2018-10-10 20:07:15, szerda
|
|
|
Kohut Katalin: Körözött
Hozzávalók:
20 dkg tehéntúró, vagy 15 dkg juhtúró
5 dkg vaj
1 kis fej hagyma, nyáron zöldhagyma
kb. 1,5 kanál egész köménymag
1 dl tejföl
ízlés szerint só
ízlés szerint pirospaprika
Felszeletelem apróra a hagymát, belehelyezem a tálba a vajat, a túrót, összekeverem. Rászórom a sót, a pirospaprikát, a köménymagot, hozzáteszem a tejfölt és jól kikeverem.
Nagyon finom vacsorára, reggelire. A hetvenes években tejföl helyett néha borsodi sört tettem a körözötthöz lágyítónak.
Én Croast kenyeret fogyasztok általában, mert nem penészedik meg, sokáig eláll. De nagyon finom a fehér, barna, magos kenyérrel, vagy akár Abonettel sovány túróból diétásnak elkészítve. Gyümölcsös, citromos teával fogyasztom.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek |
|
|
|