Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Fűre lépni szabad fekete - fehér Magyar film
  2018-07-27 18:58:11, péntek
 
  Videó Link Lejátszási idó 1 óra 38 perc

Kárászék élő tévéadásban kapnak egy meggondolatlan felajánlást, és kilencen, kutyástul beköltöznek a Pasaréti úti Kéri-villába. A veszekedés ettől kezdve mindennapos lesz a zsúfoltság következtében, a két család között. Mint egy modern Rómeó és Júlia történetben, míg a szüleik ádáz harcokat vívnak egymással, a fiatalok egymásba szeretnek. A történet happy enddel végződik, hiszen gyermekeik boldogságáért a megbántott szülők is inkább kibékülnek.
Szereplők itt olvashatók Link

 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Modern Monte Cristo (1968)
  2018-07-27 18:51:42, péntek
 
  Videó Link Lejátszási idő 1 óra 33 perc

A koholt vádak alapján börtönre ítélt Edmond Dantes temetésén nagy riadalom támad: megmozdul a koporsó fedele, és kipattan belőle a halottnak vélt fegyenc. Szerelme kocsival már várja, és megszökteti. A menekülés ezután repülővel folytatódik, át az Atlanti-óceánon, egészen Dél-Amerikáig. Maria megígéri, hogy örökké várni fog a férfira, ám hamarosan tragikus hírről értesül: a gép lezuhant, és Edmond odaveszett a tenger hullámai közt.Pedig hősünk csak újabb leleménnyel tréfálta meg a külvilágot. Hazájától távol hosszú évekig készül arra, hogy visszatérhessen Franciaországba, újra láthassa szerelmét, és bosszút álljon élete megrontóin...

Wikipedia oldalon
Modern Monte Cristo (Sous le signe de Monte Cristo) egy 1968-as színes francia film, melyet André Hunebelle rendezett. A főszerepet Paul Barge, Claude Jade és Anny Duperey játszotta.
A koholt vádak alapján börtönre ítélt Edmond Dantes (Paul Barge) temetésén nagy riadalom támad: megmozdul a koporsó fedele, és kipattan belőle a halottnak vélt fegyenc. Szerelme kocsival már várja, és megszökteti. A menekülés ezután repülővel folytatódik, át az Atlanti-óceánon, egészen Dél-Amerikáig. Maria (Anny Duperey) megígéri, hogy örökké várni fog a férfira, ám hamarosan tragikus hírről értesül: a gép lezuhant, és Edmond odaveszett a tenger hullámai közt. Pedig hősünk csak újabb leleménnyel tréfálta meg a külvilágot.
Dél-Amerikában Edmond találkozik a fiatal Lindával (Claude Jade). Most Linda, Linda apja Louis (Gabriel Gascon), Edmond barátja, Bertuccio (Paul Le Person) és a régi Faria (Pierre Brasseur) élők együtt élnek egy kunyhóban. De a banditák elrabolják Lindát. A felszabadulás idején Linda apja meghal. A régi Faria szerencsést akar Lindának lenni, és barátait kincsre vezeti. Ott Faria meghal.
Hazájától távol hosszú évekig készül arra, hogy visszatérhessen Franciaországba, és bosszút álljon élete megrontóin. Edmond akkori felesége pedig az egyik ellensége. Edmond terve van. Christian Montez-nek hívja magát. Linda elmondja az ellenfeleknek, hogy Christian Montez valójában Edmond Dantès. Ez egy okos csapda, amelyet Edmond és Linda kitalált. Most a gonoszok másodszor kívánják megszüntetni Edmondot. De Edmond készen áll...
Szereplők:
Paul Barge - Edmond Dantès - Kovács István
Claude Jade - Linda - Básti Juli
Anny Duperey - Maria - Bánsági Ildikó
Pierre Brasseur - Faria - Képessy József
Michel Auclair - Villefort - Ujréti László
Raymond Pellegrin - Morcerf - Láng József
Paul Le Person - Bertuccio - Zenthe Ferenc
Jean Saudray - Caderousse - Kézdy György
Gabriel Gascon - Louis, Linda apja - Bács Ferenc



