Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2018.07.15 Szentmise
  2018-07-15 22:22:17, vasárnap
 
  Videó Link

Misézett: Bajkó Nórbert székelyudvarhelyi segédlelkész
...... ........... ......


Virág diszítés
...... ........... .......



...... ..............



...... ...........



...... ........... ........... .....



...... ........



 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, .....
  2018-07-15 20:28:57, vasárnap
 
  Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!
2018. július 15. vasárnap 19:20
Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.
Ferenc pápa beszédének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.
mely itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Jókívánságok nem csak nyárra – szerzetesnővérektől
  2018-07-15 20:23:17, vasárnap
 
  2018. július 15. vasárnap 19:57
Erzsébet és Teréz nővér, akik az Assisi Szent Ferenc Segítő Nővérek Közösségének tagjai, az örömteli dolgok észrevételére, az azokért való hálaadásra és a félelem ösztönző erejének felfedezésére biztatnak.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Laczkó Katalin vallásos verse
  2018-07-15 20:19:46, vasárnap
 
  Miért nem vagyok Uram fontos senkinek,
miért nem lássák mások, mennyire szenvedek.
Hiszen én is csak ember vagyok,
lelkembe rengeteg fájdalmat hordozok.

Miért nem vagyok Uram elég jó senkinek,
próbálok másoknak megfelelni, de ők ezt nem értik meg.
Mindig önmagamat vádolom,
Jézushoz teljes szívemből kiáltom.

Istenem kérlek, látogass meg engemet,
hallgasd kétségbekiáltó kérésemet.
Miért fontos másoknak a csillogás,
miért nem elég nekik Jézussal való találkozás.

Miért építenek egyesek maguk köré kincseket,
ha Jézus színe elé kerültök oda nem vihetitek.
A földi javakból ott nem vehetsz magadnak jó helyet,
csak Jézus bocsánatáért esdekelhetsz.

Egyetlen vagyonom Jézusba vetett hitem,
neked ajánlom megfáradt szívem.
Rád emelem Uram-tekintetem,
életem hátralevő részét tenyeredbe helyezem.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Világbajnok: Francia ország 2018 Foci V.B.
  2018-07-15 19:02:20, vasárnap
 
  Világ bajnok: Francia ország
Nagyobb kép Link
...... .....


2. Ezüstérmes Horvátország
3. Bronzérmes: Belgium
DÖNTŐ Francia ország - Horvátország 4:2

Moszkva, Luzsnyiki Stadion, Játékvezető: Néstor Pitana (argentin)
Franciaország - Horvátország 4-2 (2-1)
- Franciaország: Hugo Lloris - Benjamin Pavard, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez - Paul Pogba, N'Golo Kanté (N'Zonzi, 55.) - Kylian Mbappé, Antoine Griezmann, Blaise Matuidi (Corentin Tolisso, 73.)- Olivier Giroud (Nabil Fekir, 81.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

- Horvátország: Danijel Subasic - Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic (Marko Pjaca, 81.) - Ivan Rakitic, Marcelo Brozovic - Ante Rebic (Andrej Kramaric, 71.), Luka Modric, Ivan Perisic, Mario Mandzukic. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic

Gólszerző: Mandzukic (18. - öngól), Griezmann (38. - 11-esből), Pogba (59.), Mbappé (65.) illetve Perisic (28.), Mandzukic (69.)
- Franciaország 1998 után ismét világbajnok! Az oroszországi vb döntőjében Didier Deschamps együttese 4-2-re legyőzte Horvátországot.
Nagyobb kép Link
...... ...........



Díjazott játékosok: Luka Modric és Mbappé
...... .............



Díj átadás elött
...... ............



Cikk és videók az Origo oldalon Link

A világbajnokság különdíjasai:
A torna legjobb játékosa (Aranylabda): Luka Modric (horvát)
......


A torna gólkirálya (Aranycipő): Harry Kane (angol) 6 gól
...... ........


A torna legjobb kapusa (Aranykesztyű): Thibaut Courtois (belga)
A torna legjobb fiatal játékosa: Kylian Mbappé (francia)
A torna legjobb kapus: Thibault Courtois (Belgium)
Sportszerűségi verseny: Spanyolország

