Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Pirított halas-olívás tészta
  2018-07-28 02:54:05, szombat
 
  Pirított halas-olívás tészta

Hozzávalók 2 személynek:
25 dkg spagetti tészta
1 kis konzerv lazac (nem füstölt) vagy tonhal
15 dkg félkemény vagy lágy sajt
kb. 15 szem olívabogyó
olívaolaj
petrezselyem
2 kávéskanál paprikakrém
2 kávéskanál szezámmag
1 citrom vagy lime


Elkészítés: Kevés olajon félig megpárolom a félbevágott olívabogyókat, majd aranybarnára pirítom benne a 3 részre tördelt tésztát is. Ha kész, a szezámmagot is pár pillanatra beledobom.(Vigyázat, a szezámmag könnyen megég, fél percnél tovább ne pirítsuk!) Rádobom a darabokra szedett halat, a fűszereket, és felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Kis lángon fedő alatt párolom tovább. Ha kell, pótolom a vizet.

A megpuhult tésztához keverem a sajtot, majd addig főzöm, míg beleolvad, itt 1-2 dl vizet öntök bele, amennyit felvesz, hogy sajt szószos állagú legyen. (Keverni kell, mert könnyen odakap).

Azonnal tálalom, meglocsolom kis citromlével.





Hocsi Anett hanettkababy

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Tejbegrízes pohárkrém
  2018-07-28 02:45:58, szombat
 
  Tejbegrízes pohárkrém

Hozzávalók

4,5 dl tej
1 tk őrölt fahéj
1 csipet só
1 ek méz (elhagyható)
1,5 dl búzadara
18 dkg tehéntúró
2,5 dl tejszín
3 tk zselatinpor
2 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé (85%-os)
4 mk áfonyalekvár


Elkészítés

A tejet felforraljuk a fahéjjal, a sóval és a mézzel, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, és kihűtjük. Ezután összekeverjük a túróval
Elkezdjük habbá verni a tejszínt, majd néhány perc után hozzáadjuk a zselatin, és együtt kemény habbá verjük.
A hab felét gyors mozdulatokkal hozzáadjuk a tejbegrízhez. Összekeverjük, majd a másik felét óvatosan keverjük hozzá. Ezután hűtőbe tesszük a krémet legalább 3 órára.
A párizsi krémhez felforraljuk a tejszínt, hozzáadjuk a csokoládét, olvadásig keverjük és kihűtjük. Ezt is 3 órára hűtőbe tesszük.
Végül poharakban rétegezzük a krémeket, a tetejét áfonyalekvárral díszítjük.





Megjegyzés

Krémesebb állagú krémeket kapunk, ha a tehéntúrót és a tejbegrízt botmixerrel pürésítjük, és utána kavarjuk össze a tejszínhabbal, illetve a kihűlt párizsi krémet habverővel felverjük, és ezután tesszük a hűtőbe.
emőci 40

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Juhtúrós sztrapacska
  2018-07-28 02:37:54, szombat
 
  Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók:
1 kg krumpli
40-45 dkg liszt
1 teáskanál só
2 tojás
50 dkg juhtúró (juh sajt)
15-20 dkg füstölt szalonna
tejföl


Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, és a reszelő apró lyukán megreszeljük, picit kicsavarjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a tojást, és apránként a lisztet. A krumpli vizességétől függően változhat a liszt mennyisége, annyit tegyünk, amennyitől galuskaszerű tésztát nyerünk.

Lobogó, bő, sós vízbe galuskákat szaggatunk a tésztából, és kifőzzük. A tapasztalatom szerint tovább kell főzni, mint ami után a galuskák feljönnek a víz tetejére, kóstolással ezt meg is lehet állapítani.

A szalonnát apróra kockázzuk, és ropogós-pirosra sütjük, a túrót elmorzsoljuk, a sajtot lereszeljük.

A leszűrt krumplis galuskákat hideg vízzel leöblítjük, és megforgatjuk a szalonnapörcös zsírban és a juhtúróban.

Tejföllel megöntözve tálaljuk.





Megjegyzés

Fokhagymás-chilis uborkasalival mennyei.
sildiko2

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Kacsaleves csomboros húsgombóccal
  2018-07-28 02:34:46, szombat
 
  Kacsaleves csomboros húsgombóccal

Hozzávalók

Leveshez :
1,5 kg kacsaaprólék (szárnytő, farhát, nyak, mellcsont)
1 db karalábé
1 db zellergumó
4 szál répa
3 db gyökér
1 fej vöröshagyma (kisebb)
1/4 db kelkáposzta
1 db burgonya
1 csokor zellerzöld
1 db tv paprika (kisebb)
1 db paradicsom (kisebb)
egész bors

ételízesítő (vagy leveskocka)
víz
Húsgombóchoz :
35 dkg darált sertéshús
1 db vöröshagyma (kisebb)
4-5 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál csombor (szárított)
1 db tojás

fehér bors
petrezselyemzöld
csigatészta


Elkészítés

A húst megmossuk, és hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk. A répát, a gyökeret kisebb hasábokra, a zellert és a karalábét négybe vágjuk majd a leveshez adjuk a többi zöldséggel együtt. Fűszerezzük és fedő alatt, kis lángon kb 2-2,5 óra alatt megfőzzük.
A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és a felaprított petrezselymet. Fűszerezzük és alaposan összekeverjük, majd a masszából apró golyókat formázunk. A leves főzési idejének vége előtt, kb. 20 perccel adjuk hozzá a gombócokat. Főzzük készre.
A levest kifőtt csigatésztával és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.





Megjegyzés

Ajánlom mindazoknak akik húsleves imádók. Ünnepekre de akár hétköznapokra kiváló és laktató leves.
Baloghné Judit

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Szeretetben eltöltendő hévégét!
  2018-07-28 02:30:13, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak



 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 187 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 800
  • e Hét: 2545
  • e Hónap: 10811
  • e Év: 127464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.