Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát!
  2018-07-04 23:55:44, szerda
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
6 ok, hogy minden nap egyél málnát
  2018-07-04 23:52:21, szerda
 
  6 ok, hogy minden nap egyél málnát

Egy könnyed, nyári délutánt egy maréknyi frissen szedett málnával bármikor tökéletessé varázsolhatsz! Ráadásul a gyümölcs nem csak finom, de az egészségedre és a szépségedre is pozitív hatással van!

1. Javítja a látást

Napi 2-3 maréknyi málna segít megelőzni a súlyos látásromlást, a makuladegeneráció (vagyis szemfenéki meszesedés, ami az időskori látásromlás egyik vezető oka) egyik legismertebb természetes ellenszere. Akár sütihez, akár egy pohár smoothie-hoz, akár gyümölcssalátához választod alapanyagnak, a szemeid mindenképp meghálálják!






2. Enyhíti a menstruációs tüneteket

A málnát évszázadok óta használják a nők a nehéz napok megkönnyítésére. A nőgyógyászok napjainkban is gyakran ezt a gyümölcsöt ajánlják azoknak, akiknek nagyon erős a menzeszük. De a vérzés enyhítése mellett fájdalomcsillapító hatása is van, várandós nőknek pedig igazi csodaszer lehet émelygés ellen.

3. Segít megelőzni a daganatos betegségeket

Ha rendszeresen fogyasztasz málnát, akkor kevesebb az esély rákos betegségek kialakulására. A gyümölcsnek ugyanis magas az ellaginsav és a fitonutriens tartalma, amik segítenek a testednek megszabadulni a szabad gyököktől. Ezenkívül rengeteg antioxidánst is tartalmaz, amik szintén segítenek megakadályozni a daganatok létrejöttét.






4. Bőrfiatalító hatása van

A málna nem csak extra egészséges, de a bőrödet is megszépíti! Ha rendszeresen fogyasztod, az arcodon hamar látszani fog a ránctalanító hatása. Sőt, nem csak megeheted, de a magadra is kenheted: keverj össze egy maréknyi málnát egy doboz joghurttal, majd vidd fel a kencét az arcodra! Hagyd hatni 10-15 percig, először meleg, majd hideg vízzel öblítsd le, és az arcbőröd rögtön ragyogóbb és selymesebb lesz!

5. Erősíti az immunrendszert

Magas C-vitamin- és antioxidánstartalma miatt a málna szuper hatással van az immunrendszeredre, és segít megelőzni a súlyos betegségeket. Nyáron akár még az ásványvizedbe is belecsempészheted a gyümölcsöt, ami így nem csak lágy, málnás ízű lesz, hanem extra egészséges is.





Házi málnafagyi

6. Segít a fogyásban

A málna rengeteg mangánt és sok-sok rostot tartalmaz, amik felgyorsítják az anyagcserét és lassítják az emésztési folyamatot, vagyis hosszabb ideig érzed úgy, hogy tele van a hasad. Ha rendszeresen fogyasztod, sokkal könnyebben le tudod dobni a pluszkilókat!

Sarkadi Nina Gyümölcs

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Vega cukkinis lecsó
  2018-07-04 23:45:50, szerda
 
  Vega cukkinis lecsó

Hozzávalók:
1 közepes cukkini
6 lecsópaprika
3 vöröshagyma
4 paradicsom
olaj

1-2 karikára vágott csípős paprika
2 kiskanál cukor


Elkészítés: A karikára vágott vöröshagymát és a szeletelt paprikát az olajon megpároljuk, hozzátesszük a
paradicsomot, a meghámozott, kockára vágott cukkinit, a sót, a cukrot, a csípős paprikát. Fedő alatt lassú lángon összefőzzük.

Félkész állapotban még dúsíthatjuk egy kis rizzsel vagy apró tarhonyával.





Megjegyzés

Fotó: AS
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Karamellás brownie
  2018-07-04 23:42:29, szerda
 
  Karamellás brownie

Hozzávalók

A karamellöntethez:
20 dkg cukor
5 dkg margarin
2 dl főzőtejszín
15 dkg vajkaramella
A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg cukrozatlan kakaópor
1 tk sütőpor
1 csipet só
4 db tojás
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl olívaolaj vagy kókuszolaj
0,6 dl tej
20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A cukrot felolvasztjuk, levesszük a tűzről, majd belekeverjük a margarint. Amikor elolvadt, visszatesszük a tűzre, hozzákeverjük a főzőtejszínt, majd a vajkaramellát. Összeforraljuk, hogy a vajkaramella teljesen felolvadjon. Egy üvegbe öntjük, és félretesszük, amíg teljesen kihűl (közben még sűrűsödik).
Ezután a lisztet, a cukrozatlan kakaóport, sütőport és sót összekeverjük. A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük az olajat, a tejet és az olvasztott csokoládét, végül beleszitáljuk a lisztes keveréket.
Egy kisebb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tészta felét belesimítjuk. Megkenjük a karamellával, majd eloszlatjuk rajta a maradék tésztát. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük. Ezután megvárjuk, amíg teljesen kihűl, hogy a karamellöntet újra besűrűsödjön.





