Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
52 éve nem született ilyen hősköltemény a v.b.-ken
  2018-07-03 19:54:23, kedd
 
  Felejthető első félidő után, mely 0:0 volt - óriási második játékrészt produkált Belgium és Japán az oroszországi foci V.B. hatodik nyolcaddöntőjében.
Előzetesen kevesen gondolták volna, hogy az 52. percben két góllal áll majd jobban Japán, és akkor arra sem fogadtak volna sokan, hogy a hátralévő időben a belgák fordítanak. Pedig ez történt, és 1966 óta nem volt olyan, hogy egy csapat az egyenes kieséses szakaszban a rendes játékidőben nyerni tudjon kétgólos hátrányból.
Belgium - Japán 3:2 lett a végeredmény.
Rosztov, 41 466 néző
v.: Diedhiou (szenegáli)
Belgium: Courtois - Alderweireld, Kompany, Vertonghen - Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco (Chadli, 65.) - Mertens (Fellaini, 65.), Lukaku, E. Hazard.
Japán: Kavasima - Szakai, Josida, Sodzsi, Nagatomo - Haszebe, Sibaszaki (Honda, 81.) - Haragucsi (Jamagucsi, 81.), Kagava, Inui - Oszako.
gól: Vertonghen (69.), Fellaini (74.), Chadli (90+4.), illetve Haragucsi (48.), Inui (52.)
sárga lap: Sibaszaki (40.)

- A legfurább góljával indult be a hatalmas fordítást bemutató Belgium.
Előzetesen talán a belga-japán nyolcaddöntőt mondták a legsimábbnak, ehhez képest elképesztő izgalmas volt a meccs. Igaz, az első félidőben nem kellett lerágnunk a körmünket, Japán nagyon jól megszervezte a védekezését, és közben néha a széleken meg tudta zavarni a belgák védelmét. Aztán a félidő közepén rákapcsoltak a belgák, Lukaku előtt adódott is egy nagy helyzet, de egyik lábával a másikat találta el. Aztán a félidő végén Courtois ügyetlenkedése majdnem meghozta a v.b. legnagyobb potyagólját,
Videók itt megnézhetők Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Kapitánya megvédte a fetrengő Neymart - foci V.B. 2018
  2018-07-03 19:44:09, kedd
 
  Forás: 24.hu/foci vb

Tite, az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon negyeddöntős brazil válogatott szövetségi kapitánya védelmébe vette csapata kulcsemberét, Neymart, akit indokolatlanul sok színészkedéssel vádolt a mexikói kapitány. Juan Carlos Osorio, a 2-0-ra elveszített nyolcaddöntőt követően korábban Neymarra utalva azt mondta: a futball szégyene, hogy a támadó színészkedése, vélt sérülései miatt sok időt veszítettek a mérkőzésen és kiestek a ritmusukból.
Tite azzal kapcsolatban nem foglalt állást, amikor Miguel Layun az oldalvonal mellett rátaposott Neymar bokájára, inkább kitért a mérkőzésen gólt szerző és gólpasszt adó támadó bokasérülés utáni remek visszatérésére.
Neymar három és fél hónapot hagyott ki, és most top szinten teljesít. Más klasszisnak négy vagy akár öt mérkőzésre is szüksége lenne, hogy ilyen hosszú kihagyást követően játékba lendüljön. Ezzel szemben Neymar már a csoportkör utolsó fordulójában is nagyszerűen teljesített, amit ma megismételt - nyilatkozta a szakember.
Tite elégedett volt a brazil válogatott játékával is, kiemelte: 21 lehetőséget dolgoztak ki, nagyszerűen játszottak, különösen a gyors ellentámadásaik nyerték el a tetszését. Csapatából Willian játékát emelte még ki, elárulta: a középpályás sokszor szenved, mert elsősorban taktikai kötelezettségeinek kell eleget tennie.
A második félidőben viszont már megengedtem neki, hogy villogjon - mondta. Willian játéka a szünet után valóban látványosan hatékonyabb lett, a brazilok vezető találata előtt ő adta a gólpasszt.
A szamarai nyolcaddöntő főszereplője, Neymar a tavaszi szezon kihagyását követően közel százszázalékos formában érzi magát. Elmondta: tisztában volt azzal, hogy mérkőzésekre van szüksége, amíg játékba lendül. A támadó kiemelte: a brazil csapat és az oroszországi vb azonban nem róla szól.
Sokkal fontosabb, hogy egységesek vagyunk. Örülök, hogy egy olyan a csapatnak vagyok a játékosa, amelyik messzire juthat a vb-n - hangsúlyozta Neymar.
A brazil támadó a mexikói csapatból a több bravúros védést bemutató Guillermo Ochoa kapust dicsérte, a színészkedése miatt őt ért kritikákkal pedig nem foglalkozott.
Sok ember szeret beszélni, van aki idegességében, más azért, mert szerepelni akar. Én viszont azért jöttem, hogy futballozzak, és győzelemhez segítsem a csapattársaimat- mondta Neymar.

