Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Napraforgó - őszi csendélet
  2018-09-28 20:06:29, péntek
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Picurka ül az őszi levelek közt
  2018-09-28 20:04:56, péntek
 
  ...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Dobszay Ilona- Meskó: Ave Maria & Pater noster
  2018-09-28 20:01:44, péntek
 
  Videó Link
Ilona Dobszay-Meskó: Ave Maria & Pater noster
Béla Bartók Chamber Choir of Szolnok
leader: Éva Molnár
conducted by: Péter Dobszay
 
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
A teljes ellátást az OEP finanszírozza!
  2018-09-28 19:58:58, péntek
 
  Egyedülálló szemléletű, modern családi centrum a Budai Irgalmasrendi Kórházban
2018. szeptember 28. péntek 18:52
A Frankel Leó úti Irgalmasrendi Kórházban új épületszárny épül, ahol a gyógyintézményen belül létrehozták a Keresztény Családi Centrumot.
......


Az egyedi szemléletű centrumban az elmúlt hónapok során hatalmas fejlesztés ment végbe: ősztől 21. századi elvárásoknak megfelelő minőségű szakrendelők, vizsgálók, műtők, orvosi eszközök és kiváló szakemberek várják a pácienseket.
Az országos területi ellátást biztosító Budai Irgalmas rendi Kórházban (BIK) működő Keresztény Családi Centrum célja, hogy segítséget nyújtson a családalapításban, és az ezzel kapcsolatban felmerülő problémák orvoslásában. A centrum természetesen nyitva áll minden házaspár, párkapcsolatban élő, illetve egyedülálló nő és férfi, továbbá serdülőkorban lévő fiatal nő és férfi előtt, aki egyetért a BIK szemléletével és elveivel. A teljes ellátást az OEP finanszírozza.
Országosan is egyedülálló az a szemléletmód, ahogy a hozzájuk forduló betegekkel foglalkoznak. A mai egészségügyi gyakorlatban a beteg felkeres egy szakorvost, majd szükség esetén a következő szakterületen is a páciens jelenik meg - már leletekkel, diagnózisokkal, beutalókkal a kezében. A Keresztény Családi Centrumban ezzel szemben egy jól képzett koordinációs kolléga az alapvető egészségügyi kérdések mellett már első alkalommal annak okát is megbeszéli a pácienssel, amiért felkereste az intézményt, majd az elmondottak alapján beutalja az összes szükséges vizsgálatra. Az eredményeket a koordinátor segítségével az érintett szakorvosok közösen elemzik ki, és együtt határozzák meg a további szükséges lépéseket, ami alapján a koordinátor egyezteti a vizsgálati időpontokat is. Így nem a páciensnek magának kell felkutatnia a szakorvosokat, beutalóért sorban állni a háziorvosnál, és nem kell hívogatni a rendelőket külön-külön a vizsgálati időpontért, illetve a leletekért.
Mint dr. Reiter József, a Budai Irgalmas rendi Kórház főigazgatója elmondta, az utóbbi hónapok során kormányzati támogatással széles körű orvos ieszköz-beszerzés valósult meg a családi centrumban: az urológiai-andrológiai, a nőgyógyászati, a sebészeti, az orvosi laboratórium, a radiológiai osztályok gyógyító munkájának minőségét segítő eszközök beszállítása és beüzemelése is megtörtént. Emellett új, kényelmes és ergonomikus kialakítású ágyakat is beszereztek, sőt, ezek a motorral ellátott ágyak a műtétek utáni felállást segítő funkcióval is rendelkeznek.
A beszerzett orvosi eszközök többek között azt a célt is szolgálják, hogy feltárás nélkül, azaz kis kimenetű sebbel legyenek elvégezhetőek a sebészeti beavatkozások - emelte ki a főigazgató. - A 4K felbontású kamera segítségével beavatkozást végző orvos a műtéti helyszínt tökéletesen kontrollálni tudja, ezáltal az operáció sokkal pontosabb lehet. Ezek az orvosi eszközök a jelenleg a piacon beszerezhető legmodernebb és legjobb minőségű készülékek, amelyeknek köszönhetően igen sokféle műtéti beavatkozást lehet elvégezni. A centrum életre hívása a kórházban korábban nem végzett terhesgondozás megvalósítását is szükségessé tette: az ehhez szükséges CTG- és ultrahanggépek beszerzése is részét képezte a nyári beruházásnak. A legmodernebb nőgyógyászati szoftverekkel ellátott 3D-s és 4D-s utolsó generációs ultrahang készülékekkel már nagyon korai genetikai szűrővizsgálatok végezhetők - hangsúlyozta dr. Reiter József.
A Keresztény Családi Centrum, illetve a kórház osztályai természetesen nemcsak a gyermekvállalási céllal érkező pácienseket fogadják, hanem minden felnőtt férfit és nőt, aki bármilyen egészségügyi problémával vagy épp preventív kérdéssel, kéréssel érkezik.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Alaposabb házassági felkészítésre
  2018-09-28 19:40:54, péntek
 