Góllövő lista
6 gólos: Kane (angol)
4 gólos: Cserisev (orosz), Griezmann (francia), Lukaku (belga), Mbappé (francia), Ronaldo (portugál)
3 gólos: Cavani (uruguayi), Costa (spanyol), Dzjuba (orosz), E. Hazard (belga), Mandzukic (horvát), Mina (kolumbiai), Perisic (horvát)
2 gólos: Agüero (argentin), Coutinho (brazil), Granqvist (svéd), Hazrí (tunéziai), Inui (japán), Jedinak (ausztrál), Modric (horvát), Musa (nigériai), Neymar (brazil), Stones (angol), Suárez (uruguayi), Szalah (egyiptomi), Szon (dél-koreai)
- Öngól: Álvarez (mexikói, Svédország ellen), Behich (ausztrál, Franciaország ellen), Buhadduz (marokkói, Irán ellen), Cionek (lengyel, Szenegál ellen), Cserisev (orosz, Uruguay ellen), Etebo (nigériai, Horvátország ellen), Faszj (egyiptomi, Oroszország ellen), Ignasevics (orosz, Spanyolország ellen), Meriah (tunéziai, Panama ellen), Sommer (svájci, Costa Rica ellen), Fernandinho (brazil, Belgium ellen), Mandzukic (horvát, Franciaország ellen)

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Négy szent, akikhez imádkozhatsz, hogy a te csapatod nyerjen
  2018-07-15 13:59:49, vasárnap
 
  2018. július 14. szombat 22:00
Holnap Horvátország és Franciaország az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon döntőt játszik. Megszokott, hogy focidrukkerek és játékosok imádkoznak a sikerért. Sokan közülük keresztet vetnek, amikor a pályára lépnek. De melyik szent közbenjárását kell kérni a sikerért?
A világbajnokság előtt megütközést keltett a brazil szövetség döntése, mely a pályán minden vallási megnyilvánulástól eltiltotta a csapat tagjait, de az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon is megszokott látvány, hogy focidrukkerek és játékosok különböző gesztusokkal imádkoznak a sikerért, köszönik meg az ,,égieknek" a gólt, a győzelmet. De melyik szent közbenjárását kell kérni, hogy a te csapatod nyerjen?
- 1. A sportok védőszentje az olasz Pier Giorgio Frassati: tehetséges diák és lelkes túrázó volt, és minden túrába egy meccset is beiktatott.
- 2. A futball védőszentje szintén olasz: Luigi Scrosoppinak hívják. Általában labdával a kezében ábrázolják. Elkötelezetten foglalkozott a fiatalokkal és a sporttal is.
- 3. Bosco Szent Jánost is jelölték a focisták védőszentje posztra - benne minden megvan, ami a jó játékhoz kell: fiatal lélek, öröm és barátság.
- 4. A kapusok védőszentje pedig nem más, mint Szent II. János Pál pápa - mivel fiatalkorában szülővárosában mindig ezt a posztot töltötte be. Később is sokszor hangsúlyozta a testmozgás jelentőségét, sőt, maga is rendszeresen sportolt. Minden hivatásnak megvan a maga közbenjárója. És - bár az edzés és a gyakorlat számít leginkább a futballban - egy kis extra segítség sohasem árt.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Francia püspök, volt futballbíró beszél arról, mire tanít ..
  2018-07-15 13:55:06, vasárnap
 
  Francia püspök, volt futballbíró beszél arról, mire tanít minket a foci.
A 2018-as világbajnokság vége felé Dominique Lebrunt kérdezte a SIR szerkesztősége, aki most Rouen püspöke, korábban azonban tizenhárom éven át a francia futballszövetségnél dolgozott játékvezetőként. A 2018-as világbajnokság vége felé járunk, közeledik a francia-horvát döntő. Ennek kapcsán Dominique Lebrunt kérdezte a SIR szerkesztősége, aki most Rouen püspöke, korábban azonban tizenhárom éven át a francia futballszövetségnél dolgozott játékvezetőként.
Nagy öröm volt számomra látni a francia csapaton, hogy néhány év nehézség után újra ki tudták hozni magukból a legjobbat, ami részben a játékosok alacsony átlag életkorának is köszönhető. Egyébiránt sem drámai, sem igazságtalan nem lett volna, ha Belgium nyer. Kiegyenlített mérkőzés volt." A futballpiac korában arra is figyelmeztet: ,,A sport játék. Ne feledjük el soha!
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
A labdarúgásnak is van védőszentje
  2018-07-15 13:41:31, vasárnap
 
  .......


