Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Most és halálunk óráján
  2018-09-02 22:39:29, vasárnap
 
  Tudod-e, hogy a Szentháromság mit akar használni a világ megváltoztatására?
2018. szeptember 2. vasárnap 17:00
A Mariusza Pilisa és Dariusz Walusiaka által rendezett lengyel dokumentumfilm a rózsafüzér ima erejét mutatja be történelmi és személyes példák alapján.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Tisztítsuk meg vallásosságunkat
  2018-09-02 22:35:20, vasárnap
 
  Ferenc pápa: Tisztítsuk meg vallásosságunkat a képmutató legalizmustól és ritualizmustól.
2018. szeptember 2. vasárnap 16:29
Szeptember 2-án a déli Angelus elmondása előtt a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedett, utána pedig felhívta a figyelmet arra, hogy Szíriában újfent humanitárius válság fenyeget. Ferenc pápa beszédének teljes fordítását közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Hála az ötven városmajori esztendőért
  2018-09-02 22:33:20, vasárnap
 
  Mindenkit az Úrhoz akarsz vezetni, Zoltán atya, hűséged generációknak példa már, gyerekek, szülők, nagyszülők tanulnak tőled irgalmat, egymás iránti tiszteletet, szeretetet.
2018. szeptember 2. vasárnap 18:36
Szentmise keretében adott hálát szeptember 2-án Lambert Zoltán érseki tanácsos, protonotárius kanonok, plébános az elmúlt ötven év papi szolgálatáért, melyet a Városmajorban töltött. A szentmisén részt vett és homíliát mondott Erdő Péter bíboros, érsek is.
Nem túlzás állítani, hogy ünneplőbe öltözött fiatalok és idősebbek, egyedülállók és kisgyerekes családosok lepték el szeptember 2-án délelőtt Budapesten a városmajori Jézus Szíve-templom környékét, hogy időben érkezve még beférjenek a templomba.
...... .....


Az olvasmányok és az evangélium elhangzása után Erdő Péter mondott homíliát, melyet az alábbiakban teljes terjedelmében közlünk. Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
2018.09.02 Tanévnyitó szentmise /Veni Sancre/
  2018-09-02 21:43:35, vasárnap
 
  A Szentlélek segítségét kérjük az új munkaév kezdetén a nevelő munkájukat végző szülők, a pedagógusok, lelkipásztorok, és főleg a diákifjúság számára.
A tanév kezdetével az iskolai hitoktatás is megkezdődik
Videó Link

........



...... ........... .......



...... ........... ......



...... .........



...... ........... ........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Kiütéses győzelem a Barcelona javára
  2018-09-02 20:59:56, vasárnap
 
  Barcelona - Huesca 8:2
Góllövők Juan Hernández ('3,), Lionel Messi (16, 61), Jorge Pulido ('24, öngól,), Luis Suarez (39, 90),
Álex Gallar ('42,), Ousmane Dembele ('48,), Ivan Rakitic ('52,), Jordi Alba ('81,)
Videó Link vagy Link
 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Ferrara: Ronaldo nem éri el a 30 gólt ebben a szezonban
  2018-09-02 14:24:45, vasárnap
 
  Az 51 éves Ciro Ferrarának nagy tapasztalata van az olasz labdarúgásban, 49-szer öltötte magára a válogatott mezét, a Napoli és a Juventus színeiben közel 600 alkalommal lépett pályára a Serie A-ban, amelyben hétszer ünnepelhetett bajnoki címet.
Az egykoron kőkemény védő szerint az olasz bajnokságban annyira jól szervezik meg a védekezést, hogy Cristiano Ronaldo egészen biztosan képtelen lesz annyi gólt szerezni, mint Spanyolországban, a La Ligában.
Azt sejtem, hogy Ronaldo maximum 25, 26 gólt fog szerezni ebben a szezonban. Egészen biztosan kevesebbet, mint Spanyolországban. Nem fogja elérni a harmincat, ez a véleményem. Teljesen más dolog Olaszországban játszani. Itt a taktika nagyon fontos, a kiscsapatok sokkal szervezettebben játszanak" - nyilatkozta a Corriere di Torinónak a Juve legendás hátvédje.
Bár sokan kritizálják a portugált, mert nem képes gótl szerezni az olasz bajnoknál és a játéka sem meggyőző, Ferrara mégis úgy gondolja, hogy Ronaldóval nyer az olasz futball.
Nem kritizálni akarom Ronaldót, mert ő egy tagadhatatlan zseni, egy igazi profi" - zárta szavait a szakember.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Ércfalak és szögesdrótok 2018.09.01
  2018-09-02 14:10:01, vasárnap
 
