Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
Nyugodalmas jó éjszakát...
  2018-10-01 23:29:06, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  SZÉP ESTÉT,JÓ ÉJSZAKÁT!!!!  
A magas vérnyomás vészjósló tünetei
  2018-10-01 23:27:11, hétfő
 
  A magas vérnyomás vészjósló tünetei







Hazánkban a felnőtt lakosság jelentős hányada szenved magas vérnyomás miatt. Ha a magas vérnyomást nem kezelik, okozhat stroke-ot, szívinfarktust, de más krónikus betegségek kialakulásához is vezethet. Az első és legfontosabb lépés a megelőzés. Gyakran nevezik ugyan ,,csendes gyilkosnak", azonban néhány jellemző tünet felhívhatja rá a figyelmet.

A vérnyomást rendszerint valamelyik karon mérik felfújható mandzsettás vérnyomásmérő segítségével. A vérnyomás értéket higanymilliméterben (Hgmm) adják meg és két számból áll. Az első szám azt a nyomást mutatja a kar fő artériájában, ami a szív összehúzódásakor alakul ki (szisztolés vérnyomás). A második a szívverések közti szünetben mérhető nyomást mutatja (diasztolés vérnyomás).

A vérnyomás értékeket négy kategóriára lehet osztani. A vérnyomás értéke akkor nem kóros, ha 140/90 Hgmm alatt van, de 120/80 Hgmm alatt lenne optimális. A kardiovaszkuláris betegségek kockázata a nyugalmi vérnyomás emelkedésével együtt nő.

Mi okozhat magas vérnyomást? A magas vérnyomás számos különböző tényezőtől függ. Oka lehet a szorongás, a túl sok koffeinfogyasztás, a dohányzás, a környezeti hatások, a toxinok, a stresszes életmód. Magas vérnyomást okozhat még a depresszió, a daganatos megbetegedések, a pajzsmirigy betegségei, a terhesség, az elhízás, a vesebetegség és az alvási apnoé.

Milyen jelei vannak a magas vérnyomásnak? A homályos látás, ha vér jelenik meg a vizeletben vagy zümmögő hang megjelenése a fülben, a szédülés, a légszomj, az orrvérzés, az extrém fáradtság, a szabálytalan szívverés, a lüktető érzés a mellkasban, a nyakon vagy a fülben és a szűnni nem akaró fejfájás.

Milyen következményekkel járhat a kezeletlen vérnyomás? Verőértágulattal, az artériák sérüléseivel, szívbetegséggel, szívelégtelenséggel, vesebetegséggel, látásvesztéssel - csak hogy néhányat említsünk.

Hogyan tarthatja normál tartományban a vérnyomását? Az egészséges, növényi alapú táplálkozás sokat segíthet. Ilyen lehet a mediterrán diéta, amely főleg az egészséges zsírokra és a vörös húsok mellőzésére koncentrál. A mediterrán diéta sok gyümölcsöt és zöldséget tartalmaz. A diétázók rendszeresen kis mennyiségű vörösbort is fogyasztanak, amely resveratrolban gazdag, amelynek vérnyomáscsökkentő szerepe van.

A vérnyomáscsökkentéshez csökkenteni szükséges a sóbevitelt. Ennek érdekében kerülje a feldolgozott élelmiszereket, ellenben fogyasszon sok zöldséget és gyümölcsöt. A nyers, növényi alapú táplálékok alacsony sótartalmúak és magas értékű tápanyagokban gazdagok.

A vérnyomás csökkentéséhez a szervezetünknek vitaminokra és ásványi anyagokra is szüksége van. Például koenzim Q10-re, magnéziumra, kalciumra, vasra, káliumra, D-vitaminra és omega-3 zsírsavakra.

A rendszeres testmozgás egy kiváló mód arra, hogy a vérnyomását csökkentse. Ezzel mérsékelni tudja a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatait is. Nem beszélve arról, hogy a testedzés segít leküzdeni a stresszt is, amely szintén okozója lehet a magas vérnyomás kialakulásának.
Link
 
 
0 komment , kategória:  GYÓGYSZER NÉLKÜL  
Csökkentse a korai menopauza kockázatait!
  2018-10-01 23:24:30, hétfő
 
  Csökkentse a korai menopauza kockázatait!







