Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Hatalmas! Az MSZP-Párbeszéd képviselője úgy megtrollkodta Or
  2018-06-06 22:41:47, szerda
 
 



Hatalmas! Az MSZP-Párbeszéd képviselője úgy megtrollkodta Orbán Viktort, hogy még csak most is pislogunk


Le a kalappal a képviselő előtt ez az akció egyszerre szellemes és intelligens, pont olyan, amit az ellenzéktől elvárunk.

Totális hülyét fog csinálni a Fideszból az egyik MSZP- Párbeszédes törvény javaslat, gyakorlatilag visszapattintotta a Fideszre a Stop Soros törvény javaslatot.

Szabó Tímea, az MSZP-Párbeszéd frakció szövetség parlamenti képviselője benyújtott egy törvényjavaslatot a parlament elé, ami megtiltaná, hogy olyan ember lehessen magyar miniszterelnök vagy miniszterelnök-jelölt, aki valaha Soros György által alapított szervezet ösztöndíjában részesült.

Szabó Tímea szerint a nemzet egységét mutatná, ha megállítanának minden olyan szervezetet és magánszemélyt, akire valaha Soros befolyással lehetett és/vagy valamilyen módon finanszírozott.

E tekintetben kiemelt jelentősége van a magyar kormányfő személyének, akinek külső befolyásoktól - bizonyítható módon - mentesen, feddhetetlennek kell lennie.

A javaslat indoklásában az szerepel, hogy mivel a magyar kormány meggyőződése, hogy Magyarország szuverenitását külső hatalmak - köztük a 88 éves Soros György -veszélyeztetik, a törvényhozásnak érdemes lenne azzal biztosítania a miniszterelnök függetlenségét, hogy megtiltja, hogy korábbi Soros-ösztöndíjasokból kormányfő lehessen.
Köztudott tény, hogy Orbán Viktor is Soros-ösztöndíjas volt, Szabó Tímea javaslatát ezért kizárt, hogy elfogadja a kormány. De az MSZP-Párbeszédes képviselőnő totálisan elhitelteleníti ezzel a húzással a Stop Soros törvény csomagot. Miért Magyarországnak lehet olyan kormányfője akinek köze van/volt Soros Györgyhöz?
Kedves olvasónk téged meg arra kérünk oszd meg a posztunkat, hogy más is lássa, hogyan csinál hülyét az MSZP-Párbeszéd Orbánból.

http://hirhugo.hu/2018/06/06/hatalmas-az-mszp-parbeszed-kepviseloje-ugy-megtrollk odta-orban-viktort-hogy-meg-csak-most-is-pislogunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tanácskozik az Európai Néppárt, de Orbánt nem hívták előadni
  2018-06-06 22:30:04, szerda
 
 
Tanácskozik az Európai Néppárt, de Orbánt nem hívták előadni

2018. június. 06. 17:24 Utolsó frissítés: 2018. június. 06. 17:44

Szerző:
hvg.hu

A Néppárt müncheni konferenciáján olyan témákról lesz szó, mint a menekültügy, a határvédelem és az európai életmód fenntartása. De sajnos egyetlen fideszes előadó sem mondhatja el véleményét ezekről.

Június 6. és 8. között Münchenben tart konferenciát az Európai Néppárt, a programok között szerepel a migráció, a határvédelem és az európai életmód fenntartása, is, ahogy azt az Európai Néppárt honlapja alapján a 444 megírta.

Ugyan sem Orbán Viktor, sem más Fidesz-politikus nem adhatja elő gondolatait európai párttársai előtt, pedig évek óta ezek mentén politizálnak, de az Európai Néppárt színpadán ott lesz Sebastian Kurz osztrák és Angela Merkel német kancellár, Andrej Plenkovic horvát kormányfő, Marian-Jean Marinescu román EP-képviselő, Joseph Daul a Néppárt elnöke, Manfred Weber, a Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője és Antonio Tajani, az Európai Parlament házelnöke is.

Rajtuk kívül előad a német püspöki kar vezetője és a BMW vezérigazgatója is.


http://hvg.hu/itthon/20180606_Tanacskozik_az_Europai_Neppart_de_Orbant_nem_hivtak _eloadni/nyomtatas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erre az OLAF-jelentésre sem lehet büszke a magyar kormány, i
  2018-06-06 22:26:42, szerda
 
 
Erre az OLAF-jelentésre sem lehet büszke a magyar kormány, itt vannak a részletek

2018. június. 06. 12:08 Utolsó frissítés: 2018. június. 06. 12:38

Szerző:
hvg.hu

A magyarországi vizsgálatok több mint kétharmadában talált valami olyat az OLAF, ami miatt ajánlást tett a magyar hatóságoknak. Az Elios-ügyet külön kiemelte a szervezet éves jelentése.

