Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Imák az Oltáriszentséghez
  2018-09-11 18:38:31, kedd
 
  Kérj egy imát oldalon Link  
 
1 komment , kategória:  vallás  
Boldog Gizella Magyarország megkoronázott uralkodónője
  2018-09-11 17:12:24, kedd
 
  ...... ........... .......


Gizella burgundiai herceg-nő leánya volt.
Eredetileg kolostorba akart lépni: szemlélődő hajlamú, vallásos lélek volt. Szent Wolfgang bencés szerzetes gondos nevelésében részesült.
996-ban eskették össze Istvánnal Scheyernben (Bajorország).
Az Istvánnal tervezett házasságot leghatározottabban nagynénje, Gerberga apácafőnöknő politikai okok miatt ellenezte. Hiába utaltak arra, hogy István jó keresztény, erről csak az első bajorországi látogatásakor győzte meg kritikusait előkelő, udvarias és őszinte viselkedésével.
Új hazájában Gizella királynői városa, Veszprém volt. A veszprémi püspök ezzel, a mindenkori magyar királyné gyóntatója és a koronázás alkalmával koronázó főpapi tisztséget nyert.
A a Koronázási Palást ténylegesen papi miseruha, melyet a Római Pápa rendkívüli kiváltságaként Szent István liturgikus események alkalmával magára öltött, István ugyanis diákonussá volt felszentelve, sőt püspök-kinevezési joga volt!
1911-ben, X. Piusz pápa avatta boldoggá.
Bővebben Link

-Katolikus oldalon Link

- Imádság Boldog Gizella királynéhoz
Isten hű szolgáló leánya, Boldog Gizella királyné, magyar hazánk első koronás uralkodónője. Lemondtál a kolostori szemlélődő életről, hogy Szent István királyunk feleségeként közreműködjél népünk megtérésében. A fiatal magyar egyház templomainak gondviselője voltál. Édesanyjaként Szent Imre herceget hitre, tudásra, szép életre, jóra tanítottad. Magasztalom Istent, hogy ilyen példás feleséget és anyát állított elénk. Vedd pártfogásodba a magyar családokat, hogy a kölcsönös nagyrabecsülés, a gyengéd megértés és finom tapintat jellemezze a házastársak egymáshoz való viszonyát. Gyermekeinket Istennek tetsző módon neveljük. Fáradhatatlanok legyünk a jótettek gyakorlásában. Segítő kezet nyújtsunk minden szükséget szenvedőnek. A ránk nehezedő terheket türelemmel, szelídséggel, alázattal viseljük. Járj közben az egyedülállókért és özvegyekért. Adja meg az Isten, hogy a te példádat követve egykor mi is eljuthassunk az örök élet boldogságára és együtt dicsőíthessük Istent, mindörökkön örökké. Ámen.
(Rozsnyói Ákos)

- KÖNYÖRGÉS
Urunk, Istenünk, te megtanítottad Boldog Gizellát, hogy már itt a földön országodat keresse és az élet különféle útjain neked szolgáljon. Közbenjárására engedd, hogy hivatásunkban hűségesek maradjunk és egykor beléphessünk a megígért országba. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Amen.
'Urunk, Jézus Krisztus, népünk megtérítésének apostoli munkájában Boldog Gizellát adtad Szent István királyunknak segítőtársul. Add, kérünk, hogy közbenjárására a magyar édesanyák és leányok a vallásos hit mélységeit és az imádságos csendet megszeressék és osztatlan szívvel ragaszkodjanak hozzád. Aki élsz és uralkodol mindörökkön-örökké.' Amen.
Magyar népünk megtérítését Isten a szentek sokaságával segítette. Boldog Gizella királyné közbenjárásával imádkozzunk közösen új apostoli lelkületű szentekért.
1. Add, Urunk, hogy Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre, az első szent magyar család eszmény legyen a magyar családok előtt.
2. Segítsd a mai szülőket és nevelőket, hogy a felnövekvő nemzedéknek az élet minden területén jó példát mutassanak.
3.Add, Urunk, hogy Boldog Gizella példájára mi is szeressük és értékeljük a csendet és a magányt.
4. Növeld bennünk az imádság szeretetét, hogy lelkünk szorosan kapcsolódjon hozzád.
5. A mennybe felvett Szent Szűz és nemzetünk szentjeinek közbenjárására fogadd, Urunk, az égi hazába elhunyt testvéreinket.

 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Mária neve napi búcsúi szentmise Celldömölkön
  2018-09-11 13:26:15, kedd
 
  2018. szept. 11. videó Link  
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Prédikáció 2018. szeptember 9. Tihanyi Bencés Apátság.
  2018-09-11 13:21:13, kedd
 
  Prédikál: Barkó Ágoston OSB.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Tihanyi Bencés apátság  
Ha önök lennének Marco Rossi
  2018-09-11 13:19:09, kedd
 
  Ez a csapat futna ki a görögök ellen a pályára
Képen: Az olvasóink által megszavazott kezdőcsapat a görögök elleni Nemzetek Ligája mérkőzésre.
...... ........... .......


Olvasóink összeállították hogy a finnek elleni fiaskó után milyen kezdő tizenegyet küldenének pályára. Néhány játékos helye megkérdőjelezhetetlennek tűnik, páran kiharcolták helyüket a csapat és talán a szívükben, apró meglepetésekbe is belefuthattunk.
Úgy tűnik, hogy a kapuban nincsenek kérdések! Gulácsi Péter kirobbanthatatlannak tűnik, a szavazatok 63%-át kapta. Ami talán meglepő, hogy másik két kapusunk közül Dibusz Dénes, a Ferencváros egyese 0%-on maradt, így mindenképpen Kovácsik Ádámot tartják az egyértelmű tartalékának a Vidiből.

