Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Nincs választás teljes film magyarul
  2018-09-11 22:37:12, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Klasszikus
  2018-09-11 22:28:35, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekesség
  2018-09-11 22:21:50, kedd
 
 



És ma az utolsó érdekesség...hát nem csodás, szép a hátér, és a nézése... már csak a járására lennék kíváncsi!
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-09-11 22:14:04, kedd
 
  Tudjuk-e, milyen a jó alvás?

Nem tudunk mozogni a "gyors szemmozgásos" REM-fázisok alatt.
Igaz vagy hamis?
helyes válasz
Az alvás öt fázisa közül ez a legutolsó. Ilyenkor álmodunk, légzésünk szabálytalanabb, gyorsabb és kevésbé mély, karunk és lábunk pedig átmenetileg nem mozog. Ez valószínűleg egyfajta védekező mechanizmus a testünk részéről, nehogy megsérüljünk, miközben túl intenzíven álmodunk.

Ahogy öregszünk, egyre kevesebb alvásra van szükségünk. Igaz vagy hamis?
helyes válasz
Az idősebb embereknek is kell(ene) a 8 órányi alvás, de ők gyakrabban felébrednek és nehezebben alszanak vissza éjszakánként. A kávé és az alkohol elhagyása segíthet, illetve az is, ha akkor megyünk aludni, amikor álmosak vagyunk. Vagyis ne az órát nézzük, hanem belső óránkra figyeljünk.

Ha valaki este 10 órakor megy aludni, a legideálisabb, ha 5:30 már felkel. Igaz vagy hamis?

igaz: Az alvásnak öt fázisa van. Ezek alkotnak egy alvásciklust, amely körülbelül 90 perc. Több ilyen cikluson is átmegyünk egy éjszaka során, és akkor vagyunk a legkipihentebbek, ha nem egy-egy alvásciklus közepén ébredünk fel, hanem a vége felé.

Az alvajárókat inkább ne ébresszük fel. Igaz vagy hamis?

hamis: Bár sokan úgy tudják, az alvajáró embert nem szabad felébreszteni, ennek az ellenkezője igaz: ajánlott finoman, de határozottan mégis magukhoz téríteni őket, mielőtt még alvajárás közben ártanának maguknak.

Ha napközben 30-60 percnél tovább szundikálunk, akkor megzavarhatjuk az éjszakai pihenésünket, és nehezebben fogunk felkelni. Igaz vagy hamis?

igaz: Ha délután pihenni szeretnénk egy kicsit, egy óránál mindenképp rövidebb időre dőljünk le, máskülönben mély álomba zuhanunk és nehezebb lesz felkelnünk, illetve este később hajtjuk majd álomra a fejünket, és valószínűleg rosszabbul is fogunk aludni.

Ha éjszaka ki kell mennünk a mosdóba, inkább félhomályban vagy sötétben tapogatózva tegyük. Igaz vagy hamis?

igaz: A fény hatással van szervezetünk melatonintermelésére is: erősebb fénynél testünk kevesebbet állít elő ebből a fontos hormonból, ebből adódóan nem érezzük álmosnak magunkat. A melatonintermelésre kihat a képernyők és kütyük fénye is.


Egy éjszaka során körülbelül fél órát álmodunk. Igaz vagy hamis?

hamis: A tudósok egyelőre nem tudják, pontosan hogyan és miért álmodunk, de azt igen, hogy átlagosan egy éjszaka alatt 2 órán át tesszük, többnyire a REM-fázisok idején.

Ha kialvatlanul vezetünk, az olyan mintha ittasan ülnénk a volán mögé. Igaz vagy hamis?

Igaz: Ha álmosan ülünk a volán mögé, az ugyanolyan veszélyes, mintha 0.08-as véralkoholszinttel vezetnénk -ezt kutatási eredmények is alátámasztják. Senkinek sem ajánlott tehát álmosan vezetni, de a 16-29 éves férfiak, a szabálytalan munkarendben dolgozók és a nem kezelt alvási apnoéban szenvedők számára még nagyobb körültekintés javasolt.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-09-11 21:49:50, kedd
 
  Ha a lelkünk fiatal marad...ne öregedjünk nevetségessé magunkat!