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Monte Cristo grofja 1975
  2018-07-27 17:54:04, péntek
 
  Videó Link Lejátszási idő 1 óra 40 perc

1815-ben Edmond Dantest, a fiatal hadnagyot esküvője előtt koholt vádak alapján letartóztatták és If várába zárták, ahol közel húsz évig raboskodott ártatlanul. Mikor végre sikerül megszöknie, ott áll névtelenül, Isten és ember által elfeledve egy számára ismeretlen világban.
Edmond Dantest (Jim Caviezel), a szép jövő előtt álló, fiatal tengerészt őszinte és becsületes embernek ismeri mindenki. Két szerelme van, a tenger és a gyönyörű Mercedes (Dagmara Dominczyk), akivel már a házasságot tervezgetik. A terveket azonban váratlanul beárnyékolja egy árulás, mely nemcsak menyasszonyától fosztja meg a fiatalembert, hanem szabadságától is. Legjobb barátja, Fernand (Guy Pearce) annyira féltékeny rá sikerei, de leginkább Mercedes miatt, hogy titokban feljelenti őt. S ami még tragikusabb, a törvény sem védi meg az ártatlant - elítélik és If várának hírhedt börtönébe zárják. A sok megpróbáltatás után érvényét veszti Dantes számára mindaz, amit eddig hitt jóról és rosszról, csak a bosszú gondolata élteti. Aztán egy napon felbukkan cellájában egyik rabtársa, Faria abbé (Richard Harris), s az idős tudós nemcsak atyai barátja, hanem tanítója is lesz a hosszú évek alatt. Miután csodával határos módon a fiatalembernek sikerül megszöknie a börtönből, immár nem Edmond Dantes lép a világ elé, hanem egy rejtélyes és dúsgazdag különc, aki Monte Cristo grófjának nevezi magát. Ügyesen elvegyül a francia előkelő társaságban, s megkezdi terve végrehajtását, melynek egyetlen célja: módszeresen tönkretenni azokat az embereket, akik tönkretették az életét.

 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Teremtésvédelmi kalendárium ...
  2018-07-27 17:30:20, péntek
 
  Nem lehet mindent könnyedén visszafordítani!
2018. július 27. péntek 16:00
A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben ,,teremtésvédelmi kalendáriummal" jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Ezúttal három, a környezet megváltozásához kapcsolódó kulcsfogalommal ismertetjük meg az olvasókat: a szukcesszióval, az irreverzibilitással és a rezilienciával.
.........


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Mária domonkos nővér örök fogadalma
  2018-07-27 16:52:11, péntek
 
  Videó Link

...... ........... .....



...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Barcelona frissen szerződtetett brazil támadója, Malcolm
  2018-07-27 16:06:26, péntek
 
  A Barcelona frissen szerződtetett brazil támadója, Malcolm elárulta, miért a katalánokat választotta az AS Romával szemben.
Mindent az ügynököm intézett. Mikor megtudtam tőle, hogy a Barcelona érdeklődik irántam, nem hezitáltam, megragadtam a lehetőséget. Gyermekkorom óta dédelgettet álmom volt, hogy egy napon ebben a klubban játszhassak. Olyan futballisták lesznek a csapattársaim, akik közül páran a világ legjobbjai közé tartoznak. Ott van például Lionel Messi, aki egy legenda. Vele játszani nagy élmény lesz, és tapasztalatszerzésnek sem utolsó. Végül pedig szeretném letenni a névjegyemet a klubnál, ahogy korábban honfitársaim is tették, gondolok itt első sorban Ronaldinhóra és Neymarra" - nyilatkozta Malcom. A katalánok 41 millió eurós igazolása most elárulta, miért választotta a gránátvörös-kékeket. Mi tagadás, magasra tette magának a lécet az új szerzemény, hiszen Neymar 186 meccsen 105-ször volt eredményes és 77 gólpasszt osztott ki a Barca mezében, míg Ronaldinho esetében feleslegesek a számok (207 találkozón 94 gólt szerzett és 71), aki látta játszani, sosem feledi a világ egyik, ha nem a legtechnikásabb és legvirtuózabb labdarúgóját, akiről szinte mindent elmond, hogy a 2005/06-os szezonban játszott madridi El Clásicón olyan briliánsan játszott (két gólt is szerzett), hogy a Santiago Bernabéu közönsége felállva tapsolta.

