Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
4. A menekülés udvara
  2018-07-14 15:21:46, szombat
 
  Mária-kert lelkigyakorlat második napjának első elmélkedése Csaba testvér gondolataival.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Kamilliánus rend - katolikus orvosok .....
  2018-07-14 09:54:37, szombat
 
  1. Kik vagyunk?
Olyan katolikus orvosok, orvosnők, gyógyszerészek, terapeuták, lelkigondozók közössége vagyunk, akikben él a hívás, a hála érzése Teremtőnk, Jótevőnk iránt, amely arra késztet, hogy a Tőle szerzett áldást valamilyen módon viszonozzuk. Így a betegek, rászorulók, idősek, korlátozottak gyógyításában eszközt látunk arra, hogy Istent szolgáljuk.

2. Mit akarunk?
Gyógyító tevékenységünket tudatosan és meggyőződéssel akarjuk végezni, mint Istentől jövő megbízást a ránk bízott szenvedők testi, lelki, szociális gyógyulásáért és Isten szeretetét hivatásunk által a szenvedőknek átadni és bennük jelenvalóvá tenni.

3. Mit adunk?
Az ima közössége (egyéni és így a Közösség minden tagja által folyamatosan végzett ima összeolvadása) által bekapcsolódást Isten üdvözítő akaratába: az egyazon szándékra végzett ima, még ha különböző helyeken is mondják azt- hatékonyabb. A kapcsolattartás közössége által bekapcsolódást a Kamilliánusok* (Katolikus keresztény gyógyítók) életének és hivatásának fő tevékenységébe: a betegekért végzett szolgálatba. Írott és elektronikus kommunikációs eszközökön keresztül rendszeres és friss információkat Személyes vagy kommunikációs csatornán keresztül konzultációs lehetőségeket . Szakmai- kulturális- lelki programokat (könyv, előadás, konferencia, lelkigyakorlat)

4. Milyen forrásból táplálkozik a munkánk?
Szaktudásunkból - amelyet lelkiismeretesen mindig az aktuális szinten kívánunk tartani- szellemileg, és lelkileg táplálkozunk Abból a tudatból, hogy mint teremtmények, istengyermeki méltóságunk van A ránk bízott szenvedők méltóságának tudatából, akikben Krisztust ismerjük fel és akikkel mind Isten örök látására vagyunk hivatottak Krisztusi küldetésünk tudatából, hogy gyógyítsuk a betegeket és hirdessük Isten országát Az Egyházzal való élő kapcsolatunkból a helyi (plébániai) közösségben és a ,,Curate infirmos"-ban, a ,,Katolikus Orvosok és Segítő Foglalkozásúak Kamilliánus Közösségé"-ben, amelyet lelki otthonunknak tekintünk.

5. Kik a példaképeink?
Első helyen KRISZTUS maga, aki szavaival és tetteivel az abszolút példaképet állítja elénk. Az ő viselkedése a szenvedőkkel és útmutatásai adják nekünk a mértéket gyógyító tevékenységünkhöz. A szentségek vételéből, melyet életének feláldozása által adott nekünk, és amelyet az Eucharistiában ünneplünk, belőle merítünk erőt és éljük meg a vele való közösséget. Konkrét irányvonalat mutat LELLISI SZT. KAMILL (1550-1614) élete és lelkisége, aki a betegek, betegápoló intézmények és a segítő foglalkozásúak védőszentje, valamint az általa alapított ,,Betegek szolgái"- nak, a KAMILLIÁNUSOK RENDJE

7. Szervezeti felépítésünk
Ez a közösség a Szentlélek sugallatára, rendi (egyházi) jóváhagyással jött létre és a Kamilliánus Rendhez kapcsolódik, mint szervezeti egységhez. A kapcsolódás a közösség tagjai számára lelkiismereti kötődést jelent.

8. Mit kérünk?
Fogadja el a hivatásában (egyéni és szakmai életében) és gyakorolja a ,,Gyógyítsd a betegeket és hirdesd az Evangéliumot": CURATE INFIRMOS ET PRAEDICATE EVANGELIUM Szent Kamilli jelmondatot. Igény és lehetőség szerint rendszeresen végezze el - csatlakozási szándéka kinyilvánítása után - a megküldött imalapról valamelyik, vagy mindegyik imát Legyen nyitott a lelki és szakmai kapcsolattartásra, szakterületén belül ismeretek átadására.
Szent Kamill és társai a betegek szolgálatára, segítésére adták életüket. A beteg ember ellátása áldozatos feladat. Vegyük észre életünkben a mindennapok hűsége mellett az áldozatvállalás szükségességét is.


