Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Névnapi szép virágom
  2018-09-12 23:57:47, szerda
 
  ...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Névnapomra kaptam  
A tokiói olimpiai ciklusra is meghosszabbította támogatását
  2018-09-12 23:33:38, szerda
 
  2018. szeptember 12. szerda 08:01
Újabb olimpiai ciklusra kötött együttműködési megállapodást a Magyar Olimpiai Bizottsággal a Béres Gyógyszergyár Zrt., mely a MOB támogatójaként 2020-ig, a tokiói olimpiáig segíti a felkészülést.
.........


A szerződést dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke és Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke írták alá. A Béres neve régóta összefonódik a magyar olimpiai mozgalommal, hiszen készítményei már több mint két évtizede vannak az olimpikonok segítségére a sikeres felkészülésben.
A Béres és a MOB kapcsolata egészen az atlantai olimpiáig nyúlik vissza, 1994-ben írták alá az első megállapodást. A tokiói a hatodik olimpiai ciklus, amelyben a nemzetközi hírű magyar gyógyszergyártó cég támogatást nyújt az ötkarikás játékokra készülő sportolóknak.
A bevizsgált egészségmegőrző, betegségmegelőző, regenerálódást elősegítő készítmények, a porcok és izmok számára fontos anyagokat tartalmazó Béres termékek és multivitaminok hosszú ideje népszerűek az olimpiai kerettagok körében.
,,Az egészségmegőrzés piacvezetőjeként, az egészségvédelemért elhivatottan dolgozó magyar vállalatként erkölcsi kötelességünknek érezzük a Magyar Olimpiai Csapat támogatását és örülünk annak, hogy immár a hatodik olimpiai ciklusban is folytatjuk az együttműködést.
Fontosnak tartom, hogy odafigyeljünk országunk értékeire, és támogassuk nemzeti büszkeségeink, a magyar sportolók sikeres olimpiai felkészülését." - mondta dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke. Azt is hozzátette:
,,Az olimpikonok számára átadott Béres termékek a legmodernebb tudományos ismereteknek megfelelően készülnek és teljességgel biztonságosak."


Forrás és fotó: Béres Gyógyszergyár Zrt.
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Mária-búcsú a délvidéki Doroszló-Szentkúton
  2018-09-12 23:32:06, szerda
 
  Anyámnak, az Egyháznak szívében szeretet leszek!" -
,,A legméltóbb válasz, hogy rábízzuk az életünket a mi mennyei Atyánkra. Ezt a bizalmat kontinentális erők akarják megrendíteni bennünk, újra és újra gyanúba fogva Isten szeretetét irántunk. Mikor tragédia vagy konfliktus adódik, az első kérdés mindig az: tényleg szeret az Isten?
Nagy erők próbálják megtörni Isten iránti bizalmunkat, a Szeretetbe vetett bizalmunkat. Naponta meg kell újítanunk Isten iránt ezt a bizalmat, válaszolva az ő szeretetére"
2018. szeptember 12. szerda 16:06
Szeptember 7-én és 8-án mintegy hatezer zarándok gyűlt össze a Vajdaságban, a doroszlói Mária-kegyhelyen Kisboldogasszony ünnepén. A búcsúi szentmisét Varga László kaposvári megyéspüspök mutatta be.
A szentmise után Varga László megáldotta a kegytárgyakat, majd a zarándokok oltáriszentségi körmenetben indultak a szentkúthoz, ahol közös szentségimádságon vettek részt.
......


