|
1/5 oldal
|
Bejegyzések száma: 45
|
|
|
|
2018-09-09 16:50:35, vasárnap
|
|
|
Recept:
Főzéshez:
1 darab sertés oldalas (itt 1 kg)
3 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma
2 tk só
1 babérlevél
Pácoláshoz:
2 tk sűrített paradicsom
3 gerezd fokhagyma reszelve
fél mk rozmaring
fél mk kakukkfű
fél mk borsikafű
fél mk bazsalikom
1 mk só
fél mk frissen őrölt bors
fél mk szárított oregano
1 tk méz
1 tk mustár
fél dl olaj.
Sütéshez:
olaj a tepsi megkenéséhez
1 kg burgonya megpucolva, nagyobb hasábokra vágva.
Egy nagyobb lábasban kb. 1 liter vizet felforraltam, beleraktam a sót és a darabokra vágott oldalast, és a többi hozzávalót, és közepes lángon félpuhára főztem kb. 50 percig. Kiszedtem a húsokat egy tányérra, és hagytam langyosra hűlni.
Közben elkészítettem a pácot. A hozzávalókat egy közepes lábasban összekevertem, megforgattam benne a húsokat, és 1 óra hosszat hagytam a pácban, majd olajjal kikent tepsibe raktam, mellette elrendeztem a burgonya hasábokat, és befedtem alufóliával.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöttem, majd levettem róla a fóliát, és tovább sütöttem, amíg a hús megpirult.
Ilike - konyhája |
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2018-09-09 16:49:37, vasárnap
|
|
|
Ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz fenséges finomságot egyszerűen! Az ünnepi asztalon is ott a helye, mert ez az apró finomság remekül illik bármilyen majonézes saláta mellé.
Hozzávalók:
800 g csirkemell,
300 g kemény sajt,
2 db tojás.
A panírozáshoz:
100 g zsemlemorzsa,
100 g liszt,
2 tojás
só és őrölt fekete bors.
olaj.
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük apróra, majd tegyük egy tálba és adjuk hozzá a 2 tojást. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, keverjük össze, hogy mindenhol átjárják a fűszerek. A sajtot reszeljük le és keverjük bele a húsos masszába. Törjünk fel 2 db tojást, tegyük egy tálba, majd verjük fel villával és fűszerezzük. Egy másik tálba tegyünk lisztet, egy harmadik tálba pedig zsemlemorzsát. Vizezzük be a kezeinket és a húsos masszából készítsünk golyókat, forgassuk meg lisztben, tojásban és zsemlemorzsában, bő forró olajban süssük ki mindet. A krokettekbe szúrjunk egy - egy fogpiszkálót, így könnyebb megfogni. |
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2018-09-09 16:48:58, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók 2 személyre:
Csirkeszárny:
10 db csirkeszárny
2 ek méz
2 ek mustár
2 ek szójaszósz
4 ek worchester szósz
1 dl olívaolaj
3 ek sült csirke fűszerkeverék
1 tk csípős pirosarany
frissen őrölt bors
só
1. A csirkeszárnyakat megmossuk, végeiket levágjuk.
2. Egy kis edényben a mézet, a mustárt, a szószokat, az olívaolajat, a fűszerkeveréket, pirosaranyat jól elkeverjük és sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
3. Most kerülnek ám pácba a csirkécskék:) Én 3/4 óráig pihentettem a hűtőben őket és így is isteni lett, el sem merem képzelni mi lesz ha lesz egy egész estéjük a pácban:)
4. Amíg a szárnyak pácolódtak, a sütőt előmelegítettem 200 fokra és előkészítettem a steakburgonyát.
5. A csirkeszárnyakat 200 fokon sütjük 35 percig, majd 220 fokon pirítjuk meg a tetejét 10 perc alatt.
Steakburgonya:
5 nagyobb burgonya
1 ek mustár
6 ek olaj
2 zúzott fokhagyma gerezd
1 tk rozmaring
1 ek sült csirke fűszerkeverék
só
1. A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és hasábokra vágjuk.
2. Az olajat összekeverjük a mustárral, a fokhagymával, rozmaringgal, sóval.
3. Egy fém tepsibe tesszük a burgonyákat és leöntjük a keverékkel, addig kutyuljuk fakanállal, amíg mindegyiket egyenletesen bevonja.