Csak Romániában végzett több vizsgálatot az OLAF, mint Magyarországon - derül ki az Európai Csalás Elleni Hivatal éves jelentéséből. 2017-ben az OLAF összesen 102 vizsgálatot zárt le, ebből tízet Magyarországon.

Ráadásul nagyon sok magyar ügy van, ahol talált is valami problémát a szervezet. Amíg a 102 vizsgálatból összesen 58 zárult úgy, hogy az OLAF ajánlást adott a helyi hatóságoknak, a tíz magyar ügy közül hét is így zárult. (Az OLAF feljelentést nem tehet, ha csalás gyanújára akad, csak ajánlást küldhet az ország hatóságainak.)

Az OLAF szerint EU-szinten három fő módszere van a csalásoknak, mindháromra adtak magyar példát is.

Az EU-s alapok körül sok a korrupció, az összeférhetetlenség, gyakran manipulálják a pályázatokat, a pénzekből pedig nem egyszer szervezett bűnözői csoportok próbálnak hasznot húzni.
Egyre elterjedtebb a kutatással kapcsolatos csalás, de a menekültügyi válsággal kapcsolatos pénzekre is több csaló pályázik.
A vámcsalással pedig változatlanul próbálkoznak nemzetközi bűnszervezetek.

A jelentés külön kitér az Elios-ügy vizsgálatára is. Mint írták, az OLAF vizsgálata arra jutott, hogy az EU-t összesen 43,7 millió euróval károsították meg a magyarországi közvilágítási projektekkel. Összesen 35 pályázatot vizsgáltak meg, és súlyos szabálytalanságokat találtak. Konkrét cégneveket nem írtak ugyan le a mostani jelentésben, de megerősítették az Eliost és partnereit is nevesítő korábbi vizsgálatok eredményét. Sok összefonódás volt a pályázat kiíróinak tanácsadói és a győztesek között, úgy alakították több esetben a kiírást, hogy a pályázati feltételek a későbbi győztesnek kedveztek.
Polt szerint téved, aki azt mondja, hogy csaltak az Eliosnál
Az OLAF ajánlásait megkapta a Legfőbb Ügyészség, és továbbította az ügyben illetékes Pest Megyei Főügyészségnek, amely nyomozást rendelt el különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt - mondta el korábban Polt Péter. A legfőbb ügyész szerint téves és a közvélemény félrevezetésére alkalmas azt mondani, hogy az OLAF szerint csalás történt. Persze ezzel a kijelentéssel nem vállalt nagy kockázatot: az OLAF bűncselekmény gyanúját észlelte, de a gyanúnál többet nem állapíthatott meg, ahogyan személyi felelősséget sem, egyszerűen azért, mert ilyenre nincs jogosultsága.

Az OLAF összesen négy olyan példát sorolt fel, amelyeknél az EU-pénzekre kiírt pályázatok körül akadtak súlyos csalás gyanújára. Ebből az egyik a magyarországi közvilágítási projektek ügye. Ehhez hasonló jellegű szabálytalanságokat találtak a román útépítéseknél, egy cseh mezőgazdasági pályázatnál, és egy olasz halászati ügyben.

De amikor az a kérdés, hogy mennyi kárt okozhattak a csalók az EU-nak, e három közül egy sem volt képes még csak megközelíteni sem a magyarokat.

Az itteni közvilágítási ügyben az OLAF szerint 43,7 millió euró kár érte az uniót, míg a román útépítők 21, a csehek 5,5, az olaszok pedig 2 millió eurót vettek ki a gyanú szerint szabálytalanul az unió kasszájából.

Fénysebességgel robogó kamionok, érdemi munka nélkül működő kutatóközpontok

Egy másik, részben magyar ügyben 28,3 millió euróval károsíthatták meg az EU-t az OLAF gyanúja szerint. Egy magyar-szerb-lett hálózat olyan kutatási központokat épített ki, amelyek egymással szerződtek, így mesterségesen megnövelték a projektjeit költségeit. Eltitkolták, hogy a beszállítóik valójában a saját kapcsolt cégeik, ezen kívül pedig két kutatóközpontot csak azért állítottak fel, hogy felvehessék a regionális támogatást.

Megemlítette a jelentés Magyarországot akkor is, amikor a vámosok és fuvarozók csalásairól volt szó. Számos esetben találtak példát arra, hogy a termékeket a hivatalos papírjaik szerint több országon keresztül szállítják, miközben valójában nem vitték azokat sehova. A fő gyanúsítottak ebben az ügyben a bolgár vámosok, de magyar, lengyel, szlovák, litván, német és francia cégek is érintettek.

