Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Az Eucharisztia ünneplése 35.
  2018-08-05 20:54:39, vasárnap
 
  2018. augusztus 5. vasárnap 12:00
Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják. Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A kávézó kezdet lehet a megtéréshez
  2018-08-05 20:52:26, vasárnap
 
  Nyolc éve működik Magyarországon a Katolikus Shalom Közösség
2018. augusztus 2. csütörtök 19:57
A Katolikus Shalom Közösség - Budapesti Misszió augusztus 8. és 12. között Acamp's Nyári Fesztivált rendez Révfülöpön. A rendezvény főszervezőjével, Daniel Portóval beszélgettünk a közösség józsefvárosi plébánián lévő központjában, a HungaRio kávézóban.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Hozzánk tartozol - A közösség, amely Isten gyengédségébe hí
  2018-08-05 20:49:05, vasárnap
 
  2018. augusztus 5. vasárnap 17:07
Augusztus 2-ától 5-éig a Nyolc Boldogság közösség lelkigyakorlata zajlott Kecskeméten. Betánia-napok a neve, és a pihenés spirituális formáját kínálta.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Karol Wojtyla bíboros eddig ismeretlen levele VI. Pál .....
  2018-08-05 20:46:25, vasárnap
 
  Karol Wojtyla bíboros eddig ismeretlen levele VI. Pál pápának a Humanae Vitae-ről.
2018. augusztus 04. írta: Katolikus Válasz
Boldog VI. Pál pápa Humanae Vitae enciklikájának ötvenéves évfordulóján - amelyet idén július 25-én ünnepeltünk - egy mindeddig ismeretlen levél jelent meg a nyugati katolikus sajtóban, amelyet 1969-ben a lengyel bíboros Karol Wojtyla - a későbbi (Szent) II. János Pál pápa - küldött VI. Pál pápának.
A terjedelmes levelében Wojtyla bíboros arról próbálta meggyőzni VI. Pál pápát, hogy adjon ki egy az enciklikát megerősítő pápai megnyilatkozást, amely határozott választ ad a Humanae Vitae-vel szembeni lázadó egyházi kritikákra és félremagyarázásokra.
Pál pápa ezt végülis nem tette meg, a bíboros levele pedig egészen mostanáig elkerülte a nyilvánosságot. A levél angol nyelvű fordítását (Diane Montagna munkáját) most a LifeSiteNews katolikus híroldal közölte, július 25-én.
Az alábbiakban a levél általunk legérdekesebbnek vélt részeinek magyar fordításait közöljük.
Mely itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ma kettő érmet hoztak az úszóink
  2018-08-05 20:29:17, vasárnap
 
  Képeket az M4 sport TV élő adásáról készítettem
Milák Kristóf arany-, míg Kenderesi Tamás ezüstérmet nyert vasárnap 200 méter pillangóúszásban a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokságon.
Facebook oldali videó Link
ARANYÉREM
1.) 18 éves Milák Kristóf 100 m pillangóúszás 1.52.79 idővel
...... ......



EZÜSTÉREM
2.) 21 éves Kenderesi Tamás 100 m pillangóúszás 1.54.36 idővel
...... ...........



...... ..........



...... ..........


3.) Federico Burdisso (Olaszország) 1:55.97 idővel

- Nagyon örülök az ezüstnek. A taktika nem egészen ez vlt, hanem hogy az első százon ne maradjak le ennyire, de nem sikerült. Kristóf nagyon erősen kezd, több mint két másodperccel jobb az első százasa, mint nekem. Ez az ezüst egy pozitív visszajelzés számomra" - mondta Kenderesi Tamás.