Bővebben Link

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Ferenc pápa: A püspök legyen az imádság embere, és alázatos
  2018-09-12 23:31:04, szerda
 
  A püspök fegyvere a nagy vádló ellen az imádság, Jézus imádsága és az alázat, hogy meghívottnak érzi magát, aki közel marad a néphez, anélkül hogy az arisztokratikus élet felé indulna, ami elveszi tőle a kenetet.
2018. szeptember 12. szerda 13:01
A püspök legyen az imádság embere, minthogy választott, legyen alázatos, és álljon közel Isten népéhez - állt a Szentatya kedd reggeli homíliájának középpontjában, mely a vatikáni Szent Márta-ház kápolnájában, püspökök jelenlétében szeptember 11-én bemutatott szentmisén hangzott el.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
A Segítő Szűz Máriát köszöntötték a turbéki búcsún
  2018-09-12 23:30:10, szerda
 
  2018. szeptember 12. szerda 09:43
Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mutatta be a turbéki búcsú szentmiséjét szeptember 9-én. A közel félezer ünneplő hívő Szigetvárról és a környező falvakból, valamint Csáktornyáról és Túrmezőről érkezett. Az olvasmány horvátul is elhangzott.
Bővebben Link

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Ferenc pápa üzenete szeptember 12-én
  2018-09-12 23:29:14, szerda
 
  Édesanyánk, Mária ismeri az örömöket és a nehézségeket, amelyeket utunk során megélünk.  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Giuseppe Puglisi, a maffia áldozata, a hit vértanúja
  2018-09-12 22:42:22, szerda
 
  Ki az a pap aki az olasz maffia áldozata és vértanú lett? Aki miatt a hétvégén a Szentatya Sziciliába utazik.
2018. szeptember 12. szerda 19:54
Ferenc pápa szeptember 15-én lelkipásztori látogatást tesz Szicíliában, hogy megemlékezzen a 25 éve vértanúhalált szenvedett plébánosról, akit 2013. május 25-én Palermóban avatták boldoggá.
...... .......


A boldoggá avatás másnapján a Szent Péter téren Ferenc pápa kijelentette: ,,A maffiózók nem tehetik rabszolgáikká testvéreinket!" Az egyházfő ezzel Szent II. János Pál húsz évvel azelőtt, 1993-ban mondott emlékezetes szavait visszhangozta, amelyekkel erőteljesen elítélte a szervezett bűnözést a szicíliai Agrigentóban tett történelmi apostoli látogatásakor. Ferenc pápa megállapította: a vértanú pap élete és halála ma is figyelmeztetés azok számára, akik azt hiszik, hogy a gyilkossággal kitépték azt is, amit Puglisi atya elvetett: ,,Puglisi példamutató pap volt, aki elsősorban a fiatalok pasztorációjának szentelte életét. Az evangélium szellemében nevelte őket, és így kivonta őket az alvilág hatalma alól. Ezért próbálták legyőzni, kioltva életét. Valójában azonban Puglisi atya győzött a feltámadt Krisztussal."
Puglisi a palermói egyházközség papjaként tudatában volt a városban uralkodó rossz állapotoknak, a klánok tevékenységének, és azonnal cselekedni kezdett, különösen a társadalom leggyengébb tagjai felé fordult, olyan rétegek felé, amelyekben a bűnözés már régen mély gyökeret eresztett. Egyre több fiatalt sikerült bevonnia a plébániai csoportokba, kiszakítva ezzel őket az utcai életből, ami egyet jelentett a bűnözéssel. Óva intette őket a szervezett bűnözői csoportoktól, felhívta a figyelmüket a klánok gonosz tetteire. Nyíltan szállt harcba a maffiával, amely megértette, hogy ez a különleges pap veszélyezteti az uralmát.

