Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Sárguló levelek....
  2018-09-26 22:13:52, szerda
 
  ...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Szép estét - verses kép
  2018-09-26 22:12:04, szerda
 
  ...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Tóth Attila: Álommanó
  2018-09-26 22:02:49, szerda
 
  Lopva oson, fut az ágyon,
a szépen vetett nyoszolyákon.
Hogy ne vedd észre halkan lépdel,
azt fürkészi merre nézel.

Nagy zsák a vállán,
úgy áll a párnán.
Ott áll türelmesen várva,
így telik az éjszakája.

Amikor már ásításod látja,
kinyílik a mesék zsákja.
Van ott álom mesés, s fakó,
hogy mennyi szép nem is elmondható.

Szépen benyúl szűk zsebébe,
álomport vesz kis kezébe

Esti álmod kiválasztja,
a szemedre ráragasztja,
meghinti szép álomporral,
aztán gyorsan tovanyargal.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Szent Kozma és Damján vértanúk
  2018-09-26 21:54:53, szerda
 
  Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
Az igazak halálát Isten úgy fogadja, mint egészen elégő áldozatot.
Így szól az örök Bölcsesség:
Az igazak lelke Isten kezében van, és a halál kínja nem érheti őket. Az esztelenek szemében úgy látszott, hogy meghaltak; a világból való távozásukat balsorsnak vélték, elmenetelüket megsemmisülésnek.
Ők azonban békességben vannak.
Mert ha az emberek szemében szenvedtek is, a reményük telve volt halhatatlansággal.
Kevés fenyítés után nagy jótéteményekben részesülnek, mert Isten próbára tette és magához méltónak találta őket.
Mint aranyat a kohóban, megvizsgálta és elfogadta őket egészen elégő áldozatul.
Az (utolsó) ítélet idején majd felragyognak az igazak, és olyanok lesznek, mint a szikra, amely a tarlón tovaharapódzik.
Nemzetek fölött ítélkeznek majd, és népeken uralkodnak: és az Úr lesz a királyuk mindörökre.
Akik benne bíztak, akkor majd megismerik az igazságot, és akik hűségesek voltak, szeretetben nála maradnak, mert kegyelem és irgalom lesz választottainak osztályrésze.
Ez az Isten igéje. Bölcs 3,1-9

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet!
Abban az időben Jézus ezt mondta apostolainak:
Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, a testet is a pokolba taszíthatja.
Egy fillérért ugye két verebet adnak? És mégsem hull a földre egy se közülük Atyátok tudta nélkül! Nektek pedig minden szál hajatokat számon tartják! Ne féljetek hát: sokkal többet értek ti a verebeknél!
Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van.
Ezek az evangélium igéi. Mt 10,28-33

- Wikipedia oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link
...... ..........


Mivel hitüket nem voltak hajlandók megtagadni, különféle módokon próbálták megölni mindkettőjüket: először megkötözve a tengerbe vetették őket, de a kötelek a vízben kioldódtak, és ők kiúsztak a partra; ezután máglyát gyújtottak alájuk, de a lángok nem érték őket; majd oszlophoz kötötték őket és nyíllal lőttek rájuk, de a nyílvesszők nem találtak soha célba. Végül karddal lefejezték őket.
Urunk, Istenünk, dicsőítsen téged könyörgő szavunk, amikor Szent Kozma és Damján vértanúkra emlékezünk: gondviselő jóságoddal nekik örök dicsőséget adtál, minket pedig segíts hathatós kegyelmeddel. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Jézus összehívta a tizenkét apostolt 09.26
  2018-09-26 21:46:21, szerda
 
  Jézus összehívta a tizenkét apostolt. Erőt és hatalmat adott nekik az ördögök felett és a betegségek gyógyítására. Aztán szétküldte őket, hogy hirdessék Isten országát, és gyógyítsák meg a betegeket. Meghagyta nekik: ,,Semmit se vigyetek az útra: se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se pénzt! Két ruhátok se legyen! Ha valahol betértek egy házba, maradjatok ott, amíg tovább nem utaztok! De ha nem fogadnak be, hagyjátok el a várost, és a port is rázzátok le lábatokról vádképpen ellenük!" Azok útra keltek, bejárták a falvakat. Hirdették mindenütt az evangéliumot, és meggyógyították a betegeket.
...... .....