Öregszünk. A külsőnkben mindenképpen. Nem mondok azzal semmi újat, hogy ez bizony igazságosan van elrendezve, ez alól nincs kivétel. Mindenkinek öregszik a bőre, a haja, és mindene, bármennyit költ is rá az illető, hogy ezt ellensúlyozza. A jó hír azoknak, akik némileg anyagi hátrányban vannak, hogy akik túl sokat költenek erre, azok valószínűleg túl sokat is foglalkoznak a kérdéssel, és igen gyakran átesnek a ló túl oldalára, ezzel nem csak nevetségessé válva, hanem sajna elég gyakran szánalmassá is. Ismeritek azokat a szerencsétleneket, akik már mosolyogni sem tudnak a rengeteg ráncfelvarrástól, viszont a koruk akkor is látszik rajtuk. Persze a retusálás sokat segít, csak akkor jobb, ha elkerüljük a valódi emberek társaságát, akik roppant csalódottak lesznek az "élő adástól".


Fura világot élünk


Régente sosem kellett szégyellni, hogy őszülünk, nem kellett simítgatni a ráncokat, sőt, inkább tiszteletet parancsolónak számított egy ősz halánték, ma meg mindenki Barbie baba akar lenni. Ezt a marhaságot! Ki mondta, hogy csak attól lehetünk boldogok, ha tinédzsernek nézünk ki?? Ráadásul röhejes módon. Pontosan olyan vonzó egy ápolt, érett nő, mint egy csitri, csak éppen sokkal több mindent tud! Hát én nem megyek sehova fiatalodni, nem attól leszek happy. A boldogságom belül van, ha van. Idősen is lehet élvezni a mindennapokat, szeretni az életet. Sőt még jobban kihasználva, bölcsebben, de fiatal lélekkel. Tele tapasztalattal, tudással, éretten és jól!


Azért kell az ápolt külső, csak ne legyen műanyag!


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-09-11 21:36:48, kedd
 
  Mit árul el rólunk a telefonunk háttérképe?

Egy fotót a kedvesünkről? Vagy saját magunkat? Monika Matschnig, a Bild pszichológusa szerint a háttérképünk elárulja milyenek is vagyunk valójában.

Állat

Mindegy, hogy a saját házi kedvencéről készített pillanatkép, vagy egy vicces állatfotó az internetről - azokra az emberekre, akik egy állatról készült fotót töltenek fel háttérképnek, nem jellemző, hogy túl sokat töprengenének. Kicsit felszínesek, megpróbálják az életnek a könnyebbik oldalát nézni.

Tipp: Még ha lazán is veszi a dolgokat - néha érdemes egy kicsit elmélyülnie a gondolataiban, főleg fontos döntések meghozása előtt. Ha hagyja, hogy kicsússzon az irányítás a kezéből, és az események sodorják magukkal, akkor fennáll a veszély, hogy rossz döntéseket hoz.

Család

Mi a legfontosabb az életében? Egyértelmű: a szerettei. A család a mindene, bármire képes lenne értük. Ezzel csak az a baj, hogy mindig mindent jól akar csinálni, és ritkán elégedett saját magával. De maximalizmusával nemcsak a szerettei idegeire megy, hanem ön is szenved attól a kényszertől, hogy mindent elkövessen a párjáért és a gyerekeiért.

Tipp: Figyeljen a saját igényeire is, ne csak értük éljen, néha tegye azt, ami önnek okoz örömet. Ettől lazábbá válik, és ez pozitívan hat a családjára is, tanácsolja a pszichológusnő. Kezdje azzal, hogy hetente egyszer találkozik a barátaival/barátnőivel, vagy elmegy egyedül moziba.

Nyaralás

Igazi kalandvágyó típus, aki csak ritkán tud sokáig egy helyben maradni. Szeret utazni, vonzza a messzeség, az ismeretlen táj, a látnivalók, az új emberek, de szeret álmodozni is. Ha nincs a láthatáron egy új kihívás, vagy utazási lehetőség, akkor nyugtalanná válik, és elégedetlen lesz az életével.

Tipp: A távol néha oly közel van! Lássa meg az érdekes dolgokat a saját környezetében is, figyelmeztet a pszichológusnő. Az a kaland, amit annak fogunk fel! Fogjon hozzá az új munkahelyi projekthez vagy egy új étterem felfedezéséhez ugyanannyi elánnal és pozitív energiával, mint amennyivel a nyaralás alatti utazásaihoz szokott!