Malcolm Barcelonában: videó Link
24 hours with Malcom in Barcelona videó Link
Malcom VS Paris Saint Germain (30-09-2017) videó Link

Barca csapat játékosainak bemutatása videó Link
.........


...... ..........



Barcelona Potential Lineup 2018/2019 With Messi , Malcom , Philippe Coutinho
Videó Link

FC Barcelona - Potential Line-Ups 2018/2019 - Ft. Arthur, Lenglet, Coutinho, Messi
Videó Link
.....


Barcelona "B" csapata
...... ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Egy héten belül két papot gyilkoltak meg Kamerunban
  2018-07-27 12:10:53, péntek
 
  2018. július 26. csütörtök 18:38
Alexander Sob Nougi bueai plébánost a feltételezések szerint egy eltévedt golyó ölte meg július 20-án a kameruni hadsereg és az anglofón szeparatisták közötti összecsapások során. Más források szerint azonban a katonák célzott lövésének lett áldozata a pap.
...... ........... .........


A gyilkosság a Buea és Muyuka települések közötti útszakaszon történt. Alexander Sob Nougi, Buea település egyik plébánosa, az egyházmegye katolikus nevelésért felelős titkára volt. A Cameroun Web online napilap szerkesztőségéhez eljuttatott információk szerint a gyilkos személyazonossága egyelőre ismeretlen, de szemtanúk szerint a papot véletlen találta el egy eltévedt golyó a hadsereg egyik katonájának fegyveréből az anglofón szeparatistákkal történő összecsapás során. Más hírforrások azonban azt állítják, hogy a katonák tudatosan vették célba a papot, miközben keresett valamit a leparkolt autójában, amikor rokonlátogatásra indult Muyukába.
Egy héten belül ő a kameruni hadsereg második pap áldozata. Július 14-én egy Ghánából származó accrai lelkipásztort öltek meg Batibo városában, az ország északnyugati részében.
Kamerun 1961 óta független állam, déli részén két angol nyelvű tartomány kivételével az ország francia nyelvű. Az angol nyelvű régiók lakosai diszkriminációra panaszkodnak, a tüntetések, demonstrációk komoly belpolitikai válságot okoznak az országnak. Az anglofón - rankofón ellentét utcai zavargásokkal, halálos áldozatokat követelő összecsapásokkal járt. A biztonsági erők tűzszünetet, kijárási tilalmat vezettek be, ugyanakkor a 2018-ban esedékes választások közeledtével a válság továbbmélyülhet. Az etnikai, nyelvi motivációjú konfliktus az ország északnyugati és délnyugati megyéiben gyakorlatilag állandósult, bár a kormányerők uralják a helyzetet. Az ország északi régiójában a Boko Haram terrorszervezet aktivitása miatt jelentős a terrorveszély. Az anglofón területek elszakadásáért küzdő lázadók és a rendfenntartó erők, illetve a katonaság közötti konfliktus is súlyosbodik. A szakadár terület, Ambazonia magát függetlennek kiáltotta ki, útlevelet bocsátott ki, pénzt nyomtatott, saját zászlója, himnusza, rádió- és TV-adója van.

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Facebook
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Elindult Chiara Corbella, a szent életű édesanya .......
  2018-07-27 12:05:55, péntek
 
  A római egyházmegye július 17-én bejelentette, hogy megnyitotta a fiatalon meghalt édesanya boldoggá avatási eljárását. Chiara Corbella 2012. június 13-án halt meg, nem sokkal kisfia születése után, rosszindulatú daganatos betegségben. Várandóssága idején felfüggesztette a kezeléseket.
.........


