Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 110 
Jó éjszakát!Szép álmokat!
  2018-09-24 21:41:37, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  SZÉP ESTÉT,JÓ ÉJSZAKÁT!!!!  
Jó éjt!
  2018-09-24 21:40:29, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  SZÉP ESTÉT,JÓ ÉJSZAKÁT!!!!  
Jó éjt!
  2018-09-24 21:39:50, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  SZÉP ESTÉT,JÓ ÉJSZAKÁT!!!!  
Sütés nélküli vaníliás kocka
  2018-09-24 21:38:43, hétfő
 
  Sütés nélküli vaníliás kocka







Hozzávalók

A piskótához:
30 dkg darált háztartási keksz
10 dkg margarin
3 ek porcukor
5 ek habtejszín (nem kell felverni)
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag babapiskóta
0,5 dl fekete kávé
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
6 ek cukor
4 dl tej
20 dkg mascarpone
1 tasak vaníliás cukor
A tetejére:
5 dkg csokoládéreszelék



Elkészítés

A kekszet jól összedolgozzuk a margarinnal, a porcukorral, a tejszínnel és a kakaóval, majd egy kapcsos sütőformába nyomkodjuk.
A babapiskótákat belemártjuk a kávéba, és a kekszes alapra rakjuk, szorosan egymás mellé.
Közben a pudingot megfőzzük a tejjel, majd kihűtjük. Belekeverjük a mascarponét és a vaníliás cukrot, majd a babapiskóta tetejére simítjuk.
Megszórjuk a csokoládéreszelékkel, és felszeletve tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Vadas zsemlegombóccal
  2018-09-24 21:36:20, hétfő
 
  Vadas zsemlegombóccal







Hozzávalók

1 kg marhahús

bors
liszt
olaj
50 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
1 fej vöröshagyma (nagy)
2 db babérlevél
10-15 szem egész bors
mustár
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg cukor
2 ek liszt (+ a habaráshoz)
3 dl tejföl
A zsemlegombóchoz:
4 db zsemle
40 dkg liszt
4 db tojás
3 dl tej
petrezselyemzöld


Elkészítés

A húst felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, megforgatjuk lisztben, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Papírszalvétára szedjük, és lecsepegtetjük.
A húsokat ezután egy nagyobb lábasba tesszük. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot, ízlés szerint sót , mustárt és az apróra vágott szalonnát a húsra tesszük. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, és feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A közben elfőtt vizet pótoljuk.
A megpuhult húsokat, a babérleveleket és a borsszemeket kiszedjük. A zöldségekről ezután leszűrjük a levet, és mindkettőt félretesszük. A zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk, közben olajon megkaramellizáljuk a cukrot. Ha a cukor megbarnult, ráöntjük a zöldségturmixot, kicsit összeforraljuk, és elkeverjük benne a lisztet, majd felengedjük a félretett lével, és jól összeforraljuk.
A tejfölhöz hozzáadunk 1 ek lisztet, összekeverjük, majd a mártáshoz adjuk. Felforraljuk, majd beletesszük a húsokat. Ha szükséges, tovább ízesítjük.
Közben elkészítjük mellé a zsemlegombócot, melyhez a zsemlét felkockázzuk és megpirítjuk. A lisztből, tojás ból és tejből nokedlitésztát készítünk, és beletesszük a zsemlekockákat, valamint a felaprított petrezselyemzöldet. A masszából gombócokat formázunk, majd forró vízben kifőzzük mindet. A vadas mellett köretként tálaljuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Vadas csirkéből zsemlegombóccal
  2018-09-24 21:34:22, hétfő
 
  Vadas csirkéből zsemlegombóccal







Hozzávalók

A mártáshoz:
1 kg sárgarépa
25 dkg fehérrépa
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
1 ek mustár

bors
babérlevél
őrölt kurkuma
húsleves kocka
A húshoz:
40 dkg vagy 2 egész csirkemellfilé
2 ek vaj

bors
A zsemlegombóchoz:
2 zsemle
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek zsír vagy olaj
1 db tojás
2 dl tej
10-15 dkg liszt

petrezselyem


Elkészítés

A répákat és a hagymát megpucoljuk, közepesre aprítjuk. Az egészet egyben feltesszük főni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, megborsozzuk, kevés kurkumával ízesítjük, hozzáadjuk a leveskockát és 4-5 babérlevelet. Felforraljuk, majd lassú tűzön legalább fél óra alatt teljesen puhára főzzük. Időnként megkeverjük, és 2 dl főzővizet kiszedünk belőle, és félretesszük.
Közben elkészítjük a húst. Az egyik csirkemellet két vékony szeletre vágjuk, a másikat felkockázzuk. Az apróra vágott húst egy fedett serpenyőben megpirítjuk 1 ek olajon, majd ízlés szerint fűszerezve, közepes lángos készre pirítjuk (amikor elforr a leve, kész van).
A vékonyra szeletelt csirkét oldalait besózzuk és kicsit megborsozzuk. A serpenyőben megpirítjuk őket 1 ek olajon. Felöntjük a vadas mártás főzőlevéből korábban félretett lével, és 25-30 perc alatt alacsony lángon, lefedve puhára pároljuk.
A puhára főtt zöldségeket levesszük a tűzről, kivesszük belőle a babérleveleket, és botmixerrel durvára turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, megsózzuk és elkeverjük.
A zsemlegombóchoz 2 zsemlét apróra vágunk, beáztatjuk a tejbe, hozzáadjuk a tojás t, megsózzuk, és hozzáadjuk a frissen aprított petrezselymet.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk, a vöröshagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd a végén hozzáadjuk a fokhagymát is.
A megdinsztelt hagymát és fokhagymát a zsemlékhez adjuk, és formázható állagú masszát gyúrunk belőle annyi liszttel, amennyit felvesz (kb. 10-15 dkg).
A masszából gombócokat formázunk két kanál vagy a vizes kezünk segítségével. Enyhén sós vízben kifőzzük a gombócokat. 1-2 perc után feljönnek a víz tetejére, ekkor még további 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük. Ezzel tálaljuk a vadas csirkét.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Csabai Lajos - A Barátságról...
  2018-09-24 21:32:15, hétfő
 
 




Csabai Lajos -
A Barátságról...


