Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
vad disznó erdei farakásból
  2018-10-18 22:28:39, csütörtök
 
  ...... ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Ó! - azok a csodás színek az őszi fákon
  2018-10-18 22:26:16, csütörtök
 
  ...... ........... .........



...... ........... ........



...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Újabb világméretű szentségimádásra hívnak
  2018-10-18 22:17:01, csütörtök
 
  Újabb világméretű szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén
2018. október 18. csütörtök 21:55
Egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 24-én, szombaton a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői.
Készülünk a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Ehhez kapcsolódva Krisztus Király ünnepének előestéjére (november 24.) ismét szentségimádást hirdetünk. Célunk, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon és meghaladjuk a 2017-es szentségimádási lánc.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ötszázan az egymillióból
  2018-10-18 22:13:29, csütörtök
 
  Rózsafüzért imádkozó gyermekek tanúságtétele Szolnokon
2018. október 18. csütörtök 19:04
A Magyar Katolikus Egyház is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek keretében október 18-án világszerte gyermekek imádkozzák együtt a rózsafüzért a világ egységéért és békéjéért. Az ,,Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért" imalánc egyik hazai helyszínére, Szolnokra látogattunk.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Marozsán és Jakabfi is a BL-negyeddöntő küszöbén
  2018-10-18 17:42:40, csütörtök
 
  Marozsán és Jakabfi is a BL-negyeddöntő küszöbén - Női labdarúgás.
Marozsán Dzsenifer és Jakabfi Anett csapata is fölényes győzelmet aratott a női labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.
A magyar származású, német válogatott Marozsán tüdőembóliája után felépülve tért vissza a pályára. Az olimpiai és Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes labdarúgó három hónapot volt kénytelen kihagyni súlyos betegsége miatt, szerdán azonban az Olympique Lyon BL-mérkőzésén a 63. percben pályára lépett. A címvédő francia együttes a nyolcaddöntő első felvonásán 4-0-ra nyert az Ajax otthonában.
Fölényes győzelmet aratott Jakabfi Zsanett csapata, a Wolfsburg is. A német bajnok a nyolcaddöntő első összecsapásán hazai pályán 4-0-ra verte az Atlético Madridot. A magyar válogatott Jakabfi csereként lépett pályára.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak
  2018-10-18 17:30:28, csütörtök
 
  ,,A szeretet soha nem az idegent látja a másikban, hanem az embert, és legyőzi a félelmet. Mi, a világosság fiai, a béke hídjainak építői vagyunk a világ reménysége."
,,Van egy álmunk!" - A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak
2018. október 17. szerda 09:38
Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Hófehér őzbak
  2018-10-18 17:21:50, csütörtök
 
  Hófehér őzbak járja a somogyi erdőket
......



..


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Botrányok az egyházban - Dr. Székely János írása
  2018-10-18 10:01:30, csütörtök
 
  Botrányok az egyházban - Dr. Székely János írása Link  
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Szent Lukács evangélista 10.18
  2018-10-18 09:54:45, csütörtök
 
  - Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt második leveléből
Lukács; az orvos, mindvégig kitartott Pál apostol mellett.
Szeretett Fiam!
Démász elhagyott a világ kedvéért és Tesszalonikába ment, Kreszcensz Galáciába, Titusz meg Dalmáciába. Csak Lukács van mellettem. Márkot is vedd magad mellé és hozd el, jó szolgálatot tenne nekem. Tichikuszt elküldtem Efezusba. Köpenyemet Troászban hagytam Kárpusznál, ha jössz, hozd magaddal. A könyveket is, főleg a pergamentekercseket.
Alexander, a bronzműves sokat ártott nekem, az Úr megfizet majd neki tettei szerint. Te is óvakodj tőle, nagyon ellenszegül tanításunknak.
Első védekezésem alkalmával senki sem állt pártomra, mindenki cserben hagyott. Ne számítson nekik bűnül! Ám az Úr mellém állt és erőt öntött belém, hogy befejezzem az evangélium hirdetését és tudomást szerezzen róla minden pogány.
Ez az Isten igéje. Tim 4,9-17b