Partifotó

Az okos telefonja megmutatja, hogy mi fontos önnek igazán: saját maga! Szeret a középpontban lenni, és nem hagyja, hogy mások irányítsák - sem a magánéletében, sem a munkahelyén. Ezért sajnos sokszor vannak konfliktusai.

Tipp: Bulizni jó dolog, de mindennek van határa. Az egoizmus ritkán vezet jóra - nem véletlen, hogy rendszerint egyedül ébred az átbulizott éjszaka után. Ezen érdemes elgondolkodnia.

Szexi szelfi

Még rosszabb a helyzet, mint azoknál, akik partifotót tesznek fel magukról háttérképnek. Önimádatban szenvednek, csak magukkal foglalkoznak. Mert a háttérképükkel nemcsak másoknak akarják megmutatni, hogy milyen jó csajok/pasik, hanem saját magukat is szívesen nézegetik ("Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken?")

Tipp: Néha nem árt, ha tovább látunk az orrunknál! A külső nem minden! Jó lenne egy kis alázatosságot gyakorolni. Például vállalhatna önkéntes munkát, oszthatna ételt karácsonykor a szegényeknek.

Sztár

Mindegy, hogy Justin Bieber vagy Tóth Vera mosolyog önre a telójáról - akik sztárfotót használnak háttérképnek, legtöbbször rendkívül bizonytalanok. Ahelyett, hogy saját magukkal törődnének, csak az érdekli őket, hogy mit csinál, hogyan él a kedvencük.

Tipp: Foglalkozzon többet a saját életével. Találja meg az erősségeit, és legyen büszke rájuk, ön legalább olyan különleges és figyelemre érdemes, mint a példaképnek tartott celebek.

Céges logó

Minden főnök ilyen beosztottról álmodik, mint ön! Teljesen azonosul a munkahelyével, és ezt tartja a legfontosabb dolognak az életében. Ezzel csak az a baj, hogy túlságosan is áhítja a sikert, nincs olyan tényező a magánéletben, amivel kiegyensúlyozhatná a dolgokat.

Tipp: A pénz és a hatalom elégedettséggel tölthet el bennünket - csak nem egy életen át. A munkánk során ugyanis mindig mások kívánságait és elvárásait teljesítjük. Ezért különösen fontos, hogy rendben legyen a magánéletünk. Találjon a munkán kívül más olyan dolgokat az életben, amikben örömét leli. Így megteremtheti a szükséges egyensúlyt is.

"Üres" képernyő

Zárkózott típus, nem szeret megnyílni mások előtt. Fél az életét és a gondolatait megosztani másokkal - még a legközelebbi barátaival vagy a családtagjaival sem. Fekete képernyőjével azt üzeni ,,Hagyj békén, nálam nincs semmi nézegetnivaló!"

Tipp: Manapság valóban túl sok mindent osztunk meg magunkról a környezetünkkel. De az emberek csak azzal szemben őszinték, aki maga is megnyílik. Ezért érdemes lenne elgondolkoznia azon, hogyan próbálhatja meg bizalmába fogadni az önnel együtt élőket.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-09-11 21:21:15, kedd
 
  A közhiedelemmel ellentétben nem elég egyszerűen héttel szorozni a kutyák korát ahhoz, hogy az emberi életkorhoz viszonyítsuk.

