Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Ferenc pápa a braziloknak:
  2018-07-08 23:34:19, vasárnap
 
  2016-ban az olimpiai bajnok brazil válogatottól kapott ajándékmezzel
.......


2018. július 8. vasárnap 18:14
Brazília nem jutott be a legjobb négy közé a labdarúgó-világbajnokságon. Az oroszországi tornán július 6-án Belgium ejtette ki az ötszörös győztest. Ferenc pápa július 8-án, az Angelus elimádkozása után köszöntötte a brazil szurkolókat. A Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedve arra kérte a híveket, hogy tartsanak önvizsgálatot, és nézzék meg, észreveszik-e Isten jelenlétét, Jézus személyét a mindennapi életben, a konkrét valóságban. Majd az Angelus elimádkozása után az argentin pápa a következő szavakkal fordult a Szent Péter téren összesereglett dél-amerikai hívekhez: ,,Brazil zászlókat is látok... Köszöntöm a brazilokat, ne keseredjetek el, lesz még alkalom!"
Brazília nem jutott be a legjobb négy közé a labdarúgó 2018 évi világbajnokságon. Neymarék már az első félidőben kétgólos hátrányba kerültek, és bár a hajrá kezdetén a csereként beálló Renato Augusto szépített, Belgium 2-1-re megnyerte a két válogatott péntek esti kazanyi negyeddöntőjét.
Brazília sorozatban negyedszer búcsúzott a világbajnokságtól európai ellenféllel szemben, s ezzel az is eldőlt, hogy az öreg kontinens adja a 21. focivébé végső győztesét.
Brazília a labdarúgó-világbajnokságok történetének legsikeresebb válogatottja öt világbajnoki címmel. Az egyetlen csapat a világon, amely valamennyi világbajnokságon részt vett, és az első, amely ötször nyerte el a győztes címét (1958, 1962, 1970, 1994, 2002).

Forrás és fotó: Vatican News, Nemzetisport.hu
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Női kézilabda Junior V.B. 2018 Debrecen
  2018-07-08 23:19:34, vasárnap
 
  Az új magyar aranygeneráció fantasztikus győzelmeket aratott
Magyarország - Brazilia 27:14
Magyarország - Portugália 33:20
Magyarország - Montenegro 27:17
Magyarország - Norvégia 35:27 Eddig 122 gól lőttünk és 88 gólt kaptunk Gólkülönbség: 34
Az utolsó mérkőzés: - Debrecen, Főnix Csarnok, 4200 néző. Vezette: Sosagordalina, Lemesmartinez (uruguayiak)
Kiváló teljesítményt nyújtott az ifi válogatott csapat.
Az "A" csoport első helyezettje lett 8 ponttal a Magyar női junior válogatott.
...... ........


A legjobb 16 közé jutott, Július .10 kedden 16.15-kor Szlovénia ellen lép pályára a Főnix-csarnokban

- 24. hu oldalon:
Női junior kézi-vb: Suba- remek védéseivel , kiütöttük a norvégokat is!
A MAGYAR NŐI JUNIORVÁLOGATOTT KERETE
- Kapusok: BINÓ Boglárka (Győri Audi ETO), HLOGYIK Petra (MTK Budapest), SUBA Sára (GVM Europe-Vác)
- Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), KUTI Bettina (MTK Budapest)
- Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (Dunaújvárosi KKA), PÉNZES Laura (DVSC-TVP)
- Irányítók: LAKATOS Rita (GVM Europe-Vác), SZABÓ Kitti (NEKA)
- Beállók: GIRICZ Laura (EUbility Group Békéscsaba), PÁSZTOR Noémi (Budaörs), TÓVIZI Petra (DVSC-TVP)
- Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), HORNYÁK Bernadett (GVM Europe-Vác), HORVÁTH Laura (NEKA), KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác)
- Balszélsők: FODOR Csenge (Győri Audi ETO), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi edző: GOLOVIN Vlagyimir
Edző: PIGNICZKI Krisztina


- MESTERMÉRLEG
Golovin Vlagyimir: - Az előző mérkőzésekhez képest lényegesen kevesebbet hibáztunk. Ami volt hibánk ezen az összecsapáson, az mind abból adódott, hogy a második félidőben megpróbáltuk tudatosan lelassítani a norvégok játékát, ezzel egy időben ehhez mi is belassultunk. Persze, tegyük hozzá, hogy azt a tempót, amit az első félidőben diktáltunk, lehetetlen bírni hatvan percig. Most örülök a sikernek, a leendő ellenfelünkkel majd csak ezután kezdünk el foglalkozni.