De akkor is felfigyeltek Magyarországra, amikor az OLAF és az Europol közösen keresett illegális növényvédő szereket. Ebben nem voltunk egyedül: az EU közel kétharmada, összesen 16 ország volt érintett az ügyben. 940 szállítmányban összesen 122 tonna illegális szert próbáltak behozni az unióba a vizsgált országok határátkelőhelyein, kikötőiben és repülőterein, vagyis az EU összes növényvédő szerének akár 10 százaléka is szabálytalanul kerülhetett be Európába.


http://hvg.hu/kkv/20180606_Erre_az_OLAFjelentesre_sem_lehet_buszke_a_magyar_korma ny_itt_vannak_a_reszletek/nyomtatas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
GONDOLATOK „KURVA” ORSZÁGhOZ
  2018-06-06 22:22:47, szerda
 
  Gondolkodó
április 30. ·

GONDOLATOK ,,KURVA" ORSZÁGHOZ

Amikor megtörtént az Öszödi beszédként elhíresült Gyurcsány féle odamondás a párttársaknak, nem értettem mi a baj, hogy azt mondta "kurva ország"!
Nem értettem (most sem!), mire fel lett ez a pátoszos hangvétel...
Számomra Magyarország így negyvenhat évesen, már nem jelent semmit!
Beszélem az itt élők nyelvét, ismerem a történelmét, ennyi!
Ez az ország nekem nem adott semmit, csak elvett!
Akkor kérdem én, miért szeressem?
Pedig szerettem!
Nagyon szerettem!
Azt hittem hősei örökké égő fáklyák!
Azt hittem Himnuszunk a legszebb a világon!
Hittem a márciusi ifjakban és elfogadtam 56 törvényszerűségét!
Büszke voltam arra a rengeteg magyarra, akik öregbítették országunk hírnevét!

Ez elmúlt!

Kiölték belőlem!

Tették ezt a politikusok, akik az összes jelképemet, a himnuszomat, szeretett verseimet, íróimat, sportolóimat, tájaimat, emlékeimet, zenéimet, stb! a maguk javára használták fel, ellenem!

Elvettek mindent és nem hagytak semmit!

Bemocskoltak mindent az elmúlt 29 év alatt!

Azt mondta Gyurcsány...kurva ország...igaza van!
Azt mondta Kertész...szolga nemzet....igaza van!
Van egy amerikai közmondás..."ha van egy magyar barátod, nem kell ellenséget keresned!"...igazuk van!

Kérdem én tőletek, nektek mit adott ez az ország???

Adott biztonságot?
Adott kiszámíthatóságot?
Adott biztos jövőképet?
Adott biztos megélhetést?
Adott nyugodt gyerekkort?
Adott idős korra lehetőséget a nyugdíjra!
Közbiztonságot?
Mit adott????Ez az ország???Mit?

Elmondom mit láttam eddigi életem során ebben az országban!
Lopj, csalj, hazudj!
Ez a nagy össznépi játék, és aki ebben nem partner, az ki van közösítve!
A politikusaink, ezt csinálják nyíltan és minket etikára, erkölcsre akarnak nevelni!
Felrakják nyíltan az adóbevallásukat, ami köszönő viszonyban nincs a valósággal, következménye van???? Nincs!
Ebben az országban lehet zsidózni, cigányozni, asszonyt verni és gyereket, mert ez a pálinkafőzéssel együtt ősi jog!

Hol élünk??? Nem egy kurva országban?

29 éve nulláról induló politikusok, milliárdosok! Miből????
Nekem ne akarja senki bemesélni, hogy becsületesen!

Tudnám sorolni hosszan, nagyon hosszan!

...és mi pedig, ez a nyomorult nép, ehhez asszisztálunk....


https://www.facebook.com/gondolkodok/posts/898243107047091
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kössz Orbán a nyugdíjat!
  2018-06-06 21:59:39, szerda
 
 
Kössz Orbán a nyugdíjat!

2018.06.06. 16:50

Mari néni fáradtan kelt fel reggel. Tegnap volt hetven éves, és a párjával Pista bácsival ezt egy kicsit megünnepelték. Nem szokott hozzá a két öreg a dáridóhoz, de nem is nagyon rúgtak ki a hámból. Egy kis csirkelábból főzött pörkölt, magas a vérnyomás, meg nem szabad terhelni a gyomrot éjszakára, némi diétás kútvíz, este egy hosszabb skype beszélgetés a gyerekkel aki Londonban mosogat, és máris késő este volt mire ágyba kerültek. Holnap munka van, lazsálni nem lehet, minden fillérre szükség van a harminc éves devizahitel törlesztéséhez.

Mert nyugdíjba még nem mehetnek, pedig már öt éve letelt a negyvenöt éves munkaviszony mindkettőjüknek.

Viszont a nagy migránsáradat mindent keresztül húzott az életükben. De legalább a soros terv nem sikerült, ezt minden este megköszönik a kormánynak esti áldás formájában.

Éppen hét éve történt, mikor háború elől menekülő szerencsétlenek jelentek meg az ország határain, és áthaladva azon továbbálltak a szomszéd, fejlett országokba, ahol végül is letelepedtek, vagy visszamentek onnan a hazájukba.