Általában a kutyák életkorát úgy viszonyítjuk az emberi évekhez, hogy megszorozzuk héttel - holott az így kapott eredmény sok ebnél egészen matuzsálemi kort mutat.
A tényleges korarány megállapításához nem elegendő pusztán a kutya éveit felszorozni, figyelembe kell venni számos egyéb tényezőt is: például a súlyát, a fajtáját és az egészségügyi állapotát. Az eredeti számítás értelmében (tehát amikor 7-tel szorzunk) az első két kutyaév 14 emberévnek felelne meg, holott átlagosan inkább 24 emberi évet ér az állat fejlődése szempontjából. Nagyon sok fajtánál az első kutyaév 14-15 emberi év, innentől pedig a többi, fent bemutatott tényezőt is figyelembe véve kell számítani.
Ajánlott méret alapján számolni, az alábbi kategóriák szerint: 9 kiló alattiak kiskutyák, 9-23 között közepes termetűek, 23-40 között nagyok, 40 kiló felett pedig óriások az ebek. A nagyobb kutyák hamarabb öregszenek meg, mint a nagyon kis termetű kutyák.
Átlagolva nagyjából 1 naptári év a kicsi és közepes kutyáknak ötöt, a nagyobb fajtáknál 6-7 évet számít. Így egy tízéves mopsz emberi évben nagyjából 64 évesnek számít, míg egy dán dog már 80-nak. A keverékek legtöbbször tovább élnek fajtatiszta társaiknál, mivel ellenállóbbak a betegségekkel szemben.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-09-11 21:07:02, kedd
 
  Meddig érdemes élni?

Jelenleg a japán emberek számíthatnak a leghosszabb életkorra a világon, a várható élettartam hetven éve folyamatosan emelkedik. A tendencia azonban várhatóan lassulni fog, vagy akár vissza is fordulhat, az orvostudomány ugyanis egyre kevésbé képes kompenzálni a civilizációs ártalmakat.
Japánban a legmagasabb a várható élettartam a világon, a statisztikák szerint ráadásul évről évre tovább élnek a szigetországban. 2015-ben már hatvanezernél több ember élhette meg a századik életévét, a legdélibb régióban, Okinava szigetén még az országos átlaghoz mérten is kimagasló a matuzsálemek száma.
A tendencia már 1947-től megfigyelhető, akkor a világháború befejeztével, az általános élelmiszerhiány és közegészségügyi krízis miatt alig haladta meg az 50 évet az átlagéletkor. Fél évszázad alatt ennek lassan a dupláját éli meg a japán társadalom: a 2014-es adatok szerint a férfiak átlagosan 80,5 évet, míg a nők 86,8 évet élnek (összehasonlításképpen: a magyar nők átlagosan 78, a férfiak 71 éves korra számíthatnak). A hosszú élet titkát valahol a felkelő nap országában kell keresni.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép estét kívánok mindenkinek!érdekesség
  2018-09-11 20:48:18, kedd
 
  Az örök élet iránti vágy emberemlékezet óta fűt minket, az alkimisták a Bölcsek Kövét próbálták előállítani, míg a lovagok a Szent Grált keresték.

Az Édenkert közepén az tudás fája mellett (amiről Éva anyánk szakította le az almát) állt az örök élet fája is, amiről idő hiányában már nem evett az első emberpár. A vágy azonban azóta is ott él bennünk, hogy elkerüljük az öregséget és a betegséget. Ezért hát azóta is szorgosan kutatunk a csodaszer után, ami meg tudná akadályozni a test hanyatlását. Bár az elmúlt évszázadok során sokan állították, hogy megtalálták a megoldást, az út, amit mutatnak, sajnos ritkán követhető.

Ambrózia - az istenek eledele
Minden mitológiában hallhatatlanok az istenek - de kevesen veszik a fáradságot, hogy elmagyarázzák, mi ennek az oka. Az ókori görögök azonban elárulták a titkot: az istenek ambróziát fogyasztanak óriási mennyiségben, egy mézízű italt, melyet galambok viszek fel az Olimposzra. A nemes nedű forrása Amalthea, a csodakecske, akinek bűvös szarvából bármilyen étel és ital előbukkan, amit csak kívánni lehet. Az ambrózia igazi csodaszer, mert nem csak örök életet ad, és megfiatalít, de képes minden betegséget meggyógyítani, eltünteti a sebhelyeket, és szépségessé is tesz.

Nem csoda, hogy az évszázadok során több halandó is megkívánta, ám az istenek kegyetlenül szigorúan büntették a tolvajlási kísérleteket. Bár Tantalosz nem magának, hanem az egész emberiségnek akart juttatni az ambróziából, ez nem számított enyhítő körülménynek. Büntetésül egy sekély vizű medencében kell élnie, feje fölött szőlőfürtökkel, ami első pillantásra nem tűnik olyan nagy kegyetlenségnek, ám ha lehajol, hogy igyon, a víz eltűnik, és ha felnyúl a szőlőért, hogy leszakítson egy szem gyümölcsöt, azok elérhetetlenül magasba kerülnek. Innen ered a "tantaloszi kínok" kifejezés, mert Tantalosz, bár látja az enyhülést hozó vizet és ennivalót, soha nem érheti el őket.

