Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
A. J. Cronin regénye: Réztábla a kapu alatt
  2018-07-05 16:34:57, csütörtök
 
  A Réztábla a kapu alatt című négyrészes miniszéria epizódjai szerdánként 20.35-től láthatók a Dunán!.

Andrew Manson édesapja szívrohamot kap a bányában. A haldokló megígérteti fiával, hogy nem folytatja az ő sorsát, hanem az álmait követi, elvégzi az egyetemet és orvos lesz belőle. Nyolc esztendővel később a hivatástudattól fűtött, friss diplomás Andrew megérkezik a dél-walesi bányavidék egyik kis falujába, hogy a helyi körorvos segédjeként megkezdje a munkát. A faluban az emberek szegények és kiszolgáltatottak, a rossz csatornák miatt Tífusz járvány dúl. Minden az ő nyakába szakad, de szerencsére nincs egészen egyedül. Váratlan segítséget kap a másik segédtől, az alkoholista Dannytől és Christine-ől, a falu tanítónőjétől. Andrew kemény harcot folytat a primitív körülmények, az emberi tudatlanság és a hatósági közöny ellen, miközben a kollégák is rossz szemmel nézik tevékenységét.
Szilikózis-kutatási eredményei révén Londonba hívják, ám a bürokratikus korlátok közé szorított tudományos kutatás helyett inkább magánpraxisba kezd. Fölkapott orvos lesz az egyik előkelő negyedben. A szakmában tapasztalható sarlatánság és pénzhajhász életmód azonban kemény próba elé állítja. Mindez elzülléshez vezet, amikor egy szakmai katasztrófa helyrebillenti az erkölcsi egyensúlyát, megtalálja önmagát.

- A. J. Cronin (1896-1981) népszerű regényének,. a brit, egészen pontosan skót író teljes neve Archibald ​Joseph Cronin. A Glasgow-i Egyetem Orvosi Karára járt, ám tanulmányait félbeszakította az első világháború, amelyben hajósebészként szolgált a Királyi Flottánál. A háború után több kórházban is dolgozott, mígnem 1921-ben megnősült, majd Dél-Walesbe költözött, ahol praktizálni kezdett. Később Londonba tette á székhelyét, ám 1930-ban megbetegedett, így a Skót Felföldre ment gyógyulni. Eközben írta a Hatter kastélya című történetet, ami 1931-ben jelent meg.
Könyvének sikere arra ösztönözte, hogy az írásnak éljen. Elképesztő hitelességgel és tudományos alapossággal tárta fel a lélek és a test működését, amihez az orvosként szerzett tapasztalatiból merített. Három évtizeden keresztül ontotta az (orvos)regényeket és novellákat, számos könyve magyar nyelven is megjelent. (Három szerelem, Ezt látják a csillagok, A kalapkirály, Egy orvos útja, A mennyország kulcsa) Mind közül a leghíresebb az 1937-ben megjelent Réztábla a kapu alatt, amelyet a következő évben filmre vittek Hollywoodban. Később további három filmváltozat készült, illetve öt tévésorozat-feldolgozása született.

Film rövid története
Amikor Andrew Manson édesapja szívrohamot kap a bányában, megígérteti a fiával, hogy
nem folytatja az ő sorsát, hanem követi az álmait, elvégzi az egyetemet és orvos lesz belőle.
Nyolc hosszú év után Andrew meg is érkezik egy isten háta mögötti kis faluba, hogy a helyi
körorvos segédjeként megkezdje a munkát. Rá kell azonban jönnie, hogy a körorvos súlyos
beteg, és már régen nem praktizál. A faluban az emberek szegények és kiszolgáltatottak, a
rossz csatornák miatt tífuszjárvány dúl. Minden az ő nyakába szakad, de szerencsére még
sincs egészen egyedül. Váratlan segítséget kap a másik segédtől, az alkoholista Dannytől és
Christinától, a falu tanítónőjétől.
- Réztábla a kapu alatt 1 rész Videó Link

