Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Építs egy életet, hagyd, hogy összetörjön, darabokra hulljon
  2018-10-18 17:57:10, csütörtök
 
 

"Építs egy életet, hagyd, hogy összetörjön, darabokra hulljon, aztán építs fel egy újat, egészen addig, amíg eljutsz oda, ahova mindig is vágytál. Oda, ahol jól érzed magad, ahol te is boldog vagy. Odáig nagyon sok világot kell felépíteni. Falakat húzni, téglákat pakolni, kudarcot vallani, nehézségeket leküzdeni, megoldásokra találni... Erről szól az út, meg arról, hogy a régi házból mindig tudd, hogy mit viszel magaddal."

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Szép reggelt! Kezdődjön jól a napod!
  2018-10-18 08:59:57, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Napról napra,lépcsőről lépcsőre megyek majd tovább ezen az-
  2018-10-18 08:58:52, csütörtök
 
  "Napról napra, lépcsőről lépcsőre megyek majd tovább ezen a különös úton... felfelé, vagy lefelé vezet ez a lépcső? Ezt nem tudom. De nem állok meg."

(Márai Sándor)


 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
ÜZENET A JELENNEK Egyszer mindenki megérkezik...
  2018-10-18 08:30:20, csütörtök
 
  ÜZENET A JELENNEK

Egyszer mindenki megérkezik... Ki előbb, ki később.

Amikor már mindent odaadott, szétszórta mindenét, amije csak volt: csendes, de tiszta hangon kimondott szavait, szellemi és fizikai erejét, hitét, bőre simaságát, hajszínét, az egészségét és lelke minden rejtett tartalékát, önzetlenségét, kevéske vagyonát, tapasztalatait és bölcsességét, éveit... életét.

Amikor rájön, hogy a harsány, durva, mellveregető, ellentmondást nem tűrő hangoknak nagyobb a becsülete, mint a példamutatásnak, pedig őt arra tanították egykor, hogy a tettei beszéljenek, ne a szája járjon.

Amikor egyre sűrűbben tapasztalja, hogy amit az emberek mondanak, az egyáltalán nincs szinkronban a tetteikkel és a gondolataikkal. S mikor észreveszi, hogy már senki sem figyel igazán arra, amit ő szeretne mondani. A szeretetével is inkább visszaélnek, mint élnek.

Amikor megtanulja, hogy senkit sem szabad megítélni, mert az igazság annyiféle, ahányan vagyunk, és olykor még magunkat sem ismerjük eléggé, nemhogy másokat.

Amikor már nincs ereje konfliktusokba bocsátkozni, vitatkozni, és már senkit sem akar meggyőzni semmiről egy olyan világban, ahol mindenki mindent jobban tud, legfőkébb bántani, felülbírálni, hazudni, érvényesülni mindenáron, megszerezni, kihasználni, megalázni, gyűlölködni, birtokolni, uralni és uralkodni. Neki már efölött nincs semmilyen hatalma... Nem tud taktikázni, hiszen sosem tudott... és már egyáltalán nem is kíván ebben az őrületben részt venni.

Amikor már nem lehet becsapni, tisztán érzi, ki az a néhány ember a családján kívül, akik megérdemlik a figyelmét. Ha van még dolga, elvégzi, ahogy mindig mindent elvégzett becsülettel, és a maradék energiájából már csak őket részesíti.

Amikor megérti, hogy nem maradt más út, mint elfogadni, beletörődni, átadni a helyét.

Akkor megérkezik a csendbe, a hallgatás megérdemelt és felszabadító nyugalmába, hogy felkészüljön az utolsó útra.

Akkor életében először végre magára gondol, arra, hogy a hátralévő lépéseket békében kell megtennie, mert ez ember nem mehet a halálba a békesség érzése nélkül.

Tudod, ilyenkor már csak a szépre emlékezik: eltűnnek a rossz és bántó emlékek, az egykori düh és sértettség, és már csak a megbocsájtás él benne. Igyekszik a külvilág szebbik részéből töltekezni, a fény felé fordulni, hiszen annyit, de annyit kapott az árnyékból és a sötétségből az elmúlt évtizedekben. Megsokszorozódik a természet szépségeinek fontossága, és bár még mindig látja a világ szörnyűségeit, igyekszik távol tartani magát, amennyire ez lehetséges. Vesd meg érte, ha akarod... Vagy próbáld megérteni...

Hálás minden kedves szóért, tekintetért, érintésért, de már nem vár, nem követel senkitől semmit. Megteremti magának a saját belső egyensúlyát, mert azt a bizonyos küszöböt nem lehet másképp átlépni, csak egyedül,... és az a küszöb már jóval közelebb van, mint a születés.

Egyszer mindenki megérkezik... Ki előbb, ki később... Most még szereted hallani a saját hangod, de eljön az idő, amikor jobban fogsz örülni a saját csendednek... Hiába nézel így rám,... egyszer megérkezel Te is.

Akkor többé nem fogod számon kérni rajtunk a hallgatásunkat, kedves JELEN...

Erdei B. Ágnes


 
 
0 komment , kategória:  Szépkorúaknak  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 284 db bejegyzés
e év: 3500 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 797
  • e Hét: 2255
  • e Hónap: 19566
  • e Év: 209201
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.