Lelliszi szent Kamill élete röviden
...... .......


Az abruzzókbeli Chieti közelében született 1550-ben. Fiatalkorában katonáskodott és könnyelműen élt, majd megtérve segítőtestvér kívánt lenni a kapucinus rendben. Betegsége miatt ez a vágya nem teljesült. Tanulni kezdett, és gyógyulása után pappá szentelték. 1582-ben megalapította a Betegek szolgáinak szerzetesrendjét, a kamilliánusokat, a betegápolás ellátására. A betegeknek nem csak testi gyógyulásáról, hanem a lelkéről is gondoskodtak. Rómában halt meg 1614. július 14-én.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Tóth Sándor: HIMNUSZ SZENT KAMILLHOZ
  2018-07-14 09:48:14, szombat
 
  A jó haláI atyai közt
szentségben jársz elől, Kamill
Békesség jelzi útjaid,
tudván mit ér a szenvedés.

Erény-dús lelked nem kötik
fogolyként múló érdekek.
Egyetlen sebre gyógyulás
neked gyémántnál többet ér.

Nehéz idők tanúja vagy,
korunkban példa-hordozó,
mikor a részvét messze jár,
s erős helyébe gyönge lép.

Munkád, ha épít szíveket,
világ-kísértő gond csitul,
Krisztus szerelmén gyúl a fény,
idő-árnyak közt tiszta j el.

Teremtőnk irgalmas Szívén
fohászkodj értünk, Szent Kamill!
Csituljon önzés-áradat,
remenység váltson csüggedést.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Lellisi Szent Kamill áldozópap
  2018-07-14 09:36:12, szombat
 
  Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Nekünk is életünket kell adni testvéreinkért.
Szeretteim!
Tudjuk, hogy a (lelki) halálból új életre keltünk, mert szeretjük testvéreinket. Akiben nincs szeretet, az a (lelki) halálban marad. Aki pedig gyűlöli testvérét, az gyilkos. Viszont tudjátok, hogy egyetlen gyilkosnak sem lehet része az örök boldogságban.
Abból ismerjük meg (Isten) szeretetét, hogy életét adta érettünk. Nekünk is életünket kell adnunk testvéreinkért. De megvan-e bennünk az Isten szeretete, ha azt látjuk, hogy valamelyik testvérünk szükséget szenved, és elzárjuk előle szívünket, pedig módunkban állna, hogy segítsünk rajta?
Szeretteim, ne csak szóval és beszéddel szeressünk, hanem tettel és igazsággal!
Ez az Isten igéje. 1Jn 3,14-18

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Ti barátaim vagytok, ha meg teszitek, amit parancsolok nektek.
Jézus így tanított az utolsó vacsorán:
,,Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben!
Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondtam nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel teljes legyen.
Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket! Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint annak, aki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha megteszitek, amit parancsolok nektek.
Nem mondalak titeket többé szolgának, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert mindazt, amit hallottam Atyámtól, tudtul adtam nektek.
Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket; és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt. Bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek.
Azt parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást!"
Ezek az evangélium igéi. Jn 15,9-17

- Katolikus oldalon Link
1614. július 14-én Kamilló meghalt. A virágzó közösségeket, amelyeket hátrahagyott, a következő századokban újra meg újra megtizedelték a járványok. Tizenhárom tartományban még ma is mintegy kétezer tagja van ennek a kongregációnak.
Lellisi Kamillót 1746-ban avatták szentté, s 1886-ban lett a kórházak, a betegek és a haldoklók védőszentje; neve ott szerepel azokban az imákban, melyeket az Egyház a haldoklókért mond; 1929-ben XI. Pius az ő oltalma alá helyezte a betegápolói hivatást.
Ünnepét 1762-ben vették fel a római naptárba, július 18-i dátummal. 1969-ben áthelyezték július 14-re.