- Giuseppe Puglisi Palermo Brancaccio nevű külvárosában született 1937. szeptember 15-én, apja cipész, anyja szabó volt. 1993-ben ugyanezen a napon, 56. születésnapján gyilkolta meg a maffia. 1960-ban szentelték pappá. Már szolgálatának első éveiben is nagy figyelmet szentelt a külvárosok szociális problémáinak és különösen a fiataloknak. Figyelemmel kísérte a II. vatikáni zsinatot, a kiadott dokumentumokat terjesztette a hívek között, különösen a liturgia megújítása, a világiak szerepe, az ökumené, a helyi egyházak témájában kiadott írások érdekelték. Vágya kezdettől fogva az volt, hogy a keresztény közösség Jézus Krisztust testesítse meg ott, ahol él, vagyis tegye magáévá a területen élők minden gondját.
1970-től '78-ig a Palermóhoz közeli, ősi vérbosszúlánc sújtotta Godrano település plébánosa volt, a megbocsátás erejével sikerült kibékítenie az egymással szemben álló családokat.
1978-tól a palermói kis szeminárium prorektorává nevezték ki, és a hivatásokért felelős központ igazgatója lett. Matematikát és hittant is tanított több iskolában, 1978-tól élete végéig pedig a palermói II. Viktor Emánuel Gimnáziumban is tanított, ahonnan rendszeresen hívta a közép- és felső osztálybeli fiatalokat a külvárosokba, hogy foglalkozzanak az ott élő gyerekekkel. 1990-től a nehéz helyzetbe került fiatal nőket és leányanyákat befogadó otthonban is szolgált.
1990-ben nevezték ki a Brancaccio városnegyedben található San Gaetano-templom plébánosává, 1992-től az érseki szeminárium spirituálisa volt. 1993-ban avatta fel Brancaccióban a Padre Nostro, azaz Miatyánk nevű központot, amely fontos szerepet töltött be a helyi fiatalok és családok életében. Különös figyelemmel fordult azok felé a kamaszok felé, akiket már ,,besoroztak" a maffiacsoportok a városnegyedben. Giuseppe Puglisi ezzel egy másfajta kultúrát hozott létre, amely a hit fényében tiszteletben tartja a törvényeket. A nyomozás szerint ez a tevékenysége volt meggyilkolásának indítéka. 1993. szeptember 15-én este háromnegyed 11 körül érkezett haza kis fehér Fiat Unójával, a háza előtt kiszállt, és elindult a kapu felé. Ekkor a maffia egyik embere megszólította, társa pedig vállon ragadta, és többször tarkón lőtte. A gyilkosság elkövetőit és elrendelőit később elfogták, és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.
Salvatore Grigoli, aki a lövéseket leadta, együttműködött az igazságszolgáltatással. Összesen negyvenhat gyilkosságot vallott be, a börtönben a bűnbánat és a megtérés útjára lépett. Tőle tudunk az utolsó pillanatokról: Puglisi rámosolygott, és azt mondta: ,,Már vártam." Elmondta azt is, hogy a Cosa Nostra eleinte meg volt győződve arról, hogy a Padre Nostro központban beépített rendőrök dolgoznak, ám idővel rájöttek, hogy ez nem igaz. A legnagyobb veszélyt Giuseppe Puglisi miséi, prédikációi jelentették a bűnszervezet számára, mert felszólalt a maffia ellen, és üzenete nagyon vonzó volt mindenki, különösen a fiatalok számára.