Itthon azért akkor ellenséget csináltak belőlük, és az ellenük való harc jegyében egyre épültek a stadionok, ömlött a pénz a fociba, az egészségügy, meg az oktatás ott rohadt meg ahol volt.

Az országból addig, és azután is áramlott ki a fiatal munkaerő, viszont Mészáros Lőrinc vett Orbán Viktornak egy szigetcsoportot az óceán közepén.

Mari néni már majdnem elment nyugdíjba Pista bácsival, mikor közölték velük, vagy tovább melóznak ahol tudnak, mert még nem kapnak nyugdíjat, de különben az ország erős és büszke.

Mari néni lefőzte a kávét, mint minden reggel ahogy szokta munkába indulás előtt, és kirakta a gyógyszereiket. Külön a magáét, külön a Pista bácsiét. Az férjének több volt, mert neki az egyensúly zavarára nem találtak magyarázatot, meg orvos sem volt a kórházba, hát felírtak neki erre valami jó drágát. Szédül is az öreg a létrán, nagyobb tüzekhez már nem is viszik ki csak a hatvan év alattiakat a Tűzoltóságnál. Ő addig felsöpri az udvart, a többi hatvan feletti meg továbbképzésen van. Pista bácsi valljuk be, már kissé szenilis ehhez.

Mari néni is indul a munkahelyére, buszra nincs pénze, így tovább tart ameddig kiér Kósa mama sertéstelepére. A reggeli ganajozásról már lemarad, de a takarmányt neki kell betolni talicskán. El is fárad estére rendesen, alig várja hogy hazaérjen, és leüljön a tévé elé megnézni, mekkora fejlődésen ment keresztül az ország, ameddig ők el voltak zárva a hírektől. A közmédia ebben nagyon jó.

BANDITA.



http://banditapolitika.blog.hu/2018/06/06/kossz_orban_nyugdijat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiszámolták: indokolt, hogy ne engedjék nyugdíjba a 72 év al
  2018-06-06 21:55:49, szerda
 
  Kiszámolták: indokolt, hogy ne engedjék nyugdíjba a 72 év alattiakat


Míg 1980-ban még húsz 65 éves vagy a feletti korú jutott 100 aktív korúra, a következő 35 évre vonatkozó becslés szerint már 53 időskorú jut 100 dolgozó korúra az OECD országokban. Ha a foglalkoztatottság nem nő érdemben, az elöregedés jelentősen visszavetheti a nyugdíjas kori életszínvonalat. Egy friss tanulmány szerint a nyugdíjkorhatár emelése megoldást jelenthet, Magyarországon például 2050-ig a korhatár további 7 évvel történő kitolása. De ez még önmagában kevés - értékelnek a Portfolio.hu-n.


Napi.hu, 2018. június 5. kedd, 12:58



A társadalom elöregedéséről és a munkaerőhiány közti kapcsolatról szóló elemzésben a szerzők arra mutatnak rá, hogy a társadalom elöregedése egy gyorsuló, hosszú távú folyamat - olvasható a portálon. Ha ezt az időskori függőségi rátával szemléltetjük (a 65 évesek vagy a felettiek aránya a dolgozó, 20-64 közöttiekre vetítve), akkor azt látni, hogy az OECD országok átlagában 1980-ban még 20 fő 65 éves vagy a feletti korú jutott 100 aktív korúra, ez az arány 2015-re már 40 százalékkal emelkedett, tehát 28 időskorú jutott 100 aktív korúra.
Így dobhatja meg a nyugdíját 65 év felett - segít az állam

Demográfiai cunami

A következő 35 évre vonatkozó becslés szerint már 53 időskorú jut 100 dolgozó korúra, ami további 90 százalékos növekedés. Annak ellenére, hogy az időskori függőségi rátában volt egy emelkedés, a teljes függőségi ráta az OECD-ben az 1980-ban mért 0,8-ról 0,65-re csökkent 2015-re. Ennek egyik fő oka az 1990-es években a termékenységben látott erőteljes visszaesés, ami a 20 évesek vagy annál fiatalabbak számának relatív csökkenését eredményezte.

A tanulmány szerzői szerint a 100 aktív korúra jutó fiatalok száma a következő évtizedekben valamelyest stabilan megmarad a 40-nél, hacsak a termékenységben nem történik valami jelentős változás, ami a teljes függőségi ráta drasztikus emelkedését okozhatja. Ha a foglalkoztatottság, ezen belül is az időskorúak foglalkoztatottsága nem emelkedik, akkor ezek a demográfiai irányok minden más változatlansága esetén jelentősen visszavethetik a nyugdíjas kori életszínvonalat.