Cikk: Subát adtunk a norvégokra: elsöprő magyar siker a junior kézis V.B.én Link

Cikk: Parádés erőfelmérő Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Angyalszó 0708- Az Úr csodái; A hitetlenség akadály; .....
  2018-07-08 22:40:02, vasárnap
 
  Az evangéliumok segítségével a 2000 évnyi időbeli távolság ellenére is lélekben együtt lehetünk Jézussal, aki tanítványaival együtt járja a városokat és a falvakat.
Könnyen az egykori hallgatóság helyébe képzelhetjük magunkat, leülhetünk, hogy hallgassuk az Úr magával ragadó tanítását, és szemlélhetjük rendkívüli erejéről, isteni hatalmáról tanúskodó tetteit, csodáit. Az evangélisták bizonyára azzal a szándékkal említik meg egy-egy csoda esetén az emberek csodálkozását és ámulatát, hogy írásuk későbbi olvasói, az Úr követői a későbbi időkben szintén rácsodálkozzanak e tettekre és az azokban megnyilvánuló szeretetre Isten részéről, valamint épüljenek mások hitéből.
E szempontok alapján úgy tűnik, hogy talán jobb lett volna, ha hallgatnak Jézus sikertelen názáreti fellépéséről, amiről a mai vasárnap evangéliumában olvasunk. Jézus természetesen soha nem keresi a sikert, nem vágyódik az emberek elismerésére, a csodát nem azért teszi, hogy feltűnést keltsen, mégis elmondható a tevékenységéről, hogy valóban sikeres és eredményes.
Legalábbis mindenhol, ahol nyitott szívvel, hittel fogadják őt az emberek. De nincs ez így Názáretben, azaz éppen abban a városban, ahol felnevelkedett. Egyszerűen fogalmazva a názáretieket megbénítják előítéleteik, azaz a Jézusról korábban kialakított képet nem képesek megváltoztatni. A zsinagógában szombaton, az istentisztelet alkalmával tanító Jézust csodálkozva
hallgatják az emberek, majd pedig kérdéseket tesznek fel, amelyek teljes értetlenségüket jelzik. Úgy vélik, hogy mindent tudnak Jézusról, aki az ő körükben nőtt fel, ismerik családját és származását.

Csak a hit útján
Urunk, Istenünk! Életutunk során olykor meggyengül bennünk a hit. Kérünk, erősítsd hitünket!
A hit ott kezdődik, ahol az emberi gondolkodás már nem képes továbblépni.
Ott kezdődik, ahol már nem találunk emberi magyarázatokat. A hit ott kezdődik, ahol az emberileg megtehetőnél többre van szükség vagy több történik. A hit olyan helyre vezet, ahová csupán emberi erőnkkel nem jutnánk el soha. Istenünk, a hit a hozzád vezető út. Emberi kicsinységünk, gyengeségünk, erőtlenségünk és a te végtelen nagyságod és hatalmad között nem létezik más út,
csak a hit útja. Vezess minket a hit útján!