Ha kétséges lenne, hogy a maffia ma is uralja a délolasz vidéket, akkor érdemes megnézni a gyilkossági ügy koronatanújának sorsát: Giusepe Carini ma is rejtett életet él, védett tanú, megváltoztatta a nevét, legalább tízszer váltott lakóhelyet Olaszországon belül, sehol nem fedheti fel kilétét. Fiatal fiú volt, vonzották maffiózó unokatestvérének sikerei, majd miután rokona gyilkosság áldozata lett, bosszút akart állni. Ekkor ismerte meg Puglisi atyát, magával ragadták a plébános tervei a városnegyedről, a fiatalokról, sportpályákról, iskolákról. Puglisi hetente egy órát kért tőle, hogy foglalkozzon az utcagyerekekkel - számára ez sokkal többet jelentett egy óránál, teljes szemléletváltást kívánt. ,,Kezdeményezéseinknek jellé kell válniuk. Azért tesszük, hogy elmondhassuk: mivel itt nincs semmi, neki akarunk veselkedni, és építeni akarunk valamit. És ha mindenki tesz valamit, akkor együtt sokat érhetünk el!" - tanította neki az atya, akinek legközelibb munkatársává vált.
,,Rendkívül vidám ember volt, képes volt bármin viccelődni, és bármiről lehetett vele társalogni. És órákon át tudott hallgatni másokat. Hihetetlen energia áradt belőle, kis termetéhez képest meglepő módon. Szerette a természetet és az életet" - mondta el Puglisiről egy tanítványa, Vincenzo Ceruso, aki könyvet is írt a plébános életéről.
Egy másik tanítványa, Rosaria Cascio megírta, hogy soha nem beszélt nekik a maffiáról, hanem más értékeket állított eléjük. A hittanóráin a légy zümmögését is lehetett hallani. Az volt a célja, hogy segítsen a gyerekeknek felfedezni életük értelmét. Tizennyolc éves korukban egy hétre elvitte őket segíteni Genzanóba, ahol a Betegápoló Irgalmasrend pszichiátriai betegeket gondoz, és ez mindannyiukra nagy hatással volt, néhányan közülük azóta is egészségügyi területen dolgoznak vagy önkéntes munkát vállalnak.
Giuseppe Puglisi tele volt életerővel, álmokkal, igaz keresztény volt, aki reményt ad az Egyháznak, az embereknek. Bizonyítja, hogy van olyan jó ügy, amiért érdemes tenni, és akár meg is halni. Nem fogadta el a hagyományos kompromisszumokat a maffiával, nem nyugodott bele, hogy a bűnszervezetek elvegyék a gyerekek életét. Meghívta őket a plébániára, iskola utáni foglalkozásokat szervezett nekik, és tanulásra buzdította őket. Magukat a maffiózókat is megszólította: ,,Azokhoz fordulok, akik állandóan meg akarnak minket félemlíteni. Beszélgessünk, mutatkozzunk be egymásnak, szeretnélek megismerni benneteket, szeretném megtudni, milyen okok vezetnek benneteket arra, hogy akadályozzátok azokat, akik egymás kölcsönös tiszteletére, a kultúra, az együttélés értékeire szeretnék nevelni gyermekeiteket." Az evangéliumot hirdetve meggyengítette a maffia uralmát a szívekben és az elmékben. Képes volt egymástól nagyon különböző emberek, csoportok energiáit jó irányba terelni. Sokan voltak, akik már szívesebben fordultak hozzá, ha szükségük volt valamire, mint a maffiacsoportok ,,köztiszteletben álló" tagjaihoz.