A jövőben a 65. életévtől várható élettartam valamelyest lassabb ütemben nő majd, mint a múltban, mellyel így viszont ahhoz, hogy 2015 és 2050 között stabilizálni lehessen az időskori függőségi rátát, már egy 8,4 évnyi nyugdíjkorhatár-emelésre lenne szükség. Ha a fiatalok aktív korúakhoz képesti állandó számával kalkulálunk, akkor valamelyest kisebb, de még így is 6,2 évnyi korhatáremelésre lenne szükség a stabil ráta fenntartásához - írja a Portfolio.hu.

"Megváltó" ötlet: mindenki dolgozzon 70 felett is!

Csakhogy az OECD országokban eddig bevezetett korhatáremelések átlagban csak 1,5 éves emelést mutatnak 2050-re, ez pedig nem elég ahhoz, hogy a modell szerinti időkori függőségi rátát állandó szinten lehessen tartani.

Országfüggő, hogy hol mekkora korhatáremelésre lenne szükség ahhoz, hogy az időskori függőségi ráta fenntartható legyen. Finnországban és Svédországban például ehhez 4,5 évvel kellene megemelni a nyugdíjkorhatárt, míg Chilében, Mexikóban vagy Spanyolországban már 11,5 évvel. Dél-Koreában a társadalom meglehetősen gyors ütemű elöregedése miatt már 15,5 évnyi emelésre lenne szükség. Dánia az egyetlen a vizsgált országok között, ahol a már bevezetett korhatár-emelési lépések meghaladják azt, amire szükség lenne az időskori függőségi ráta stabilizálásához.

Magyarországon az alapnak vett 65 éves szintről nagyjából 7 évvel, tehát 72 évre kellene emelni a nyugdíjkorhatárt ahhoz, hogy az időskori függőségi ráta 2015 és 2050 között stabilizálódjon - derül ki a tanulmányból.


https://www.napi.hu/Nemzetk%C3%B6zi%20Gazdas%C3%A1g/undefined.663737.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miről álmodozik a magyar?
  2018-06-06 21:53:31, szerda
 
  Miről álmodozik a magyar?

A magyarok többsége szerint legfontosabb érték az egészség, mégis csak minden harmadik ember tesz annak érdekében, hogy hosszú távon megóvja azt - derült ki az Affidea és a Central Médiacsoport közös átfogó online kutatásából, melyben azt kérdezték, mi szerepel az emberek bakancslistáján, és mit tesznek annak érdekében, hogy azokat megvalósítsák.


Szepesi Anita, 2018. június 6. szerda, 15:27



Az emberek többségének céljai nagyon is mindennapiak: egészség és nyugalom, ezt követi egy utazás, az utána következő vágyak pedig tipikusan materiálisak: ingatlan, hitel-visszafizetés, meggazdagodás, autóvásárlás. Különleges dolgokról (világ körüli út, extrém sportok, megtanulni táncolni) a magyarok nagyon kis hányada álmodozik - derült ki az Affidea és a Central Médiacsoport közös kutatásából, amely azt vizsgálta, mi szerepel az emberek bakancslistáján, és mit tesznek annak érdekében, hogy azokat megvalósítsák.
Ezért keringenek a rákos betegek az egészségügyben - megszólalt Kásler utóda

Ombudsman: súlyos problémák a gyermekpszichiátriai kezeléseknél

Bár apróbb eltérések mutatkoztak nemtől, kortól és iskolázottságtól függően, a megkérdezettek 54 százaléka válaszolta azt, hogy egészségük megőrzése a legfontosabb céljuk az elkövetkező 5 évben és azt követően is.

Az öregedéssel változnak a preferenciák

A válaszadók több mint 70 százaléka viszont fontosabbnak tartja céljai eléréséhez a pénzt, mint egészségének megőrzését: tízből csupán 6 ember vallotta azt, hogy egészségének megőrzése a legfontosabb eszköz az álmai megvalósításához. Az egészség értéke az évek előrehaladtával valamicskét nő: míg a 18-39 évesek között még "csak" 52 százalék emeli ki az egészséget, az 50 év felettieknek már 79 százaléka tartja lényegesnek azt a vágyak beteljesítéséhez.

Abban azonban már komoly eltérések mutatkoznak a válaszadók között, hogy mit tesznek az egészségükért. A válaszadók 58 százaléka pihenésre és kikapcsolódásra szán időt, míg 48 százalékuk szerint a családdal töltött idővel tehetnek a legtöbbet az egészségükért. A válaszadók csupán 46 százaléka vallotta azt, hogy szed valamilyen vitamint, és 45 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy egészségesen táplálkozik. A megkérdezettek mindössze 35 százaléka sportol, és 34 százalékuk jár rendszeresen szűrővizsgálatokra. Ezzel szemben majd egyharmaduk a mondta azt, hogy "orvos engem csak akkor lát, ha már nagy a baj".