- Nagyon izgultam, megint. Kicsit erősebben kezdtem mint kellett volna, egy kicsit idióta volt a hozzáállásom, túlságosan rágörcsöltem arra, hogy megjavítsam a legjobbamat. A győzelem összejött, örülök neki" - Milák Kristóf szavai az Európa-bajnoki győzelem után
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Ferenc pápa: A keresztények nem úr-szolga viszonyban .....
  2018-08-05 17:22:10, vasárnap
 
  Ferenc pápa: A keresztények nem úr-szolga viszonyban vannak Istennel!
2018. augusztus 5. vasárnap 15:40
Augusztus 5-én délben a Szentatya a napi evangéliumról elmélkedve hangsúlyozta, hogy a kereszténység elsődlegesen nem parancsteljesítés, hanem Jézusban való hit és az ő evangéliumának megfelelő élet.
Ferenc pápa beszédének fordítását teljes egészében közzétesszük,
mely itt olvasható Link


 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Pál, Krisztus apostola - amerikai filmdráma, 103 perc
  2018-08-05 16:59:46, vasárnap
 
  2018. augusztus 5. vasárnap 15:03
Andrew Hyatt filmje Krisztus után 67-ben játszódik, amikor a zsarnok Néró felgyújtja Rómát, és aberrált tettét a keresztényekre fogja. Megkezdődik Krisztus követőinek üldözése.
A film története három rétegre épül. Az első a római keresztény gyülekezet élete, reagálása a vészhelyzetre. A közösség két vezetője egy jómódú házaspár, Akvila és Priscilla, akikről Pál apostol is említést tesz Krisztus után 50 körül a Korintusiaknak írt első levelében (16,19). A film utal arra, hogy nem tősgyökeres rómaiak, küldetésként kapták Páltól, hogy jöjjenek a birodalom központjába és alapítsák meg az itteni Egyházat. A második réteg a börtönbe vetett idős Pál és az őt fölkereső evangélista, Lukács kapcsolata. A harmadik pedig a börtön római parancsnoka, Mauritius viszonya a keresztényekhez, amit bonyolít, hogy egyetlen lánya, Célia gyógyíthatatlannak látszó beteg.
Bővebben Link

Pál, Krisztus apostola, amerikai filmdráma, 103 perc. Rendező: Andrew Hyatt. Főbb szereplők: Pál apostol: James Faulkner, Lukács: Jim Caviezel, Priscilla: Joanne Whalley, Akvila: John Lynch, Mauritius: Olivier Martinez. Empire Film, 2018.)
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Angyalszó - Élő kenyér, Titok és találkozás, Lelki táplálék
  2018-08-05 16:47:55, vasárnap
 
  ...... .........


Egy mesterségét szerető, a kenyeret modern gépek helyett inkább kézzel dagasztó pék mondta: ,,Az igazi kenyérnek lelke van, az igazi kenyér élő.
Mit akart ezzel kifejezni? Ha a lisztet és a vizet egymás mellé letesszük, akkor akármeddig állhatnak, semmi nem változik, nem lesz belőlük kenyér. Ha viszont a lisztet és a vizet összekeverjük, élesztőt adunk hozzá, akkor élet lesz belőle. Ezzel az élettel fogyaszthatóvá tesszük az ember számára emészthetetlen gabonát. Nemcsak életet teremtünk, de enni is adunk az embereknek.
A kenyér készítéséhez nélkülözhetetlen az ember munkája. Istennel való találkozásainkkal kapcsolatban is elmondható valami hasonló.
Az ember bemegy a templomba, ahol jelen van Jézus Krisztus az Oltáriszentségben.
Olyan ez, mint amikor letesszük egymás mellé a lisztet és a vizet.
Egy helyen, egy térben van jelen Isten és az ember, egymás közelében, de ettől még nem történik semmi. És akkor most logikusan az következne, hogy az embernek tennie kell valamit, hogy
élővé váljon a kapcsolat, valóban létrejöjjön a találkozás, de lehet, hogy mégsem történik semmi. Az ember imádkozik, előterjeszti kéréseit vagy éppen hálát ad, de lehet, hogy megragad csupán a szavak szintjén, ennél több nem történik. Ebben a helyzetben valójában akkor kezd el élővé válni a kapcsolat, ha Isten kezd el tevékenykedni és az ember meghallja az ő szólítását, és ekkor következik az ember tevékenysége, munkája. Tulajdonképpen még a szentmisén is ez zajlik le. Van ember, aki bemegy a templomba, részt vesz a misén, az Úr Jézus is jelenválóvá válik, de mégsem történik kettőjük között semmi, mert az embert nem érinti meg az Úr jelenléte.
Azért van ez így, mert van valami titokzatos a szentmisében. Az egyházi szóhasználat szerint misztériumról, titokról beszélünk. A szentmise elején a miséző pap lelkiismeret vizsgálatra és
bűneink megbánására hív minket, hogy méltóképpen ünnepelhessük az Úr szent titkait." Az átváltoztatás után a pap az átváltoztatott kenyérre és borra, Krisztus testére és vérére vonatkozóan
mondja: ,,Íme hitünk szent titka." Az ember számára megfoghatatlan, megmagyarázhatatlan
titokról, de mégis igazságról van itt szó. Olyan dologról, amit nem értünk meg a teljességében.