  Ferenc pápa: Alaposabb házassági felkészítésre és a fiatal párok kísérésére van szükség
2018. szeptember 28. péntek 16:33
Szeptember 27-én a Lateráni Szent János-bazilikában a Rota Romana Bíróság és a római egyházmegye által a házasság és család témában szervezett továbbképzés részvevőivel találkozott a pápa. Beszédében többek között kiemelte az alapos házassági felkészítés és a párok kísérésének szükségességét.
A házasság nem pusztán társadalmi esemény, hanem valódi szentség, ami megfelelő felkészülést és tudatos szertartást kíván - ahogy azt már az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdításában hangsúlyozta Ferenc pápa. A lelkek üdvösségéről szólva Ferenc pápa annak szükségességét hangsúlyozta, hogy a családpasztoráció evangéliumi szellemben karolja föl azokat a fiatalokat is, akik az együttélés mellett döntenek. Előttük is tanúságot kell tenni a házasság szépségéről.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Köszönet a Keresztfiam életének megmentéséért!
  2018-09-28 19:38:07, péntek
 
  Hiszek az emberi jóságban, a segítő-, és áldozatkész cselekedetekben, éppen ezért próbálok én magam is jót tenni másokkal, segíteni a bajba került, vagy gyógyulásra váró embereknek, kórházaknak, egészségügyben dolgozóknak. Sajnos nem tudjuk mikor szorulunk sürgős segítségre és egy gyors beavatkozás, figyelmesség, egy kinyújtott kéz sokszor életet menthet. Így történt ez a napokban a keresztfiammal is, akit régóta cukorbetegséggel kezelnek, ami egy rendkívül magas triglicerid szinttel párosult. A vidéki kórházban ahova bekerült megállapították, hogy a normál szint helyett - ami 1,7 mmol/L alatt van - a keresztfiam triglicerid szintje 106 mmol/L. Ez annál is inkább döbbenetes volt mert a kóros határérték 2,3 mmol/L fölött van, ez pedig annak is több mint negyvenszerese. Az osztályos orvos azt mondta, nem tudnak rajta segíteni, és lábainak egy részét feltehetően amputálni kell, továbbá hasnyálmirigy-gyulladás is kialakulóban van. Azt javasolta, próbálkozzanak egy fővárosi kórházban, talán ott más szakvélemény alapján segíteni tudnak. A család Budapestre utazott és az alapos orvosi vizsgálatot követően sikerült olyan gyógymódot találni, aminek köszönhetően nem kellett a végtagjait csonkolni és a triglicerid szintet is sikerült beállítani. Egy új fajta inzulinnak köszönhetően naponta a korábbi négy helyett már csak egyszer kell beadnia magának szert, szigorú diétára fogták és lassan a gyógyulás útjára léphet.
Én elhiszem, hogy vannak kevésbé felszerelt kórházak, egészségügyi intézmények, és azt is, hogy az emberi ítélőképesség is sokat számít, de hiszek abban, hogy minden embertársunk számára hamarosan elérhető lesz az azonos színvonalú egészségügyi ellátás az ország bármely részén, mert ezt a törekvést tapasztalom. Számos karitatív koncertemmel is ezt a célt szeretném elérni, ezért támogatok nagy értékű orvosi műszerekkel, eszközökkel és anyagi forrással kórházakat, egészségügyi intézményeket.
Köszönetemet és hálámat fejezem ki a Honvéd kórház orvosainak, nővéreinek a lelkiismeretes segítségért, ápolásáért, hogy a gondos és figyelmes kezelésüknek köszönhetően keresztfiam járóképes maradhatott, nem kell kerekesszékben leélnie az életét, és három gyermek édesapjaként boldogan játszat majd a csemetéivel. Szeretném aláhúzni, hogy amikor mindezek történtek éppen külföldön voltam, ezért a segítséget a keresztfiam nem az ismertségem, és a nevem miatt kapta, hiszen a kórház dolgozói nem tudhatták, hogy rokoni viszonyban állunk, hanem azért, mert kiváló orvosok és szakemberek vették kezelésbe.
Mindezt az életmentő cselekedetet csak szavakkal tudom megköszönni és legfeljebb még annyit tehetek, hogy az intézmény orvosait, nővéreit, szakápolóit meghívom egy koncertemre.
Még egyszer köszönet a budapesti Honvéd Kórház minden dolgozójának az életmentésért!

