Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Karó...
  2018-09-16 20:45:22, vasárnap
 
  Karó...

Szegény karó! A lába földbeverve
s nem mozdulhat soha, soha semerre.

Nem hajthat ágat, gyökeret se verhet.
A földnek is fáj, mint szálka a szemnek.

Madárnak is fáj: nem rakhat rá fészket,
a szélnek is fáj: rajta nem zenélhet.

Tavasznak is fáj: nem borul virágba,
s tán legjobban fáj maga önmagába.

Örök lemondás. Ágya: kötelesség.
Sorsa: a terhet, gondot rája vessék.

Más szövi rajta gondtalan az álmot,
más terem rajta gyümölcsöt, virágot.

Karók, karók, ti rideg s mégis áldott,
gondokba vénült, szent öreg leányok,

kik öcsétekre gyöngéden vigyáztok,
húgaitokat kiházasítjátok,

egész háznépek gondjait hordjátok
s mint bolondokra, néz a világ rátok,

ti tudjátok csak, nem tudja más senki,
mily keserű-szent sors karónak lenni.

... Szegény karó! A lába földbeverve
nem mozdulhat soha, soha semerre.

Áll, hősen tartva az idegen terhet,
s mindenkinek fáj, mint szálka a szemnek.

Karók, karók, ti rideg, mégis áldott,
gondokba vénült, szent, öreg leányok!

Bódás János
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Öt üveg bor
  2018-09-16 19:44:02, vasárnap
 
  Öt üveg bor

Egy asszony mondta nekem, hogy valahányszor olvasni akarja a Szentírást, nem tud megszabadulni attól, hogy öt üveg ne jusson eszébe. Ennek az az oka, hogy valamikor öt üveg bort jogtalanul eltulajdonított, amikor egy családnál házvezetőnő volt, és azóta nem tud sem imádkozni, sem Bibliát olvasni. Azt tanácsoltam neki, hogy vigye vissza az öt üveg bort.
- Igen ám, de akitől elvettem az öt üveg bort, már meghalt - volt a felelet.
- Nincsenek örökösei?
- De igen. Egy fia még él.
- Akkor keresse fel és adja meg neki az öt üveg bor árát.
- Nagyon szeretnék a mennybe jutni - felelt -, de ilyesmit mégsem tehetek. Hiszen itt kockára teszek mindent ezzel...
Elment. Másnap ismét felkeresett, és megkérdezte, hogy nem lesz-e elég, ha a szóban forgó összeget valami jótékony célra adja?
- Nem - válaszoltam. - Isten nem fogad el lopott holmit, sem annak az árát. Más megoldást nem tudok, mint visszaadni a pénzt.
Néhány napig még magával hordta a terhét, végül mégis elutazott, felkereste annak az embernek a fiát, elmondta neki a dolgot, és átadott egy százforintost. A férfi nem akarta elfogadni a pénzt, ő azonban erősködött, és végül ragyogó arccal, boldogan távozott, miután sikerült a pénzt átadni. Ettől az időtől kezdve a nő hűséges munkatársa lett Istennek, és sok lelket tudott elvezetni az evangélium fényére.
Kedves Barátaim, igyekezzetek azon, hogy a botránkozás köveit elhordjátok. Isten nem szereti, ha valaki, aki nem fizette meg adósságát, neki "halleluját" énekel. Az imaórának nincs meg a kellő ereje, mert sokan vannak jelen olyanok, akik bár szeretnek imádkozni, de mégsem tudnak, mert életükben vannak még rendezetlen dolgok. A Sátán nagy falakat épít Isten és az emberek közé. Valaki nagy tiszteletben állhat embertársai előtt, még egyházi elöljáró is lehet, ez azonban nem jelenti azt, hogy ugyanakkor igaz Isten előtt is. Ezért vessétek el a botránkozás köveit az útból!

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Az istentelen szava
  2018-09-16 13:54:04, vasárnap
 