Az életmódváltozások sok mindenben a segítségünkre lehetnek. Például ha módosítunk az étrendünkön vagy leszokunk a dohányzásról, már ezzel is csökkenthetjük a korai menopauza kialakulásának a kockázatait.

Menopauzáról akkor beszélhetünk, amikor a menstruáció körülbelül egy évig egyáltalán nem jelentkezik. Ez általában ötvenéves korban következik be, de a tünetek már jóval korábban - 5-10 évvel a menstruáció végleges elmaradása előtt - is jelentkezhetnek. Az életmód és a különféle egészségügyi problémák azonban okozhatnak korai menopauzát, akár már a harmincas években is. Azonban a hormonfunkció optimalizálására irányuló stratégiák elősegítik a korai menopauza és a hozzá kapcsolódó kockázatok megelőzését.

Míg a menopauza egy teljesen normális biológiai folyamat, a korai menopauza sajnos egyáltalán nem az. Az, hogy valakinél hamarabb következik be a változókor, több oka is lehet. Például egyes betegségek vagy a dohányzás negatívan befolyásolja a menstruációs ciklust. Azonban a korai pubertás is oka lehet a korai menopauzának. De más okai is lehetnek, ha valaki sokkal korábban lép a változókorba. Ilyen ok lehet a kóros elhízás, a környezeti toxinok - például vegyszerek vagy a kozmetikumokban lévő káros anyagok -, de oka lehet a pszichoszociális stressz is.

Sok nő a premenstruációs tünetegyüttestől szenved, és bizony ezek a nők örülnek, ha a korai menopauza szakaszába lépnek. Azonban ez sok betegséget is hozhat magával. Ilyen például a szívbetegség és a csontritkulás, illetve a korai halálozás kockázata is jelentősen megnövekszik.

Mind a korai menopauza és a menopauzával együtt járó tünetek megelőzése az egészséges életmóddal kezdődik. Az életmód, mint az egészséges szokások szilárd alapja elősegítheti a szívbetegség, a súlygyarapodás vagy az oszteoporózis megelőzését. A mediterrán étrend például magába foglalja az olyan táplálékokat, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak flavonoidokat, fenolokat, többszörösen és egyszeresen telítetlen zsírokat, amelyek által védelmet élvezhetünk a daganatos megbetegedések, a magas vérnyomás, az immunhiányos állapotok és a gyulladásos folyamatok ellen.

A testmozgás elősegíti, hogy csontjaink egészségesek maradjanak, de jó hatással vannak a szív- és érrendszer egészségére is, sőt az általános egészségre, a megfelelő eliminációra, az értékes tápanyagok teljes emésztésére és a toxinok metabolizálására is.

Az általános egészségi állapot fenntartásában nagy szerepet játszik a megfelelő stresszkezelés is. A mélylégzés, a jóga, a kedvenc tevékenységben való részvétel és a nevetés mind olyan tevékenység, amely segíti a stresszválasz enyhítését.
 
 
0 komment , kategória:  GYÓGYSZER NÉLKÜL  
Húsvéti fűszernövényes és kamillás likőr...
  2018-10-01 23:23:16, hétfő
 
  Húsvéti fűszernövényes és kamillás likőr, plusz Earl Grey tea koktél







A gyógynövények nemcsak arra alkalmasak, hogy növényi főzetet és pakolást készítsünk belőlük, hanem nagyon ízletes és kellemes koktélokat és likőröket is előállíthatunk a segítségükkel. Az első likőr tele van olyan fűszernövénnyel, amelyeket érdemes télen a konyhaablakban termeszteni, hogy ez az aromás és ínycsiklandó koktél húsvétra elkészülhessen.

A hatféle fűszernövényes likőr hozzávalói:

10 gramm friss fodormenta
6 gramm friss bazsalikom
3 gramm friss orvosi zsálya
2 gramm oregánó
2 gramm tárkony
2 gramm kakukkfű
4 dl vodka
fél csésze víz
negyed csésze méz
1 kisebb fahéjrúd
1 csipetnyi őrölt szerecsendió

Elkészítése:

Első lépésként mossa meg a fűszernövényeket, majd szedje le a leveleket a növények száráról. Tegye azokat a vodka felével egyetemben egy turmixgépbe és turmixolja azokat össze.