  Évközi 22. vasárnap - Gondolatok az evangéliumhoz (Mk 7,1-8.14-15.21-23)
Jézus tanítványai közül néhányan nem mosták meg a kezüket. Vajon mi vitte rá e hívő zsidókat arra, hogy ne tegyék meg azt a minimumot, amit az ősök hagyománya előír? Miért nem mosták meg a kezüket étkezés előtt legalább egy marék vízzel?
Pedig ezzel kizárták magukat a hagyományból. Abból a szent folyamból, amely a Tórával párhuzamosan az atyák idejéből eredt, s amelynek feladata minden korban az volt, hogy Isten akaratát, amely a Törvény 613 parancsában megmutatkozott, az adott kultúrájú nemzedék számára valós életszabályokká fordítsa át. Valahogy úgy, ahogyan az evangélium olvasója számára meg kell magyarázni azt, hogy miként érvényesül a tisztasági szabály a sokkultúrájú hellenista világban, ahol a zsidók a többségben lévő pogányok edényei, korsói és étkezőheverői mellett vásárolják a különböző árucikkeket, élik az életüket. Az ősök hagyománya éppen arról volt hivatott gondoskodni, hogy Izrael népének tagjai - úgy Izraelben, mint a szétszóratásban - Isten templomává váljanak azáltal, hogy a hétköznapi élet edényeivel is úgy bánnak, ahogyan a Leviták könyve szerint a szent sátor edényeivel kell. A hagyomány fal volt, amely a szent és a profán, Izrael és a pogányok között húzódott az előbbiek védelmére: ,,Jól tudta mindezt a mi bölcs törvényszerzőnk, mivelhogy Isten mindennek átlátására képessé tette, s áttörhetetlen sáncokkal és ércfalakkal vett körül bennünket, hogy semmiben se közösködjünk az idegen nemzetekkel, testünket-lelkünket tisztán megőrizve" (Ariszteász-levél, 139.).
Jézusnak azok a tanítványai, akik nem mosnak kezet, mintha abból zárnák ki magukat, ami Izraelt valóban Isten népévé, lefoglalt tulajdonává teszi. Egyszersmind hasonulnak azokhoz, akik kívül vannak: a pogányokhoz, az idegen kultúrájú népekhez.
E tanítványok feledékenységből, avagy elvből nem mostak kezet. Lehet, hogy azokhoz a szadduceus pártiakhoz tartoztak, akik ellenálltak a farizeusok ama törekvésének, hogy a templomi tisztasági szabályokat átvigyék az élet egyéb területeire. Jézus szemében ezek a feledékeny vagy némileg vitatható politikai elveket valló tanítványok jellé válnak - meglepő módon éppen annak a jelévé, amire az ősök hagyománya is utalt: hogy az ember Isten tulajdona, az egész nép Isten temploma. Csak Jézus tovább megy, mint ameddig ez a szent hagyomány valaha is jutott. Ő senkit nem zár ki Isten tulajdonul lefoglalt népéből, még a pogányokat sem. Egy apró eseménnyel, a kézmosással kapcsolatban a szemünk láttára számolja fel, bontja le, lépi át a szent és a nem szent, a választott és az elvetett, a zsidó és a pogány közötti ércfalakat és szögesdrótokat. És ezzel éppen beteljesíti a Törvényt.
A történet nem ér véget a tiszta és a tisztátalan dolgokról szóló tanítással. A párbeszéd után Jézus fogja magát, tanítványaival együtt túllép Galilea határán, és a pogányok földjére megy (Mk 7,24-33), azok közé, akik tisztátalanok, akiknek az érintését gondosan le kell mosni a szent hagyomány olvasata szerint. Ám ő megérinti őket: meggyógyítja a szíroföníciai asszonyt és a hebegő süketet. És ez is jel, amely később valóra válik: bennünk, a pogányok mai utódaiban. Beoltattunk a nemes olajfába (Róm 11,17), és nekünk is utunk van az Atyához. Mert az Úr maga lépett át a sáncokon, ércfalakon és szögesdrótokon.

