Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Veszélyes dolgok
  2018-06-08 20:25:37, péntek
 
  Veszélyes dolgok

Egy napon, amikor hazatért a feleségem, elmondta, hogy egyik barátnőjének a kisfia annyira megsértette a szemét egy kis késsel, hogy nemcsak teljesen elveszíti a szeme világát, hanem az a veszély is fennáll, hogy a másik szeme is rámegy a súlyos sérülésre. A feleségem annyira hatása alatt volt a megrendítő esetnek, hogy a kétéves kisfiunknak szigorúan megparancsolta, hogy kést egyáltalában nem szabad a kezébe venni, sőt az ollót sem szabad használnia. De amint rendesen szokott lenni, ha valami tilos, akkor annál erősebben fennáll az eshetőség, hogy e tiltott dolog után vágyunk. Egyszer csak észrevesszük, hogy a kis gyermek kezébe került egy nyitott olló, és azzal hadonászik gondtalanul, mit sem sejtve a veszélyről, amely őt fenyegeti. A kisfiú nővérkéje, aki hallott a tilalomról, el akarta venni öccse kezéből az ollót, de ő makacsul tiltakozott ez ellen, és semmiképpen nem volt hajlandó arra, hogy átadja azt neki.
A nővérkének ekkor hirtelen eszébe jutott, hogy kisöccse nagyon szereti a narancsot. Gyorsan kiszaladt, kezébe vett egy narancsot, és ezt mutatva így szólt a kisfiúnak:
- Lajcsi, szereted a narancsot?
A következő pillanatban az olló a földön feküdt, és a kis kezek mohón nyúltak a narancs után.
Így vesz el Isten gyakran tőlünk egy veszélyes dolgot, amelyet görcsösen szorongatunk magunkhoz, és ad helyette egy édes és tápláló "narancsot". Lábainkat a keskeny úton kell megtartani, amely az élethez vezet. Ez az út kedves, áldásos, és ez az ösvény a béke útja. Ez a győzelem útja, ahol nincsen homály, nincs sötétség, ahol nincs háborúság, hanem békesség, öröm és világosság van.

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Kettőre volt szükség
  2018-06-08 19:31:23, péntek
 
  Kettőre volt szükség

Egy skót férfi mondta el, hogy megtérésekor két tényező működött közre.
- Kettő? Hogyan? Azt gondoltam, hogy az Úr Jézus egyedül munkálkodott - csodálkozott ezen a barátja.
- Ott munkálkodott a Mindenható és én. Én mindent megtettem, amit csak tudtam, hogy ne térjek meg, és a Mindenható mindent megtett, hogy megtérjek. A küzdelmet az Úr Jézus nyerte meg...

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Amíg minden csődöt mond...
  2018-06-08 18:58:56, péntek
 
  Amíg minden csődöt mond...

A. Bonar mondta el egy ízben, hogy Skócia hegyes vidékein a juhok néha sziklahasadékokba, keskeny hegyszorosokba jutnak, ahonnan képtelenek feljutni a maguk erejéből. A fű ilyen helyeken nemcsak bő, hanem igen jóízű, édeskés, ezért a juhok néha 5-6 méternyi mélységbe ugranak le, hogy ott jóízű, bő legelőt találjanak, és kedvükre legelészhessenek. Amikor néhány nap múlva lelegelték a füvet, szeretnének feljutni, de nem tudnak, és akkor órák hosszat bégetnek, míg végül a pásztor meghallja a hangjukat. A mentési munkával a pásztor még akkor sem siet, hanem vár egy kis ideig. Ha már azt látja, hogy a juhok elbágyadtak; akkor levet nekik egy hurkot, és annak segítségével felhúzza gyámoltjait a magasba, s így menti meg őket az éhhaláltól.
- De miért nem menti meg őket a pásztor azonnal, amikor rájuk akad? - kérdezték tőle.
- Ej, hát mert a juhok akkor még olyan balgák, hogy nyugtalanságuk miatt lehetetlenné teszik a pásztor számára a megmentésüket. Kénytelen várni addig, míg az éhség és a bágyadtság miatt kimerülnek, és csak akkor lehet őket megmenteni a halál karmaiból.
Ugyanez a helyzet áll fenn az embernél is. Az ember sem megy addig Istenhez, amíg minden más mentési lehetőséget meg nem kísérelt, amiben reménykedett vagy amitől segítséget várt. Ha azután minden csődöt mond, akkor az Istenhez fordul. Ha te is egy ilyen eltévedt vándor vagy, akkor az Úr Jézus elvezethet az ő nyájához, ha lemondasz önbizalmadról és az emberekbe vetett reménységedről. Ő kész és meg is tud menteni a pusztulástól.