- Réztábla a kapu alatt 2 rész Videó Link

- Réztábla a kapu alatt 3 rész videó Link

- Réztábla a kapu alatt 4 rész videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
2018 foci V.B. eddigi eredményei
  2018-07-05 10:41:04, csütörtök
 
  2018 foci V.B. eddigi eredményei Link  
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Yerry Mina - kapusból lett hátvéd
  2018-07-05 10:38:35, csütörtök
 
  Foci V.B. 2018
Túlzás lenne azt állítani, hogy Kolumbia üde színfolt volt az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, ám a csapat középhátvédje, Yerry Mina rendkívüli teljesítménnyel rukkolt elő. A 23 éves hátvéd január 11-én igazolt az FC Barcelonába a Palmeirasból és mivel a brazil bajnokságot nem kísérik figyelemmel Európában, sokan körberöhögték a katalánokat, hogy egy ,,nevenincs" focistával erősítenek.
Ezek után Mina három gólt lőtt a vébén és megingathatatlan bástyája volt a kolumbiai védelemnek.
A kapusból lett hátvéd
Mina családjában mindenki kapusként kezdi a focit, nem volt ez másképp az apja és nagybátyja nyomdokaiba lépő Yerryvel sem. Csakhogy idő közben feltűnt az Atletico Renacer edzőjének, hogy rendkívül labdabiztos játékossal van dolga. Mina első edzője, Seifar Apoza az El Espectadornak adott interjújában azt is elmesélte, hogy a fiú óriási lelkesedéssel edzette magát - ellentétben a barátaival, akiknek nem ízlett a munka, inkább az utcán játszottak.
Nagyszerűen bánt a labdával, a kortársainál sokkal jobban. Azt gondoltam, inkább a védelembe rakom, mint a kapuba, mert ott jobban ki tudnám aknázni a képességeit. Olyan srác volt, akinek minden gondolata akörül forgott, hogy edzésre járjon és profi labdarúgó legyen. Egy ilyen mentalitású fiú ritka, óriási előnye van a többiekkel szemben - idézi az El Espectador Apozát.
A néhány ezer főt számláló Guachenéből induló Mina egyébként is azt vallotta, hogy a kapus nem vesz eleget részt a játékban, ezért nem szerette a posztot, mezőnyjátékossá akart válni. A befektetett kemény munka hamar gyümölcsözőnek bizonyult: mindössze 18 évesen megkapta első szerződését, az élvonalbeli Deportivo Pasto játékosa lett. Hamar kitűnt, így Kolumbia egyik legerősebb csapata, az Independiente Santa Fe előbb kölcsönvette, majd végleg szerződtette az addigra már remek testfelépítésű hátvédet. Megdöbbentő sebességgel fejlődött, szinte rögtön beverekedte magát a kezdőcsapatba, ezzel egy időben pedig az U23-as, majd a felnőtt válogatottba is.
Ezek után már pontosan tudta a brazil Palmeiras, hogy remek üzletet csinál, ha szerződteti a csupán 21 éves játékost - még akkor is, ha ez 3 millió euróba kerül. Mina addigra nyolcvannál is több felnőtt mérkőzésen volt túl és mindig inkább fölfelé lógott ki, mint lefelé. Nem mellesleg halmozta a trófeákat is: 2014-ben kolumbiai bajnok lett, egy évvel később Copa Sudamericanát nyert és nem szakadt meg végül Brazíliában sem a sikersorozat, mivel első idényében bajnok lett új csapatával (sőt, a Barcelonával is az élen végzett rögtön).

A 23 éves korára abszolút kész futballistává váló Minát Ernesto Valverde nézte aztán ki magának és csak azért csapott le rá már télen, mert úgy hírlett, Javier Mascherano Kínába igazol az idény vége előtt. A laikusok sokat gúnyolták a Barcelonát, amiért 11,8 millió eurót fizettek egy semmiből jött hátvédért, de a vébét látva alighanem arcukra fagyott a mosoly.

