Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Angyalos Boldogasszony ünnepe. Élő közvetítés
  2018-08-02 18:18:30, csütörtök
 
  Augusztus 2-án, csütörtökön Porciunkula, Angyalos Boldogasszony ünnepe, mely napon minden ferences - és plébánia templomban teljes búcsú nyerhető.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Hazám a hontalanságban – Dokumentumfilm készül ......
  2018-08-02 18:14:08, csütörtök
 
  Hazám a hontalanságban - Dokumentumfilm készül Burián Lászlóról.
2018. július 30. hétfő 15:29
Dokumentumfilm készül a szlovákiai magyarok mellett mindig kiálló Burián László esperes-plébános példaértékű életútjáról. A felvidéki magyar lelkipásztor négy évvel ezelőtt hunyt el Párkányban 92 éves korában.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Új Oltáriszentségének-intonációk jelentek meg a .....
  2018-08-02 18:08:07, csütörtök
 
  Új Oltáriszentségének-intonációk jelentek meg a NEK alkalmából.
2018. augusztus 2. csütörtök 12:41
A Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének kiadásában, a 2020-ban megrendezendő budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) alkalmából a közelmúltban intonációgyűjtemény jelent meg Oltáriszentség-énekekhez.
.........


Az összeállítás Maróti Gábor tanszékvezető tanár, a Győri Egyházmegye zeneigazgatója által a Szent vagy, Uram! népénektár Oltáriszentség- és miseének tematikájú énekcsoportjához komponált rövid darabokat tartalmazza.
A zeneszerző kifejezetten a liturgikus gyakorlat számára hozott létre a szentáldozást megelőző szent csendet követően szokásosan megszólaló bevezető orgona-előjátékokat, valamint a szentmisét kezdő népénekek előtt megszólaltatható, ünnepélyes bevezető orgonajátékokat és a felajánlási körmenetet kezdő, néhány ütemből álló kis prelúdiumokat.
Az Egyházzenei Tanszék zenepedagógiai célzattal, a kántor szakos hallgatók számára adja közre az új műveket, ezzel elősegítve, hogy később képesek legyenek önállóan, a megszerzett összhangzattani és ellenponttani ismeretek birtokában, szabad kompozíciók létrehozására, valamint funkcionális segédletként is használhatók a mindennapos egyházzenei gyakorlatban szolgáló kántorok és orgonisták számára. A Győri Egyházmegye már korábban közzétette a húsvéti és a pünkösdi népénekekhez, az Urunk mennybemeneteléhez, Szentháromság vasárnapjához, valamint úrnapjához írt bevezető előjátékokat..

Forrás: Győri Egyházmegye
Fotó: Németh Péter
Magyar Kurír

- A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából komponált új Oltáriszentségének-intonációk
Videó Link
A videóban Maróti Gábor zeneszerző, egyházmegyei zeneigazgató Oltáriszentségének-intonációi hallhatóak a szerző előadásába.
A hangfelvételeket Ikker Eszter, a Győri Egyházmegye sajtóreferense készítette a Győri Hittudományi Főiskolán. Az elhangzott művek kottagrafikája és a videó Benedek András munkája. Kiadó: Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszék. Liturgikus, egyházzenei és pedagógiai célra szabadon felhasználható a szerző és a kiadó engedélyével.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Meggyilkolták Epifaniosz kopt ortodox püspököt
  2018-08-02 18:04:08, csütörtök
 
  2018. július 31. kedd 18:20
Július 29-én az egyiptomi Nagy Szent Makariosz-monostorban történt a gyilkosság, amelynek körülményei még nem tisztázottak. Epifaniosz püspök volt a monostor apátja, holttestét hajnalban találták meg az épületben.
A reggeli imádságra indulhatott a templomba, amikor megtámadták. Vérbe fagyott holttestét a cellája előtt találták meg. A rendőrség közlése szerint nehéz tárggyal ütötték fejbe az áldozatot. Feltételezik, hogy vértanúságról van szó, de mivel a bűntény körülményei nem világosak, a kolostoron belül történt, a közösségen belül is nyomoznak.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A XI. Ferences Biciklitúra margójára
  2018-08-02 17:59:13, csütörtök
 
  Tekerés és lelki feltöltődés.
2018. augusztus 1. szerda 12:58
Július 21-től július 27-ig tartott Csíksomlyó, Szováta, Szamosújvár, Zsibó, Kaplony és Máriapócs érintésével az erdélyi kezdeményezésű Ferences Biciklitúra, azaz a FerBiT 2018-as futama. Egy résztvevő, Lajos Csilla beszámolóját adjuk közre.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Segítséget nyújt Mága Zoltán a kárpátaljai Nagydobronyban
  2018-08-02 17:54:45, csütörtök
 