Néha azonban egy-egy halandó kiérdemelte az ambrózia áldását: így lett Heraklész halhatatlanná, és Achilles sebezhetetlensége is onnan ered, hogy istennő anyja ambróziával kente be csecsemőként.
A fiatalság kútja - ami visszafordítja az időt
Évezredek óta tartja magát a legenda, hogy létezik valahol egy mágikus erejű forrás, amiben ha megfürdik az ember, fiatalon és egészségesen ugrik ki belőle. A benn töltött időre persze vigyázni kell, ha túlságosan elkényelmesedik valaki, megtörténhet, hogy végül csecsemőként kell újrakezdenie az életét. Olyan hatalmas ereje van ennek a víznek, hogy egyetlen cseppje is képes bármilyen betegséget meggyógyítani - még a magyar népmesékben is gyakori szereplő az "élet vize", aminek a felkutatására az öreg királyok gyakran elküldik három gyermeküket.

Hérodotosz úgy vélte, hogy Etiópiában van ez a csodaforrás, Nagy Sándor Perzsiában keresgélte a halála előtt, a keresztes lovagok pedig Jeruzsálemben. Volt azonban egy szerencsés fickó, aki rátalált, méghozzá Puerto Rico első kormányzója. Ezzel a forrással csak az a baj, hogy bár a mai napig megvan, vagy kifogyott belőle a hatóanyag, vagy a kormányzó túlzott a hatását illetően, mert a "fiatalság forrása" néven ismert fürdőben azóta sem változott ismét kisgyermekké senki.

Bölcsek köve - nem csak aranyat lehet vele csinálni
Paracelsus szerint a bölcsek köve vörös, mint a rubin, kristályosan kemény, de mégis puha, mint a viasz. Képes minden fémet arannyá változtatni, ami ráadásul finomabb, mint a bányászott változat, és kissé vörösesebb a színe.

Bár az aranycsinálás nagyon is vonzó tulajdonsága a kőnek, még ennél is fontosabb, hogy segítségével el lehet készíteni az örök élet elixírjét is, bár van, aki szerint már maga a kő birtoklása is örök életet garantál. Nem meglepő, hogy évszázadok óta rengetegen próbálták elkészíteni ezt a csodás anyagot, és a legendák szerint többeknek sikerült is. Közéjük tartozott Cagliostro és Saint Germain gróf is, akik saját bevallásuk szerint nemcsak gazdagságukat, de több száz évig tartó életüket is a kőnek köszönhették.

Bár ma a tudomány azt állítja, hogy az alkimisták módszereivel nem lehet aranyat csinálni, kísérleteikből kétségtelenül sokat profitált a kémia tudománya, hiszen ők voltak azok, akik felfedezték például a foszfort és a porcelánt is.

Tévútra pedig az vihette ezeket a középkori tudósokat, hogy szó szerint próbálták értelmezni elődjeik spirituális irományait. Merthogy ma úgy vélik a történészek, hogy az alkimista könyvek valójában a lélek fejlődéséről szólnak, az aranyat és az örök életet pedig szimbolikusan, a teljes megvilágosodás felé vezető lépcsőfokokként kell értelmezni.
A Szent Grál - a kerekasztal lovagjai is keresték
Minden idők legkeresettebb kincse a Szent Grál, amiből Krisztus ivott az utolsó vacsorán, és amibe egyik tanítványa, Arimathiai József felfogta az úr vérét, miután a kereszten oldalba döfte Longinusz lándzsája. A legendák szerint a kétszeresen is szent kelyhet aztán ez a tanítvány vette magához, és vele volt akkor is, amikor börtönbe zárták. A vád az volt ellene, hogy ellopta Jézus testét. Hogy hamarabb vallomásra bírják, sem enni, sem inni nem kapott - de a kehelyben csodás módon mindig volt enni- és innivaló, így életben maradt, és 12 követőjével együtt egészen Angliáig menekült, ahol elkészítette az utolsó vacsora asztalának pontos mását (amit később kerekasztalnak neveztek), és elrejtette a csodás tárgyat a Halászkirály kastélyába. Artúr király lovagjai azonban nemcsak azért keresték, mert a legendák szerint örök életet és fiatalságot ad annak, aki iszik belőle, hanem mert ez a kereszténység legfontosabb relikviája, amit illő helyre akartak tenni.

