|
1/7 oldal
|
Bejegyzések száma: 62
|
|
|
|
2018-07-04 18:52:21, szerda
|
|
|
Van egy korhadt fa a kertedben? Nem is tudod milyen szerencsés vagy!
Mindenki szereti, ha a kertje szép és rendezett, de sajnos az idősebb fák egyszer csak kiszáradnak. Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogy mit kell tennetek egy kiszáradt fa törzsével ahhoz, hogy ismét a kert díszévé váljon.
Ha van legalább egy kiszáradt fa a kertedben, nagy hasznát veheted! Sokan nem is gondolnák, de egy korhadt fa, vagy egy fatörzs gyönyörű dekorációs eleme lehet az udvarnak!
Egyes emberek sok pénzt költenek arra, hogy egy szakember különlegessé varázsolja a kertet, neked mindez egy fillérbe se kerül, csak néhány jó ötletre és virágokra lesz szükséged ahhoz, hogy a kerted igazán egyedi és pompás legyen!
Ha szeretnél több képet látni kérlek kattints a linkre!!!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: KERTI ÖTLETEK |
|
|
|
|
|
2018-07-04 18:42:30, szerda
|
|
|
Ilyen könnyen elkészíthető a csodás tejszínes joghurttorta!
Finom tejszínhabos csoda, annyira ízletes, hogy nem lehet megunni ezt a fenséges ízt!
Hozzávalók
a tésztához
10 dkg finomliszt,
4 tojás,
8 dkg porcukor;
a krémhez
2 dl joghurt,
4 dl tejszín,
6 dkg porcukor,
1 tojássárga,
1 dkg zselatin,
1/2 citrom leve;
a töltelékhez
30 dkg kemény sárgabarackbefőtt;
a tetejére porcukor.
Elkészítés
A tésztához a tojássárgákat a porcukor felével habosra keverjük. A fehérjékből a maradék cukorral kemény habot verünk, és a sárgákhoz adjuk. Végül a lisztet is beleszórjuk, és egy papírral bélelt közepes nagyságú, lekapcsolható oldalú tortaformába töltjük. Előmelegített sütőbe tolva, öt percig erős lánggal sütjük, de a sütő ajtaját egy gyufaszállal kitámasztjuk, hogy a gőznek utat engedjünk. Ezután a lángot mérsékeljük, és a tésztát tűpróbáig sütjük. Még melegen deszkára borítjuk, és a papírt lehúzzuk róla. Ha a tészta kihűlt, kettévágjuk, és az egyik tésztakorongot a tortaformába visszafektetjük. A jól lecsöpögtetett sárgabarackbefőttel szorosan kirakjuk. A krémhez a tojássárgát a cukorral habosra keverjük, a joghurtot meg a habbá vert tejszín háromnegyed részét beleöntjük, és a citromlével ízesítjük. A zselatint másfél deci vízben kéz-melegre langyosítjuk, és a krémbe keverjük. A sárgabarackbefőttel kirakott tortalapot bevonjuk vele, és a másik tésztalappal óvatosan befedjük. Hideg helyre állítjuk, és megvárjuk, amíg a krém megdermed. A tortaformát lekapcsoljuk, bevonjuk a megmaradt tejszínhabbal a tésztát és barackszeletekkel díszítjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
1/7 oldal
|
Bejegyzések száma: 62
|
|
|
|
2018. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1988 db bejegyzés |
e év: |
15094 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 613
- e Hét: 2284
- e Hónap: 12637
- e Év: 71890
|
|
|