Bagi Renáta pszichológus szerint ennek az egyik fő oka, hogy az emberek alapvetően szeretik egészségesnek és sebezhetetlennek hinni magukat, és nem szeretnének olyan hírt kapni, amelyik sérti a "halhatatlanságillúziójukat". Hiszen ha megbetegszünk, szembe kell néznünk az idő múlásával, az öregedéssel. Felmerülhet az is, hogy az eddigi életmódunk járult hozzá a betegséghez, és változtatnunk kell azon, ami - valljuk be -, minél idősebbek vagyunk, annál nehezebb.

A megkérdezettek mindössze 9 százaléka gondolja úgy, hogy kiváló az egészségi állapota, míg nagy részük (83 százalék) szerint jó vagy elfogadható. Az emberek túlnyomó többsége azt mondja, hogy nem szívesen szed gyógyszereket.

Rövid a bakancslistánk

Csupán az emberek felének van bakancslistája a következő 5-15 évre, azonban a célok jellemzően a mindennapokkal - család, munka, karrier, egészség és párkapcsolat - vannak kapcsolatban. Ezt követi az utazás (35 százalék), majd saját ingatlan (27 százalék), hitel-visszafizetés (25 százalék) és a meggazdagodás (22 százalék) Az igazi álmodozás különleges dolgokról (világ körüli út, extrém sportok) itthon nagyon kevés emberre jellemző.

Bagi Renáta szerint nem meglepő az eredmény, hiszen szociálpszichológusok előtt közismert a magyar emberekre jellemző pesszimizmus, amelynek történelmi és kulturális okai is vannak. Álmodozni úgy lehet, ha amellett, hogy optimista vagyok, hiszek a saját képességeimben is. Ehhez viszont egészséges önbizalom és felelősségvállalás is szükséges, hiszen az önbizalom alacsony szintje kudarckerüléshez vezet, és ez teljesen megakadályozza, hogy álmodozzunk a céljainkról - fogalmaz a szakember.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/mirol_almodozik_a_magyar.663827.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindjárt jó lesz nekünk végre
  2018-06-06 21:51:02, szerda
 
  Mindjárt jó lesz nekünk végre

Forgács Erzsébet | Június 5, Kedd | 13:57

Három nagy projekt keretében összesen 30 milliárd forintnyi forrásból informatikai fejlesztés zajlik a Magyar Államkincstárnál a következő három évben - mondta Mészáros József, a Magyar Államkincstár (MÁK) elnöke a 21. század családtámogatása és nyugdíja elnevezésű projekt nyitó rendezvényén Budapesten, kedden.

Kiemelte: a fejlesztés a társadalombiztosítások területét, a kincstár számlavezetését, illetve a költségvetés és az államháztartás pénzügyi informatikai rendszerét érinti.
A projektek eredményeként a MÁK-nál az ügyfelek nagyságrendekkel jobb szolgáltatásban részesülnek majd - hangsúlyozta Mészáros József. (MTI)

Nem mondom, 30 milliárd forint nem kis pénz. Abból már lehet fejleszteni rendesen, talán még Rogán Antal feltaláló is kifejleszt addigra valami ütős programot, ami szebbé teszi az életünket. Olyasmit, mint az elektronikus aláírás, vagy a letelepedési kötvény. Mert első a magyar nép boldogsága és elégedettsége. Mint eddig is, ezután is.

Annak meg igazán nagyon örülök, hogy nagyságrendekkel jobb szolgáltatást fogunk kapni. Így már bizonyára nem lesz semmi akadálya az ellopott magánnyugdíj vagyon egyéni nyugdíjszámlákra való átvezetésének, ahogy azt volt kedves megígérni a kormány.

Ugye, uraim?

https://kolozsvaros.com/rovidek/mindjart-jo-lesz-nekunk-vegre/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A DK az uniós források EU általi elosztását kéri
  2018-06-06 21:48:36, szerda
 
  A DK az uniós források EU általi elosztását kéri


Lázár Gergő | Június 4, Hétfő | 14:17

DK: közvetlenül az EU ossza el a hazai forrásokat!

Budapest, 2018. június 4., hétfő (MTI) - A Demokratikus Koalíció újra arra kéri az Európai Uniót, hogy közvetlenül ossza el a Magyarországra érkező uniós forrásokat, és a folyamatból hagyja ki a magyar kormányt.

Niedermüller Péter, a párt alelnöke hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón a 24.hu cikkére reagált, amely szerint az Európai Bizottság az uniós támogatások egy részének megvonását javasolja, ami körülbelül 100-150 milliárd forintos büntetést jelenthet Magyarország számára.

A DK EP-képviselője kérdésre azt mondta, meg tudja erősíteni, hogy létezik ilyen jelentés és abban “ilyen összegekről van szó", már kezdeményezte is a dokumentum nyilvánosságra hozatalát.

Niedermüller Péter úgy fogalmazott: az EU láthatóan megunta azt, ahogy az Orbán-kormány az uniós forrásokkal bánik. Emlékeztetett arra, hogy az Európai Parlament költségvetés-ellenőrzési bizottsága korábban már megfogalmazta a Magyarországgal szembeni kritikáit. A testület jelentése szerint nem egy-egy hazai projekttel vannak problémák, hanem alapvetően az egész hazai rendszer rossz, számos lehetőséget teremt a korrupcióra - mondta.