A vébé hőse
Yerry Mina jóllehet 2016 óta erősíti a kolumbiai válogatottat, ám a világbajnokság előtt csupán 12 mérkőzésen lépett pályára. A dél-amerikai csapat szemszögéből pocsékul alakuló Japán elleni 2-1-s vereségen pályára sem lépett. Nem kizárt, hogy az első csoportmeccsen azonnali piros lappal kiállított Carlos Sancheznek köszönhető, hogy a vb legjobbjává lett. A középpályás ugyanis a szabályok értelmében a további két mérkőzésen nem játszhatott piros lapja miatt
vagyis nem zárható ki teljesen, hogy csak azért került be a kezdőbe Yerry Mina, mert Sanchezre nem számíthatott José Pekerman szövetségi kapitány.
Hogy valóban ez volt-e a döntés hátterében, azt egyelőre nem tudni, de tény: Mina Lengyelország ellen a kezdőcsapatba került és 40 perc alatt betalált. Rendkívül magabiztosan játszott, igazi vezér volt a kolumbiai védelemben és nem is lehetett kérdés, hogy helye van a kezdőben. Hasonlóan jó teljesítményt nyújtott Szenegál ellen is, ahol nemzeti hőssé vált, hiszen az ő góljával jutott tovább Kolumbia. Ezután jött az angolok elleni nyolcaddöntő kedden, ahol ismét megdicsőült, miután a 93. percben egyenlíteni tudott.
Csoda a vébén, Anglia tizenegyesekkel jutott tovább
Kane tizenegyesére Yerry Mina fejjel válaszolt, az idegek harcát végre egyszer az angolok bírták.
de a hajrára összeszedte magát és a 93. percben újra Yerry Mina, a középhátvéd lett a hős: egy szögletet olyan erővel fejelt kapura, hogy Kieran Trippier csak belefejelni tudott, menteni nem.

Bővebben itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Mai nap vicces mondás
  2018-07-05 10:23:13, csütörtök
 
  Napközis gyerekek beszélgetnek az ebédlőasztalnál:
- Tök jó fej az új apukám!
- Tudom, tavaly még az én apukám volt!
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Taizé - Nada te turbe
  2018-07-05 10:13:24, csütörtök
 
  Taizé - Nada te turbe
Videó Link

Nada te turbe, ,
Nada te espante ,
Todo se pasa,
Dios no se muda.
La paciencia todo lo alcanza,
quien a Dios tiene
nada le falta
sólo Dios basta.

Magyarul
Isten egymaga elég.
Semmi ne rémítsen
Minden elmúlik,
Isten nem változik.
A türelem mindent elér,
Annak, aki Istené,
Semmi sem hiányzik,

Mina Nada te turbe videó Link
Angol nyelvű dalszöveg

Let nothing disturb you,
let nothing frighten you,
he who has God
nothing lacks:
God alone suffices.

Everything passes,
but God stays,
pacience
reaches it all.

Let nothing disturb you)
Let nothing disturb you
(Let nothing frighten you)
let nothing frighten you

He who has God)/em
he who has God
(Nothing lacks)
nothing lacks:
(God alone suffices)
God suffices
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Hozsanna énekek
  2018-07-05 10:07:15, csütörtök
 
  . Hozsanna 163. sz. ének 1.- 2. vers
Ki negyven nap előtt

Ki negyven nap előtt üdvösségünkre
Eljöttél az égből bűnös földünkre,
Szállj be lelkünk hajlékába
Ó világ világossága.

Ki a Szűz méhében testbe öltöztél
Hogy megmentsd az embert, emberré lettél,
Szállj be lelkünk hajlékába
Ó világ világossága

- Hozsanna 163. sz. ének 7.-8. vers
Ki negyven nap előtt

Kit, midőn a kellő napok elmúltak,
Bemutat Szűzanyád e nap az Úrnak,
Szállj be lelkünk hajlékába
Ó világ világossága.