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Találó válasz
  2018-06-08 18:26:19, péntek
 
  Találó válasz

Egy fiatalember az evangéliumot hirdette London utcáin, amikor egy gúnyolódó megszakította a szavait ezzel a kijelentéssel: "Az az ember, aki a gázt feltalálta, többet tett az emberiségért, mint a názáreti Jézus". - A fiatal utcai prédikátor nem tudott azonnal válaszolni a csúfolódónak, s ezért a körülállók harsány kacagásban törtek ki. Hirtelen azonban egy hang hallatszott a tömegből, amely ezt mondta: "Természetesen joga van mindenkinek megmondani a maga véleményét, és az, aki az előbb kinyilvánította a magáét, valószínűleg életének utolsó órájában meggyújtatja majd a gázlámpákat, hogy világítsanak neki a sötétben, ahová megy... Én azonban életem utolsó óráiban inkább felolvastatom majd magamnak János evangéliumának 14. részét, hogy vigaszt és erőt nyerjek belőle."
Erre a találó válaszra megfordult a helyzet. Mindenki igazat adott a felszólalónak, és a csúfolódó eltűnt, "mint a kámfor".

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Dicséret
  2018-06-08 17:05:44, péntek
 
  Dicséret

Meghódolok Uram előtted.
Hatalmad látom, ismerem.
Neked köszönhetem, hogy lettem:
Te vagy teremtő Istenem.

Neked köszönhetem, hogy élek,
s ezer halálos buktatón
nem vesztem el, - hiszen Te voltál
megtartóm és oltalmazóm.

S mert az ördög zsákmánya lettem
és veszni tért az életem,
- hogy megszerezd - a véred árán
megváltóm is lettél nekem.

Áldásodat meg nem becsültem,
eltaszítottam kezedet,
Te türelmesen csak megáldasz,
mert Jóság vagy és Szeretet.

Vigasztalás az is, ha (méltán)
meg-megdorgálsz, s ha néha versz,
mert biztat a hit: gyermekednek
tekintesz, s mint Atyám, nevelsz.

S ha majd az életem kialszik,
nem zár pokol, se sírhalom,
Tenálad vár az üdv, az élet,
mert Irgalom vagy, Irgalom.

Bódás János


 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Gyülekezet
  2018-06-08 16:19:30, péntek
 
  "Akkor teremtjük meg a meg nem alkuvó hűség alapját, amikor Istennek szenteljük teljes figyelmünket, és mindent megteszünk azért, hogy az Urat dicsőítsük. Nem számít, hogy mitől egyedi a programunk vagy a gyülekezetünk, vagy milyen teológiai sajátosságot hangsúlyozunk. Csak az a fontos, hogy Isten mit kíván."

- John Macarthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyülekezet
  2018-06-08 16:18:53, péntek
 
  "Fontos a szilárd bibliai tanítás, de a gyülekezet nem állhat csupán tanításból."

- John F. Macarthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyülekezet
  2018-06-08 16:18:23, péntek
 
  "Az teszi naggyá a gyülekezetet, ha Isten imádatát mindenek elé helyezi."

- John F. Macarthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyülekezet
  2018-06-08 16:17:41, péntek
 
  "A jó gyülekezet vezetőségének nem kell könyörögnie, hogy a tagság vegyen részt a szolgálatban, vagy adakozzon, mert tagjainak hite lehetővé teszi, hogy áldozatokat is vállalva adjanak. Ne legyen szükség különböző fogásokra, unszolásra vagy más mesterséges eszközre ahhoz, hogy az emberek teljesítsék a kötelességüket. A gyülekezetet az adakozás áldozatos lelkületének kell áthatnia..."

- John F. Macarthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyülekezet
  2018-06-08 16:17:02, péntek
 
  "A keresztyénség módszere nem az, hogy 'jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok'. A hívők ne féljenek új ötletekkel előállni és haladni. A gyülekezetnek lehetnek nagy tervei, de ha nem bízik abban, hogy Isten gondoskodni fog a munkáskézről és az anyagiakról, sohasem jut messzire. Az Úrnak sohasem okoz gondot előteremteni az anyagiakat, ha el akar végezni valamit. Öröm látni, hogy a hit csodákat tehet."

- John F. Macarthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 530 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 355
  • e Hét: 1559
  • e Hónap: 11970
  • e Év: 131062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.