Egy serpenyőbe öntse bele a mézet, a vodka másik felét és a vizet, illetve adja hozzá a fűszereket. Ne forralja, csak éppen melegítse össze, majd várja meg, míg az elegy szobahőmérsékletűre hűl. Ezután szedegesse ki a mézes, fűszeres keverékből a fahéjrudat, majd adja hozzá a gyógynövényes, vodkás turmixot. Végezetül töltse ezt a finom likőrt egy tiszta üvegbe és hagyja pár napig, hogy az ízek alaposan összeérjenek. A kellemes itókát tárolja hűtőszekrényben. Ezt az italt étkezés előtt érdemes fogyasztani, mivel a benne lévő fűszernövények nagyon jó hatással vannak az emésztésre, ami húsvétkor nagy segítség lehet, hiszen ilyenkor lehet, hogy kicsit túlterheljük a gyomrunkat.

A kamillát hazánkban is sokan ismerik, de azt lehet, hogy sokan nem tudták, hogy még likőrt is lehet belőle készíteni, amelyet egyes helyeken szíverősítő itókának is neveznek. A kamillalikőrnek nagyon finom, olyan ,,virágos aromája" van.

Kamillalikőr hozzávalói:

1 csésze szárított kamillavirág
2 csésze víz
45 dkg cukor
50 szem egész bors
1 nagyobb fahéjrúd
1 biocitrom
1 bionarancs
30 ml almakonyak

Elkészítése:

Egy serpenyőbe tegye bele a kamillavirágokat, a vizet, a cukrot, a szemes borsot és a fahéjrudat. Közben egy zöldséghámozóval hámozza meg a narancsot és a citromot, gondosan ügyelve arra, hogy a gyümölcsök fehér héja a gyümölcsökön maradjon. A gyümölcsök héját aprítsa apró darabokra, majd adja azokat a serpenyőben lévő többi összetevőhöz. Főzze az elegyet alacsony hőmérsékleten körülbelül 10 percig, de addig mindenképp, amíg a cukor elolvad. Majd húzza le a tűzről és hagyja, amíg az egész szobahőmérsékletűre hűl.

Ezután szűrje le az elegyet és facsarja bele a citromot és a narancsot, illetve adja hozzá az almakonyakot is. Töltse az italt egy tiszta üvegbe. Tárolja hűtőszekrényben és naponta egy kis pohárkával fogyasszon belőle.

Az Earl Grey tea a bergamottnak köszönheti kellemes, aromás illatát és ízét. Aki nem szeretne koktélt készíteni belőle, fogyassza önmagában, aki bátrabb és szeretne egy kis pikáns koktélt készíteni belőle húsvétra, próbálkozzon nyugodtan, ugyanis nem fogja megbánni.

Earl Grey koktél hozzávalói:

2 csésze víz
3 evőkanálnyi szárított levendula
1 csésze cukor vagy méz
60 ml gin
45 ml elkészített, lehűtött Earl Grey tea
25 ml frissen facsart citromlé
1 tojásfehérje
néhány jégkocka
citromkarika

Elkészítése:

Tegyen egy edénybe 2 csésze vizet. Amikor a víz elkezd forrni, adja hozzá a szárított levendulát és a cukrot vagy a mézet. Kevergesse a mézes, gyógynövényes elegyet 10 percig, majd vegye le a tűzről és várja meg, míg szobahőmérsékletűre hűl. Töltse üvegpalackba a levendulaszirupot, majd tegye egy hétre hűtőbe.

Egy hét múlva keverjen össze egy szép üvegpohárban 60 ml gint 45 ml már elkészített és alaposan lehűtött Earl Grey teával, illetve 25 ml frissen facsart citromlével. Vegye ki a hűtőből a levendulaszirupot, majd adjon belőle 15 milliliternyit a koktélhoz. Az egészet öntse egy shakerbe egy kisebb tojásnak a fehérjével és néhány jégkockával együtt, majd alaposan rázza össze a hozzávalókat.

Végezetül töltse a koktélt pohárba, amelyet egy szelet citromkarikával díszíthet.
 
