Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Keresztanyámnak
  2018-07-22 19:35:40, vasárnap
 
  Keresztanyámnak

Emlékszel még arra a pillanatra,
amelyben a keresztvíz tiszta cseppje
parányi homlokomra hullt,
s te tartottál karodban:
könnyen síró, kicsike gyermeket?
Keresztanyám, azt a mozdulatot,
míg szívem dobban, köszönöm neked.

Hiszen abban
a mindörökre áldott pillanatban
vette fel kicsiny utasát
a kegyelem hajója,
hogy napfényben, viharban
vigye a part felé,
s minden vészben megóvja.

Ha a szent hajó célbafut velem,
s hajnali fényben elérem a partot,
akkor is azt a pillanatot áldom,
amelyben szerető kezed
keresztvíz alá tartott.
Kísérjen érte téged is,
amerre jársz, békesség, kegyelem!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Bízzál az Atyádban
  2018-07-22 19:26:03, vasárnap
 
  Bízzál az Atyádban!

Egy este a barátommal együtt álltunk egy park bejárata előtt, amikor két kisfiú közeledett felénk.
- Figyeld csak meg a különbséget, hogy miként viselkedik a két kisgyermek - mondta a barátom.
E szavak után odalépett a közeledő kisfiukhoz, és az egyiket felemelte, s odatette a kapu mellett álló oszlop tetejére. Azután 2-3 lépést hátrálva kitárta karjait, és felszólította a kisfiút, hogy ugorjon le az oszlopról. A gyermek szót fogadott, leugrott a kitárt karokba, amelyek óvatosan átkarolták. Ezután a barátom a másik fiút fogta meg, felemelte az oszlopra, és felszólította, hogy ugorjon a karjaiba. Itt azonban más lett az eredmény. A kisfiú remegni kezdett, majd siránkozott, és minden kérés, könyörgés, biztatás ellenére sem volt hajlandó leugrani a magasból. Barátom széttárta a karjait, ígért mindenfélét, de nem használt a rábeszélés, a kis gyermek meg sem mozdult. Végül a barátomnak le kellett vennie az oszlop tetejéről a kis gyermeket. Így ment haza a két gyermek.
- Mennyire különbözik egymástól a két gyermek - mondtam.
A barátom mosolygott és elmondta, hogy az a fiú, aki olyan önfeledten ugrott le az oszlopról, az ő kisfia volt. Jól ismerte apját, és bízott benne, tudta, hogy nem lesz baja. A másik egy idegen gyermek volt. Innen eredt a különbség. A barátom képes lett volna mindkét gyermeket - a sajátját ugyanúgy, mint a másikat - megvédeni valami szerencsétlenségtől. Az ő fia tudta, hogy apja megóvja őt, s bízott benne. Az apa a másik fiút is meg tudta volna óvni, de az nem bízott benne.
Így vagyunk mi is. Sokszor vonakodunk attól, hogy a szerető mennyei Atyában bízzunk, aki mindig jót akar velünk, és akinek az útjai magasabbak, semmint elgondolnánk azt. A mennyei Atya kitárja karjait, és várja, hogy bízzunk Benne. Vajha bíznánk ígéreteiben és követnénk hívó szavát: "Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és én megnyugosztlak titeket!"

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Krisztust valljuk meg az életünkkel!
  2018-07-22 18:13:15, vasárnap
 
  Krisztust valljuk meg az életünkkel!

Ha nem is tudunk mindig bizonyságot tenni ajkainkkal az Úr Jézusról, de azt megtehetjük, hogy cselekedeteinkkel hirdessük Őt.
Egy fővárosban élő gazdag kereskedőnek egyetlen leánya felismerte, hogy szavakkal nem tud sokat tenni szeretett Megváltójáért, de mivel tenni mégis akart valamit, így minden szombat este elment egy öreg emberhez, aki nem tudott másként beszélni, csak franciául. A leány is tanult e nyelven az iskolában, így tehát ezen a nyelven olvasott a Bibliából az öreg embernek. Megtudta ugyanis, hogy igen veszedelmes idő az öregnek a szombat este, mert ilyenkor a pohár fenekére nézett, és abból rendesen baj lett. A leány tehát elment a megadott időpontban az öreg emberhez, olvasott a Szentírásból, így megmentette az iszákosság ördögétől.
Hallottam egy másik esetet is, amely nagy hatással volt reám. A Cambridge-i egyetem egyik tanulója, egy gazdag embernek a fia, akire az apja halála után nagy vagyon várt, úgy gondolta, hogy mivel közvetlenül nem tud tenni semmit mások érdekében, valami utat keres. Odament egy bérkocsishoz és felszólította, hogy hajtson arra a helyre, ahol aznap este Moody fog prédikálni. Odaérve azt mondta a kocsisnak, hogy menjen be hallgatni az előadást, ő addig a kocsiban ül és vigyáz, hogy a lónak és a kocsinak valami baja ne essék. Ezenkívül megfizeti azt az időt, amit a kocsis benn tölt a teremben az előadás meghallgatásával. A hideg, ködborította időben ott ült a gazdag fiatalember London utcáján egy kocsiban, hogy a bérkocsis ezalatt nyugodtan hallgathassa Isten Igéjét. Ez a cselekedet valóban olyan volt, ami azt jelentette: "valakit az útra vezetni".
Egy alkalommal felkértem egy skót embert, aki visszamaradt az utóbeszélgetésre, hogy beszélgessen egy fiatalemberrel a lelke üdvösségéről. Ez a skót - egy gazdag gyáros, zárkózott férfi volt - először visszautasította kérésemet, de mivel még egyszer felkértem, hogy beszéljen azzal a fiatalemberrel, kérésemnek eleget téve odalépett, és beszélgetni kezdett vele. Megtudta, hogy munkás egy nagy gyárban, s az a rossz szokása van, hogy szombat esténként, amikor megkapja a fizetését, beül egy csapszékbe, és elissza egész heti keresetét. A skót megkérdezte, hogy este mikor vacsorázik otthon, s amikor megtudta, a következő szombaton este a jelzett időben felkereste őt. Ettől kezdve hétről hétre elment szombat esténként a fiatalember lakására, s magával vitte az imaórákra vagy összejövetelekre. Ezt tette egészen addig, míg végül odajutott az ifjú, hogy ellent tudott állni a kísértésnek - a Megváltó segítségével.
Akinek nincs adottsága vagy alkalma, hogy Krisztust az ajkaival vallja meg, keressen más eszközt és utat erre. Az Úr bizonyára segíteni fog neki ebben a törekvésében.