  Az istentelen szava

Elmondták nekem, hogy a németországi Hannover városában élt egy grófnő, aki sem Istenben, sem az örökkévalóságban nem hitt. Még az életében megparancsolta, hogy rendkívül erős, sziklakeménységű sírboltba helyezzék testét a halála után, és a kőlapokat hatalmas, erős vaspántokkal erősítsék meg, hogy semmiféle erő ki ne nyithassa a sírboltot. Azt kívánta, hogy olyan erős legyen a sírja, hogy azt sem emberi, sem természetfölötti erő ki ne nyithassa... Gúnyt akart űzni a feltámadásba vetett hittel azzal, hogy holttestét semmi és senki sem hozza ki a sírboltból.
Utolsó parancsát teljesítették. A sírját illetve kriptáját várszerűen megerősítették. Ott volt a sír hosszú ideig; egy napon azonban egy nyírfának a magva odahullott egy picinyke kis repedésbe, amely a kőlapok között keletkezett. A magocska ott volt... föld hullott reá, a napsugár is rásütött, aztán jött a szellő, és a kis magocska lassan élethez jutott... Szétesett, elrothadt, de új életcsíra keletkezett belőle, amely gyökeret vert a földbe, és a levegőbe egy egész piciny szárat nyújtott, amely először oly vékony és erőtlen volt, hogy senki észre sem vette. De mintha ez a kicsike növény gúnyt űzött volna az erődítményben nyugvó néma és hideg grófnőből, - a növény évről évre erősödött, gyökerei mind lejjebb fúródtak a márványlapok között, s végül olyan erőhöz jutottak, hogy lassan, de ellenállhatatlan erővel felemelték a kőlapokat, először csak alig láthatóan, később pedig megmozgatták az egész építményt és a vasláncokat is.
Nem múlt el még négy nemzedék, nem temették el a grófnő utódainak mindegyikét, de a kis magocska már megcáfolta azt, amit a hitetlen grófnő valamikor hirdetett, és bebizonyította annak az igének az igazságát: "A bolond azt mondja az ő szívében, hogy nincsen Isten" /14Zsolt 1/.

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Hogyan látnak bennünket mások?
  2018-09-16 07:48:54, vasárnap
 
  Hogyan látnak bennünket mások?

Egy fővárosban élt egy ismert grafikus, akinek eredményes módszere volt a gyermekei nevelésében. Ha a gyermekek dacosak, engedetlenek voltak, kiabáltak vagy civakodtak egymással, akkor gyorsan elővette a vázlatfüzetét, és papírra vetette ceruzájával azokat a kevésbé vonzó arckifejezéseket, amelyek a gyermekek arcát eltorzították. Amikor aztán megmutatta nekik a rajzot, egészen elhűltek a látottaktól. A felnőtteknek éppen olyan kellemetlen, mint a gyermekeknek úgy látni önmagukat, ahogyan mások látják őket. Azonban akár kellemes, akár kellemetlen, a cselekedeteink és szavaink mind feljegyeztettek az élet könyvében, amely a Teremtőnél van.

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Virágnyitó tél
  2018-09-16 07:21:31, vasárnap
 
  Virágnyitó tél

A réten hó a sarjú,
a fák gyümölcse varjú,
a fészkekben a részeg,
vad szelek fütyörésznek.

Hideg termi a lázat,
szakálla nő a háznak.
Zugában a padlásnak
egerek lakomáznak,
s mint fekete füzérek,
csüngnek a denevérek.

Bezárkóztak a falvak,
ki nem nyílna egy ablak,
s gomolyg a zárt szobákba'
a szagok orgiája...

De bor és rokka mellett
kitárulnak a lelkek,
s mint mag a melegágyban,
szívek nyílnak ki lágyan,
s illatozik a fülledt,
sötét, füstös szobákba'
a béke, a barátság,
s a szerelem virága.

Bódás János
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Gyümölcstermés
  2018-09-16 07:10:33, vasárnap
 
  ,,Teremjetek azért megtéréshez illő gyümölcsöket." (Mt 3,8)

A megtérés akkor igazi, ha az új életben való járás követi. Ha az élet célja és tartalma is megváltozik. Ha új szempontok alapján, más értékszemlélettel közelítünk az élet eseményeihez. Ha más lesz az Istenhez és emberekhez való viszonyulás. Ha megújul a szív. Ha minden újjá lesz.
A megtéréssel új fává lesz az életünk. A fának pedig a gyümölcstermés a feladata. Ha a megtérés valóságos, akkor a Lélek gyümölcsét - szeretet, öröm, békesség, hosszútűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség - teremjük. Az egészséges, jó gyümölcsfát a benne keringő életnedv teszi alkalmassá a gyümölcstermésre. Gyümölcsöző életed csak akkor lesz, ha megtelsz Jézussal, ha az ő ereje él és munkálkodik benned. Így az emberek előtt Jézus fog kiábrázolódni az életedből.
A gyümölcsterméshez szükséges erőt a fa a gyökerektől kapja. Mélyedj el te is hit által Jézusban, hogy mennyei erővel ajándékozzon meg téged, amely a gyümölcsöző élethez szükséges. A magad erejéből sohasem leszel rá képes.
Isten kertjében nem a kegyelemben élvezkedő, hanem azt gyümölcstermésre használó fákra van szükség. A haszontalan, kiszáradt fák csak kivágásra és tűzre valók. Légy te is gyümölcstermő, nehogy kivágassál.

NEM VAGYOK EGYEDÜL * Egy hívő gyülekezetben tett látogatásom alkalmával az egyik hívő férfi boldogan újságolta: ,,A családomban már nem vagyok egyedül. A fiam is szereti Jézust!"
Ahol élet van, ott gyümölcs is van.

* Készítsétek az Úr útját! - Mt 3,1-12

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 466 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2732
  • e Hét: 11444
  • e Hónap: 23319
  • e Év: 211121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.