 
0 komment , kategória:  GYÓGYSZER NÉLKÜL  
Őszi, szívet is melengető italok
  2018-10-01 23:20:51, hétfő
 
  Őszi, szívet is melengető italok: kurkumatea és tökfűszeres latte







Abban a pillanatban, ahogy az első őszi szellő végigsimít az arcunkon, mindig nagyon jól tud esni egy csésze meleg ital, legyen szó kávéról, kapucsínóról vagy éppen egy csésze forró teáról. A legjobb, ha saját készítésű italokkal melegítjük fel ezeken az őszi, borongós napokon a testünket és a lelkünket, mert akkor biztosak lehetünk benne, hogy azok semmiféle adalékanyagot nem tartalmaznak.

Kurkumatea hozzávalói:

1 csésze kókusztej
1 csésze víz
1 teáskanál tisztított vaj (ghee)
1 teáskanál méz
1 teáskanál kurkuma

Elkészítése:

Öntse a kókusztejet és a vizet egy kisebb edénybe, majd melegítse azokat össze. Adja hozzá a vajat, a mézet és a kurkumát és melegítse ezt a kellemes, lágy fűszerezésű italt további két percig. Keverje alaposan össze, öntse egy csészébe, majd kortyolgassa el jó lassan.

A kurkuma egy nagyon népszerű fűszer Ázsiában. Folyékony aranynak is nevezik. A kurkumából készült tea nagyon egészséges. Elsősorban a fűszerben található kurkumin vegyület miatt, amelynek gyulladáscsökkentő hatása kiemelkedő.

Tökfűszeres latte hozzávalói:

1 csésze kókusztej
2 teáskanálnyi sütőtök-fűszerkeverék
1 teáskanál méz
negyed teáskanál vaníliakivonat
negyed csésze biokávé vagy kapucsínó

Elkészítése:

Ennek a receptnek nagyon egyszerű az elkésztése. Először is főzze le a kávét vagy készítse el a kapucsínót, majd egy edénybe kezdje el melegíteni a kókusztejet. Amikor a tej kissé gyöngyözni kezd, adja hozzá a sütőtök fűszerkeveréket, a mézet és a vaníliakivonatot, majd húzza le a tűzről az edényt. Hagyja a fűszeres-tejes mixet kicsit hűlni. Végezetül adja hozzá az előre lefőzött kávét. Öntse az őszi itókát egy tetszetős csészébe. A finom, meleg italt megszórhatja még egy csipetnyi kókusszal, de fahéjjal vagy tökfűszerkeverékkel is díszítheti.

A tőkfűszeres latte az ősz egyik nagy slágere lehet, hiszen nemcsak felmelegít, hanem nagyon egészséges is. Ez pedig a fűszereknek, a kókusztejnek és az egyéb egészséges összetevőnek köszönhető.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Őszi, szívet is melengető italok...
  2018-10-01 23:19:01, hétfő
 
  Őszi, szívet is melengető italok: kurkumatea és tökfűszeres latte







Abban a pillanatban, ahogy az első őszi szellő végigsimít az arcunkon, mindig nagyon jól tud esni egy csésze meleg ital, legyen szó kávéról, kapucsínóról vagy éppen egy csésze forró teáról. A legjobb, ha saját készítésű italokkal melegítjük fel ezeken az őszi, borongós napokon a testünket és a lelkünket, mert akkor biztosak lehetünk benne, hogy azok semmiféle adalékanyagot nem tartalmaznak.

Kurkumatea hozzávalói:

1 csésze kókusztej
1 csésze víz
1 teáskanál tisztított vaj (ghee)
1 teáskanál méz
1 teáskanál kurkuma

Elkészítése:

Öntse a kókusztejet és a vizet egy kisebb edénybe, majd melegítse azokat össze. Adja hozzá a vajat, a mézet és a kurkumát és melegítse ezt a kellemes, lágy fűszerezésű italt további két percig. Keverje alaposan össze, öntse egy csészébe, majd kortyolgassa el jó lassan.

A kurkuma egy nagyon népszerű fűszer Ázsiában. Folyékony aranynak is nevezik. A kurkumából készült tea nagyon egészséges. Elsősorban a fűszerben található kurkumin vegyület miatt, amelynek gyulladáscsökkentő hatása kiemelkedő.