Mondják egyesek: barátod az,
Ki melletted őrültségeidben is kitart
Ha mással vitába kerülsz
Igazat mindig néked ad.
Mondják, barátod az,
Ki bajban együtt sír veled
Bármi dologba fognál is
Mindenben segít neked.

Én azt mondom: barátod az,
Ki odaadja az utolsót is neked
Étkét megosztja, ha éhezel,
S érted vitázik, nem ellened.
Ki ha szakadék felé mégy
Nem veled tart, de elédbe áll!
Ha téveszme gyötri lelkedet,
Tükröt tart, segít, míg szíved
A jó útra ismét rátalál.

Ő kölcsön adja két szemét neked,
Ha nem engednek látni könnyeid,
S ha néha nem ért egyet veled,
Nem ellenséged ő! Ne hidd!
Mert abszolút igazság nincsen,
De van ki messziről jön, többet lát
S ha vehemens is, még nem kötekedő
Csak óvna, hogy ne kövess el hibát.
És ha mennie kell,
Mert vére, sorsa hajtja őt,
Nem úgy dob el Téged mint
Kiszolgált, megunt keszkenőt





 
 
0 komment , kategória:  BARÁTSÁG  
Kolbászos lecsó nokedlivel
  2018-09-24 21:28:23, hétfő
 
  Kolbászos lecsó nokedlivel







Hozzávalók

2 ek zsír
15 dkg szalonna (füstölt húsos)
1/2 kg hagyma

1/2 kg paprika
2 db hegyes erős paprika
30 dkg kolbász (vagy füstölt virsli)
1 kg paradicsom
piros paprika
cukor
30 dkg liszt
1 db tojás



Elkészítés

A zsírt lábasba teszük, kisütjük benne a szeletekre vágott és bevagdosott szalonnát, a pörcöket kivesszük. Ebbe a zsírba tesszük a szeletekre vágott hagymát, megsózzuk, majd 4-5 percig pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, erős paprikát és a kolbászt vagy virslit (vagy van amikor mindkettőt). Kicsit megsózzuk a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha, hozzátesszük a paradicsomot, a pirospaprikát és egy kevés cukrot, mert minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor.
Addig főzzük, amíg a paradicsom leve elfő, és jól besűrűsödik. A lisztből, tojás ból nokedli tésztát készítünk, forró vízben kiszaggatjuk, végül erre szedjük rá a kolbászos lecsót.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Fehérboros csirketokány
  2018-09-24 21:26:34, hétfő
 
  Fehérboros csirketokány







Hozzávalók

60 dkg csirkecombfilé
30 dkg fagyasztott zöldbab
15 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín (30%-os )
1 tk étkezési keményítő
2 dl fehérbor (félszáraz)
1 tk őrölt pirospaprika

bors
majoránna


Elkészítés

A felkockázott szalonnát kevés olajon a zsírjára sütjük, majd megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, megszórjuk pirospaprikával és alaposan átpirítjuk. Azután hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a borral.
Amikor a hús is és a zöldbab is megpuhult, hozzáöntjük a keményítős tejszínt és összeforraljuk. Végül ízesítjük sóval, borssal majoránnával. Köretként párolt rizst kínálunk mellé
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Alexander sütemény
  2018-09-24 21:24:21, hétfő
 
  Alexander sütemény







Hozzávalók

Hozzávalók:
A mézes laphoz:
20 dkg finomliszt
6 dkg olvasztott méz
6 dkg porcukor
2 dkg vaj
2 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
A tésztához:
30 dkg aprított dió
8 tojásfehérje
30 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál savanykás baracklekvár
A krémhez:
8 tojássárgája
10 evőkanál cukor
5 dl tej
3 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
A mézes lap lekenéséhez:
2 evőkanál baracklekvár
A tetejére:
5 dl habtejszín
5 dkg csokireszelék




Elkészítés

Elkészítés: A mézes lap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük (180 fokon, 10-12 perc). A tetejét villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon.

A tésztához egy ugyanakkora tepsit sütőpapírral kibéleljük, és az aprított diót beleszórjuk. 180 fokra melegített sütőben egy kissé megpörköljük. Közben megkevergetjük, de vigyázzunk arra, hogy szép, kellemes arany színe legyen!

A tojás fehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a baracklekvárt. Ezt a lekváros kemény habot szépen rásimítjuk a pörkölt dióra, és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.

A krém hozzávalóit a vaj kivételével simára keverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük, és vajjal habosra keverjük.

A sütemény összeállítása: a mézes lapot lekvárral vékonyan lekenjük, majd rákenjük a krém 1/3 részét. A krémre tesszük a habtésztát úgy, hogy a diós felülete kerüljön felülre. Erre simítjuk a maradék krémet, majd a krémre a keményre vert tejszín. A tetejét csokireszelékkel szórjuk meg.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 110 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1585 db bejegyzés
e év: 15094 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 158
  • e Hét: 485
  • e Hónap: 4826
  • e Év: 54484
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.