Chiara Corbella 28 éves volt, amikor meghalt. Férjével, Enrico Petrillóval Međjugorjéban ismerkedtek meg, 2008-ban házasodtak össze. Az esküvőt követően Chiara hamarosan várandós lett, ám a babánál az ultrahangos vizsgálat súlyos agyi fejlődési rendellenességet mutatott. Habozás nélkül az élet mellett döntöttek; a kis Mariát elkísérték - harminc perccel földi születése után - az égi születésig. A temetésen a fiatal szülők a kis fehér koporsó mellett hálát adtak Istennek ajándékaiért. A résztvevők életük egyik legszebb pillanataként emlékeznek a temetésre, ami Krisztusnak a halál felett aratott győzelmének jele volt. Néhány hónap múlva Chiara ismét áldott állapotba került, az ultrahangos vizsgálat ismét rossz eredményt mutatott: a kisfiúnak nem volt lába. A hetedik hónapban kiderült, hogy belső szervei sem fejlődtek ki megfelelően. A házaspár ismét örömmel és szeretettel élte meg második gyermekük születését, aki hamarosan szintén a mennyországba távozott. Az ismerősök arról számolnak be, hogy a temetésen a szülők nehéz keresztjük ellenére valódi örömet és hálát sugároztak.
Később Chiara ismét gyermeket hordott a szíve alatt, várandóssága ötödik hónapjában azonban egy sebet fedezett fel a nyelvén, amelyről kiderült, rosszindulatú daganat, karcinóma. Chiara és Enrico fiuk, Francesco életének védelme mellett döntöttek, az édesanya csak a szülés után vállalta a kemoterápiát, a sugárkezelést. Francesco szép, egészséges kisfiúként 2011. május 30-án született meg. Ezt követően Chiara állapota nem javult, egyik szemére elvesztette a látását. Mosolyogva, hittel és örömmel élte az életét a szenvedések közepette is, az isteni gondviselésre bízta életét. Francesco születése után egy évvel, 2012. június 13-án távozott a földi életből.
.........


Nem sokkal betegsége felfedezése után Chiara így fogalmazott: ,,A házasságunkban az Úr megajándékozott minket két különleges gyermekkel: Maria Grazia Letiziával és Davide Giovannival, de azt kérte tőlünk, hogy csak születésükig kísérjük őket. Megengedte, hogy átöleljük, megkereszteljük őket és derűsen, a bensőnket átjáró, nagy örömmel átadjuk őket az Atya karjába. Most ránk bízta ezt a harmadik gyermeket, Francescót, aki jól van és nemsokára megszületik, de továbbra is azt kéri tőlünk, hogy bízzunk benne, annak ellenére, hogy néhány héttel ezelőtt daganatot fedeztem fel magamon, amely félelemmel tölt el minket a jövőt illetően. Hisszük azonban, hogy Isten ez alkalommal is nagy dolgokat tesz majd."
Halála napjának reggelén férje, Enrico megkérdezte Chiarától: ,,Szerelmem, az Úr keresztje valóban édes?" Chiara nehezen lélegzett, beszélni is nehezére esett, de mosolyogva, egyértelműen válaszolt: ,,Igen, Enrico, nagyon édes." Délben meghalt.

Fiának, Francescónak levelet írt első születésnapjára, amelyben így tanította: ,,Életünk célja szeretni, és mindig készen állni arra, hogy megtanuljuk úgy szeretni a többieket, ahogyan csak Isten tudja megtanítani nekünk. Bármit teszel, csak akkor lesz értelme, ha az örök élet szempontjából tekintesz rá. Ha valóban szeretsz, észreveszed, hogy valójában semmi nem a tiéd, mert minden ajándék. Különleges vagy és nagy küldetésed van. Isten öröktől fogva akart téged, és ha megnyitod számára a szívedet, megmutatja az utat, amelyen járnod kell. Bízz benne, érdemes!"