- /baloghpet.com oldalon Link

- kórházak, betegek és haldoklók védőszentjévé lett. Neve benne van az Egyház haldoklókért mondott imájában. 1929-ben XI. Piusz pápa a betegápolók és hivatásszervezeteik védőszentjévé tette Szent Kamillt. Ők negyedik fogadalmukban a járványos betegek ápolását vállalják. Ezenkívül a hajléktalanok befogadásával és a betegek szolgálatával foglalkoznak. Társulatuk 1586-ban megkapta V. Szixtusz pápa megerősítését. 1607-ben súlyos betegsége miatt lemondott rendje vezetéséről, de betegen is szolgálta a betegeket. Rómában, 1614. július 14-én halt meg, székházuk mellett, a Szent Mária Magdolna templom főoltára alá temették.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
14. évközi hét szombat 07.14
  2018-07-14 09:31:50, szombat
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Izajás prófétát fényes templomi látomásban hívja meg az Úr.
Abban az esztendőben, amikor meghalt Uzija király, láttam az Urat. Magas és fönséges királyi széken ült, és uszálya betöltötte a templomot. Szeráfok lebegtek fölötte: mindegyiknek hat-hat szárnya volt. Kettővel befödték arcukat, kettővel befödték lábukat, kettővel lebegtek. Így kiáltott egyik a másiknak: ,,Szent, szent, szent a Seregek Ura, dicsősége betölti az egész földet!"
A hangos kiáltástól megrendültek a templomküszöbök alapjai is, és a templom megtelt füsttel. Erre így szóltam: ,,Jaj, nekem, végem van, mert tisztátalan ajkú ember vagyok, és tisztátalan ajkú nép között élek, mégis szememmel láttam a Királyt, a Seregek Urát."
Akkor az egyik szeráf odaröpült hozzám, a kezében izzó parazsat tartott, amelyet csípővassal az oltárról vett. Megérintette vele ajkamat, és így szólt: ,,Íme, mivel ez megérintette ajkadat, eltűnt gonoszságod és bocsánatot nyert bűnöd."
Azután hallottam az Úr szavát, amint így szólt: ,,Kit küldjék el? Ki megy el nekünk?" Így válaszoltam: ,,Íme, itt vagyok, engem küldj el!"
Ez az Isten igéje. Iz 6,1-8

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Krisztus követői bátran nézzenek szembe a nehézségekkel!
Abban az időben Jézus így szólt apostolaihoz:
Nem különb a tanítvány mesterénél, sem a szolga uránál. Elégedjék meg a tanítvány azzal, ha olyan lesz, mint mestere, és a szolga, ha olyan lesz, mint ura! Ha a családatyát Belzebubnak csúfolják, mennyivel inkább háza népét?
Ne féljetek az emberektől! Nincs rejtett dolog, amelyre fény ne derülne, sem titok, amely ki ne tudódnék. Amit én sötétben mondok nektek, azt ti mondjátok el világosban: és amit fülbe súgva hallotok, hirdessétek a háztetőkön!
És ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is a pokolba taszíthatja.
Egy fillérért ugye két verebet adnak? És mégsem hull a földre egy se közülük Atyátok tudta nélkül! Nektek pedig minden szál hajatokat számon tartják! Ne féljetek hát: sokkal többet értek ti a verebeknél!
Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van.
Ezek az evangélium igéi. Mt 10,24-33

Imádság
Urunk, Jézus! Te valóságosan jelen vagy az Oltáriszentségben, jelen vagy templomainkban. Minden templom az igaz Isten imádására és tiszteletére szolgáló hely, jelenléted helye, a hívő közösség helye, a veled való találkozás helye, az irgalom helye. Jelenléted, közelséged miatt templomainkban mindannyian otthon érezhetjük magunkat. A templom számunkra egy kis földi mennyország. Segíts minket, hogy a mennyei Atya földi házából az ő örök házába, a mennybe jussunk!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Életünk legnagyobb kalandja
  2018-07-14 09:26:08, szombat
 