Ne felejtsük el, hogy hamarosan érkezhetnek olyan források, melyet az unió a korrupció elleni harcra utal át a különböző országoknak. Lesz még mit lopni, én úgy érzem. A Fidesz válaszreakcióját már valószínűleg írja a takarítónő, vagy a portás, így remélhetőleg már nem kell sokat várnunk arra, hogy a kiderüljön a Fidesz értelmezése szerint Gyurcsány Ferenc, vagy Soros György volt a valódi ludas az uniós pénzek lenyúlásában. Kíváncsian várjuk.

Mindezekkel együtt nem árt tudni azt, hogy az a bizonyos “büntetés" jelenleg nem más, mint a Magyarországnak folyósított támogatások visszatartott 10 százaléka. Ezt minden ország esetében visszatartják és amennyiben korrekció szükségességét állapítják meg, nem fizetik ki. Ezt fogjuk bukni, ha úgy döntenek a vizsgálatot követően.

Azonban van ennél nagyobb baj. Vagyis még nincs, de lehet. A brüsszeli auditori vizsgálattól függ, hogy Magyarország milyen besorolást kap. Ha rosszat (sajtóinformációk szerint van erre esély), akkor hosszú hónapokra befagyaszthatja az Unió a Magyarországnak szánt összegeket. Nem a 10 százalékát, hanem az egészet. Na, az lesz az igazi baj.

https://kolozsvaros.com/rovidek/a-dk-az-unios-forrasok-eu-altali-elosztasat-keri/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Te minden pedagógusok szeme fénye, mesélj még nekünk!
  2018-06-06 21:45:35, szerda
 
  Te minden pedagógusok szeme fénye, mesélj még nekünk!

Molnár Bálint | Ma | 16:01

Arra gondoltam, hogy a törékeny, rendre alulteljesítő kollektív memória felfrissítése végett (hol van már a választási kampány heve, hol van már a Magyar Nemzet) ma elszórakoztatom magunkat a nemzet egyik legkiválóbb kacagtatóművészének, az állampárt szellemi hanyatlásának/primitivizálódásának obeliszkjeként funkcionáló Kósa Lajosnak az ATV reggeli műsorában előadott, lovagkeresztes színvonalú produkciójával. Külön köszönöm a kiváló műsorvezető hozzájárulását, aki nélkül ez nem jöhetett volna létre.

A Csányi Sándor vagyonának (virtuális!) háromszorosával lóvá tett minden pedagógusok kitüntetett szeme fényét a Soros-elmebaj mellett a csengeri háztartásbeli asszonyhoz fűződő gyöngéd kapcsolatáról kérdezték. Ez itt megint egy olyan kórdokumentum, amit majd büszkén lehet mutogatni eljövendő generációk mindentől elrettentésére. Minden mondata, szava aranyat érő drága kincs, de az egész együtt különös tekintettel.

Igen, ez az ország krémje, kétharmadokon átívelő intellektuális csúcsteljesítménye, nem utolsó sorban egy nemzetnek is silány nép pillanatnyi elmekórtani bizonyítványa is. A dadogó, összefüggéstelen, ellentmondásos hazugságok kétpofára nyelése iránti perverz vágyból szárba szökkenő intézményesült kontraszelekció. Nyugodtan magára veheti minden érintett.

Krug Emília (ATV Start): Mivel nagyon rég találkoztunk, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit tud a csengeri ismerőséről?

Kósa Lajos: Semmit.

Krug: De azért csak követi a híreket ezzel kapcsolatban, ha már így átverte önt?

Kósa: Nem, egyáltalán nem foglalkozok vele. Hát folyik a rendőrségi eljárás, a rendőrséget kell kérdezni.

Krug: Ugye az van, hogy nyár közepéig is eltarthat (Laller kortyol a kávéjából - szerk.), hogy Svájcból őt kiadják, mert az egyszerűsített kiadatást nem akarta.

Kósa: Mondom, kérdezze meg a rendőrséget, én nem nyomozok.

Krug: Inkább önnel kapcsolatban arra vagyok kíváncsi most, hogy sokat aludhatott már mióta ez az ügy a választási kampányban előkerült, mi a tanulsága?

Kósa: Hát az, hogy öö... hogy ööö... a pénzért és a hatalomért az ellenzék semmi eszközben nem válogat, mindenre képes...

Krug: Ön tett ígéretet ennek az asszonynak, hogy segít.

Kósa: Semmilyen ígéretet nem tettem.

Krug: Közjegyzői okirat van róla.