Titok és találkozás
Feltárul számunkra valami a titokból, megsejthetünk belőle sok mindent, de mégis rejtve marad annak teljes mélysége.
A szentmisére vonatkozóan azért rendkívül pontos a misztérium kifejezés, mert mise egy valóságos esemény, amelyben Isten a kezdeményező és mi vagyunk a meghívottak. Mégpedig olyan esemény, amely találkozást biztosít az ember számára Istennel.
A szentmisében megünnepeljük továbbá Krisztus húsvéti misztériumát, az ő megváltó kereszthalálát és feltámadását, amelynek köszönhetően válik lehetőség számunkra az Istennel való kiengesztelődésre és találkozásra. E találkozás a szentáldozásban valósul meg teljesen.

Lelki táplálék
Urunk, Jézus Krisztus! Minden alkalommal azzal a vággyal indulunk a szentmisére, hogy veled
találkozzunk, a te szavadat hallgassuk és veled egyesüljünk. Add nekünk az Élő Kenyeret! Add nekünk önmagad az átváltoztatott kenyérben!
Az Eucharisztia ünneplésén, a szentmisén való jelenlétünk alkalmat ad arra, hogy részesedjünk a te áldozatodból és feltámadásodból. A szentáldozás által közösségre lépünk, egyesülünk veled, ugyanakkor lelki közösségre lépünk embertársainkkal is, mert mindannyian az egy kenyérből, a
te szent testedből részesülünk.
Hisszük, hogy ha a te szent testeddel táplálkozunk, eljuthatunk az örök életre.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Dévai Bogi ARANYÉREM szertornán
  2018-08-05 16:26:59, vasárnap
 
  Dévai Bogi ARANYÉREM szertornán a 2018 évi a glasgow-i E.B. én
...... .........


Húsz év után újra aranyérmet ünnepelhet a magyar női tornasport. Dévai Boglárka ugrásban bizonyult a legjobbnak a glasgow-i Európa-bajnokságon.
A szombathelyi sportoló első helyen jutott a fináléba, így vasárnap délután elsőként mutathatta be gyakorlatát. Ugrása mindkét alkalommal jól sikerült, de a leérkezés egyik esetben sem volt hibátlan. A 6,0-s erősségű ugrása után egy, az 5,4-es erősségű után három tizedpontos levonást kapott, így 14,349 ponttal zárt.
A folytatásban senkit nem büntetett levonással a zsűri, de nem is voltak olyan erősségű gyakorlatok, amilyet a magyar versenyző bemutatott. A hatodik induló után már biztos volt, hogy Dévai érmet nyer, majd a német Sarah Voss sem tudta megelőzni, s az orosz Angelina Melnyikova is csupán a második helyet tudta megszerezni.
Videó itt látható Link

Képeket az M4 sport TV élő adásról készítettem
...... .......



...... ........... ........... ........... ............



...... ........... ........... ........... ............



...... ..........



...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Ki a szívét osztja szét
  2018-08-05 16:05:41, vasárnap
 
  Csaba testvér élete és munkássága az édesanyja szemével
2018. augusztus 4. szombat 15:00
Karikó Éva korábban négy interjúkötetet készített Böjte Csaba dévai ferences szerzetessel. Ezúttal az erdélyi, elhagyatott gyermekek megmentőjének és nevelőjének édesanyjával, Böjte Júliával beszélgetett.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 419 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7527
  • e Hét: 19157
  • e Hónap: 52311
  • e Év: 286058
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.