Belépés
simocsi.blog.xfree.hu
"Egy ősi kínai bölcsesség szerint nem az számít, mi történik veled, hanem az, hogyan éled meg." Simányi József
1956.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
A devizahitelek döntő többsége csalás...
  2018-08-23 11:09:22, csütörtök
 
  Vezér-Szörényi László: A devizahitelek döntő többsége csalás

Szeretnék egy nagyon nagy félreértést eloszlatni. A devizahitelek döntő többsége csalás. Sokan azt hiszik, hogy a devizák árfolyama miatt szálltak el a törlesztőrészletek. NEM! TÉVEDÉS! Józan ésszel belátható, ha egy deviza árfolyama 60%-kal megemelkedik, akkor a törlesztőnek is csak 60%-kal lenne szabad megemelkednie. Viszont ha a csökkenő kamatokat is helyesen bele számolták volna a törlesztő részletekbe, akkor az nagyrészt kompenzálta volna az árfolyam hatását.

A bankok elsősorban a kamatokkal csaltak! Sokkal nagyobb volt a kamatok hatása a részletekre, mint az árfolyamváltozás!

Sokszor hallom, hogy valaki X milliót vett fel, törlesztett 2X milliót, és még hátra van 3X millió. Nem értik sem az adósok, sem a bírák, sem a politikusok, pláne nem a laikusok.

Csak a bankárok. Csaltak.




Csalás esetén az ÁLLAM dolga a csalót megbüntetni, az áldozatnak pedig elégtételt szolgáltatni. A deviza hitelezés során pont az ellenkezője történt. A csaló (ezen esetben a bankok) korrumpálták az állami igazságszolgáltatási gépezetet, amely így társtettessé vált. (Kúria, DH1, DH2, DH3)

Ilyen esetekben a mindenkori kormánynak kell beavatkozni, hogy megszűnjön a csalás. A kormány azonban nem tette meg, mi több, szintén társtettesévé züllött a csaló pénzintézeteknek. EZ AZ OKA az emberek felzúdulásának, és ez nem arról szól, hogy a ballib kormányok ne lettek volna rosszabbak. Igen, sokkal rosszabbak és kártékonyabbak voltak, mint a jelenlegi. Mégis ilyesmire még ők sem vetemedtek, hogy beteg embereket, kisgyermekes családokat, öregeket dobjanak az utcára.

A végrehajtást kérő

2018. augusztus 14-én 6 fős család került az utcára ikerterhes édesanyával. A kilakoltatás háttérben természetesen egy devizában elszámolt hitel áll, összegszerűen 13 millió forint, amelyből 12 millió forint ki lett fizetve, de 18 millió forintnyi uzsorát még követelt a bank. A frekventált helyen (Bp. Ferenc téren, a Petőfi híd pesti hídfőjétől és a Corvin negyedtől pár méterre lévő) igényes ingatlan piaci ára ma 50 millió Ft körül van. Ehhez jutott hozzá 34 millió forintért az árverési vevő, majd a kilakoltatást azonnali hatállyal sürgető bizonyos dr. Harmath Zsolt. dr. Polgár Zoltán a kilakoltatásra ítélt család jogi képviselője a kilakoltatás során többször is kijelentette, hogy hemzseg a törvénytelenségektől az eljárás, maga sem érti, hogyan kerülhet egyáltalán sor a család utcára tételére.




Mára kiderült hogy a titok nyitja az árverési vevő személye. dr Harmath Zsolt 1999-ben végzett közgazdászként, majd mérlegképes könyvelői vizsgát tett, 2005-ben jogi diplomát is szerzett. 1999-től 2010 szeptemberétől a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Kontrolling, könyvszakértő, vagyonértékelő Igazgatója, majd 2014-től Gazdasági Főigazgatója. Tájékozatlanabbak számára: A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter egyik legfontosabb háttérintézményeként közel 16 ezer milliárd forint értékű állami vagyon felett gyakorol tulajdonosi jogokat, ami Magyarország éves GDP-jének közel fele.

Több cégnél is jelentős tisztséget töltött/tölt be, többek között a Rába Nyrt. Igazgatóságának tagja, később Felügyelő Bizottságának elnöke, valamint Volán társaságok Felügyelő Bizottságának elnöke, e mellett számtalan állami tulajdonú, vagy résztulajdonú cég felügyelőbizottsági tagja, vagy elnöke, persze tisztes juttatásért. (lásd: Internet)

dr Harmat Zsolt beosztása folytán igen befolyásos és tehetős ember, az interneten lévő adatok szerint 8 évvel ezelőtt éves fizetése az MNV-nél jóval alacsonyabb beosztásban 17 millió Ft-volt, ami azóta hatványozottan növekedett. Mondjuk legyen ez az ő dolga. Olyan szakmai karriert futott be amely ilyen jövedelemhez juttatta, ezt most ne firtassuk. Firtassuk azt, hogy közgazdászként, könyvszakértőként és jogászként valamint Magyarország legnagyobb háttérintézményének vezetőjeként tiszta képe van a devizakatasztrófáról. És itt a lényegi kérdés: Hogy van képe az általa is kiépített és működtetett kifosztásra felépülő rendszerből személyesen kisemmizni és utcára lökni egy hat fős családot. Meg is válaszolom: Úgy hogy sérthetetlennek érzi magát. Nincs fölötte jogi kontroll, mert a rendszer védi. Nincs felette társadalmi kontroll, mert a társadalom feletti szférákban ilyen nincs. Erkölcsi kontroll sincs felette, mert a gyengéktől mindet el lehet venni, az üzlet az üzlet, a pénz beszél. Soha nem gondoltam volna, hogy a hatalmi arrogancia ilyen szinten meg tud jelenni, a kifosztottak és a hatalmasok egy kapualjban álljanak kiszolgáltatottságuk és hatalmuk minden bizonyítékával.

dr. Harmat Zsolt és "baráti köre" most mindent megtesz annak érdekében, hogy eltusolják az ügyet, olyan Facebook oldalak tucatjait tiltatják le, amelyeken megjelent a fényképe, és úgy általában az internetről is eltűntek a fényképei...

Videó: https://kwaiclip.site

Link

forrás: Nemzeti Hirhalo <hirhalo@nemzetihirhalo.hu>

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 21 db bejegyzés
Összes: 361 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 302
  • e Hét: 555
  • e Hónap: 736
  • e Év: 6752
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.