Mága Zoltán
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Gyönyörű orchidea virágok
  2018-09-28 19:36:34, péntek
 
  ...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Kalkuttai Teréz anya reggeli gondolatai
  2018-09-28 19:33:50, péntek
 
  Éld az életet!
Az élet egy lehetőség, ragadd meg!
Az élet szépség, csodáld meg!
Az élet boldogság, ízleld meg!
Az élet egy álom, valósítsd meg!
Az élet kihívás, menj elébe!
Az élet kötelesség, teljesítsd!
Az élet játék, játszd végig!
Az élet értékes, vigyázz rá!
Az élet egy kincs, őrizd meg!
Az élet szeretet, élvezd!
Az élet egy titok, fedezd fel!
Az élet egy ígéret, tartsd meg!
Az élet szomorúság, győzd le!
Az élet egy himnusz, énekeld el!
Az élet egy harc, fogadd el!
Az élet egy kaland, kockáztasd!
Az élet öröm, érdemeld ki!
Az élet az élet, óvd meg!
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
1978. szeptember 28-án, azaz 40 éve hunyt el I. János Pál.
  2018-09-28 19:30:59, péntek
 
  1978. szeptember 28-án, azaz éppen 40 éve hunyt el I. János Pál pápa, aki a képen Karol Wojtyla bíborossal, a majdani II. János Pállal ráz kezet.
I. János Pál, tavaly a "mosolygós pápa" Albino Luciaini néven született. Mindössze 33 napot, vagyis egy bő hónapot uralkodott.
Rejtélyes körülmények között, a hivatalos változat szerint szívelégtelenségben halt meg.