Forrás és fotó: Avvenire.it; Chiaracorbella.it; Famigliacristiana.it;
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
16. évközi hét péntek 07.28..
  2018-07-27 11:21:27, péntek
 
  OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
Saját szíve szerint való pásztorokat ígér népének az Úr.
Távolba szakadt népéhez prófétája által így szól az Úr:
Térjetek vissza hozzám, elpártolt gyermekeim, mert én vagyok a ti Uratok! Magamhoz veszlek titeket, egyet egy városból és kettőt egy nemzetségből, és elvezetlek titeket szent hegyemre, Sionra.
Szívem szerint való pásztorokat adok majd nektek, akik tudással és belátással legeltetnek titeket.
Ez történik majd, amikor megsokasodtok és megszaporodtok az országban: Azokban a napokban - mondja az Úr - nem beszélnek többé ,,az Úr szövetségének ládájáról", nem jut eszébe senkinek, nem is emlékeznek rá, és nem is készítik el többé.
Ha majd eljön az idő, Jeruzsálemet így fogják nevezni: ,,Az Úr királyi széke." Odagyűlnek mind a nemzetek az Úr nevében, és nem követik többé elvetemült szívük gonoszságát.
Ez az Isten igéje. Jer 3,14-17

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus megmagyarázza tanítványainak a magvetőről szóló példabeszédet.
Miután Jézus megmagyarázta tanítványainak, hogy miért mond példabeszédeket, így folytatta: ,,Értsétek meg hát a magvetőről szóló példabeszédet!
Akik hallgatják a mennyek országáról szóló tanítást, és nem értik meg, azokhoz eljön a gonosz, és elragadja mindazt, amit a szívükbe vetettek. Ez az a mag, amelyik az útszélre esett. A kövek közé hullott mag pedig az, aki meghallgatja ugyan a tanítást, és szívesen be is fogadja, de az nem ver benne gyökeret, csak ideig-óráig él. Amikor a tanítás miatt szorongatás, üldözés éri, csakhamar eltántorodik. A tövisek közé esett mag az, aki meghallgatja a tanítást, de a világi gondok s a csalóka vagyon elfojtja azt benne, és gyümölcs nélkül marad. Végül a jó földbe hullott mag az, aki meghallgatja, megszívleli a tanítást, és jó termést is hoz: az egyik százszorosat, a másik hatvanszorosat, a harmadik harmincszorosat."
Ezek az evangélium igéi. Mt 13,18-23
...... ......



Imádság
Urunk, irgalmas Isten, adj nekünk alázatosságot, reményt és erős hitet! Add hogy a szeretet Lelke, a te Lelked ékesítsen minket. Segíts egymáshoz tiszta szeretetben közelednünk, mert ez minden parancs foglalata és beteljesítése. Segíts, hogy a békesség és az egyetértés fiai lehessünk, és így méltók legyünk rá, hogy boldognak nevezzen minket szent Fiad!

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Sajnálatos módon vereséget szenvedett az Újpest
  2018-07-27 11:02:40, péntek
 
  Sajnálatos módon vereséget szenvedett az Újpest foci csapata az Európa Liga-selejtezőn.
Sevilla - Újpest 4:0
Forrás: m4sport.hu
Az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics szerint a Sevilla elleni Európa Liga-selejtező első félidejében történt kiállítás kihúzta a talajt csapata lába alól.
Az Újpest 4-0-ra kapott ki a Sevilla otthonában, Branko Pauljevicset pedig 1-0-s andalúz vezetésnél állította ki a játékvezető, miután a tizenhatoson belül lerántotta Pablo Sarabiát. A büntetőt Wissam Ben Yedder váltotta gólra.
A piros lapot követően ez a mérkőzés véget ért a számunkra. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk 90 percet játszani a piros-fehérek ellen. Bízom benne, hogy a visszavágón telt ház előtt, a szurkolóink támogatását élvezve, egy kellemes estét, élményt szerezhetünk majd mindenkinek otthon. Nagyon büszke vagyok a szurkolóinkra, mindig nagy pluszt jelent számunkra, ha velünk vannak, így köszönöm, hogy többen is eljöttek ilyen messze szurkolni nekünk"- értékelte a párharc első meccsét Nebojsa Vignjevics.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 735
  • e Hét: 11797
  • e Hónap: 24473
  • e Év: 258220
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.