A hitetlenség akadály
Bizonyára a názáretiekhez is eljutottak azok a hírek, hogy másutt milyen csodákat tett Jézus, s most azt várják, hogy az ő szemük láttára is történjenek ilyen csodák. Jézustól viszont távol áll az ilyen önigazolás, őt az emberek hite és bizalma indítja mindig arra, hogy gyógyítson, csodát tegyen.
A názáretiek által felsorolt kérdések a csodálkozásból az elutasítás irányába haladnak, nem képesek felismerni azt, hogy Jézus az Isten Fia, nem tudnak hinni benne. Márk evangélista nagyon keserű megjegyzéssel zárja a jelenetet, miszerint maga Jézus is csodálkozott a názáretiek hitetlenségén. Kezdetben ugyan elismerik Jézus bölcsességét, de más személynek tulajdonítják azt, mintha valakitől tanulta volna. A Jézus által véghezvitt csodák és erőmegnyilvánulások mögött szintén más hatalmat sejtenek, nem tudják elképzelni, hogy saját erejéből képes ezekre, mert nem hisznek istenségében. A názáretiek tehát úgy gondolják, hogy Jézus bölcsessége és csodáiban megmutatkozó ereje nem Istentől, hanem az ördögtől, a gonosztól származik. Ezen a ponton kimondatlanul is megismétlődik az, hogy az ördöggel való szövetkezéssel vádolják Jézust
A názáretiek Jézus hatalmát firtató kérdései előrevetítenek egy későbbi eseményt, amikor a jeruzsálemi vallási vezetők kérdezik majd őt hatalmának eredetéről (vö. Mk 11,28).
A gyanakvás, a rosszindulat, az előítéletek akadályoznak minket abban, hogy megismerjük Jézus személyét és kövessük őt. A hitetlenség akadálya lehet annak, hogy az Úr csodát tegyen velünk
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Sok keresztény Jézushoz való tényleges kapcsolódás nélkül él
  2018-07-08 22:15:30, vasárnap
 
  Július 8-án a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedve arra kérte a híveket, hogy tartsanak önvizsgálatot, és nézzék meg, észreveszik-e Isten jelenlétét, Jézus személyét a mindennapi életben, a konkrét valóságban. Ferenc pápa beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük,
mely itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
A telefonjukon találjuk meg őket
  2018-07-08 22:10:28, vasárnap
 
  Egy mobilalkalmazás, amely megváltoztatja a világot
2018. július 8. vasárnap 19:06
Az Evangélium365 honlap arra akar ráébreszteni mindenkit, hogy a hit nemcsak valami ünnepi, kivételes, kizárólag ,,vasárnapra tartozó" dolog, hanem a hétköznapjaink legnagyobb kincse is. A honlap és mobilapplikáció ötletgazdájával, Horváth István zalalövői plébánossal l készített interjút Kiss Péter. Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Béke, szeretet, megújító szent remény
  2018-07-08 22:06:40, vasárnap
 
  Sarlós Boldogasszony búcsúja Vértessomlón
2018. július 8. vasárnap 20:40
Sarlós Boldogasszony ünnepe évszázados hagyomány Vértessomlón. Spányi Antal kezdeményezésére, miközben fejet hajtanak a hagyomány előtt, új, sajátos küldetéssel töltik meg az ünneplést. Július 8-án is a gyermekáldásért, a megszületett gyermekekért, családokért kérték Szűz Mária közbenjárását.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
2018.07.08 Szentmise évközi 14.
  2018-07-08 21:40:20, vasárnap
 
  - 2018.07.08 Szentmise. Örökimádó Pió atya kápolnába az euchariszitia felújítása.
Szent Pál szavai: Amikor gyenge vagyok, akkor vagyok erős
Videó Link
Templomunk virága
...... ........... ......



...... ........... ........... ........



...... .......



......


Dobszay Péter orgona és karmester művész kislánya és kedves felesége
...... ........... ......


Orgonán játszik Dobszay Péter orgona művész
...... .......



...... ........... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Aranyosi Ervin: Élni kéne!
  2018-07-08 13:37:42, vasárnap
 
  ...... ........


Élni kéne, élni, élni,
s közben más szívekhez érni!
Lenni, lenni és szeretni,
szeretet magokat vetni!

Adni, kapni, learatni,
s közben jónak megmaradni!
Hinni kéne álmodozva,
a reményt is visszahozva!

Menni, tenni, felnevetni,
nem a múlton keseregni
Álmodni egy szebb világot,
mit a szív valóra váltott!



Aranyosi Ervin © 2018-03-18.
A vers megosztása, másolása,
csak a szerző nevével és a vers címével
együtt engedélyezett. Minden jog fenntartva
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Ferenc pápa záróbeszéde Bariban:
  2018-07-08 13:27:24, vasárnap
 
  Elég legyen a Közel-Kelet kihasználásából!
2018. július 7. szombat 19:44
Július 7-én délután a Szent Miklós-bazilikában tartott tanácskozást követően a Szentatya beszédével zárult az az ökumenikus találkozó, amelyen a keleti egyházak vezetői Ferenc pápával együtt a közel-keleti térség békéjéért imádkoztak.
........


