Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Cukkini zöldséges töltelékkel
  2018-07-22 01:06:37, vasárnap
 
  Cukkini zöldséges töltelékkel

Hozzávalók

2 db közepes cukkini
2-3 db lila újhagyma
1 gerezd fokhagyma
6-8 db paradicsom
1 csésze kukorica
1/2 csésze árpagyöngy (gersli)
10 dkg edami sajt

őrölt bors
bazsalikom
1 dl fehérbor
olívaolaj


Elkészítés

A cukkiniket félbevágjuk, majd kanállal kivájjuk a magokat. Ezután megsózzuk a belsejét, és hagyjuk kicsit állni. Mielőtt beletöltenénk a tölteléket, papírtörlővel felitatjuk a mélyedésben összegyűlt vizet.
Az árpagyöngyöt enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt lila újhagymát, és üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kukoricát. Ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, és megszórjuk apróra vágott friss bazsalikomlevéllel. Alaposan összekeverjük, majd aláöntünk kb. 1 dl vizet, és puhára főzzük. (Mire a kukorica megfől, addigra a víz teljesen elpárolog)
A puhára párolt hagymás-kukoricához először hozzákeverjük az alaposan lecsepegtetett árpagyöngyöt, majd az apró kockákra vágott sajtot, és a nagyobb darabokra vágott paradicsomot. Ezután a cukkiniket megtöltjük az elkészült töltelékkel.
Egy tepsibe kevés olajat öntünk, majd egymás mellé helyezzük a megtöltött cukkinicsónakokat. Alá öntjük a bort, majd fóliával lefedjük a tepsit. Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt puhára pároljuk.
Ezután levesszük róla a fóliát, és megszórjuk a töltelék tetejét reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.





Megjegyzés

A cukkini ezzel az egyszerű zöldséges töltelékkel is nagyon finom és laktató.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Olcsó csokoládés szelet
  2018-07-22 01:03:37, vasárnap
 
  Olcsó csokoládés szelet

Hozzávalók

1 db tojás
25 dkg cukor
7 dkg margarin
3 dl tej
1/2 db citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
3 dkg kakaó
25 dkg liszt
lekvár


Elkészítés

Alaposan kikeverjük a tojást a cukorral és a puha margarinnal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, majd a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
A masszát egy 24×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 10 perc múlva 170 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, és további 15 percig sütjük.
A kihűlt süteményt hosszában kettévágjuk, és megkenjük lekvárral, majd összeragasztjuk. A tetejét meghintjük porcukorral.





Megjegyzés

Gyors és finom süti bármely napra.
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Mátrai borzaska (alaprecept)
  2018-07-22 01:00:16, vasárnap
 
  Mátrai borzaska (alaprecept)

Hozzávalók

8 szelet sertés rövidkaraj csont nélkül

bors
40 dkg burgonya
2 db tojás
10 dkg liszt
2 dl olaj
2 dl tejföl
12 dkg trappista sajt


Elkészítés

A húst megmossuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. A burgonyát meghámozzuk, és lereszeljük. Összekeverjük a tojásokkal, a liszttel és egy kevés sóval.
A hússzeleteket a burgonyás masszába forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat megsütjük nagyjából 2-3 perc alatt.
A felesleges olajat lecsepegtetjük, és még melegen, tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva, rizibizivel vagy ízlés szerinti körettel kínáljuk a hús­szeleteket.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

A mátrai borzaskát úgy is elkészítheted, hogy a reszelt sajtot a reszelt burgonyás-tojásos masszába kevered, és ebbe forgatod a húst. A sajt így pikáns ízt ad az ételnek.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Egri húsleves gazdagon
  2018-07-22 00:57:52, vasárnap
 
  Egri húsleves gazdagon

Hozzávalók

1 kg csont
40 dkg marhacomb

2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cikk zeller
1 db paradicsom
1 db zöld paprika
1 cikk karalábé
1 csipet bors
10 dkg eperlevél tészta
3 szál petrezselyemzöld

Elkészítés

Vizet forralunk, és beletesszük a csontokat. Ha ismét forr a víz, leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk a csontokat és a húst. Megsózzuk, és feltesszük főni l l vízben. Ha forrni kezd, takarékon főzzük tovább.
1 óra főzés után hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt zöldségeket, és megborsozzuk. Addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
Lehúzzuk a fazekat a tűzről, és állni hagyjuk 15 percig. A levest leszűrjük le, és egy tálba merjük. Ezután beletesszük a zöldségeket és a feldarabolt húst.
Az eperlevél tésztát sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. A levest a tésztával és frissen vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 187 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2082
  • e Hét: 6596
  • e Hónap: 11634
  • e Év: 141341
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.