Egyesek szerint egyszerű fa-, vagy agyagkelyhet kell keresni, de van olyan legenda is, amely szerint smaragdból csiszolták, méghozzá nem is akármilyenből, hanem abból, ami a Mennyek országában eredetileg Lucifer koronáját díszítette és akkor esett ki, amikor az Úr letaszította a lázadó angyalt a pokolba.
Bár a Szent Grál keresése a mai napig tart, a középkorban legalább tucatnyi templomban állították, hogy a birtokukban van. Ha pedig valaki manapság szeretné megnézni, csak egy repülőjegyre van szüksége, mert Spanyolországban, Huesca városában őriznek egy agátkőből faragott kelyhet, amit 2006-ban maga XVI. Benedek nyilvánított az eredeti Szent Grálnak.

A sátánnal kötött alku - Dorian Gray is így maradt fiatal
Évszázados mítosz, hogy ha eladja az ember a lelkét a sátánnak, cserébe nemcsak gazdagságot vagy hatalmat kívánhat, de akár olyan extrém dolgokat is, mint az örök fiatalság vagy az örök élet. Ezt a legendát öltöztette modern formába Oscar Wilde, akinek főhőse, Dorian Gray azt kívánja tökéletes szépségű portréját látva, bárcsak örökké ilyen fiatal és üde maradhatna, és inkább a kép öregedne meg helyette. Kívánsága valóra válik, és a következő 18 évben egyetlen percet sem öregszik, jóllehet egyre mélyebbre süllyed a gonoszságba és az erkölcsi fertőbe egy gazdag lord pártfogása alatt, akit - nem meglepő módon - sokan az ördöggel azonosítanak.

Az évek telnek, de mindenki megdöbbenésére Dorian Gray testén, arcán sem az alkohol, sem a kábítószer, sem az éjszakai lumpolás nem hagy nyomot. Ám a következmények nélküli élet kiöli belőle az erkölcsi tartást is: amikor festő barátja véletlenül rábukkan a szörnyűségesen torzzá öregedett festményre, egy vita hevében egyszerűen megöli korábbi barátját. A kép és az önimádat bűnös hálójából Dorian Gray végül csak úgy tud elmenekülni, hogy magát a festményt is megöli, mert rádöbben, hogy az ember lelkén nyomot hagynak a bűnök akkor is, ha ezt mások nem látják, és képtelen együtt élni szörnyeteggé változott önmagával.


Sohaország - ha valaki nem akar felnőni
A szabad lelkű, rosszcsont gyerek J.M. Barrie meséje szerint azért szökött el otthonról Sohaországba, mert a szülei azt akarták, hogy ha felnő, legyen bankár, mint az apja. Péter azonban gyerek akart maradni, és elszökött a felelősség elől. Azóta Sohaországban tölti örökké tartó gyermekkorát az elveszett fiúkkal, hableányok, kalózok és indiánok között.

Kevesen tudják, de Pán Péter karakterét az író saját bátyjáról mintázta, aki egyetlen nappal a 14. születésnapja előtt korcsolya balesetben meghalt, és a család sokat beszélt arról, hogy a tragédia miatt David soha nem fog megöregedni vagy felnőni.

Nagyot fordul az időjárás

Az örök gyerekkor iránti vágyhoz azonban kellett a 20. század, ahol gyereknek lenni valódi öröm volt - a korábban ugyanis nem létezett az a fajta kivételezett, gondtalan gyermekkor, amit manapság olyan nagyra tartunk. Alig egy évszázada a gyereket még kicsi felnőttként kezelték, akit meg kell szelídíteni a veleszületett vadságból, és egészen pici korától kezdve nagyjából ugyanazt várták el tőle, mint a felnőttektől, még a munka mennyiségét tekintve is.

