Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Orsótészta póréhagymás szósszal
  2018-07-23 23:59:15, hétfő
 
  Orsótészta póréhagymás szósszal

Hozzávalók

5 dkg vaj
2 dkg durva szemű zsemlemorzsa
2 szál póréhagyma (kb. 75 dkg)
10 ág friss vagy 1,5 tk szárított kakukkfű
15 dkg félkemény sajt (pl. trappista, óvári, edami)
20 dkg spiráltészta (fusilli)

bors
1 dl fehérbor
1,5 dl habtejszín
szerecsendió

Elkészítés

Serpenyőben felolvasztunk 2 dkg vajat, és kevergetve aranybarnára pirítjuk rajta a morzsát. A megtisztított és megmosott póréhagymát kb. 1/2 cm vastagon felkarikázzuk. A leöblített friss kakukkfű levélkéit finomra vágjuk, a sajtot durvára reszeljük.
A serpenyőt a morzsa kiszedése után kitöröljük, és felolvasztjuk benne a maradék 3 dkg vajat. Rádobjuk a pórét és a kakukkfüvet, majd közepes tűzön dinszteljük kb. 5 percig. Fazékban sós vizet forralunk, és a tésztát a csomagolásán olvasható leírás szerint kifőzzük.
A pórét felöntjük a borral, és közepes tűzön, fedő nélkül kissé sűrűbbre főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt és felforraljuk, majd közepes tűzön, fedő nélkül besűrítjük kb. 3 perc alatt. Végül beleforgatjuk a sajt felét, és gyenge tűzön felolvasztjuk. A szószt megsózzuk, megborsozzuk, és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
A leszűrt tésztát 1,5 dl főzővízzel együtt a sajt szószhoz adjuk. Jól összeforgatjuk, megszórjuk a maradék sajttal, és fedő alatt, gyenge tűzön hagyjuk szétolvadni 3-4 perc alatt. A vajas morzsával megszórva tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Nektarinos-túrós pite
  2018-07-23 23:54:15, hétfő
 
  Nektarinos-túrós pite

Hozzávalók

A pitetésztához:
30 dkg liszt
25 dkg vaj
csipet só
6 ek hideg víz
1 ek vaj (a piteforma kikenéséhez)
kevés liszt (a piteforma kikenéséhez)

A töltelékhez:
5 db nektarin
2 db tojás
25 dkg túró
10 dkg görög joghurt
1 db citrom
1 csipet vanília vagy 2 tasak vaníliás cukor
2 ek porcukor

Elkészítés

A piteformát vajjal kikenjük és lisztezzük, majd hűtőbe tesszük.
A lisztet a kockára vágott hideg vajjal és csipet sóval gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd 6 evőkanál jéghideg vizet teszünk hozzá és gyorsan egyneműre gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 20 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
20 perc elteltével a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. A piteformába helyezzük és a széleit levágjuk. Villával megszurkáljuk és 2 percre mélyhűtőbe tesszük.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A hideg tésztát kis villákkal lesúlyozzuk és az előmelegített sütőbe rakjuk. Szép világosbarnára sütjük és félretesszük míg a tölteléket elkészítjük.
A nektarinokat kimagozzuk, szép szeletekre vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A túrót összedolgozzuk a joghurttal, hozzáadjuk a reszelt citromhéját, a tojássárgáját, a vaníliát és a porcukrot. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habját.
A túrókrémet a kihűlt piteformába töltjük, a nektarin szeleteket elrendezzük a tetején. A pitét az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 30 perc alatt készre sütjük.






Így készítheted el a nektarinos-túrós pitét:
Link
Ádám konyhája

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tarhonyás lecsó kolbásszal
  2018-07-23 23:49:48, hétfő
 
  Tarhonyás lecsó kolbásszal

Hozzávalók

2 szál füstölt kolbász
1 ek olaj vagy zsír
2 fej vöröshagyma
1,5 kg paprika
50 dkg paradicsom

bors
20 dkg tarhonya

Elkészítés

A kolbászt karikára vágjuk és kevés zsiradékon megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
Az apróra vágott hagymát a kolbászból kisült zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az összevágott paprikát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 20 percig főzzük. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk és négy felé vágjuk, majd hozzáadjuk a paprikához és 15 perc alatt készre főzzük. Ha elkészült hozzákeverjük a kolbászt.
A tarhonyát kevés zsiradékon megpirítjuk, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk és fedő alatt puhára főzzük és együtt tálaljuk a lecsóval.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Provence-i kertészleves
  2018-07-23 23:47:17, hétfő
 
  Provence-i kertészleves

Hozzávalók

Hozzávalók:
40 dkg fejtett bab
10 dkg zöldbab
10 dkg csigatészta
2 paradicsom
1 cukkini
2 burgonya
1 vöröshagyma
1 póréhagyma
2 evőkanál olaj
bors
A sajtmártáshoz:
1 csokor bazsalikom
4 gerezd foghagyma
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
4 evőkanál olívaolaj


Elkészítés

Elkészítés: A fejtett babot beáztatjuk. A cukkinit hámozatlanul hasábokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a paradicsom ot gerezdekre vágjuk. A megtisztított vöröshagymát és a póréhagymát is felkockázzuk.

Az összes zöldségfélét 2 evőkanál olajon 5 percig pároljuk, majd felengedjük a kívánt mennyiségű vízzel. Hozzáadjuk a leszűrt fejtett babot, és amikor felforrt, beledobjuk a zöldbabot. Sózzuk, borsozzuk, és 30 percig főzzük. Beleszórjuk a csigatésztát, és készre főzzük.

Közben elkészítjük a fokhagymás sajt mártást. A fokhagymagerezdeket pépesre zúzzuk, összekeverjük a felaprított bazsalikommal és a reszelt parmezánnal. Folytonos keverés közben hozzáadjuk az olívaolajat.

A mártás egyik felét a tányérokba osztjuk, és erre szedjük a forró zöldséglevest, a másik felét kis tálkában külön tálaljuk.





Megjegyzés

Fotó: AS
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Boldog hetet!
  2018-07-23 23:20:24, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 187 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 317
  • e Hét: 2062
  • e Hónap: 10328
  • e Év: 126981
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.