- A gyermekekre gondolva nemsokára néhány galambbal együtt szélnek eresztjük békevágyunkat. Békevágyunk emelkedjen magasabbra minden sötét felhőnél! Szívünk maradjon egységben és az Ég felé fordulva, várván, mint a vízözön idején, hogy visszatérjen a remény zsenge olajága (vö. Ter 8,11). A Közel-Kelet többé ne földrészek között kifeszített háborús íj, hanem a béke bárkája legyen, mely befogadja a népeket és a vallásokat. Szeretett Közel-Kelet, oszoljanak el feletted a háború, a hatalom, az erőszak, a fanatizmus, az igazságtalan nyerészkedés, a kizsákmányolás, a szegénység, az egyenlőtlenség és a jogok el nem ismerése sötét fellegei! ,,Béke neked!" (Zsolt 122,8), igazságosság uralkodjon benned, és Isten áldása legyen rajtad!
.........


Ferenc pápa beszédének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk..
mely itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Évközi 14. vasárnap 07.08
  2018-07-08 13:22:46, vasárnap
 
  Abban az időben Jézus hazament Názáretbe. Tanítványai elkísérték. Amikor elérkezett a szombat napja, tanítani kezdett a zsinagógában. Sokan hallgatták, és csodálkozva mondogatták: ,,Honnét vette ezt? Miféle bölcsesség ez, amely neki adatott? És csodák, amelyeket kezével véghezvisz! Nem az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon rokona? S ugye nővérei is itt élnek közöttünk?" És megbotránkoztak benne. Jézus erre megjegyezte: Nem vetik meg a prófétát, csak a hazájában, rokonai körében, a saját házában." Nem is tehetett ott csodát, csupán néhány beteget gyógyított meg, kézrátétellel. Maga is csodálkozott hitetlenségükön.
Ezek az evangélium igéi. Mk 6,1-6
........



OLVASMÁNY Ezekiel próféta könyvéből
Ezekiel így ír prófétai meghívásáról:
Az Úr megszólított engem, a Lélek eltöltött, lábaimra állított, és hallottam, amint az Úr beszélt hozzám.
Ezt mondta nekem: ,,Emberfia, elküldelek Izrael fiaihoz, a lázadókhoz, akik fellázadtak ellenem. Ők és atyáik lázadoztak ellenem mind a mai napig. Fiaiknak kemény a fejük és megátalkodott a szívük. Hozzájuk küldelek, hogy mondd meg nekik: Ezt mondja az Úr, az Isten. Akár meghallgatják, akár nem hallgatják - mert hiszen lázadó nemzedék ez -, megtudják, hogy próféta van közöttük."
Ez az Isten igéje. Ez 2,2-5

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Testvéreim! Hogy a nagyszerű kinyilatkoztatás elbizakodottá ne tegyen, tövist kaptam testembe, a sátán angyalát, hogy arcul verjen, és el ne bízzam magam. Háromszor kértem ezért az Urat, hogy szabadítson meg tőle, de azt felelte: ,,Elég neked az én kegyelmem. Mert az erő a gyöngeségben nyilvánul meg a maga teljességében."
Ezért legszívesebben a gyöngeségeimmel dicsekszem, hogy Krisztus ereje lakjék bennem. Kedvem telik a Krisztusért való gyöngeségben, gyalázatban, nélkülözésben üldöztetésben és szorongattatásban, mert amikor gyönge vagyok, akkor vagyok erős.
Ez az Isten igéje. 2Kor 12,7-10

Imádság
Urunk, Istenünk! Életutunk során olykor meggyengül bennünk a hit. Kérünk, erősítsd hitünket! A hit ott kezdődik, ahol az emberi gondolkodás már nem képes továbblépni. Ott kezdődik, ahol már nem találunk emberi magyarázatokat. A hit ott kezdődik, ahol az emberileg megtehetőnél többre van szükség vagy több történik. A hit olyan helyre vezet, ahová csupán emberi erőnkkel nem jutnánk el soha. Istenünk, a hit a hozzád vezető út. Emberi véges kicsinységünk és a te végtelen nagyságod között nem létezik más út, csak a hit útja. Vezess minket a hit útján.

