott meggy háromnegyedét, amit cukorral édesítünk. A tojás fehérjét habbá verjük és a túróba forgatjuk.
Kettévágjuk a tésztát és vajjal kikent tepsibe helyezzük, majd olvasztott vajjal megkenjük.
Rászedjük a túrókrémet és elsimítjuk, ráhelyezzük a leveles tészta másik felét és a tetejét lekenjük olvasztott vajjal.
190 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A tejfölt, a cukrot és a visszamaradt meggyet botmixerrel krémesítjük és tálaláskor a sütemény mellé szedünk belőle.





Felcsiki Tünde Glutén- és laktózmentes

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Zöldségekkel gazdagon rakott csirke
  2018-06-06 23:43:01, szerda
 
  Zöldségekkel gazdagon rakott csirke

Hozzávalók:
1,5 kg csirkehús

bors
fűszerkeverék
1 fej vöröshagyma
15 dkg rizs
50 dkg zöldborsó
petrezselyemzöld
paradicsom
paprika
1 kg burgonya
2 tojás
1 pohár tejföl


Elkészítés: Tűzálló tálba vagy tepsibe rakjuk a feldarabolt csirkét, sózzuk, borsozzuk, fűszerkeverékkel meghintjük. 1 kis fej vöröshagymát ráreszelünk, majd 15 dkg rizst egyenletesen rászórunk a csirkedarabok tetejére, majd ugyanígy a zöldborsót is. Petrezselymet, paradicsomot és paprikát aprítunk közé. A tetejét 1 kilónyi hámozott, apró karikára vágott burgonyával lefedjük.

Alufóliával letakarjuk, és a sütőben félig megsütjük.

Ekkor 1 pohár tejfölt 2 tojással felverünk, az alufóliát levesszük, a tojásos tejföllel meglocsoljuk, majd szép pirosra sütjük alufólia nélkül.

Mint a rakott burgonyát, szeletekre vagy kockára vágva tálaljuk.





Megjegyzés

Fotó: AS
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Spárgaleves pirított baconnel
  2018-06-06 23:40:00, szerda
 
  Spárgaleves pirított baconnel

Hozzávalók

90 dkg zöld spárga ( 3 csomag)
7 dl húslevesalaplé
2 db póréhagyma
1/2 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
1 ek vaj
2 szelet bacon
őrölt szerecsendió
frissen őrölt bors



Elkészítés

1. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd a finomra vágott vörös- és póréhagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáöntjük a húslevesalaplét, és 10 percig főzzük.

2. A spárga alsó részeit levágjuk, és félreteszünk belőle néhány darabot a díszítéshez. A többit kisebb részekre feldaraboljuk. A félretett spárgafejeket a leveshez adjuk, 3 percig főzzük, majd kimerjük őket, és hideg vízzel leöblítjük (kb. 30 másodpercig, hogy megtartsa az élénk zöld színét).

3. A feldarabolt spárgát a leveshez adjuk, sózzuk és borsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval, majd fedő alatt 5 percig vagy puhulásig főzzük. Ezután a tűzről lehúzzuk, hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük a levest.

4. A baconszeleteket kettévágjuk és forró serpenyőben megpirítjuk. A leveseket tányérokba kanalazzuk, majd a főtt spárgafejekkel és a pirított baconnel díszítve tálaljuk.





Morzsálós Mirza

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 186 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 257
  • e Hét: 659
  • e Hónap: 6241
  • e Év: 122894
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.