- A mexikói kapitány lebohócozta Neymart. A brazil labdarúgó-válogatott bejutott hétfőn a legjobb nyolc közé az oroszországi világbajnokságon, miután 2-0-ra legyőzték Mexikót. A brazilok mindkét góljából kivette a részét Neymar, az elsőt ő lőtte, a második előtt pedig az ő lövését védte Ochoa, de a kapus pechjére a hosszú oldalon érkezett a csereként beállt Roberto Firmino és eldöntötte a találkozót. Neymarnak azonban volt egy látványos szenvedése is és elsősorban erről szólnak a hírek. A 72. percben járt a mérkőzés, amikor Layún tényleg megtaposta a brazil játékos bokáját az oldalvonalnál, Neymar azonban túljátszotta az esetet. Ezt a mexikói kapitány, Juan Carlos Osorio is szóvá tette a mérkőzés utáni nyilatkozatában. Uraltuk akkor a mérkőzést, de szégyen, hogy egy játékos miatt ennyi időt elveszítettünk. Négy percig tartott ez az egész és ez jó példa lehet minden kisgyereknek: ez a férfiak játéka, nem pedig valami bohócelőadás - idézi az ESPN Osoriót, aki szerint az olasz Gianluca Rocchi a braziloknak fújt egész meccsen.
Neymarnak a svájciak elleni is volt már egy látványos esése, akkor felrúgták, de annyit pörgött, hogy majdnem kigurult a stadionból. Ő az O Globónak beszélt a történtekről:
Megtapostak, ilyet nem lehet csinálni. Sok volt a duma a részükről, de már mennek haza.
Videó a Neumar színészi alakításáról Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Rumszauer Miklós ezüstmiséje
  2018-07-03 19:20:24, kedd
 
  Isten szeretetében áll fönn minden - Rumszauer Miklós ezüstmiséjét ünnepelték Kaposváron
2018. július 3. kedd 16:35
Július 1-jén ünnepelte pappá szentelésének 25. évfordulóját Rumszauer Miklós, a kaposvári Szent Margit-Szent József Plébánia plébánosa. A szentmisén - amelynek keretében számos közösség, lelkiségi mozgalom köszöntötte az ezüstmisés plébánost - Varga László megyéspüspök volt a főcelebráns.
...... .............


Nem kell félni! Isten valóban Isten. Az ő szeretetében áll fönn minden még akkor is, ha ezt mi nem merjük elhinni. Ezért a váratlan, a kiszámíthatatlan, meglepő események játékában ott van az Isten, csak ne tapadjatok le a hiánynál. Legyetek hálásak, hogy más történt, mint amit szerettetek volna. Ha hálásak lesztek, akkor megnyílik a szemetek, tetten éritek Istent a váratlanban, a meglepetésben is
Bővebben Link