Imádság
Atyánk, Fiadat, Jézust elküldted közénk, hogy örömhírt hozzon mindenkinek. Az ő számára senki sem idegen. Betegségeinkből, gyöngeségeinkből, bűneinkből ma is kiálthatunk hozzá: Jézus, Mester, könyörülj rajtunk! Kérünk, erősítsd bennünk a hitet, hogy gyógyulást lelkünknek egyedül tőle nyerhetünk. Kérünk, ne engedd, hogy szívünk megkeményedjék. Add, hogy készek legyünk mindig őszinte köszönetet mondani Neki, aki nem taszít el magától soha senkit, s aki azért jött közénk, hogy mindannyiunknak élete legyen

A tizenkét apostolról Lukács evangéliumában először kiválasztásukkor olvashatunk (vö. Lk 6,12-16). Ezt követően akkor találkozunk velük testületileg, amikor Jézus tanító útja során kíséretében vannak (vö. Lk 8,1), vele járják a városokat és falvakat, hogy hallgassák az evangéliumot, amelynek majd egyszer ők is hirdetői lesznek. Harmadszor akkor szerepelnek, amikor küldetést kapnak Mesterüktől, ezt olvassuk a mai napon. Most olyan küldetést kapnak, amelyet Jézus földi tevékenysége alatt kell teljesíteniük. Jézus nem csak megbízatást ad nekik, hanem hatalmat is annak teljesítéséhez. Tehát mind a küldetés, mind a teljesítéshez szükséges erő is Krisztustól származik. A küldöttek nem a maguk erejéből, hanem a Jézustól kapott erő és hatalom birtokában képesek az ördögök kiűzésére és a betegek gyógyítására. Szolgálatuk csak akkor hozhat eredményt, ha Jézus nevében hirdetik az örömhírt és az ő nevében gyógyítják meg a betegeket. Ez a tény a Mester, mint küldetést adó és a tanítványok, mint küldöttek szoros kapcsolatát, egységét jelzi.
Bár a mostani küldetés alkalmával nincs utalás arra, hogy Jézus mennybemenetelekor újabb küldetést kapnak az apostolok, mégis világos számunkra, hogy ez utóbbi fényében fogalmazódnak meg a küldöttekkel szembeni elvárások. A küldetéshez nincs szükség semmi másra, csak a Krisztustól kapott tanításra és hatalomra.
C. Horváth István Sándor

OLVASMÁNY a Példabeszédek könyvéből
Csak Isten hűségében bízhatunk, rajta kívül nincs biztos út.
A szent ősök bölcsessége így tanít: Az Isten minden szava színtiszta igazság, megvédi azt, aki szüntelenül benne bízik.
Szavához ne tégy hozzá semmit, hogy meg ne feddjen, és hazugságban ne maradj.
Két dolgot kérek, ezt add meg, Uram, mielőtt meghalok: a csalárd hazugságtól óvd meg lelkemet; és ne adj nekem se gazdagságot, se nyomort!
Csak annyit adj, Uram, hogy épp elég legyen, hogy jóllakván meg ne tagadjalak; és azt ne mondjam, hogy: ,,Vajon ki az Úr?", és szükségből se lopjak, meggyalázva Istenem nevét.
Ez az Isten igéje. Péld 30,5-9
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Gaál Endre lelki üdvéért tartanak szentmisét
  2018-09-26 21:43:36, szerda
 
  Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével, Gaál Endre lelki üdvéért szeptember 27-én, csütörtökön 10.30 órakor az esztergomi fő székesegyházban mutatnak be szentmisét.
Bölcsesség és emberség - Búcsú Gaál Endre esztergomi nagy préposttól
2018. szeptember 26. szerda 08:01
Gaál Endre esztergomi nagy prépostra paptársa, Török Csaba egyetemi tanár emlékezik.
.......


Bővebben Link

09.27. Az örök világosság fényeskedjék neki!
Örök nyugalomra helyezték Gaál Endre esztergomi nagyprépostot
2018. szeptember 27. csütörtök 20:50
Az esztergomi bazilika altemplomában helyezték örök nyugalomra szeptember 27-én Gaál Endre nagyprépostot, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Tanárképző Központ egykori dékánját. A gyászmisét Erdő Péter bíboros, prímás mutatta be a főszékes egyházban az emlékezők sokasága előtt.
...... ............


...... ........