A védelemben is egyértelműnek tűnik, hogy kiknek van helye a kezdőben. A belső pozícióban nem volt kérdés: bár a finnek ellen nagyot hibázott, mégis a legtöbb szavazatot kapta Kádár Tamás (23%), mellette Lang Ádám is stabilan élvezi bizalmukat (20%). A széleken sem tűnik kérdésesnek Lovrencsics Gergő és Fiola Attila helye (17-17%). Bonyodalmat okozhat, hogy mindketten inkább a jobboldalon érzik jól magukat. Ebben a sorban Bese Barnabás a szavazatok 13%-át kapta, Vinícius 7-et, a beugró Litauszki Róbert 3-at, a Vidiből Tamás Krisztiánra olyan kevesen voksoltak, hogy 0%-on maradt.
A három kiválasztott középpályás is egyértelmű fölénnyel került a képzeletbeli kezdőbe. Az utóbbi időkben Kovács István látványos javulást produkált klubcsapatában, a Vidiben, ezt önök is észrevették, a legtöbb szavazatot kapta (26%). Akik meg kiérdemelték az bizalmukat, az Pátkai Máté és az Olaszországban légióskodó Nagy Ádám (21-21%). Aki még sok kattintást érdemelt az Kalmár Zsolt volt, a felvidéki DAC középpályása (16%), de ezzel már csak a kispadra szorult. Talán meglepetés, hogy a norvégok elleni Eb-pótselejtező hőse, Kleinheisler László, aki a finnek ellen kezdett is, a legkevesebb szavazatot kapta (5%). Tagadhatatlan, hogy szombaton feledhető teljesítményt nyújtott.
A támadószekcióban örömteli látni a bizalmat a fiatalok irányában. Azt sejteni lehetett, hogy a válogatott csapatkapitányának, Szalai Ádámnak bérelt helye lesz olvasóink szerint is (29%), mellé viszont két fiatal került, Sallai Roland (21%), a Freiburg új szerzeménye, aki már a finnek ellen is megkapta a bizalmat Marco Rossi szövetségi kapitánytól, illetve Sallói Dániel (21%), aki Amerikában játszik a Kansas Cityben. Stieber és Varga Roland messze elmaradt a kiválasztott háromtól (10%-14%). Ami némileg váratlan, hogy Eppel Márton, aki a Honvéddal gólkirály is volt, nem mozgatta meg az önök fantáziáját, nem kapott értékelhető mennyiségű szavazatot (0%).
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Könyörgés a magyarságért 2018.Tihanyi Bencés Apátság.
  2018-09-11 13:15:05, kedd
 
  Videó Link
Prédikáció: Dr. Rédly Elemér pápai prelátus.
 
 
0 komment , kategória:  Tihanyi Bencés apátság  
Ferenc pápa a bencés apátnőknek:
  2018-09-11 09:27:19, kedd
 
  Isten gyengédségét jelentitek a rászorulók számára
2018. szeptember 10. hétfő 11:32
Ferenc pápa szeptember 8-án, szombaton az Apostoli Palota Konzisztórium termében találkozott öt kontinens százhúsz bencés szerzetesnőjével, akik a Bencés Szerzetesnők Nemzetközi Egyesülete szimpóziumán vesznek részt Rómában.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Legyünk mindnyájan Isten áldása
  2018-09-11 09:25:02, kedd
 
  2018. szeptember 10. hétfő 15:33
A 25 éves dévai Szent Ferenc Alapítvány és a tízéves ,,Jobb Velünk a Világ!" programot szervező Nem Adom Fel Alapítvány szeptember 13-án jótékonysági koncertet rendez a Budapest Papp László Arénában. Ennek kapcsán a Szent Ferenc Alapítvány alapító-elnökével, Böjte Csaba OFM testvérrel beszélgettünk.
...... ......


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
12 apostol mai evangelium
  2018-09-11 09:22:48, kedd
 
  ...... ..........


2018. szeptember 11. kedd 06:00
Jézus egyszer fölment egy hegyre imádkozni. Az egész éjszakát Isten imádásában töltötte. Másnap magához hívta tanítványait, és kiválasztott közülük tizenkettőt, akiket apostoloknak nevezett: Simont, akit Péternek is hívott, és testvérét, Andrást; Jakabot és Jánost, Fülöpöt és Bertalant, Mátét és Tamást; Jakabot, Alfeus fiát és a buzgó Simont; Júdást, Jakab fiát, továbbá karióti Júdást, aki később elárulta őt.
Azután lement velük, és egy sík mezőn megállt. Ott nagy csoport tanítvány sereglett köréje, és hatalmas tömeg vette körül Júdeából, Jeruzsálemből, Tirusz és Szidon tengerparti vidékéről. Ezek azért gyűltek össze, hogy hallgassák őt, és gyógyulást nyerjenek betegségükből. Meggyógyultak azok is, akiket tisztátalan lelkek gyötörtek. Az egész tömeg érinteni akarta őt, mert erő áradt ki belőle, és mindenkit meggyógyított.
Magyar kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4196
  • e Hét: 9997
  • e Hónap: 43151
  • e Év: 276898
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.