Kósa: Az csak arról szól, hogy azt mondtam neki, hogy ha valóban igaz, hogy ilyen rengeteg pénzt örökölt, akkor ezt fektesse magyar állampapírba, ezzel segítsünk a magyar államnak. Ennyi volt az egész. De ebből az a tanulság...

Krug: Nem volt gyanús?

Kósa: Az a tanulság, hogy eddig minden választási kampányban, kétezer... ööö... kettő óta valami gigabotrányba próbált bekeverni az ellenzék.

Krug: Na, állj, állj, állj! Nem önt próbálták.

Kósa: Nem, engem próbáltak.

Krug: Tehát önt egy háztartásbeli átverte, ön hosszú évekig várt a pénzre, dokumentumok születtek arról, hogy az édesanyjának jár 800 millió forint egy ajándékozási szerződés keretén belül, aztán 2016-17 táján megelégelte a várakozást.

Kósa: Ööö... még egyszer mondom: rengeteg ilyen nagy-nagy (Laller mutatja az idézőjeleket - szerk.) port felvert botrányba kevertek bele, mindegyik aljas hazugságnak bizonyult.

Krug: Az ellenzék küldte oda Szabó Gábornét önhöz?

Kósa: Mindegyik aljas hazugságnak bizonyult, mindegyikről kiderült, hogy egyékként benne van az ellenzék keze abba', hogy engem lejárassanak.

Krug: Ebben hol van benne az ellenzék keze?

Kósa: Ki fog derülni, a rendőrség majd ezt megállapítja, ez nem az én dolgom. Egy biztos: a választók, és külön köszönöm nekik, hogy megbíztak bennem, sosem kaptam annyi szavazatot, mint most, mer' a választók megértették, hogy... hogy... ez az ellenzék egy olyan ellenzék, amire nem szabad rábízni az ország sorsát. Mer' beengedik a migránsokat, nem védik meg a magyar embereket, nem védik meg az ország szuverenitását.

Krug: Egy picit sem gyanakodott, amikor odaállított egy asszony, hogy az 1300 milliárdot önre bízza?

Kósa: És ráadásul nem létező programmal kampányoltak, tulajdonképpen nem mondtak semmit, csak azt, hogy a Fidesz rossz.

Krug: A kérdésemre is válaszol?

Kósa: Hát nézze, hogyha feltesz egyszerre sok kérdést...

Krug: Ugyanazt kérdezem régóta, csak az ellenzékre keni.

Kósa: ... és próbálok válaszolni egyre, hogy mi a tanulság. Most megpróbálom elmondani, azonnal belevág a szavamba, akkor nem tudom befejezni azt a mondatot se, amit egyékként az elején kérdezett, hogy mi a tanulság.

Krug: Nem volt gyanús, hogy egy háztartásbeli, Csányi Sándor vagyonának háromszorosát örökli és önhöz fordul? Nem egy szakértő befektetési emberhez?

Kósa: Nézze, egy nagyon jól megszervezett szélhámosság volt szerintem, úgyhogy majd a rendőrség kideríti, hogy ennek igazából mi a háttere, kérdezzék őket mindenképpen.

Krug: Nem hibázott ebben ön semmit?

Kósa: Én inkább azt szeretném kérni mindenkitől, hogy használja a józan eszét és ennek az ügynek is az a tanulsága, hogy az ellenzék mindenre képes, semmilyen gátlások nincsenek.

Krug: De ön nem hibázott ebben az ügyben semmit?

Kósa: Hát mondja, csináltam valamit, ami jogellenes lenne ebben az ügyben? Ugye édesanyámnak semmilyen ajándékot nem adtak, az egész egy hamisítvány volt...

Krug: Ön adta meg az adatait.

Kósa: Nem, én nem adtam meg az adatait. Megszerezték egy... egy... valamilyen papírból, amit nem tudom, hogy került hozzájuk. Majd ezt is kiderítik. Nem adtam meg az adatait.

Krug: Szóval semmi nem volt gyanús.

Kósa: Nézze, dehogynem, ezért jártam el óvatosan. Tudja, száz ilyen esetből - ööö... rendkívül óvatosan kell eljárni - egy Rubik Ernő van, csak meg kell találni, hogy ki az az egy Rubik Ernő. Mer' egyékként Rubik Ernőt is kirúgták az országból a találmányával, és ezért a bűvös kockából más csinált nagy nyereséget. Tehát sajnos az élet az ilyen.

Krug: Messzire jutottunk, köszönöm szépen, hogy itt volt.

A nemzet legokosabb Lajosának örkényi magaslatokban szárnyaló teljes kommunikációs hadviselése ínyencek számára ITT megtekinthető.

http://www.atv.hu/belfold/20180606-interju-kosa-lajossal-nezze-itt-eloben



https://kolozsvaros.com/2018/06/06/te-minden-pedagogusok-szeme-fenye-meselj-meg-n ekunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 142 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1546
  • e Hét: 4648
  • e Hónap: 15759
  • e Év: 169255
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.