Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
TVN szerver nem töltötte fel.......
  2018-09-25 18:26:05, kedd
 
  Sajnos több napon át a TVN szerver nem töltötte fel az általam írt blogot és képeket.
2018.09.23. Valószínű a zárt rendszer átalakítása miatt lehet ez a probléma.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Sóhajtozik az egész teremtés
  2018-09-25 18:24:59, kedd
 
  Sóhajtozik az egész teremtés, az emberek, sőt még a Szentlélek is. Ez a sóhajtozás a lélek vágyakozását, éhét és szomját fejezi ki, mely a szív keresésének nyugtalanságából ered. Erre az Úrral együtt töltött idő ad választ, amikor imádattal fordulunk hozzá.
Emlékezzetek, vértanúk fiai vagytok - Ferenc pápa találkozója a litván papokkal és szerzetesekkel
2018. szeptember 25. kedd 17:01
Ferenc pápa szeptember 23-án délután a kaunasi Szent Péter és Pál-székesegyházban találkozott a litván papokkal, szerzetesnőkkel és szerzetesekkel, valamint a szeminaristákkal. Mintegy hatszáz egyházi személy vett részt az eseményen.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Lieb József: A megfeszített Isten arcára néztem
  2018-09-25 18:23:41, kedd
 
  2018. szeptember 22. szombat 18:34
Lieb József (1943) a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye nyugalmazott papja, egy szociális otthon lakója. Kötetében betegségről, halálról, szenvedésről elmélkedik, a Szentírás és keresztény szerzők - egyháziak és világiak - gondolatai, valamint saját gyötrelmeinek tapasztalatai alapján.
Jézus tanítása az, ami segítséget nyújt és erőt ad a szenvedésektől meggyötört lelkeknek.
.........



Bővebben Link

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szent Gellértre emlékeztek ősi püspöki székhelyén
  2018-09-25 18:00:50, kedd
 
  Kérjük az Úrtól, hogy vegye el kőszívűnket, és adjon új szívet, mert e nélkül csak kínlódás a vallásosságunk. Csak új szívvel tudjuk odaajándékozni magunkat Istennek. Isten, aki Gellértet szentté tette, ma is együtt akar működni velünk, népünk életének kiteljesedésében.
2018. szeptember 25. kedd 17:35
A Szeged-Csanádi és a Temesvári Egyházmegyéből is érkeztek zarándokok az ősi püspöki székhelyre, Nagycsanádra (Cenad, Románia; régi neve: Marosvár) Gellért püspök névünnepén és vértanúságának emléknapján, szeptember 24-én.
Az ünnepi szentmisét Pál József Csaba temesvári megyéspüspök és Gyulay Endre nyugalmazott szeged-csanádi püspök mutatta be hazai és külhoni lelkipásztorok koncelebrálásával.
A liturgia elején a helyi plébános, Bene Tamás köszöntötte a Temesvári Egyházmegye új püspökét, aki első alkalommal mutatott be szentmisét Nagycsanádon, és kérte Szent Gellért közbenjárását és áldását a főpásztor életére és szolgálatára.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Elhunyt Sághy Marianne
  2018-09-25 17:57:28, kedd
 
  Földi története befejeződött annak, aki élete nagy részét a történelemnek, azon belül Isten népe történetének szentelte.
2018. szeptember 25. kedd 09:47
Sághy Marianne történészre, egyetemi tanárra Baán Izsák OSB emlékezik.
2018. szeptember 21-én, türelemmel és hittel viselt szenvedés után a mennyei hazába költözött Sághy Marianne, az ELTE és a Közép-európai Egyetem tanára, a történelemtudomány kandidátusa, a Magyar Patrisztikai Társaság és a Magyar Hagiográfiai Társaság alapító tagja, az utóbbi elnöke.
Földi története befejeződött annak, aki élete nagy részét a történelemnek, azon belül Isten népe történetének szentelte.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Ferenc pápa a fiatalokhoz Tallinnban
  2018-09-25 17:51:01, kedd
 