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Zala megye díszpolgára lett Márfi Gyula veszprémi érsek
  2018-09-26 21:36:45, szerda
 
  2018. szeptember 25. kedd 18:42
Márfi Gyula veszprémi érsek a Zala Megyei Önkormányzat ünnepi dísz közgyűlésén szeptember 22-én a megye díszpolgára címet vehette át. A zalaegerszegi megyeházán a díszközgyűlés keretében adták át a megyei kitüntetéseket. Az évente megtartott rendezvényen, Zala Megye Napján idén Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke volt a díszvendég és az ünnepi szónok. Az ünnepség kezdetén Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke mondott beszédet.
...... .......


Idén a megye legnagyobb elismerését, a díszpolgári címet Márfi Gyula érsek vehette át Kövér Lászlótól és Pál Attilától.
A számos kitüntetés között a Zala megye szociális gondoskodásáért díjat Dallos Rita, a hévízi Szent Lukács Idősek Otthona igazgatója kapta. Az igazgatónő intézményvezető munkája mellett gyakorlati oktató is, valamint számos idős ellátáshoz, ápolóképzéshez kapcsolódó projekt közreműködője.
- A kitüntetettek nevében Márfi Gyula érsek mondott köszönetet, aki kiemelte zalai kötődését, amely meghatározta az életét. A Zala megyei Pördeföldén született és nevelkedett főpásztor beszédében utalt a szülőfalujával szomszédos Pákára - ahova templomba és iskolába járt gyermekkorában -, valamint az ott született Öveges Józsefre, aki szerzetes papként tanított egy egész országot fizikára a televízióban, anélkül hogy tudták volna róla, hogy piarista szerzetes. Példája mégis ellentmondott a kommunista rendszer ideológiájának, miszerint az Egyház csak elavult dolgokat tud közvetíteni az embereknek. A kereszténységre napjaink nehézségei között is nagy szüksége van az embereknek a megújuláshoz - hangsúlyozta az érsek.

Fotó: Zaol.hu
Magyar Kurír]
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Aki megöregszik, vigyáznia kell, nehogy megkeményedjen belül
  2018-09-26 21:32:16, szerda
 
  Szeptember 26-án, szerdán délelőtt a Szentatya az előző nap befejezett apostoli útjáról számolt be az általános kihallgatásra egybegyűlt hívőknek a Szent Péter téren. Kérte, hogy imádkozzunk a Litvániában, Lettországban és Észtországban élő testvéreinkért.
Ferenc pápa beszédének fordítását teljes egészében közöljük. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Díjat kaptak: Sajgó Szabolcs és Böjte Csaba
  2018-09-26 21:29:06, szerda
 
  Az üldözött keresztények képviseletéért díjazták Sajgó Szabolcsot és Böjte Csabát
2018. szeptember 26. szerda 13:45
Az üldözött keresztények képviseletéért, szenvedéseik bátor és hiteles bemutatásáért szeptember 21-én a Széchenyi Társaság Díjában részesült Hölvényi György európai parlamenti képviselő, Böjte Csaba OFM, Sajgó Szabolcs SJ, Siklósi Beatrix MTVA-főszerkesztő, valamint Marossy Géza operatőr.
....


A ferences és jezsuita szerzetes - Hölvényi György EP-képviselő által szervezett - iraki útjáról Övék a mennyek országa címmel 2017-ben mutatott be riportfilmet a köztévé. Ezt követően még ugyancsak 2017-ben Egyiptomban is járt Böjte Csaba és Sajgó Szabolcs, erről az útról szintén riportfilmet forgatott a köztévé, amely tavaly decemberben volt látható a Duna Televízióban. A szerzetesek és Hölvényi György harmadik közös útja Szíriába vezetett idén áprilisban, erről május 21-én, pünkösdhétfőn láthattak riportfilmet az érdeklődők a közmédiában.
A Széchenyi István születésének 227. évfordulóján tartott megemlékezésen a Magyar Tudományos Akadémia felolvasótermében a Széchenyi Társaság Díját adományozták továbbá a tízgyermekes idősebb Benyus Sándornak és feleségének, illetve posztumusz Pogány Erzsébet közgazdásznak, felvidéki közéleti személyiségnek, valamint Konrad Sutarski lengyel írónak.

Forrás: Jezsuiták.hu
Fotó: Sajgó Szabolcs Facebook-oldala
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Foci katalógus - Cristiano Ronaldo
  2018-09-26 21:16:46, szerda
 
  Minden, amit tudni lehet a kiváló játékosról Link  
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1935
  • e Hét: 3705
  • e Hónap: 16381
  • e Év: 250128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.