  Kár, hogy nem tudja ez a kedves pap azt, hogy Isten és ember kőzőtt egyedûl Jézus Krisztus a közbenjáró. Hozzá kellene imádkozni Mária helyett, hogy meghallgarásra találjon. Ott van a Bibliában : Apostolok csel. 4: 10-12, vagy 1 Korintusi lev. 3: 11. és 1 Timotheusi
levél 2: 5-6 versek. A Biblia utolsó lapján az van irva: aki elvesz, vagy hozzátesz az Isten szavához, annak nevét eltőrli az élet kônyvéből. Kérem olvassa mindenki a Szentirást, hogy ne tévelyegjûnk, hanem legyûnk Isten szeretett gyermekei Jézus Krisztus által. A papoknak, tanitóknak igen nagy a felelòsségûk, de nem halandóra kell néznûnk, hanem az élô Istenre, aki egyenként fog megitélni minden embert az utolsó napon. - Imádkozom azért, hogy Bôjte Csabához is eljusson az ûzenet, még van idö, kôvessûk Jézust, aki által van a bûnbocsánat. " Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam" - mondja Jézus Krisztus. János evangelium 14. rész 6. vers. / Károli forditásból idéztem/
Kívánom minden keresztény testvéremnek, vegyük komolyan amit Isten tanit nekünk, hogy elnyerhessük az örök életet..

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Csaba testvér üzenete a gyerekeknek
  2018-07-14 09:20:29, szombat
 
  Áldás......
Csodálatos, hogy alázatosan imádkozunk Istentől, mint felszentelt pap, hogy áldást adjon, őszinte szívvel áldd meg a gyerekeket, a fiatalokat!! hogy imádkozzanak, hogy a bátyám, a társam is áldás legyen, Isten értékes ajándéka. Ebben a gyönyörű világban a testvéreim!! Imádkozzunk papi hivatásokért, hogy legyen valaki, aki Isten nevében megáldja a gyerekeinket, hogy született, minden nap és életünk végén a graves!
Csaba testvér
...... ........


Üzenet az érettségi után útrakelő fiataljainknak!
Arra születtél, hogy meghódítsd a világot! Ott van benned a szent kíváncsiság, akaratoddal adj lendületet neki, indulj el, húzz ki minden fiókot, nézz be minden szobába, barangold be szülőföldedet! Sokszorozd meg magadat az előtted jártak megosztott titkaival, olvass, tanulj! Használj fel minden bölcsességet, igazságot, hisz ezek az aranyrögök, drága igazgyöngyök, mit mások már rég a felszínre hoztak a tieid lehetnek, képezd magad, szedd össze a kincseket és készíts belőlük magadnak koronát!
Kárpát-medencét ha nem ismered, lakatlan számodra a táj, veszélyes vadon, de ha felfedezed otthonod lesz, befogad, hordoz, neked és szeretteidnek megélhetést ad! A hegycsúcson akkor lesz igazán szép a kilátás, hogyha megküzdesz érte s gyalog mész fel oda, megizzadsz, verejtékezel, elfáradsz, de önmagad legyőzésével meghódított minden egyes csúcs örökre a tiéd marad!
Indulj bátran, a jó Isten melletted áll!! Szeretettel, Csaba testvér
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Gyakorlati ateizmus helyzete
  2018-07-14 09:14:40, szombat
 
  ...... .....


Amíg langyos keresztények vagyunk,akiknek minden sikerül,és akiknek nincs semmi problémájuk,addig a hit fényében drámai a helyzetünk.Addig magunk is elboldogolunk és Istenre nincs szükségünk - ez nem más,mint a gyakorlati ateizmus helyzete.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Évától, málnás csendélet
  2018-07-14 09:12:07, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Szent Klára imája Krisztus öt szent sebéhez
  2018-07-14 08:43:50, szombat
 
  ...... .........



Ezt az imát Szent Klár- a Szent Ferenctől, mint mestertől tanulta meg, és naponta elimádkozta. Valójában nem a sebekhez, hanem Krisztushoz szól ez az ima, melynek hangulatához Ferenc stigmái is hozzátartoznak. A latin eredetit lásd AFH V.kötetében, 247-249. o. Fordította fr. Barotai Urbán.
Imádság és dicsőítés az Üdvözítő jobb kezéhez
Dicsőség és dicséret legyen néked szentséges jobb Kezed sebéért, Uram Jézus Krisztus. Ezen szent seb által engedd el minden bűnömet, amit ellened vétettem: gondolattal, szóval és cselekedettel, amikor hanyag voltam szolgálatodban, amikor romlott testem gyönyörködött akár aludtam, akár ébren voltam. És tiszteletreméltó szenvedésed által add meg nekem, hogy a te legkegyesebb halálodat és szentséges sebeidet méltóképpen emlékezetemben tartsam, és a te bőkezűségedből testem megfegyelmezésével neked örökké hálát adjak. Aki élsz és uralkodol, örökkön-örökké. Ámen.
Imádság: Miatyánk... Üdvözlet: Üdvözlégy...