Dr.Rumszauer Miklós plébános atya hálaadó ezüstmiséje
Az 1988-ban alapított Szent Margit-templom plébánosát 25 éve szentelte pappá Balás Béla megyéspüspök. Szent Margit-templom Kaposvár
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ferenc pápa a Közel-Kelet békéjéért imádkozik Bariban .....
  2018-07-03 19:15:40, kedd
 
  Ferenc pápa a Közel-Kelet békéjéért imádkozik Bariban más keresztény felekezetek vezetőivel együtt.
2018. július 4. szerda 11:37
Egyetemes léptékűnek és rendkívüli történelmi jelentőségűnek tartja Cacucci érsek a július 7-i találkozót Bariban, amelyen Ferenc pápa a keresztény egyházak vezetőivel imádkozik a Közel-Kelet békéjéért.
Közeledik a szombati imatalálkozó, amelyre Ferenc pápa meghívta a térség keresztény egyházi vezetőit, hogy együtt kérjék a béke ajándékát a sokat szenvedett közel-keleti lakosság számára.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Mátraverebély-Szentkúton rendezték a XIV. Váci Egyházmegyei
  2018-07-03 19:09:46, kedd
 
  Mátraverebély-Szentkúton rendezték a XIV. Váci Egyházmegyei Találkozót
A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely adott otthont június 30-án az idei Váci Egyházmegyei Találkozónak. A zarándokcsoportok reggel nyolc órától érkeztek az egyházmegye minden szegletéből buszokkal és személyautókkal, de olyanok is akadtak, akik gyalogosan jöttek nagyobb távolságot megtéve. ,,Jézus megígérte, hogy nem hagy magunkra és alkalmassá tesz bennünket arra, hogy édesanyja oltalma alatt közvetítői lehessünk Isten szeretetének. Ti vagytok a föld sója, a világ világossága - Jézus így küld bennünket, és így kell jelen lennünk a világban"
........


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Hálaadó szentmisével ünnepelték Máriapócson a 170 éves .....
  2018-07-03 19:04:56, kedd
 
  Hálaadó szentmisével ünnepelték Máriapócson a 170 éves Magyar Honvédséget
2018. július 2. hétfő 19:10
Zarándoklattal és ünnepi szentmisével emlékezett meg a Katolikus Tábori Püspökség a Magyar Honvédség megalapításának 170. évfordulójáról június 30-án. Csaknem kétszázan ünnepeltek együtt a máriapócsi nemzeti kegyhelyen a rendvédelmi dolgozók zarándoklatán.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Szép kép - egy szál rózsa
  2018-07-03 09:25:38, kedd
 
  ...... ........... ........... ........... .....


Nagyobb kép Link
 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Szent Tamás apostol
  2018-07-03 08:55:06, kedd
 
  ...... ........... ........... .......


Szent Tamásra, a ,,hitetlen" apostolra, a töprengő és kétkedő emberre emlékezünk liturgikus ünnepén, július 3-án. Az apostollal kiálthatjuk újra és újra: ,,Én Uram, én Istenem!"
Mindenható Istenünk, Szent Tamás apostol Urának és Istenének vallotta Fiadat. Segítsen minket az ő példája, hogy hitét követve mi is életet nyerjünk Jézus Krisztusban. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen
- Magyar kurír oldalon Link