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A szentség traumája
  2018-07-22 17:40:59, vasárnap
 
  "'Néha ilyet is muszáj tenni.' Némelyeket ki kell végezni. Nem lehet tolerálni senkit, aki megsért és összetör másokat. Nem számít, hogy Lennie ártó cselekedeteinek gyermeki, ártatlan szeretet volt a mozgatórugója. Nem volt mögötte hátsó szándék, és nem vezérelte testi vágy. Tiszta szeretettel szeretett - olyan intenzív szeretettel, amely megfojtotta azokat, akik ellenálltak. George-nak nem volt más választása. Tudta, hogy Lennie túlélési esélyei egyenlők a nullával ebben a világban. Lennie-nek meg kellett halnia. Lennie traumát okozott mindenkinek, akihez csak hozzáért.
Valahogy így volt ez Krisztussal is. A világ elviselte Jézust; szeretni is tudták, de csak tisztes távolból. Krisztus egészen addig biztonságos számunkra, míg térben és időben leláncoljuk. Egy jelenlévő Krisztus azonban nem maradhat életben az ellenséges emberek világában. Kajafás úgy ítélkezett, hogy Jézust a nemzet java érdekében meg kell gyilkolni. Mert 'néha ilyet is muszáj tenni.'"

- R. C. Sproul -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jézus szeretete
  2018-07-22 15:53:37, vasárnap
 
  "Soha senkiben nem volt nagyobb szeretet, mint Jézus Krisztusban, de még az Ő szeretete is haragra gyújtotta a többieket. Az Ő szeretete tökéletes, természetfölötti és szent szeretet volt, ugyanakkor traumát is okozott. Ez a fajta szeretet ugyanis annyira dicsőséges, hogy nem lehetett és ma sem lehet elviselni."

- R. C. Sproul -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szentség
  2018-07-22 15:48:14, vasárnap
 
  "A szentség gyűlöletet ébreszt az emberekben, és minél nagyobb a szentség, annál erősebb az ellenszenv."

- R. C. Sproul -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szent ember
  2018-07-22 15:45:07, vasárnap
 
  "Semmi sem fojthatja belé a szót gyorsabban egy vidám társaságba, mint egy szent ember megjelenése."

- R. C. Sproul -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szentség
  2018-07-22 15:43:05, vasárnap
 
  "A testet öltött Krisztus nincs többé a földön, mert felment a mennybe, így ma már senki sem látja Őt és nem beszélhet vele testi valójában. Szentségének fenyegető ereje ennek ellenére továbbra is érzékelhető, sőt, időnként követőire is 'átragad'. Ahogy a zsidók a Sínai-hegy lábánál rémülten menekültek Mózes sugárzó arca elől, úgy fészkelődnek sokan ma is kényelmetlenül a keresztyének társaságában."

- R. C. Sproul -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Eredeti szentség
  2018-07-22 15:37:46, vasárnap
 
  "Ahol Jézus megjelent, ott az eredeti tűnt fel a hamisítványok között, és a szentség hamisítói nem fogadták kitörő örömmel a valódi szentséget."

- R. C. Sproul -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hamisítvány
  2018-07-22 13:51:31, vasárnap
 
  "Semmi sem leplezi le a hamisítványt hamarabb, mint az eredeti."

- R. C. Sproul -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 865 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2359
  • e Hét: 4731
  • e Hónap: 34043
  • e Év: 221845
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.