|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2018-06-09 23:57:36, szombat
|
|
|
Gombapaprikás petrezselymes galuskával
Hozzávalók
A gombapaprikáshoz:
50 dkg csiperke gomba
2 db vöröshagyma (nagy)
3 szál újhagyma zöldjével
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
1 db csípős hegyes paprika
1 db lecsópaprika
2 db csilipaprika
só
őrölt fekete bors
őrölt csípős pirospaprika
olaj
1 dl vörösbor
2 dl tejföl
3 db csili (díszítésnek)
A galuskához:
1 db tojás
25 dkg liszt
só
víz
1 csokor petrezselyem
1 ek vaj
Elkészítés
A hagymát és a megtisztított gombát felszeleteljük, a paprikákat karikára vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk, a fokhagymát és a csilit felaprítjuk. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, majd rátesszük a paprikát, a csilit, majd a paradicsomot és a gombát, majd megfűszerezzük. Amikor már csaknem puhák a zöldségek, ráöntjük a vörösbort. Végül belekeverjük a tejföl felét.
Közben elkészítjük a galuska tésztáját: a tojást összekeverjük a liszttel, az aprított petrezselyemmel és a vízzel. A masszát sós, forró vízbe szaggatjuk, majd pár perc után kikanalazzuk a vízből.
Tálalásnál a tányérra szedjük a galuskát, teszünk rá vajat, mellé szedjük a gombapaprikást. Kanalazunk rá tejfölt, és egy csilivel díszítjük.
Megjegyzés
Vettem a piacon szép csiperkét. Több elképzelésem is volt, végül gombapaprikás lett belőle. De, hogy ne legyen annyira szokványos, nem rizzsel, tésztával, krumplival, vagy hagyományos nokedlivel készítettem el, hanem vajas petrezselymes nokedlivel. A mérete miatt inkább galuskának neveztem el.
hobbychef
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-06-09 23:54:35, szombat
|
|
|
Málnás tiramisu
Hozzávalók
25 dkg mascarpone
2 ek cukor (+ az öntethez)
2 dl habtejszín
4 dl kávé
2 ek barna cukor
1 mk vaníliaaroma
1 csomag babapiskóta
50 dkg málna
Elkészítés
A mascarponét kikeverjük a cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, és a mascarponéba forgatjuk.
A lefőzött kávéba belekeverjük a barna cukrot és a vaníliaaromát. A babapiskótákat egyenként belemártjuk a kávéba, és kirakjuk vele a jénai tál alját. Ezután a piskóta tetejére halmozzuk a tejszínes sajtkrém felét, elsimítjuk, és kirakjuk a tetejét málnával.
Ezután ismét kirakjuk kávéba mártott babapiskótával, majd a tetejére simítjuk a maradék krémet, és a tetejét kidíszítjük málnával. Hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
A megmaradt málnát egy kevés cukorral összeturmixoljuk, majd átpasszírozzuk, és lehűtjük. A málnás tiramisut hideg málnaöntettel tálaljuk.
Megjegyzés
Tiramisu újra gondolva gyümölcsösen, friss málnával egy igazi ízbomba.
Szekeres Lajosné Klári
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2018-06-09 23:51:33, szombat
|
|
|
Bakonyi sertésszelet nokedlivel
Hozzávalók
60 dkg sertéstarja
só
frissen őrölt bors
3 ek napraforgó olaj
8 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 db lecsópaprika
2 paradicsom
1 tk só
1/2 tk frissen őrölt bors
25 dkg csiperke gomba
1 ek őrölt pirospaprika
20 dkg tejföl
A nokedlihez:
20 dkg búzaliszt
3 db tojás
1,2 dl víz
2 csipet só
Elkészítés
A húst felszeleteljük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, felhevített olajon megpirítjuk a szeleteket mindkét oldalon, hogy színt kapjanak, majd félretesszük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a visszamaradt zsiradékon addig pirítjuk, amíg ki nem engedi a zsírját. A vöröshagymát felaprítjuk, és a szalonnához adjuk, majd üvegesre pirítjuk.
A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, majd a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk. A gombát megtisztítjuk, majd felszeleteljük, a lecsós alaphoz adjuk, majd megszórjuk pirospaprikával.
Egy kevés vízzel felöntjük, és belehelyezzük az elősütött hússzeleteket, majd együtt puhára főzzük.
Ha a hússzeletek megpuhultak,kivesszük a mártásból. A tejfölt csomómentesre keverjük, a forró mártásból hozzákanalazunk, és így öntjük bele. Visszatesszük a húst, majd pár perc alatt összeforraljuk.