Barrie azonban olyan zseniálisan megérezte a kor változó szellemét, hogy Pán Péter nemcsak kulturális ikonná vált, de pszichológiai rendellenességet is neveztek el róla: a Pán Péter-szindróma olyan fiatalokat (főleg férfiakat) érint, akik nem akarnak felnőni és felelősséget vállalni a tetteikért.






 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép napot mindenkinek!
  2018-09-11 09:21:39, kedd
 
 



Az az ember boldog aki végzi a dolgát, célokat tűz ki és biztos abban, hogy bármi is történik minden úgy van jól.
Ahogy telnek az évek a nők ízlése és stílusa egyre meghatározottabb lesz, a férfiak többsége ez alapján alakítja ki az úgynevezett első benyomást egy nőről.

Mikor veszed észre, hogy érzed a stílust? Akkor amikor megérted, hogy az adott pulcsi kövérít, vagy a nadrág egyáltalán nem illik az alkalomhoz. A hölgyek ízlése évről - évre egyre kifinomultabb lesz. Szerintetek nem így van? Vegyetek elő egy 20 évvel ezelőtti fotót. Ugye, hogy azon a fotón látszik, hogy még nem annyira stílusos az öltözéketek? Mára már sokkal figyelmesebben választjátok ki a ruháitokat.

Sokan azt mondják, hogy szeretik a szemük körüli ráncokat, mert ezek eszükbe juttatják mennyit nevettek az életük során. A kor csak egy számjegy és ehhez úgy is kell viszonyulnunk.

Ma már mindenki tudja, hogy egy nő szépsége egyénileg fejlődik, minden nőnél más életkorban és általában egy - egy életeseményhez köthető. Amíg ezeken nincs túl valaki, addig a szépség nem bontakozik ki teljesen. Jegyezzük meg bárhogy is alakul az életünk még sok mindent meg kell éljünk és évről évre egyre szebbé válunk, ha ezt a divatlapok nem is így tartják.

1. A szépség egy gyerek születése után kiteljesedik
A szülés után egy nő belsőleg is ragyog. Nagyon nehéz ezt megmagyarázni, olyan mintha valami újat ismernénk meg saját magunkról. Ez a ragyogás sokkal szebbé és vonzóbbá teszi a nőt, így a körülötte élő emberek egyre jobban felfigyelnek rá.
Ezt minden nő saját magán tapasztalja szülés után.

2. A szépség egy bánatos időszak után is észlelhető
Érdekes ugye? Azok a nők akik egy nehéz időszakon vannak túl, sokkal okosabbak. Egy ilyen nő sohasem lesz könnyen megszerezhető, így érdekessé válik egy igazi férfi számára. Egy olyan nő aki úgy gondolkodik mint egy kamasz, mert még nincs elég tapasztalata, nevetségessé válhat, míg egy okos kiegyensúlyozott nő felkelti a férfiak érdeklődését.

3. A szépség akkor látható amikor találkozol életed férfijával
Amikor egy nő megtalálja azt a férfit akit tiszta szívből szeret és a férfi is ugyanígy érez iránta, akkor a nő ragyog a boldogságtól. A boldog nők mindig szépek, főleg akkor, ha a szeretett férfi oldalán vannak, aki mindig táplálja a szépségüket.

4. A szépség akkor látható amikor tiszteled magad
A fiatal lányok sokszor nem gondolják át eléggé amit tesznek és néha egoisták is. Amikor szereted, tiszteled magad, nem hagyod, hogy mások eltapossanak és szereted és óvod a családod, mindent megteszel értük, akkor kap a női szépség értelmet.

5. A szépség akkor látható amikor egy nő megnyugszik
Nézzétek meg azokat a nőket akik már sok nehézségen és akadályon túl vannak. Ők erőssé és nyugodtakká váltak, amit csodálnak a körülöttük élő személyek.

A kor csak egy számjegy
Szeretnétek az éveket visszapörgetni 10 évvel ? Aki szereti az életet az nem kíván ilyesmit, mert az élet úgy szép ahogy van és ahogy volt. Kellenek a tévedések, mert ezektől erősebbekké válunk és az élettapasztalatok, amelyektől ráncok jelennek meg a bőrünkön.
Írta: bidista







Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 283 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 308
  • e Hét: 494
  • e Hónap: 6489
  • e Év: 48434
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.