- Elmesélem, hogyan halt meg Luciani pápa" - Megoldódik az I. János Pál halála körüli rejtély.
1978. szeptember 28-án meghalt I. János Pál, a ,,mosolygós pápa". Hirtelen haláláról sok szóbeszéd keringett. Stefania Falasca olasz újságíró, I. János Pál boldoggá avatásának viceposztulátora november 7-én megjelenő kötetében tanúságtételeket közöl, amelyek tisztázzák a pápa halálának körülményeit. I. János Pál hirtelen halálát követően számos feltevés látott napvilágot arról, hogy a pápa összeesküvés áldozata lett. Az Avvenire, az olasz püspöki konferencia napilapjának Vatikán-szakértője, a ,,mosolygós pápa" kanonizációs eljárásának viceposztulátora, Stefania Falasca Papa Luciani. Cronaca di una morte (Luciani pápa. Egy haláleset krónikája) című kötetében tisztázza a halál körülményeit.
Komoly nyomozás, történeti kutatás előzte meg a kötet megszületését: a szerző fényt akart deríteni I. János Pál halálára, aki 1978-ban mindössze 33 napon át ült a pápai székben. Az olasz nyelven megjelenő, eddig kiadatlan dokumentumokat és tanúságtételeket közlő kötet november 7-én kerül a könyvesboltokba, és véget vet a pápa korai halála körüli találgatásoknak.
Pietro Parolin bíboros a könyvhöz írt előszavában méltatja a Falasca által végzett kutatómunkát, amely azzal, hogy lezárja a találgatásokat, lehetőséget ad arra, hogy I. János Pál pápaságát végre az őt megillető komolysággal tanulmányozzák.
Az egyik tanú, a most 76 éves Margherita nővér akkor a legfiatalabb volt a pápát szolgáló venetói szerzetesnővérek között. Tanúságtételében elmondja, halála előtt néhány órával látta, hogy a pápa fel-alá járkálva olvas. A nővér éppen vasalt a gardróbszobában, nyitott ajtónál, a Szentatya pedig odaszólt neki, hogy ne fárassza magát túlságosan az ingjeivel, elég, ha a nyakánál és a csuklójánál vasalja, a többi úgysem látszik. Mindez azután történt, hogy a vacsora előtt titkárával, John Magee ír pappal közösen mondott imádság közben a pápa rosszul lett, erős mellkasi fájdalmat érzett. Nem akarta értesíteni orvosát, aki így csak másnap szerzett tudomást a rosszullétről, amikor az egyházfő már halott volt.
- November 7-én, a kötet megjelenésének napján ülésezik a Vatikánban a Szentek Ügyeinek Kongregációja, hogy kimondja, Albino Luciani hősies fokon gyakorolta az erényeket. A boldoggá avatási eljárás során két olyan csodát vizsgálnak, amelyek I. János Pál közbenjárásának tulajdoníthatók. Ideje, hogy visszatekerjük a történelem szalagját. Hogy onnan induljunk el újra, a végétől. Az utolsó életjelektől azon az estén, 1978. szeptember 28-án" - áll a jegyzőkönyvben, Margherita Marin nővér vallomásában, amelyet 2009. május 12-én rögzítettek Trentóban a kanonizációs eljárás során. A nővér az elsők között volt, akik holtan találták Luciani pápát. Stefania Falasca könyvében olvasható a vallomása, egyéb dokumentumokkal együtt, amelyek tisztázzák a halál körülményeit. Vallomásában így emlékezett:
- Meg tudná mondani, hány órakor, ki vette észre, hogy a pápa elhunyt?
Mint minden reggel, aznap 5.15-kor Vincenza nővér egy csésze kávét hagyott a Szentatya számára a sekrestyében, amely közvetlenül a pápa szobája mellett volt, a kápolna előtt. A Szentatya általában a sekrestyében itta meg a kávét, mielőtt bement volna a kápolnába imádkozni. Azon a reggelen azonban a kávé érintetlen maradt. Körülbelül tíz perc múlva Vincenza nővér azt mondta: ,,Nem jött még ki? Hogyhogy?" Én ott voltam a folyosón, így láthattam, hogy bekopog, aztán újra kopog, de nincs válasz... Még mindig csönd. Akkor kinyitotta az ajtót és belépett. Ott voltam, amikor belépett, én kint maradtam. Hallottam, hogy ezt mondja: ,,Szentatyám, ne viccelődjön velem!" Aztán kijött, meg volt rémülve, behívott, vele együtt én is visszamentem a szobába és megláttam. A Szentatya az ágyában feküdt, a fejtámla felett égett az olvasólámpa. A háta mögött ott volt a két párnája, ahogy megemelte, nyújtott lábbal feküdt, karjai az ágyneműn voltak. Pizsamában volt, a mellkasán nyugvó kezében néhány gépelt papírt tartott, fejét kissé jobbra fordította, halvány mosoly volt az arcán, szemüvege az orrán, szeme félig csukva... olyan volt, mintha aludna. Megérintettem a kezeit, hidegek volt, megdöbbenve láttam, hogy a körmei kicsit elsötétedtek.
- Nem vett észre semmi furcsát?
Nem. Semmit. Semmit. Még egy ráncot sem a takarón. Semmi nem esett a földre, semmi nem volt összedúlva, ami arra utalhatott volna, hogy észlelte a rosszullétet. Épp úgy nézett ki, mint aki olvasás közben elalszik. Mint aki elalszik és úgy marad.
- És aztán mit csináltak?
Vincenza nővér azonnal felment és hívta Magee atyát, én pedig szaladtam, hogy Diego atyát hívjam. Kopogtam az ajtaján és szólítottam: ,,Jöjjön le, a Szentatya, a Szentatya..." Felriadt és lejött. Elmondtunk egy imát, aztán Magee atya elment, hogy hívja a Vatikán orvosát. Buzzonetti doktor szinte azonnal ott is volt. Láttam, hogy jön Villot bíboros, aztán Poletti bíboros.
- Önök, nővérek, ott voltak az orvos szakértői vizsgálat pillanatában?
Nem, mert kimentünk a szobából. Utána odajött hozzánk Magee atya és azt mondta: ,,Nem szenvedett, észre sem vette." Ezt mondta az orvos, és azt is, hogy a hirtelen halál előző este tizenegy óra körül érte. Ennyit hallottam. Mást nem... nem nagyon volt mit mondani...
- Mire emlékszik még azokból a pillanatokból?
Emlékszem, mekkora sürgés-forgás volt a prelátusok között, emlékszem, hogy fel-alá járkáltak a folyosókon, és hallottam, hogy nem tudják, hogy adják tudtára a világnak, hogy így halt meg a pápa, aki oly rövid idő alatt meghódította mindenki szívét. Olyannyira nem tudták, hogy csak két órával azután tették közzé hivatalosan a hírt, hogy mi, nővérek, rátaláltunk. Emlékszem, hogy még a szobájában nyugodott, amikor eljött az unokahúga, egy fiatal lány, félrehúzódott és Vincenza nővérrel együtt sírt. Mi, nővérek, a titkárok nélkül részt vettünk a gyászmisén, amelyet Poletti bíboros mutatott be...

Forrás: Avvenire.it; Vatican Insider
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Ünnepi szentmise a Szent Mihály-templomban
  2018-09-28 19:28:20, péntek
 
  Kolozsvári Magyar napokat megnyitó ünnepi szentmise és ökuménikus istentisztelet
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 747
  • e Hét: 4337
  • e Hónap: 25020
  • e Év: 227933
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.