Forrás: Mindmegette-hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Rakott cukkini egyszerűen
  2018-07-04 23:39:51, szerda
 
  Rakott cukkini egyszerűen

Hozzávalók

4 db újkrumpli (nagyobb)
3 db paradicsom
2 db cukkini
6 ek olívaolaj

1 tk szárított oregánó
5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés

A burgonyát alaposan megmossuk és felkarikázzuk. A paradicsomot és a cukkinit megmossuk, szárazra töröljük és mindet felkarikázzuk.
A tálat kiolajozzuk. Felváltva, kör alakban elrendezzük rajta a zöldségkarikákat. Alaposan megsózzuk, megfűszerezzük az oregánóval, majd meghintjük a reszelt parmezánnal.
Meglocsoljuk a megmaradt olajjal, és 180 fokos sütőben 45 perc alatt aranyszínűre sütjük.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Cukkinikrémleves II.
  2018-07-04 23:36:12, szerda
 
  Cukkinikrémleves II.

Hozzávalók:
3 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
3 kis cukkini
2 dl tejföl vagy tejszín

bors
ételízesítő
szerecsendió
olívaolaj
2 teáskanál étkezési keményítő
1 csokor kapor
pirított kenyérkocka a tálaláshoz


Elkészítés: A cukkiniket apróra kockázom, és a megdinsztelt hagymán, fokhagymán egészen puhára párolom. Sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezem. Ha megfőtt, turmixgépben vagy botmixerrel pürésítem, majd felöntöm 1 liter vízzel, felforralom. A tejszínnel és a keményítővel besűrítem, majd ha felforrt, a tetejére egy kevés szerecsendiót reszelek.

Nagyon finom, pirított zsemlekockával és aprított kaporral tálalva!





Megjegyzés

Kiadós és hidegen is finom nyári leves.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
A folytatásban: záporok, zivatarok és meleg idő
  2018-07-04 01:06:01, szerda
 
  A folytatásban: záporok, zivatarok és meleg idő




Visszatér a meleg nyár, azonban a megszokott záporok, zivatarok sem maradnak majd el a hét hátralévő részében.

Szerdán eleinte délnyugaton lesz felhősebb az ég, a nap első záporai is itt valószínűek, máshol naposan, kevés gomolyfelhővel indul a reggel, hajnalban 12-19 fokot mérhetünk. Később is kialakulhatnak elszórtan záporok, zivatarok, előfordulásukra legtöbb esély a déli, délnyugati országrészben valószínű. Északkeleten időnként megélénkül a nyugati szél. Az enyhe hajnali értékek után délutánra 26-31 fokig melegszik a levegő.

Egyre több zivatar

Csütörtökön is folytatódik a gomolyfelhős idő. Záporok, zivatarok elszórtan, legkisebb eséllyel délkeleten fordulhatnak elő. Hevesebb viharokra a nyugati határ közelében élők számíthatnak. A délnyugatira forduló szél miatt tovább melegszik az idő, délután már 28-33 fokot mérhetünk.




Rippel Erik fotója Balatonvilágosról, köszönjük!

Pénteken egy gyenge hidegfront éri el hazánk térségét, melynek köszönhetően még több helyen kell záporokra, zivatarokra készülni. Az erősebb cellákat jégeső, felhőszakadás, viharos széllökések is kísérhetik. Az északnyugatira forduló szél zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül. A hőmérséklet nem esik vissza számottevően, napközben 25-32 fokra van kilátás.

Szombaton előreláthatólag még záporos, zivataros idő körvonalazódik, a hőmérsékleti értékek a péntekihez hasonlóan alakulnak, vasárnap a meleg idő mellett ismét csökken a csapadék kialakulásának valószínűsége, napos idővel zárul a hét.

Borítókép: Zsombor94

Írta: Szabó Bea

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 187 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1099
  • e Hét: 3313
  • e Hónap: 17218
  • e Év: 146925
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.