2018. július 15. vasárnap
A mai napon Horvátország és Franciaország játékával véget ér az oroszországi labdarúgó-világbajnokság. Sokan izgultunk, szurkoltuk végig a mérkőzéseket. Jó tudni hogy a világbajnokság előtt, alatt és azt követően - akár amikor a gyermekünkkel, barátainkkal focizunk égi pártfogó segít.
Az úton járók, közlekedők védelmezője Szent Kristóf, a hegymászóké Szent Bernát, a focistáké pedig ,,Szent Luigi", azaz ­Aloisius Scrosoppi (liturgikus ünnepe április 3.). Az olasz szent 2010-ben lett a futballjátékosok és a focidrukkerek védőszentje. ,,Végre nekik is van már pártfogójuk, akit segítségül hívhatnak!" - mondta Alois Schwarz osztrák püspök, amikor a szentet patrónussá választották. Aloisius Scrosoppi az akkoriban még Ausztriához tartozó Udinében született, egy ékszerész fiaként. Hívő családban nevelkedett, s már tizenkét éves korában készülni kezdett a papi hivatásra. Ferences szerzetes lett, s 1827-ben szentelték pappá. Két fiútestvére ugyancsak papi pályára lépett.
Életét a szükségben szenvedők megsegítésének szentelte. Árvaházat építtetett, s Carlo nevű bátyjával 1846-ban újjáalapította Néri Szent Fülöp oratóriumát, amely olyan világi papokból áll, akik az emberek között élve szolgálnak. 1857-ben pedig siketnéma lányok számára hozott létre otthont. Fiatal tanárokkal és papokkal fogott össze, hogy szegény és elhagyott gyermekeket neveljen-oktasson.
Önmagát nem kímélve végezte munkáját. Ha kellett, körbejárta a várost: koldult - bízott az emberek és Isten segítségében. ,,A Gondviselés sohasem hagy el, ha hiszel benne!" - mondta a lányoknak, akiket a varrás és a hímzés mellett olvasni, írni és számolni is megtanítottak. ,,Mindent Jézusért teszel!" - hangoztatta. Tizenkét házat nyitok, mielőtt meghalok" - ígérte. S így is lett: ennyi házban segítette a szegényeket, a betegeket, a magukra maradottakat. Halála előtt gyakran mondogatta: ,,Könyörületesség - lelkeket mentünk vele!"
De hogyan vált a focisták védőszentjévé? Az ötlet a klagenfurti Raiffeisen Bank marketingvezetője, a futballrajongó Manfred ­Pesek fejében fogant meg. Éppen Nápolyban járt, s a dóm ablakán kinézve meglátta a stadiont. Arra gondolt, miért ne lehetne a focinak is védőszentje. Scrosoppit mintegy tizenháromezer szent közül választották ki, számítógépes program segítségével. Az indoklás szerint a szent olyan értékeket képvisel, mint a sportszerűség, a kitartás, az igyekezet és a céltudatosság, amelyek a sport által fejleszthetők, s hát a sport, a foci különösen fontos a gyermekek, fiatalok életében.
A ,,fociszentet" a 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokságon mutatták be a közönségnek. Megannyi nemzet fafaragó műhelyében sokszorosították a szobrát. Az eladásukból származó bevételt gyermekek megsegítésére fordították, de sörfőzők, üdítőital-gyártók és gyorséttermi hálózatok is érdeklőtek a szent iránt. Scrosoppi fából készült, egy méter magas eredeti szobrát Pört­schachban készítették. Különlegessége, hogy a kezében focilabdát tart.
...... ........... ............


Forrás és fotó: Új Ember
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
8. Kánai menyegző udvara
  2018-07-15 13:27:26, vasárnap
 
  A közbenjárás udvarában igazából Máriát, a térdenálló mindenhatóságot szemléljük, csodáljuk és próbáljuk megérteni. A fiatal pár életük legszebb napján komoly nehézségbe ütközik, amint az iménti evangéliumi részben olvastuk. Elfogyott a boruk. Mária diszkréten a Fiához megy és a segítségét kéri.
Mária szelíden kéri szent Fiát, majd élő hittel biztatja a szolgákat, tegyenek meg mindent amit csak kér tőlük Jézus Krisztus. Mária tökéletesen tisztában van azzal, hogy ő is, - akárcsak mi mindannyian - marék pórból született, de azt is tudja amit Jézus Krisztus oly sokszor hangoztatott: " ...bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek". A Szentírás szerint ez Jézus első csodája. Mária kérés-közbenjáró ima mestere. Itt ebben az udvarban csendesedjek el és gondolkozzak el azon, vajon én családomért, testvéreimért, népemért, a világért szoktam-e imádkozni? A körülöttem élő emberek gondját-baját ismerve vajon ítélkezem, pletykálkodom, cinikusan kacagok, vagy Isten csodatevő erejében bízva térden állva böjtölök, imádkozom értük? Az udvar csendjében vegyem számba azokat, akik rászorulnak imádságomra, közbenjáró szeretetemre, és elcsendesedve mondjam el értük fohászomat.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Látogatás Bajkó Norbert segédlelkésznél
  2018-07-15 13:13:55, vasárnap
 
 


Korábban már beszámoltunk arról, hogy az első három szolgálati év után, amelyet Szovátán töltött Bajkó Norbert segédlelkész, Jakubinyi György érsek áthelyezte Székelyudvarhelyre, a Szent Miklós plébániára. A szovátai hívek méltóképp búcsúztak a segédlelkésztől. Híradónk stábja nem régiben kereste fel a Székelyudvarhelyen szolgálatot teljesítő káplánt.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1293
  • e Hét: 2372
  • e Hónap: 15810
  • e Év: 218723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.