4. A végén meghintjük a fűszerkeverékkel.
5. Előmelegített sütőben 220 fokon sütjük 35-40 percig, néha meg lehet kevergetni fakanállal.
Mártogatóssal magában is isteni.
Mártogatós:
2 dl tejföl
1 tk pirosarany
1 tk mustár
3 zúzott fokhagyma gerezd
fél citrom leve
őrölt fehérbors
só
1. A hozzávalókat összekeverjük és tálalásig hűtőben tároljuk.
Bárcsak ma is lenne itthon csirkeszárny:)
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2018-09-09 16:47:36, vasárnap
|
|
|
Csirkemell helyett bátran használható filézett csirkecomb vagy pulykamell is, ezekkel is ugyanolyan finom lesz a gyümölcsös nyárs, arra figyeljünk csak, hogy közvetlenül sütés előtt sózzuk, és ne süssük túl a húst: a falatnyira vágott szárnyas gyorsan átsül, ha pedig tovább hagyjuk a tűzön, könnyen kiszárad.
Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
1/2 citrom
2 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
4 őszibarack vagy nektarin
1 teáskanál őrölt rozmaring
só, bors
Elkészítés: A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk. A barackot megmossuk, kimagozzuk, ezt is felkockázzuk.
A páchoz a mézet, a citrom levét, az olajat és a rozmaringot egy tálban összekeverjük, beleforgatjuk először a húst, majd a barackot is, és fél órát pihentetjük.
Ezután vízbe áztatott bambusznyársra vagy hurkapálcára felhúzzuk váltakozva a gyümölcsöt és a pipit, csak most sózzuk és borsozzuk, majd serpenyőben vagy grillen párszor átforgatva 8-10 perc alatt megsütjük.
Ízlés szerint párolt rizzsel, krumplipürével vagy salátával tálalhatjuk, de kuszkusszal is nagyon finom.
cookta
|
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
2018-09-09 16:46:32, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg szűzpecsenye, 20 dkg Karaván sajt, füstölt szalonna, 20 dkg sonka, 15 dkg csemege uborka, zsír, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 30 dkg vöröshagyma, őrölt bors, só
A szűzpecsenyét hosszanti irányban végigvágjuk, kinyitjuk és minél nagyobbra
Kiverjük, vigyázva, hogy a hús ne lyukadjon ki. Megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal és hosszanti irányban a közepére fektetjük a hosszú csíkokra vágott Karaván sajtot, a füstölt szalonnát, a sonkát és a csemege uborkát. A húst behajtjuk, hústűvel rögzítjük és kívülről is megsózzuk. Serpenyőben zsírt hevítünk, és a töltött szűzpecsenye mindegyik oldalára kérget sütünk. Ezután a húst kiszedjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a kockákra vágott zöldségeket és a vöröshagymát, majd visszahelyezzük a húst és kevés vizet aláöntve, fedővel letakarva puhára pároljuk. Ezután a húst felszeleteljük. A mártást beforraljuk, majd átszűrve a húsra öntjük. Petrezselymes burgonyával vagy rizzsel tálaljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2018-09-09 16:45:44, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
2 db csirkemell vagy egy kb. 1 kg-os sovány rövidkaraj
1-2 db alma
grillfűszer
kb. 25 dkg baconszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
Szóval ha karajunk van, ha csirkemellünk, lényeg hogy a húst rostjaira merőlegesen kb. fél centis közökben behasítjuk. A vágatokat mustárral bedörzsöljük és vékony almaszeleteket csúsztatunk mindegyikbe.
Utána a karajt/csirkét kívülről sóval, grillfűszerrel bedörzsöljük, mézzel megkenjük. Az eredeti recept alapján a tűzálló tálat kell kibélelni szalonnaszeletekkel, azokra vöröshagymakarikákat kell szórni, és erre az ágyra fektetni a karajt. Ezután vissza kell hajtani a szalonnaszeleteket, hogy betakarja a husit. Mivel nekem nem egy darab egész húsom volt, hanem több kisebb, így én ezeket egyenként csomagoltam be baconbe.
Nem kell sok idő a csirkének, elég volt közepes lángon kb. 30 perc. Persze alufóliával letakarva, hogy jól bent maradjanak a tálban az ízek-illatok! A karajnak ennél több idő kell, úgy nagyjából 1 órán át is sül, de nem szabad felügyelet nélkül hagyni!