  A szeretet nem halott, hív és küld bennünket!
2018. szeptember 25. kedd 16:43
Szeptember 25-én délben a Szentatya az észt fiatalokkal találkozott a tallinni evangélikus templomban. Többször is hivatkozott a közelgő ifjúsági szinódus munkadokumentumára, mely őszintén leírja, hogy sok fiatal számára az Egyháznak nincs mondanivalója.
A pápa arra kérte a fiatalokat, hogy hiteles életükkel tegyenek tanúságot Krisztusról.
Lányok, fiúk, a szeretet nem halott, hív és küld bennünket! Csak azt kéri, hogy tárjuk ki szívünket. Kérjük az apostoli erőt ahhoz, hogy elvigyük az evangéliumot másoknak - hogy felkínáljuk, és nem rájuk erőltessük -, és felhagyjunk azzal, hogy keresztény életünkből emlékmúzeumot csinálunk! A keresztény élet élet, jövő, remény! Nem múzeum! Engedjük, hogy a Szentlélek segítségével a feltámadt Jézus szemével tudjuk nézni a történelmet, s így az Egyház, a mi egyházaink úgy tudnak majd előrehaladni, hogy befogadják az Úr meglepetéseit (vö. uott, 139), visszanyerik fiatalságukat, az örömet és a szépséget, melyről Mirko beszélt, a menyasszony szépségét, aki az Úr felé igyekszik. Az Úr meglepetéseit! Az Úr meglep bennünket, mert az élet mindig tartogat meglepetéseket. Haladjunk előre, szembe ezekkel a meglepetésekkel!
Ferenc pápa beszédének fordítását teljes egészében közöljük. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Böjte Csaba fővédnökségével rendezik az ...........
  2018-09-25 17:45:45, kedd
 
  Böjte Csaba fővédnökségével rendezik az idei ,,72 óra kompromisszum nélkül" akciót
2018. szeptember 25. kedd 15:30
A ,,72 óra kompromisszum nélkül" szociális, önkéntes, ifjúsági akciót 11. alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház hazánkban 2018. október 11. és 14. között.
Az akció Magyarország fiatalságát közös összefogásra hívja, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Az ország bármely pontján élő diákok a Link honlapon már regisztrálhatnak az eseményre. A rendezvény fővédnöke idén Böjte Csaba ferences szerzetes.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
25. évközi hét kedd 09.25
  2018-09-25 17:43:30, kedd
 
  OLVASMÁNY a Példabeszédek könyvéből
Irgalmat és igazságosságot vár tőlünk az Úr.
Így tanít az örök Bölcsesség:
Olyan a király szíve az Úr kezében, mint a patak vize, ahová akarja, oda irányítja.
Az ember minden útja helyes a saját szemében a szívek igaz megmérője azonban az Úr.
Ha irgalmas vagy, és megtartod igaz utadat, az Úr előtt ez kedvesebb lesz az áldozatnál.
A szemek kevélysége és a szív felfuvalkodottsága a gonoszok lámpása. Mindez csupa bűn. A bátor és szorgalmas gyarapodni fog, és mindaz, aki mohó, szegénységben marad.
Aki hazug nyelvvel gyűjti kincseit, az esztelen, mert beleakad a halál tőreibe.
A gonosz ember lelke ártani szeret, és társán nem gyakorol könyörületet.
A gőgös kudarcán az együgyű tanul, a bölcseket követve még inkább növekszik tudása. A szent a bűnös házát szemmel tartja, hogy a rossztól visszatartsa a gonoszt.
Aki bedugja fülét, ha a szegény kiált, vigyázzon: kiált majd egyszer ő is, de szavát nem hallja meg senki sem!
Ez az Isten igéje. Péld 21,1-6.10-13

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Az tartozik igazán Jézushoz, aki Isten igéjét tettekre váltja.
Jézus egyszer egy házban tanított, amikor odajöttek anyja és rokonai, de a tömeg miatt nem tudtak bejutni hozzá. Ekkor jelentették neki: ,,Anyád és rokonaid kint állnak, és látni akarnak."
Ő azonban így válaszolt: ,,Az én anyám és rokonaim azok, akik Isten igéjét hallgatják, és tettekre is váltják!"
Ezek az evangélium igéi. Lk 8,19-21

