Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Szívatós szívesség (2007)
  2018-10-11 22:16:41, csütörtök
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2018-10-11 22:07:35, csütörtök
 
 



Link






Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Szép írások
  2018-10-11 21:47:55, csütörtök
 
  Nem kívánhatom az emberektől, hogy igazságosak legyenek. De magamtól megkövetelhetem ezt, akkor is ha minden és mindenki igazságtalan körülöttem. Nincs módom engedményekre magammal szemben.

És mégis, mégis hiszek a csodában.




 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-10-11 21:30:40, csütörtök
 
  Miért nem lehet előre megérezni, már reggel, például amikor felkelek, hogy ma olyan szörnyűség leselkedik rám, amilyent még sohasem éltem át? Miért nem jelzi előre az idegrendszerünk, amelyről a suliban és a könyvekben és az újságokban annyi rejtélyeset lehet olvasni? Az idegrendszerünk megmagyarázhatatlan érzékenységéről, a kideríthetetlen eredetű megsejtésekről. Hülyeség. De ha nem hülyeség, tehát ha igaz, amiket már összevissza olvastam, akkor az én idegrendszerem érzéketlen, hiányos, fejletlen, gyenge, megbízhatatlan.

Szilvási Lajos




 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-10-11 21:16:08, csütörtök
 
  Semmi nem változik; ami változik: az ember saját maga. Nem az, hogy idősebb lesz, vagy ilyesmi. Nem éppen azért. Csak éppen megváltozik. Mondjuk, most kabátban megy. Vagy az, aki legutóbb a párja volt, skarlátot kapott, és most más a párja. Vagy a Miss Aigletinger helyettese viszi az osztályt. Vagy az ember hallotta, hogy a szülei reggel állati nagy parádét rendeztek a fürdőszobában. Vagy az ember csak elment az utcán egy pocsolya mellett, amin szivárványszínű benzinfoltok úsznak. Úgy értem, az ember kicsit mindig más, nem tudom ezt pontosan megmagyarázni. És még ha tudnám is, nem biztos, hogy akarnám.

Jerome David Salinger






 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-10-11 21:08:40, csütörtök
 
  Hűvös lett és tüzet gyújtottak. A tűz mellé kiterítették a bundát, s elhevertek rajta. Az égbolt megtelt csillagokkal, s később feljött a Hold. Ő a leány ölébe hajtotta fejét, s a leány énekelt. (...) Reggel kergetőztek a harmatos fűben, mint az őzek. Aztán megferedtek a forrás vizében. Locsolták egymást és kacagtak, és az erdő csengett a kacagásuktól és a fák, a mókusok, a madarak, akik látták őket, csodálkoztak, és boldogan kérdezték egymástól: visszatért-e a világ kezdete? A boldog idő?

Wass Albert





 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert   
Szép írások
  2018-10-11 20:56:59, csütörtök
 
  Az embereknek szükségük van ábrándokra. Ha mindnyájan pontosan olyannak látnánk a világot, amilyen valójában, reggel senki sem akarna felkelni az ágyból.

Candace Bushnell





 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-10-11 20:50:22, csütörtök
 
  Egy férfi találkozik egy nővel,

forgószél viszi őket az ágyba,

másnap reggel nem húznak el ketten tízfelé,

hanem azontúl közös pohárban tartják a fogkefét.

Idővel tán majd a fogsorukat is.

Vavyan Fable







 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-10-11 20:40:18, csütörtök
 
  Hitünknek olyan ereje van , hogy úgy szoktuk említeni háááát ez csodálatos , elképesztő , hihetetlen s.t.b... Általában emberekre állatokra vagy tárgyakra szoktuk mondani!

A CSODA IS MINDIG ABBAN AZ ESETBEN JÖN , HA TESZÜNK ÉRTE !

Mi az, hogy este?
Nehogy már unatkozz!

Mindig érdekes, ha egy külföldi forgat filmet a magyarokról vagy egy magyar témáról, mert ilyenkor szembesül igazán az emberfia azzal, hogyan is látnak minket, bennünket. Ahogy az ember önértékelésének kifejezetten jót tesz, ha időről-időre kívülről láthatja saját magát, így egy nemzetnél, pláne egy olyan hisztériára hajlamosnál, mint a miénk, tiszta haszon, ha valamit megtudhatunk önmagunkról.