Elmélkedés:
A hitetlenség akadály
Az evangéliumok segítségével a 2000 évnyi időbeli távolság ellenére is lélekben együtt lehetünk Jézussal, aki tanítványaival együtt járja a városokat és a falvakat. Könnyen az egykori hallgatóság helyébe képzelhetjük magunkat, leülhetünk, hogy hallgassuk az Úr magával ragadó tanítását, és szemlélhetjük rendkívüli erejéről, isteni hatalmáról tanúskodó tetteit, csodáit. Az evangélisták bizonyára azzal a szándékkal említik meg egy-egy csoda esetén az emberek csodálkozását és ámulatát, hogy írásuk későbbi olvasói, az Úr követői a későbbi időkben szintén rácsodálkozzanak e tettekre és az azokban megnyilvánuló szeretetre Isten részéről, valamint épüljenek mások hitéből.
E szempontok alapján úgy tűnik, hogy talán jobb lett volna, ha hallgatnak Jézus sikertelen názáreti fellépéséről, amiről a mai vasárnap evangéliumában olvasunk. Jézus természetesen soha nem keresi a sikert, nem vágyódik az emberek elismerésére, a csodát nem azért teszi, hogy feltűnést keltsen, mégis elmondható a tevékenységéről, hogy valóban sikeres és eredményes. Legalábbis mindenhol, ahol nyitott szívvel, hittel fogadják őt az emberek. De nincs ez így Názáretben, azaz éppen abban a városban, ahol felnevelkedett. Egyszerűen fogalmazva a názáretieket megbénítják előítéleteik, azaz a Jézusról korábban kialakított képet nem képesek megváltoztatni. A zsinagógában szombaton, az istentisztelet alkalmával tanító Jézust csodálkozva hallgatják az emberek, majd pedig kérdéseket tesznek fel, amelyek teljes értetlenségüket jelzik. Úgy vélik, hogy mindent tudnak Jézusról, aki az ő körükben nőtt fel, ismerik családját és származását. Bizonyára hozzájuk is eljutottak azok a hírek, hogy másutt milyen csodákat tett Jézus, s most azt várják, hogy az ő szemük láttára is történjenek ilyen csodák. Jézustól viszont távol áll az ilyen önigazolás, őt az emberek hite és bizalma indítja mindig arra, hogy gyógyítson, segítsen a betegségben szenvedőkön.
A názáretiek által felsorolt kérdések a csodálkozásból az elutasítás irányába haladnak, nem képesek felismerni azt, hogy Jézus az Isten Fia, nem tudnak hinni benne. Márk evangélista nagyon keserű megjegyzéssel zárja a jelenetet, miszerint maga Jézus is csodálkozott a názáretiek hitetlenségén. Kezdetben ugyan elismerik Jézus bölcsességét, de más személynek tulajdonítják azt, mintha valakitől tanulta volna. A Jézus által véghezvitt csodák és erőmegnyilvánulások mögött szintén más hatalmat sejtenek, nem tudják elképzelni, hogy saját erejéből képes ezekre, mert nem hisznek istenségében. A názáretiek tehát úgy gondolják, hogy Jézus bölcsessége és csodáiban megmutatkozó ereje nem Istentől, hanem az ördögtől, a gonosztól származik. Ezen a ponton kimondatlanul is megismétlődik az, hogy az ördöggel való szövetkezéssel vádolják Jézust (vö. Mk 3,22). A názáretiek Jézus hatalmát firtató kérdései előrevetítenek egy későbbi eseményt, amikor a jeruzsálemi vallási vezetők kérdezik majd őt hatalmának eredetéről (vö. Mk 11,28).
Miért írták le mégis ezt a meglehetősen kellemetlen jelenetet az evangélisták? Azért, mert bizony ebből is tanulhatunk. Megtanulhatjuk, hogy a gyanakvás, a rosszindulat, az előítéletek akadályoznak minket abban, hogy megismerjük Jézus személyét és kövessük őt. Megtanulhatjuk azt is, hogy a hitetlenség akadálya lehet annak, hogy az Úr csodát tegyen velünk.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.