Ki értünk véredet bőven ontottad,
Érted egy galambpár lett az áldozat.
Szállj be lelkünk hajlékába
Ó világ világossága.

- Hozsanna 164. sz. ének 1.- 2. vers
Ó Sion, templomod

Ó Sion, templomod, Ékesítsd csarnokod.
Így fogadd Krisztusod. Királyod, pásztorod.
Íme, itt jön Szűz Mária, Karján lelkünk vigassága.
Úristen szent Fia!

A törvényt megtartja, Mint az Úr meghagyta,
Fiát bemutatja, Simeon fogadja.
A szentséges Szűz Mária, Karján lelkünk vigassága.
Úristen szent Fia!


- Hozsanna 180.A. ének 1.-2. vers
Dicsérjük Jézus Szentséges Szűz Anyját

Dicsérjük Jézus Szentséges Szűz Anyját,
A szép mennyország színaranyját,
Az égnek drága gyönyörűségét,
A kerek földnek legragyogóbb ékét.

Ó szent Szűz tiszta minden földi szennytől,
Nagy kegyet nyertél az Istentől,
Mert mint a liljom tiszta volt lelked,
Isten Anyjául kiválasztott Téged.


- Ima
Szeretet Istene! A Te kegyelmeidből erőt merítve engedd, hogy minden nap közelebb kerülhessek Végtelen Szeretetedhez szentségeid, Szent Jelenléted és minden kegyelmi forrásod által. Amen
Ubi Caritas et Amor - Gregorian Chant for Maundy Thursday
Videó Link


- Ima
Szeretet Istene! A Te kegyelmeidből erőt merítve engedd, hogy minden nap közelebb kerülhessek Végtelen Szeretetedhez szentségeid, Szent Jelenléted és minden kegyelmi forrásod által. Amen
Ubi Caritas et Amor - Gregorian Chant for Maundy Thursday
Videó Link

Ima
Üdvözítő Jézusom! Hálát adok minden kegyelmedért és hűségedért. Áldj meg, hogy szeretetedből megújulva mindig erőt meríthessek hivatásom betöltéséhez. Amen
Bizakodjatok, jó az Úr - Confitemini Domino - Taizé
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Sillye Jenő: Gyertyaláng
  2018-07-05 09:55:20, csütörtök
 
  Forrás: hivatastisztazas.blogspot

Gyertyaláng, tiszta fény,
csonkig égő áldozás,
áldozatban pusztulás
Isten oltárainál.

Gyertyaláng, tiszta fény,
embert hívó lángolás,
végső percig lobogás
áldozatunk asztalán!

Gyertyaláng, tiszta fény,
önpusztító lobogás,
nem is akar lenni más,
nem is kíván semmi mást,
nem is lehet soha más!

Szelíden, könnyesen,
minden új dal győzelem
ezer gyötrődésemen,
minden gyöngeségemen.

Gyertyaláng-életem
könnyű széltől megremeg,
de amit lehet, megteszek,
áldozattá így leszek!

Gyertyaláng, tiszta fény,
önpusztító lobogás,
nem is akar lenni más,
nem is kíván semmi mást,
nem is lehet soha más!

...... ........... ...........

 
 
0 komment , kategória:  versek  
Zaccaria Szent Antal Mária áldozópap
  2018-07-05 09:18:58, csütörtök
 
  ...... .............


Zaccaria Szent Antal Mária (olaszul: Antonio Maria Zaccaria) (Cremona, 1502 decembere - Cremona, 1539. július 5.) szentté avatott itáliai áldozópap, a barnabita rend alapítója
péntekenként három órakor Jézus kereszthalálára emlékezve harangoznak a katolikus templomokban.
...... ..........[


Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt második leveléből
Őrizd meg a rád bízott kincset a Szentlélek erejével!
Szeretett Fiam!
Eszményed az az egészséges tanítás legyen, amelyet Krisztus Jézus hitében és szeretetében tőlem hallottál. Őrizd meg a rád bízott kincset a Szentlélek erejével, aki bennünk lakik.
Légy hát, fiam, Jézus Krisztus kegyelmében erős, és amit tőlem számos tanú jelenlétében hallottál, azt közöld megbízható emberekkel, akik alkalmasak rá, hogy másokat tanítsanak.
Vállald a megpróbáltatásokat, mint Krisztus Jézus hű katonája.
Ez az Isten igéje. 2Tim 1,13-14;2,1-3

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Engedjétek, hogy a gyermekek hozzám jöjjenek.
Abban az időben kisgyermekeket vittek Jézushoz, hogy tegye rájuk a kezét. A tanítványok azonban elutasították őket. Amikor Jézus ezt látta, megneheztelt rájuk, és ezt mondta nekik: ,,Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket, és ne tiltsátok el őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony, mondom nektek: Aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy gyermek, nem megy be oda."
Azután ölébe vette a gyermekeket, és kezét rájuk téve megáldotta őket.
Ezek az evangélium igéi. Mk 10,13-16

- Katolikus oldalon Link

- Katolikus rádió oldalon
Az új bor új tömlőbe való. Az ember, hogy új bor lehessen, meg kell újulnia lélekben, napról napra. A mai nap szentje szent Antal a hívek erkölcsi megújulásán fáradozott. Erősítsük meg Isten iránti szeretetünket, hogy másoknak példát mutatva terjedjen Isten országa.
A lombardiai Cremonában született 1502-ben. Páduában orvostudományt tanult, majd pappá lett. Mint misszionárius Szent Pált tartotta példaképének. Megalapította a Szent Pálról nevezett férfi kongregációt (a Barnabiták rendjét). Sokat fáradozott a hívek erkölcsi megújításán. Ő kezdeményezte a 40 órás szentségimádást és Jézus halálának emlékére a péntek délutáni harangszót. Szülővárosában halt meg 1539 július 5-én.

- Wikipedia oldalon Link

Az új bor új tömlőbe való. Az ember, hogy új bor lehessen, meg kell újulnia lélekben, napról napra. A mai nap szentje szent Antal a hívek erkölcsi megújulásán fáradozott. Erősítsük meg Isten iránti szeretetünket, hogy másoknak példát mutatva terjedjen Isten országa.

- Magyar kurír oldalon Link
Életének irányítását két domonkos szerzetes kezébe helyezte, Marcello és Battista da Crema atyáéba, ez utóbbit ,,isteni atyjának" nevezte. Ők vezették be a teológia tudományába, a Szentírás ismeretébe, az apostoli és Krisztus-központú lelkiségbe. Az Ige szolgálatának szentelte magát: a Szent Vitális-templomban hittanórákat, előadásokat, konferenciabeszédeket tartott. Legfőbb témája a Szentírás, azon belül Szent Pál levelei voltak
...... ..........



- Iváncsi Máriatemplom oldalon Link

- Hivatás tisztázás oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
A keresztények vére magvetés
  2018-07-05 08:58:54, csütörtök
 
  Rédly Elemér mutatott be szentmisét Boldog Apor Vilmos tiszteletére
2018. július 4. szerda 19:17
Július 2-án, Sarlós Boldogasszony ünnepén a gyémántmisés Rédly Elemér mutatott be szentmisét Boldog Apor Vilmos püspök tiszteletére, a vértanú győri főpásztor szentté avatásáért és az üldözött keresztényekért a győri székesegyházban.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Akiket Isten lelke vezérel, azok Isten fiai
  2018-07-05 08:53:55, csütörtök
 
  2018. július 4. szerda 16:42
A Rómában vértanúhalált halt Szent Kozma és Damján ,,ingyenes orvosok" emlékének ünnepén, július 1-jén szentelte áldozópappá Kocsis Fülöp érsek-metropolita Tatai Zoltán diakónust a debreceni Istenszülő Oltalma görög katolikus főszékes egyházban.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 957
  • e Hét: 2036
  • e Hónap: 15474
  • e Év: 218387
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.