Tökfűszeres latte hozzávalói:

1 csésze kókusztej
2 teáskanálnyi sütőtök-fűszerkeverék
1 teáskanál méz
negyed teáskanál vaníliakivonat
negyed csésze biokávé vagy kapucsínó

Elkészítése:

Ennek a receptnek nagyon egyszerű az elkésztése. Először is főzze le a kávét vagy készítse el a kapucsínót, majd egy edénybe kezdje el melegíteni a kókusztejet. Amikor a tej kissé gyöngyözni kezd, adja hozzá a sütőtök fűszerkeveréket, a mézet és a vaníliakivonatot, majd húzza le a tűzről az edényt. Hagyja a fűszeres-tejes mixet kicsit hűlni. Végezetül adja hozzá az előre lefőzött kávét. Öntse az őszi itókát egy tetszetős csészébe. A finom, meleg italt megszórhatja még egy csipetnyi kókusszal, de fahéjjal vagy tökfűszerkeverékkel is díszítheti.

A tőkfűszeres latte az ősz egyik nagy slágere lehet, hiszen nemcsak felmelegít, hanem nagyon egészséges is. Ez pedig a fűszereknek, a kókusztejnek és az egyéb egészséges összetevőnek köszönhető.
 
 
0 komment , kategória:  GYÓGYSZER NÉLKÜL  
Fejfájást elűzők: gyömbér, levendula...
  2018-10-01 23:16:20, hétfő
 
  Fejfájást elűzők: gyömbér, levendula, borsmenta, magnézium és B2-vitamin







Stressz, alváshiány, allergiák, a parfümben, a kozmetikumokban található illatanyagok és háztartási tisztítószerekben található toxinok kétségkívül okozhatnak fejfájást. Szerencsére azonban a legtöbb fejfájás pusztán csak átmeneti és gyógyszerek nélkül is könnyen gyógyítható.

Az egyik legjobb fejfájáscsillapító gyógynövény a gyömbér. A gyömbér megakadályozza a prosztaglandin szintézisét, amely egy zsírsavakban megtalálható összetevő, ami fájdalmat okoz az idegvégződésekben. A gyömbér segít megszüntetni az émelygést, amely gyakran kapcsolódik a fejfájáshoz. Vágjon le 2-3 centiméteres gyömbérgyökeret, hámozza meg, majd reszelje le. Tegye egy csészébe, öntsön rá forró vizet, hagyja állni 20 percig, majd ízesítés nélkül fogyassza el.

A másik remek gyógynövény a kamilla. A kamilla olyan anyagokat tartalmaz, amely elősegíti a fájdalom csökkenését és segít megnyugodni, azaz kiemelkedő a stresszcsökkentő hatása. Tegyen egy csészébe egy teáskanálnyi gyógynövényt, öntsön bele 2 dl forró vizet. Hagyja állni 10 percig, majd szűrje le és már fogyaszthatja is.

A kutatások azt mutatják, hogy a fájdalmat a magnézium hiánya is okozhatja az agyban. A magnézium egy nagyon fontos ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez. Ezt az ásványi anyagot be lehet ugyan venni étrend-kiegészítő formájában, de a legjobb természetes forrásokból pótolni. Miben található magnézium? A magnézium elsősorban a sötétzöld leveles zöldségekben, például a spenótban vagy a mángoldban található, de sok gyümölcs - alma, citrom, grépfrút, füge - és olajos mag - mandula, diófélék - is tartalmazza, illetve a borsó és a bab is kiváló forrása lehet. Fontos azonban megjegyezni, hogy a magas zsírtartalmú étrend megnehezíti a magnézium felszívódását, illetve a főzés csökkenti az egyes táplálékokban lévő ásványi anyagot.

Kutatások igazolják, hogy a B2-vitamin pozitív hatással van a fejfájásra és a migrénre. Azoknál a személyeknél, akik 3 hónapon keresztül legalább 400 mg B2-vitamin fogyasztottak, 59 százalékkal csökkent a fejfájás gyakorisága a placebót szedő betegekhez képest. A B2-vitamin többek között megtalálható a mandulában és a szezámmagban.

A gyömbér mellett még két másik gyógynövény, a levendula és a borsmenta is hatékonyan csillapítja a fejfájást. Ezeket a gyógynövényeket teaként is fogyaszthatjuk, de illóolaj formájában is kitűnőek migrénes fejfájás esetén. Cseppentsen egy vattakorongra néhány csepp illóolajat és vizet, majd dörzsölje be vele a halántékát. A fejfájása hamarosan a múlté lesz.
 