Forrás: Famiglia Cristiana, Avvenire, Vatican Insider
Fotó: Famiglia Cristiana
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
I have a dream - Van egy álmom
  2018-09-12 17:44:24, szerda
 
  Videó Link
A dal magyar nyelvű szövege videón olvasható
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Magyar - Görög 2:1 - Nemzetek Ligája-mérkőzés
  2018-09-12 17:40:46, szerda
 
  Marco Rossi szövetségi kapitány első két mérkőzése után elsősorban a labdarúgó-válogatott játékosainak hozzáállását dicsérte, amelyet a Nemzetek Ligája-mérkőzéseken tapasztalt.
Fantasztikusak voltak a játékosok! Az első pillanattól kezdve nagyon odafigyeltek arra, hogy mindent megcsináljanak az edzéseken, amit kérünk tőlük. Az edzőnek nincs annál jobb érzés, mint amikor a játékosaitól azonnal viszontlátja a pályán, amit kért tőlük. Egy szavam sem lehet rájuk, mert egytől egyig mindegyik játékos nagyon profin dolgozott és viselkedett" - jelentette ki az olasz szakember a magyar szövetség (MLSZ) honlapjának adott szerdai interjúban.
Rossi szerint többek között abban kell fejlődnie a nemzeti együttesnek, hogy jobban bízzon magában és a képességeiben, az ezekből adódó lehetőségeit pedig szervezettebben kell kihasználnia.
"A védelmi vonalunk most még eléggé mélyen volt, ezt szeretném, hogy előrébb hozzuk. Emellett azt is szeretném, hogy agresszívebbek legyünk labdaszerzésben és az ellenfél kapujához közelebb próbáljunk labdát szerezni. Ezekhez azonban időre van szükség, és megfelelő önbizalomra. Ezeken fogunk dolgozni a következő összetartás alatt" - mondta Rossi.
A nemzeti együttes októberi ellenfelei közül az észtekről kifejtette, hogy nagyon nehéz dolguk lesz és "kifejezetten kellemetlen ellenfelek" lesznek, a görögöknek is alaposan meggyűlt a bajuk velük három nappal a magyarok elleni meccsük előtt.
"Ugyan zártkapus mérkőzést játszottunk kedden, a szurkolók mégis hallatták a hangjukat a stadion mellől. A csapat és a szurkolók egymásra találása alighanem újabb lökést adhatna a folytatásra" - mondta Rossi, aki úgy vélte, azért negyedórával a lefújás előtt kezdték bíztatni csapatát a létesítményen kívülről, mert a drukkerek minden bizonnyal látták a tévében, hogy csapata harcol, küzd a győzelemért.
Rossi arról is beszélt, nyilvánvalóvá vált számára, hogy a játékosoknak rendkívül fontos a válogatott. Úgy vélte, sokszor a rajtuk lévő nyomás kicsit megnehezíti a dolgukat, hiszen többségében huszonéves fiatalokról beszélünk, akiknek még meg kell tanulniuk kezelni az ilyenfajta nyomást. Szerinte viszont a győzelem iránti vágyuk, küzdeni akarásuk megkérdőjelezhetetlen. A tréner azt megígérte, hogy a szurkolók a jövőben is olyan csapatot láthatnak, amely küzd és harcol a sikerért.
A szakvezető múlt szombaton 1-0-s vereséggel mutatkozott be a magyar válogatott kispadján Finnországban, majd kedden zárt kapus mérkőzésen a görögök 2-1-es legyőzésével javított hazai pályán a Nemzetek Ligájában. Az októberi dupla fordulóban előbb 12-én Görögország, majd három nappal később Észtország vendége lesz a nemzeti együttes az első alkalommal kiírt sorozatban.

NEMZETEK LIGÁJA, C-DIVÍZIÓ
2. CSOPORT, 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG-GÖRÖGORSZÁG 2-1 (2-1)
Budapest, Groupama Aréna, zárt kapuk mögött. V: Kulbakov (fehérorosz)
Magyarország: Gulácsi - Bese, Lang, Kádár, Fiola - Nagy Á. - Varga R. (Lovrencsics G., 62.), Kleinheisler, Kovács I. (Pátkai, 81.), Sallai R. - Szalai Á (Eppel, 69.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Görögország: Barkasz - Toroszidisz, Manolasz (Ikonomu, 52.), Papasztathopulosz, Cavellasz (Lykojannisz, a szünetben) - Kurbelisz, Buhalakisz - Hrisztodulopulosz, Fortunisz, Pelkasz - Donisz (Mitroglu, a szünetben). Szövetségi kapitány: Michael Skibbe

Gól: Sallai R. (15.), Kleinheisler (43.), ill. Manolasz (18.)
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Kiütéses vereség a Spanyol csapattól
  2018-09-12 17:31:44, szerda
 
  A spanyol válogatott kedd este 6-0-ra legyőzte a vb-ezüstérmes horvát együttest. Egy kiugró vb-szereplés után benne van a pakliban a látványos visszalépés, de a különbség még így is vaskos meglepetés kategória. Nézzük, milyen következtetéseket vonhattunk le a horvát válogatott történetének legnagyobb arányú vereségét hozó mérkőzésből!
Persze ez sem adhat teljes felmentést egy 0-6-ra, Zlatko Dalic csapatának nem volt válasza a spanyolok lehengerlő futballjára, főleg a második félidőben tűntek totálisan hitehagyottnak. A szövetségi kapitány a lefújás után elismerte: a második gól után feladták a küzdelmet.


Nemzetek Ligájá Spanyolország - Horvátország 6:0
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5007
  • e Hét: 10808
  • e Hónap: 43962
  • e Év: 277709
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.