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Az aratnivaló sok, a munkás pedig kevés.
Az apostolok kiválasztása után Jézus kiválasztott más hetvenkét tanítványt, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helységbe, ahová menni szándékozott.
Így szólt hozzájuk: ,,Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek hát az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába.
Menjetek! Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. Ne vigyetek magatokkal se erszényt, se tarisznyát, se sarut. Az úton senkit se köszöntsetek.
Ha betértek egy házba, először is ezt mondjátok: »Békesség e háznak!« Ha békesség fia lakik ott, rászáll a ti békességtek, ha nem, visszaszáll rátok. Maradjatok ugyanabban a házban, és azt egyétek és igyátok, amijük van. Mert méltó a munkás a maga bérére. Ne járjatok házról házra.
Ha egy városba érkeztek, és szívesen látnak titeket, egyétek, amit elétek adnak. Gyógyítsátok meg ott a betegeket, és hirdessétek: »Elérkezett hozzátok az Isten országa!«"
Ezek az evangélium igéi. Lk 10,1-9

.........


- Magyar kurír oldalon Link
Aki megfestette a Szűzanya arcát - Szent Lukács evangélista. Október 18-án Szent Lukácsra emlékezünk, aki orvosként Krisztusban fedezte fel az emberiség gyógyítóját, és akit a festők védőszentjeként is tisztelünk. Evangéliumában különös tisztelettel írt Szűz Máriáról, mintegy hiteles képet festve így Krisztus édesanyjáról.
A hagyomány szerint Lukács festette a római Santa Maria Maggiore-bazilikában őrzött Mária-képet és a częstochowai Fekete Madonna-ikont, valamint megfestette Jézus arcát is.
...... ........... ............


Urunk, Istenünk, te Szent Lukácsot kiválasztottad, hogy igehirdetésével és írásaival hirdesse a szegények iránti szeretetedet. Add, hogy minden keresztény egy szív, egy lélek legyen, és minden nép meglássa az üdvösséget. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

- Jeles napok oldalon Link

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú
  2018-10-18 09:15:08, csütörtök
 
  - Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
A mi hazánk a mennyben van.
Testvéreim!
Kövessétek a példámat mindnyájan! Nézzétek azokat, akik úgy élnek, ahogy példámon látjátok. Hiszen - mint már többször mondtam, most meg könnyek közt mondom - sokan úgy élnek, mint Krisztus keresztjének ellenségei. Végük a pusztulás, Istenük a hasuk, azzal dicsekszenek, ami gyalázatukra válik, és az eszüket földi dolgokon járatják.
A mi hazánk azonban a mennyben van. Onnan várjuk az Üdvözítőt is, Urunkat, Jézus Krisztust. Ő azzal az erővel, amellyel mindent hatalma alá vethet, átalakítja gyarló testünket, és hasonlóvá teszi megdicsőült testéhez.
Ezért, szívből szeretett testvéreim, örömöm és koronám: így álljatok helyt az Úrban, szeretteim!
Ez az Isten igéje. Fil 3,17-4,1

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Ha a búzaszem elhal, sok termést hoz.
Abban az időben Jézus így beszélt tanítványaihoz:
,,Bizony, bizony, mondom nektek: Ha a búzaszem nem hull a földbe, és el nem hal, egyedül marad, ha azonban elhal, sok gyümölcsöt hoz. Aki szereti életét, elveszíti azt, de aki gyűlöli életét ebben a világban, az megmenti azt az örök életre. Aki nekem szolgál, kövessen engem, és ahol én vagyok, ott lesz a szolgám is. Aki nekem szolgál, azt becsülni fogja az Atya."
Ezek az evangélium igéi. Jn 12,24-26

...... ..............


- Wikipedia oldalon
Antiochia püspöke 69-től haláláig, apostoli atya.
Domitianus rendeletet hozott a zsidók üldözésére, de ekkor még nem tettek különbséget a zsidó felkelők és a keresztények között. Traianus olyan rendeletet hozott, hogy aki nem tagadja meg keresztény hitét, azt el kell ítélni. 110 és 115 között Ignácot mint Antiochia püspökét láncra verték, és hajóra tették Róma felé. A hajó több ázsiai városban kikötött és keresztények látogattak el hozzá, így módja volt leveleket küldeni a városok keresztény közösségének, megköszönve az együttérzést. A római amfiteátrumban vadállatok falták fel.

- Network oldalon Link

- Katolikus oldalon Link

- SZENTMISE: Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú napja
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 424 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7527
  • e Hét: 19157
  • e Hónap: 52311
  • e Év: 286058
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.