Szerintem a krumplipüré kiváló hozzá
A csirkét kisebb méreténél fogva nem lehet valami dekoratívan szeletelni, de a karajnál próbáljuk meg úgy, hogy minden szelet közepébe alma kerüljön.
Jó étvágyat!
mindegybenblog |
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2018-09-09 16:44:42, vasárnap
|
|
|
Zsebes karaj
Hozzávalók:
1,5 kg csont nélküli karaj egyben
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1 húsleveskocka
20 dkg trappista sajt
1 szál kolbász
1 vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika
pác:
olaj
magyaros sültek fűszerkeveréke
vegeta
só
őrölt bors
pirospaprika
Elkészítése:
1. A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.
Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.
2. Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott römertopfba
3. A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldunk 1 húsleveskockát. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot és kb 2 óra hosszat sütjük.
4. Mikor a hús puha, levesszük a römertopf tetejét és pirosra sütjük. A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.
otthon ízei |
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2018-09-09 16:43:55, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók: 4 személyre
A SOKSAJTOS-SPENÓTOS CSIRKEMELL
- 125 g mozzarella
- extra szűz olivaolaj
- fél citrom leve
- frissen őrölt fekete bors
- só
- 1 csirkemell
- 50 g füstölt sajt
- 1 evőkanál frissen reszelt parmezán
- 200 g fűszeres passzírozott paradicsom
A TÖLTELÉK
- fél kávéskanál őrölt, szárított fokhagyma
- só
- 2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
- 150 g mascarpone
- 150 g ricotta
- 200 g spenótlevél
- fél kávéskanál frissen reszelt szerecsendió
- frissen őrölt fekete bors
A mozzarellát lecsöpögtetjük, majd a füstölt sajttal együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük 1 evőkanál parmezánnal. A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk, sóval-borssal fűszerezzük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és olívaolajjal, majd 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket
A TÖLTELÉK
A parajt egy lábasba tesszük, és saját levében nagyjából 5 percig pároljuk. Leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk, finomra aprítjuk, és egy keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk a ricottát, a mascarponét, a parmezánt, valamint a fűszereket, és összekeverjük. A csirkemellszeleteket munkalapra terítjük, mindegyikre egy púpos evőkanálnyi tölteléket helyezünk, feltekerjük. A sűrű, fűszeres paradicsomszószt tűzálló tál aljára öntjük, beleültetjük a tekercseket, majd beborítjuk a reszelt sajtokkal. A tetejére fekete borsot őrlünk, és az egészet 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30-35 perc alatt készre sütjük. (A végén a mártás ropogós héjú, puha , friss kenyérrel kiválóan tunkolható |
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2018-09-09 16:42:45, vasárnap
|
|
|
Próbáld ki!
Ha vacsorára vendégek jelentkeztek be, és fogalmad sincs, hogy mivel kínáld meg őket, az alábbi fogás tökéletes lesz. De akkor is megfelel, ha a családot szeretnéd elkápráztatni. Kevés hozzávaló szükséges, gyorsan elkészül, és nagyon különleges.
Hozzávalók:
egy szelet hús, póréhagyma, vagy zöldhagyma, de megteszi a rendes hagyma is, zöld paprika, sajt, majonéz, só, bors, krémsajt.
Elkészítés:
a húst egy kevés olajon pirítsd meg, vágd apró kockákra. A hagymát szintén vágd apróra, majd a paprikával együtt pirítsd meg olajon. Ha póréhagymát használsz, a zöld részéből is vágj bele egy keveset, de mehet hozzá egy-két gerezd fokhagyma is.
Egy hőálló tálban keverj el egy csésze krémsajtot, egy fél csésze majonézzel, és egy fél csésze reszelt sajttal. Egy krumplitörővel pépesítsd, majd add hozzá az apróra vágott húst, és a hagymát, paprikát.
Addig kavard, míg egységes massza lesz belőle, sózd, és borsozd meg, majd tedd az előmelegített sütőbe 25 percre. Pirítóssal és zöld salátával fogyasztható.
twice |
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
1/5 oldal
|
Bejegyzések száma: 45
|
|
|
|
2018. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
88 db bejegyzés |
e év: |
802 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 93
- e Hét: 2309
- e Hónap: 4204
- e Év: 54995
|
|
|