Dejcsics Konrád OSB
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ima a pápáért
  2018-09-02 14:01:05, vasárnap
 
  Ima a pápáért - Német László nagybecskereki püspök felhívása
2018. szeptember 1. szombat 20:51
Alábbiakban Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök körlevelét adjuk közre.
.........


"Hol Szent Péter sírba téve
És Rómának dobog szíve,
Ezrek ajkán, ezer nyelven
Hő ima zeng édesdeden:
Tartsd meg, Isten, szent atyánkat,
Krisztusnak helytartóját!"

Krisztusban kedves testvérek!
Régi szép szokás templomainkban, hogy ünnepi szentmisék végén elénekeljük a ,,Hol Szent Péter..." kezdetű úgynevezett pápai himnuszt. Ezzel az énekkel akarjuk nyilvánosan is megvallani azon hitünket, hogy Róma püspökének, Szent Péter utódjának, különleges hivatása és feladata van a katolikus Egyházban, és nyugodtan mondhatjuk, az egész világon.
Róma püspöke 2013 óta Ferenc pápa, aki minden nyilvános találkozás vagy felszólalás után arra kéri a jelenlevőket, hogy imádkozzanak érte.
Gondolom, hogy a jelenlegi egyházi helyzet nagyon is időszerűvé teszi ezen kérését. Elég figyelmesen követni a sajtóorgánumokban (újság, TV, internet) megjelenő híreket, legutóbb ami a kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélésekkel kapcsolatban hangzottak el. Ferenc pápa ,,zéró-toleranciát" képvisel az egyháziak által elkövetett visszaélések esetében. Ennek ellenére, egyházon belül olyan hangok is megjelentek, amelyek arra szólítják fel a pápát, hogy mondjon le, mintha ezen a téren mulasztásokat követett volna el.
Kedves testvérek, ha valaki, akkor Ferenc pápa az, aki 2013 óta rengeteget tett annak érdekében, hogy egy ilyen bűntény se maradjon büntetlenül, és egyházon belül ne történhessen több ilyen bűncselekmény.
Biztosítani akarlak benneteket afelől, hogy Krisztus földi helytartójaként a Szentatyánk Isten akaratát keresve vezeti az Egyházat napjainkban, amikor az álhírek, úgynevezett fake-news-ok sokszor nagyobb figyelmet kapnak, mint az igazság. Mint minden intézményben, úgy az Egyházban is vannak hatalmi harcok, érdekszövetségek, amelyek kihasználva a nyilvánosság szenzáció-hajhászását, minket is összezavarhatnak. Ne engedjük, hogy ilyen hírek áradata meggyengítse azon hitünket, hogy a Szentatyát a Szentlélek vezeti!
Bízzunk továbbra is abban, hogy Ferenc pápa az életszentség útján vezeti a rábízott népet.
Támogassuk hát Róma püspökét. Arra kérlek ezért benneteket, hogy most még többet imádkozzunk Ferenc pápáért, legyen ereje kitartani az igaz tanítás mellett ebben a nehéz időben is. Ezért kérem az Egyházmegye papjait, szerzeteseit és a kedves testvéreket, hogy szeptember 9-én, minden szentmise után, énekeljük el a ,,pápai himnuszt", imádkozzunk el egy Miatyánkot, egy Üdvözlégy Máriát és egy Dicsőséget a Szentatyáért.


Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ma este kántorkoncert az Újpesti Zsinagógában
  2018-09-02 13:57:12, vasárnap
 
  ...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
Déli napsütés
  2018-09-02 13:50:10, vasárnap
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1575
  • e Hét: 12637
  • e Hónap: 25313
  • e Év: 259060
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.