 
0 komment , kategória:  GYÓGYSZER NÉLKÜL  
Tóth Árpád: OKTÓBER
  2018-10-01 23:13:24, hétfő
 
 




Tóth Árpád: OKTÓBER


A levegő hideg, kék és merev,
S sziszegve metszi éles cirpelés,
Mint bánya mélyén a kék érceret
A zengő fúró. Már a fény kevés.
A sötét ég tisztára van seperve,
A láthatár fakó vonal, üres, -
Vízszintes közönyét ezüst s veres
Tornyok nem gyujtják fel már. Komor este.

Október. Pompa és szín nincs tovább.
Ó, mikor még arany fény lihegett,
S tömör bíbor és roskadó brokát
Fedte a kéjes, ájult ligetet...
Már meztelen az erdő. Végesvégig
A züllött úton roncs, bú és szemét.
Korhadó tönkök. Egy nyirkos, setét
Kórón vén varjú hamvas hasa kéklik.

Ősz, fáradt isten! - csendes és unott,
Kinek halavány ujjaid közül
Arany hullt, s már aranyaid unod,
Szeretsz-e? - lelkem hozzád menekül.
Szemed sárga, hűvös nézését küldd le
A szívemig a hervadt végtelenből,
Ím hozzád búsan és keserűn leng föl
Eltűnődésem lassú tömjénfüstje...

Mért élek én - s boldog mért nem vagyok?
Mért fáj ez örök, tűnődve kuporgó
Magány? - és máskor mégis mért sajog
Magányért lelkem? Ó, lélek, te forró
Tropikus homok! mért hajtasz virágot:
Gyönyörű vágyat s jaj, gyökértelent?
Arany gyümölcsöt a nagy őszi csend
Nekünk nem hoz, csak bút, beteg sirámot...

Ó, ez a vak, szeszélyes földi élet
Adott-e kincset, mely ma is enyém?
Vagy, mit ha bús szemem vizsgálva nézett,
Nem halt el róla szomorún a fény?
Mily szent iramban nyargalnak a lázak,
S mily sánta mind a beteljesedés...
Ez hát az élet-lecke? - e kevés
Bölcsesség? - ez a lemondó alázat?...

És mégis, míg elnézem csendesen
A vízesést, mely mint roppant szalag,
Ezüst gépszíj egy örök kereken,
Az esti sziklán zúgva leszalad,
- Kitárja újra reszketőn, sután
Kelyhét a vágy, a lélek bús virága,
Az árva, bíbor kelyhet minden drága
Nagyszerűségek napfénye után...

És fáj az elmúlás... mint egykor, régen,
Mikor még mint gyerek, szelíd, zömök,
Ebéd után, kora őszi sötétben
Ültem az elhagyott asztal mögött:
Szomorkodtak a félbehagyott étkek...
Poharak alján tompa tűz... a torta
A halvány tálcán búsan bújt csoportba...
S egyszerre, furcsán, szememben könny égett...

1916



 
 
0 komment , kategória:  VERSEK - TÓTH ÁRPÁD  
Juhász Gyula: Október
  2018-10-01 23:10:20, hétfő
 
 




Juhász Gyula: Október


A fény arannyal öntözi még
a szőke akác levelét,
de ez a fény, megérzem én,
már októberi fény.

Az alkony lila fátyla alatt
tarka tehenek hada halad,
vígan elbődül, hisz haza tart,
de ez már őszi csapat.

A kertben tarkán égő színek,
virágok, dúsan vérző szívek,
rajtuk az este harmata ring,
de ez már őszi pompa mind.

Fényt, krizantémet, dalt, harmatot
lelkemben vígan elringatok,
megszépül lassan, ami rég volt,
de ez már októberi égbolt!
 
 
0 komment , kategória:  ŐSZI VERSEK  
Esküvői pár
  2018-10-01 23:05:55, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  KÉPEK - VÍZES HATÁSÚ KÉPEK  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1539 db bejegyzés
e év: 15094 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 130
  • e Hét: 457
  • e Hónap: 4798
  • e Év: 54456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.