  Segítséget nyújt Mága Zoltán a kárpátaljai Nagydobronyban felgyújtott református imaház újjáépítéséhez
100 templomi jótékonysági koncertsorozat - Ünnepi díszelőadás a Szent István téren
Magyarország nemzeti ünnepének alkalmából Mága Zoltán hegedűművész 2018. augusztus 21-én a Szent István-bazilika előtti téren tartja a második alkalommal útjára indított 100 Templomi jótékonysági koncertsorozatának díszelőadását. A Kárpát-medence legnagyobb ökumenikus jótékonysági missziójának budapesti állomására a Príma Primissima-díjas hegedűművész több mint 10 ezer embert vár. A Kossuth-díjas művészek közreműködésével, Kásler Miklós miniszter fővédnöksége és Veres András győri megyéspüspök és Köves Slomó főrabbi védnöksége alatt rendezett koncert teljes bevételét Mága Zoltán karitatív célokra ajánlja fel.
Mága Zoltán azért választotta koncertjei helyszínéül a templomokat, mert Isten háza mindenki számára nyitva áll és a templomok atmoszférája erőt, hitet, reményt ad az embereknek. A hegedűművész azt mondta, abban bízik, hogy a most zajló újabb karitatív missziója felülmúlja a korábbi küldetéseit és még nagyobb összefogással sokkal több embernek tudnak segítséget nyújtani.

A Kárpát-medence legnagyobb jótékonysági koncertsorozatának ünnepi gáláján a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar kíséretében sztárvendégként közreműködik: Komlósi Ildikó Kossuth-díjas operaénekes, Sümegi Eszter Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Állami Operaház érdemes és kiváló művésze, Bonnyai Apolka zongoraművész, Georgina von Benza operaénekes, Kiss B. Atilla Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Hegedűs Endre Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a Csillagszemű Táncegyüttes, valamint a több mint száz fős erdélyi, felvidéki, vajdasági, kárpátaljai és magyarországi gyermekek kórusa.
Mága Zoltán az ünnepi díszelőadás teljes bevételét jótékony célra ajánlja fel: anyagi hozzájárulásával kiegészíti a súlyos betegséggel küzdő Tóth Róbert ifjúsági Európa-bajnok és többszörös magyar bajnok kajakozó életmentő külföldi orvosi műtétjéhez hiányzó összeget és az elmúlt évekhez hasonlóan a hátrányos helyzetű gyermek tanulását segítve idén is 1000 iskolás számára ad át iskolatáskát és tanszereket. A Szent István-bazilika előtt tartandó koncert bevételének nagyobb részét pedig Kárpátalja legnagyobb magyarlakta községében, a magyar többségű Nagydobrony településen 2018. július 15-én hajnalban, feltehetően szándékos gyújtogatás miatt leégett református imaház és a hozzá tartozó óvoda teljes felújítására fordítja. ,,Számomra az élet, a család biztonsága, Isten szeretete és a tudás elsajátítása a legfontosabb érték és feladat a világon, éppen ezért a hitéletet és a lelket, valamint a felebaráti szeretetből fakadó tenni akarást is erősítő templomi koncertsorozatom a legjobb összekötő kapocs, hogy a tragikus sorsú nagydobronyi magyar közösséget megsegítsem" - fogalmazott a hegedűművész, aki a segítségnyújtást a határon túli magyarság melletti szolidaritásnak, az erőszak és a rasszizmus elleni kiállásának is tekinti. Mága Zoltán szerint az, hogy idén februárban a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári székházát gyújtották fel és az elmúlt időszakban a magyarajkú romák ellen követtek el súlyos atrocitásokat, arra ösztönözi a Kárpát-medencei magyarságot, hogy összetartóbbak és szolidárisabbak legyenek a honfitársakkal, mert csak az országhatárok választják el a őket, de lélekben, kultúrában és identitásban mindannyian egyformák vagyunk.
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Ferenc pápa: Csak akkor tudunk szeretni, ha szabadok vagyunk
  2018-08-02 17:48:58, csütörtök
 
  Ferenc pápa: Csak akkor tudunk szeretni, ha szabadok vagyunk a bálványoktól!
2018. augusztus 1. szerda 18:38
Augusztus 1-jén délelőtt a Szentatya ismét tartott általános kihallgatást, mégpedig a nagy hőségre való tekintettel a VI. Pál teremben. Folytatta a tízparancsolatról elkezdett katekézissorozatát, a Kivonulás könyvében található első parancsról, a bálványimádás tilalmáról elmélkedett.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Közel kétezer magyar fiatal vett részt a ministránsok ......
  2018-08-02 17:45:56, csütörtök
 
  Közel kétezer magyar fiatal vett részt a ministránsok találkozóján Ferenc pápával.
2018. augusztus 1. szerda 13:41
Hatalmas öröm és lelkesedés tapasztalható Róma utcáin. Ministránsok vidám csoportjai töltik meg az olasz fővárost napok óta, akik a világ tizenkilenc országából érkeztek.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Nosztalgia - Szentmise Gazdagréten
  2018-08-02 17:01:47, csütörtök
 
  2014-07-13 Vasárnapi szentmise a Gazdagréti Szent Angyalok Plébánián
Videó Link

...... ..............



...... ..............



...... ........



.........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Szent Istvánt köszönhetjük ....
  2018-08-02 16:42:31, csütörtök
 
  Dr Székely János Akinek Szent Istvánt köszönhetjük című előadása Esztergomban
Videó Link

...... .............

 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 419 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3935
  • e Hét: 14997
  • e Hónap: 27673
  • e Év: 261420
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.