- Magyar kurír oldalon: A nap szentje: Szent Tamás apostol Link

- Jeles napok oldalon Link
A népnyelv az apostolt ,,hitetlen" Tamásnak nevezi. E köznyelvi szólásként is használatos megjelölés onnan ered, hogy az evangélium szerint Tamás kételkedett Jézus föltámadásában. Távol volt, amikor Jézus a halála után megjelent a tanítványoknak, és amikor a szemtanúk beszámoltak neki róla, azt mondta, csak akkor hiszi el a történteket, ha saját szemével és kezével győződik meg felőlük. Jézus 8 (!) nap múlva ismét megjelent a tanítványoknak, s ekkor Tamás is jelen volt. A Mester felszólította, hogy nyúljon ujjaival a sebeibe, s Tamás úgy is tett. Meggyőződvén, hogy valóban keresztre feszített Mesterével áll szemben, visszatért a hite (Jn 20,24-29). Az evangéliumi történetnek egy apokrif párhuzama is van, mely Mária mennybemenetelét meséli el. E csodálatos eseménynél Tamás újfent nem volt jelen, hallván azonban róla, megint ,,tamáskodott", és jelet kért. Meg is kapta, a Szűzanya az égből ledobta neki az övét. Aztán Jézus Tamáshoz fordult: "Nyújtsd ide az ujjadat és nézd kezemet! Nyújtsd ki a kezedet és tedd oldalamba! S ne légy hitetlen, hanem hívő!" Tamás fölkiáltott: "Én Uram, és Istenem!" Jézus csak ennyit mondott: "Hittél, mert láttál. Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek.

- Új Ember oldalon Link

- Magnificalt oldalon Link

- Hodgitria oldalon Link

- Katolikus oldalon Link

...... ........... ........... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Szent Tamás apostol - Igenaptár
  2018-07-03 08:50:45, kedd
 
  Tamás, aki ugyan nem adott hitelt az emberi szavaknak, a kért jelet, az Úr sebhelyeit látva, rögtön eljutott a hitre és hitét meg is vallotta.
...... .......


(Húsvétvasárnap este) a tizenkettő közül az egyik, Tamás, vagy melléknevén Iker, nem volt velük, amikor Jézus megjelent nekik. Később a tanítványok elmondták neki: ,,Láttuk az Urat." De ő így szólt: ,,Hacsak nem látom kezén a szegek nyomát, ha nem érintem ujjaimat a szegek helyéhez, és nem tapintom meg kezemmel oldalát, én nem hiszem!"
Nyolc nap múlva ismét együtt voltak a tanítványok. Tamás is ott volt velük. Ekkor újra megjelent Jézus, bár az ajtó zárva volt. Belépett, és köszöntötte őket: ,,Békesség nektek!" Tamásnak pedig ezt mondta: ,,Nyújtsd ide az ujjadat és nézd a kezemet! Nyújtsd ki a kezedet, és érintsd meg oldalamat! Ne légy hitetlen, hanem hívő!" Tamás így válaszolt: ,,Én Uram, én Istenem!" Jézus ezt mondta neki: ,,Most már hiszel, Tamás, mert láttál engem. Boldogok, akik nem láttak, és mégis hisznek!"
Ezek az evangélium igéi Jn 20,24-29

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Apostolokra alapozott épület vagytok.
Testvéreim!
Nem vagytok már idegenek és jövevények, hanem a szentek polgártársai és Isten háza népe. Apostolokra és prófétákra alapozott épület vagytok, amelynek szegletköve maga Jézus Krisztus. Benne kapcsolódik egybe az egész épület, és emelkedik az Úr szent templomává. Őbenne épültök egybe ti is, és lesztek a Szentlélek közreműködésével Isten hajlékává.
Ez az Isten igéje. Ef 2,19-22

Imádság
Urunk, Istenünk, világunk tele van gyűlölettel, előítélettel, egymás elutasításával. Add, hogy nyitottak lehessünk minden emberi nyomorúság, elesettség, fájdalom, seb orvoslására. Nyisd meg szemünket, hogy meglássuk embertársainkat, akik ugyanazon az úton járnak, s akikkel az úton találkozunk. Veszélyek fenyegetnek, kiszolgáltatottak vagyunk, segítségre szorulunk magunk is. Jézus nem megy el mellettünk, hanem sebeinket bekötözi és fölemel minket. Add, hogy mi is hasonlóképpen cselekedjünk!
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Székely János püspök atya gondolatai a Ferenc pápát ért ....
  2018-07-03 08:17:53, kedd
 
  Székely János püspök atya gondolatai a Ferenc pápát ért kritikákról

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1798
  • e Hét: 3568
  • e Hónap: 16244
  • e Év: 249991
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.