A bal kézhez
Dicsőség és dicséret legyen néked a te bal Kezed szentséges sebéért, édességes Jézus Krisztusom. Ezen szent seb által könyörülj rajtam, és változtasd meg bennem mindazt, ami neked bennem visszatetsző. Add meg nekem a győzelmet gonosz ellenségeiddel szemben, hogy a te erőddel legyűrhessem őket. És a te legkegyesebb halálod által szabadíts meg engem a jelen és az eljövendő élet minden veszedelmétől, és tégy méltóvá engem dicsőségedre a te országodban. Ámen.
Imádság: Miatyánk... Üdvözlet: Üdvözlégy...

A jobb lábhoz
Dicsőség és dicséret legyen néked szentséges jobb Lábad sebéért, édességes Uram Jézus Krisztus. Ezen szent seb által engedd meg nekem, hogy bűneimért méltó penitenciát tartsak, és a te legkegyesebb halálod által könyörögve kérlek, hogy engem, a te szolgálódat éjjel és nappal őrizz meg a te akaratodban, és ragadj ki engem a lélek és a test minden veszedelméből, és lelkemet azon a rettenetes napon fogadd be a te hűségedbe és irgalmadba, és vezess el az örökké tartó boldogságra. Ámen.
Imádság: Miatyánk... Üdvözlet: Üdvözlégy...

A bal lábhoz
Dicsőség és dicséret legyen néked szentséges bal Lábad sebéért, legkegyesebb Uram Jézus Krisztus. Ezen szent seb által add meg nekem a teljes búcsút, hogysegítségeddel méltó legyek megszabadulni a büntető ítélettől. És a te szentségeshalálod által kérlek téged, legkegyesebb Jézus Krisztus, hogy azon a napon,mielőtt e földi életből eltávozom, édességes tested és véred szentségét bűneimnekigazi gyónásával és tökéletes penitenciával, lelkem-testem tisztaságával ésa szentolaj kenetével méltó legyek fogadni, és így elnyerni az örök üdvösséget.Ámen.
Imádság: Miatyánk... Üdvözlet: Üdvözlégy...

Az oldalsebhez
Dicsőség és dicséret legyen néked szentséges Oldalad sebéért, jóságos UramJézus Krisztus. Ezen szent seb és szentséges irgalmad túlcsordulása által, melyet egykor megmutattál Longinus katonának, ki oldaladat megnyitotta, most pedig nekünk, mindnyájunknak: könyörögve kérlek, legkegyesebb Jézusom, hogy amint te engem a keresztség által az eredeti bűntől megtisztítottál, úgy a te drágalátos véred által, mely ma az egész földkerekségen feláldoztatik és vétetik, szabadíts meg engem minden jelen és jövendő bajtól, és keserves kínhalálod által adj nekem igaz hitet, biztos reményt és tökéletes szeretetet, hogy téged teljes szívből, teljes lélekkel, minden erőmből szeresselek. Erősíts meg engem a jócselekedetekben, és add meg nekem a végső állhatatosságot a te szent szolgálatodban, hogy neked tökéletesen kedvedre legyek most és szünet nélkül. Ámen.

V: Istenemnek öt szent sebe,
F: Legyen lelkemnek gyógyszere.
V: Krisztus, tőlem sebeiddel
F: A pusztítót távolítsd el.
V: Öt sebeddel, Krisztus, nékem
F: Add meg a te békességed.

Könyörögjünk!
Mindenható örök Isten, ki az emberi nemet Fiadnak, a mi Urunk Jézus Krisztusnak öt sebével váltottad meg, add meg a téged kérőknek, hogy akik ezen sebeket naponta tisztelik, az ő drágalátos vére által a hirtelen haláltól és az örök kárhozattól megmenekülhessenek, ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. Ámen.

 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 525
  • e Hét: 1604
  • e Hónap: 15042
  • e Év: 217955
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.