Link

Amit láttunk nem 1956-ról és nem rólunk szól, hanem a két Németországról, a német tragédiáról és a ki nem mondott, feleselő múltakkal. Apák és fiúk filmje ez, a rácsodálkozó fiúké és a hallgatag apáké elsősorban, akik ott állnak, hogy elszámoljanak önmagukkal és a történelemmel, hogy mit tettek vagy nem tettek 1933-ban, 1945-ben vagy éppen 1953-ban, a kelet-berlini felkelés évében. Ebből a szempontból és a rendező korábbi munkásságát nézve Az állam Fritz Bauer ellen méltó párja, igazi szembenéző alkotás - amelyre bizony nagy igény lenne idehaza is. A szereplők közül kiemelkedően jó Tom Gramerz lírai alakítása, Jonas Dassler őrületbe hajló magánszáma és valószínűleg mindenki olyan apukát szeretne magának, mint Ronald Zehfeld. Ha másért nem, ezért bizonyosan megéri megnézni ezt a filmet: Légy jó mindhalálig - NDK-változatban.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép napot mindenkinek!
  2018-10-11 09:04:48, csütörtök
 
  Link





A Mérleg jegyében született ember okos, mint a kígyó. Érzéseit értelmével is ellenőrzi. Gondolkodásában önálló, jó diplomata, humoros, vicces, vidámság és társaságbeli kellemesség jellemzi.

Szereti a zenét, a szép ruhát, a kozmetikát, társaságkedvelő. Nagy szerepet játszik a sorsában a társaság. Nagyon sok színész, balerina, táncosnő, énekesnő született a Mérleg jegyében. Kimondottan udvarias, kedves, gyorsan tud szimpátiára szert tenni. Általában vidám ember, nagyon ritkán találunk tragikus sorsú Mérleg szülötteit.
Nagyon szereti a másik nemet. Már fiatal korában vannak szerelmi kalandjai. Szereti a vidám szórakozásokat. Legrettenetesebb a számára, ha unatkoznia kell. A Mérleg ember szeret a nyilvánosság előtt szerepet játszani.

Igazságos. A Mérleg az igazság szimbóluma. Mindig a belső harmóniára törekszik. Minden kellemetlenséget nagy ívben elkerül. Sokszor a nagy harmóniaszeretet indolenssé és lustává teszi.

Sok minden érdekli, nyílt, lelkesedő, gyorsan felejt jót, rosszat. Nem ismeri a bosszúállást. Nagyon alkalmazkodó. Majdnem hiányzik belőle az egoizmus. Csak egy dologban egoista, a szerelemben. Nehezen tud nemet mondani. Nagyon is tudja, mit akar, tud beszélni az emberekkel. Optimista. Ha rosszul is megy a sora, akkor sem panaszkodik, akkor is tud valaminek örülni.

Szeret uralkodni, de nem szeret szolgálni. Szereti a tisztaságot, főleg ha más végzi. A házasság a legfontosabb a számára, és a barátokban leli legfőbb örömét.




Lehet, hogy fura elmélet, de én azt vallom, hogy minden reggel kapunk egy esélyt, hogy az életünk, a munkánk, a kapcsolatunk fullos legyen. De ehhez két ember kell. Mindkettőnek bele kell tennie a kalapba azt, amije van. Mindent! És elmondják egymásnak a dolgokat. Megosztják a lehető legkisebb gondolatukat, érzéseiket. Problémáikat is. nem várják meg, amíg az nagy lesz. Amíg rájuk zúdul, mint egy lavina. Itt születik meg a társkapcsolat. Két önálló ember sohasem lesz ebben jó, mert háborúzni fognak, harcolni, mert kell lennie köztük valakinek, aki győz! Az egyénnek meg kell halnia, hogy megszülethessen a MI!

Csernus Imre
Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 341 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1581
  • e Hét: 4657
  • e Hónap: 7999
  • e Év: 60707
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.