Imádság
Egyedül Te vagy az Úr, a mi Istenünk! Add, hogy készségesek legyünk befogadni az életet. Add, hogy legyen bennünk erő, hogy fölemeljük fejünket, és föltekintsünk Jézusra, akit értünk szegeztek keresztre. Add, hogy ne vesszünk el a hétköznapok gondjaiban, hanem vegyük észre az odafönn-valókat. Add, hogy a világosságban járjunk, ne pedig bűneink sötétségében. Köszönjük, hogy Fiadban, Jézus Krisztusban az igazi Világosság jött közénk. Add, hogy fölismerjük Őt, Neki szolgáljunk, ne pedig bálványoknak. Add, hogy mindig úgy járhassuk életünk útját, hogy sose veszítsük szemünk elől: Egyedül Te vagy az Úr, a mi Istenünk.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Legendákkal búcsúzott a Bozsik-stadion
  2018-09-25 13:28:48, kedd
 
  Ünnepélyes keretek között búcsúztak Kispesten a stadiontól.
- Pisont: Nekünk a Bozsik-stadion olyan, mint a Barcának a Camp Nou
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
női és a férfi vízilabda-válogatott mérkőzései
  2018-09-25 13:24:51, kedd
 
  A nemzetközi szövetség elkészítette a csoportbeosztásokat a vízilabda világliga és az Európa Kupa selejtezőjére, amelyet együtt rendeznek meg.
A magyar szövetség honlapjának hétfői híre szerint a nőknél kilenc csapat jelentkezett az európai selejtezőre, és a magyarok a négyes csoportba kaptak besorolást a franciák, a hollandok és az olaszok mellé. A férfiaknál 14 együttes nevezett, a világkupa-győztes magyar válogatott Oroszországgal, Németországgal és Máltával játszik majd.
A csoportokban oda-vissza játszanak a felek, a nőknél három-három csapat jut az Európa Kupa hatos döntőjébe, a férfiaknál a csoportok első két helyezettje kerül a sorozat nyolcas fináléjába. A két döntőből lehet kvalifikálni a világliga szuper döntőjére, ahonnan a győztesek olimpiai kvótát szereznek.
,,A továbbjutásunk remélhetőleg nem lehet kérdéses, ugyanakkor az sem mindegy, hányadik helyen sikerül ezt kivívni, hiszen a csoportelsők azonnal a legjobb négybe jutnak az Európa Kupa hatos döntőjében - idézte Bíró Attilát, a női válogatott szövetségi kapitányát a waterpolo.hu. - A kísérleti fázisnak vége, megvan a keretünk, mindenki tudja a dolgát, ennek szellemében várjuk majd a mérkőzéseket."
- Märcz Tamás, a férficsapat szövetségi kapitánya kiemelte: örül, hogy tudják, kik lesznek az ellenfeleik és mikor játszanak, mert mindez kiszámítható tervezést jelent.
,,Az ellenfelek ismeretében azt kijelenthetjük, reális az esélyünk, hogy a továbbjutó első két hely egyikén végezzünk, de ezzel még véletlenül sem azt akarom mondani, hogy könnyű dolgunk lesz, sőt" - nyilatkozott a szakember. Hozzátette, minden bizonnyal folytatódik a trend, és a hazai mérkőzéseket valamelyik vidéki uszodában rendezik majd.

Nők:
A csoport: Oroszország, Spanyolország, Románia, Görögország, Izrael
B csoport: Franciaország, Hollandia, MAGYARORSZÁG, Olaszország
A magyarok programja:
november 6.: Magyarország-Franciaország
december 4.: Olaszország-Magyarország
december 18.: Hollandia-Magyarország
2019. január 15.: Franciaország-Magyarország
2019. február 12.: Magyarország-Hollandia
2019. március 5.: Magyarország-Olaszország
Az Európa Kupa hatos döntőjét 2019. március 28-31. között, később kijelölendő helyszínen rendezik

Férfiak:
A csoport: Oroszország, MAGYARORSZÁG, Málta, Németország
B csoport: Görögország, Hollandia, Spanyolország, Ukrajna
C csoport: Olaszország, Franciaország, Montenegró
D csoport: Románia, Szerbia, Horvátország
A magyarok programja:
október 23.: Magyarország-Németország
november 13.: Oroszország-Magyarország
december 11.: Magyarország-Málta
2019. január 29.: Németország-Magyarország
2019. február 19.: Magyarország-Oroszország
2019. március 12.: Málta-Magyarország
Az Európa Kupa hatos döntőjét 2019. április 5-7. között, később kijelölendő helyszínen rendezik..
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2395
  • e Hét: 14025
  • e Hónap: 47179
  • e Év: 280926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.