A nokedlihez egy lábasban vizet forralunk. Az összetevőket egy edénybe kimérjük, és egy fakanállal ruganyosra keverjük a tésztát. Ha túl keménynek bizonyulna a tésztánk szódavízzel lazítunk a szerkezetén, majd a lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha a nokedlik feljöttek a víz tetejére szűrőkanállal kiszedjük őket, folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze - kevés étolajjal is összekeverhetjük.
A gombás mártással készült sertésszeletet a frissen kifőtt nokedlivel tálaljuk
Megjegyzés
Recept és foodstyling: Filep Kata
Fotó: Tóth András
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2018-06-09 23:47:58, szombat
|
|
|
Húsleves házi májgaluskával
Hozzávalók
60 dkg csirkeaprólék
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zellergumó
1 db paprika
20 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyem
só
bors
1 ek ételízesítő
A májgaluskához:
3 db csirkemáj
1 db tojás
0,5 db hagyma (reszelve)
4 ek zsemlemorzsa
só
bors
Elkészítés
A húst megmossuk. A hagymákat apróra vágjuk a paprikával együtt, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, majd erős tűzön átpirítjuk az egészet. Mérsékeljük a tüzet a lábas alatt, majd hozzáadjuk a tisztított és feldarabolt répákat, fokhagymát, zellergumót és zöldborsót.
Sózzuk, borsozzuk az alapot, hozzáadjuk a leves ízesítőt és a majd lefedve megpároljuk. Kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen. Mikor párolódott egy kicsit, felöntjük az alapot vízzel, utána ízesítünk a levesnek, majd lassú tűzön készre főzzük.
Míg fő a leves, addig elkészítjük a májgaluskának valót. A májat megmossuk , az ereket hártyát levágjuk róla,majd botmixerrel pürésítjük. Hozzátesszük a tojás a zsemlemorzsát a sót és borsot. a többi hozzávalót és szépen összekeverjük.
Mikor a leves megfő, beleszaggatjuk a májgaluskákat, és 5 -10 perc alatt készre főzzük. Aprított petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk a levest.
Megjegyzés
A hét bármely napjára ajánlom
ditti56
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2018-06-09 23:45:02, szombat
|
|
|
Marad a kánikula hűsítő záporokkal, zivatarokkal
Hétvégén és a jövő hét elején marad a meleg idő, sokfelé 30 fok fölötti maximumokkal, de újabb záporok, zivatarok is jönnek.
Hétvégén szombaton számíthatunk több, vasárnap valamivel kevesebb záporra, zivatarra, de szórványosan ekkor is kialakulhat konvektív csapadék. Hevesebb események főként szombaton lehetnek, ekkor felhőszakadás, szélvihar, akár nagyobb méretű jég is kísérheti az intenzívebb cellákat. Ezen a napon zivataroktól függetlenül is többfelé élénk lesz az északkeleti szél.
Napsütés és meleg is lesz
Nemcsak a záporokról, zivatarokról fog szólni a hétvége, hosszabb-rövidebb időszakokra mindenhol kisüt a nap, és marad a meleg idő: szombaton 26 és 32, vasárnap pedig 28 és 33 fok közé melegszik délutánra a levegő, és éjszakánként sem lesz hidegebb 15-20 foknál.
Jambor fotója Pécsről, köszönjük!
Hétfőn és kedden is marad minden a már megszokott forgatókönyv szerint: a napos időt gomolyfelhők zavarják, és a hét első napján főként a Dunától keletre, kedden pedig az északi-északkeleti országrészben alakulhatnak ki nagyobb számban záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok. Továbbra is előfordulhat felhőszakadás, jégeső és viharos kifutószél, de zivataroktól függetlenül is élénk lehet olykor a nyugati-délnyugati szél.
Közel 35 fok is lehet kedden
Hétfőn a vasárnapihoz hasonlóan 28 és 33 fok között alakul a csúcshőmérséklet, majd kedden még egy fokkal rákapcsol a kánikula, akkor a déli megyékben akár 35 fokot is mutathatnak a hőmérők.
Ne feledjük, hogy a napos tájakon 11 és 15 óra között továbbra is erős, helyenként nagyon erős lesz az UV-sugárzás, így célszerű lesz szalmakalapot, napszemüveget viselni, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel védekezni a leégés ellen.
Borítókép: Tóth András /Gyöngyös/
Forrás: https://www.idokep.hu
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2018. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
186 db bejegyzés |
e év: |
2277 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 398
- e Hét: 800
- e Hónap: 6382
- e Év: 123035
|
|
|