|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2018-10-21 20:39:14, vasárnap
|
|
|
"A lelkek kódja sosem téves. Mindenki a számára legtökéletesebb testben születik a legmegfelelőbb időben, a legmegfelelőbb helyre. A test nem jelmez, mi fogva tart, hanem ajándék. Egy ajándék, ami segít, hogy csodákat élhess meg. Hogy tanulhass és alkothass. Nem számít, milyen testbe születtél, csak az, hogy hogyan érzed magad benne. Szeresd hát az ajándékodat, légy rá büszke. Hisz megismételhetetlen és különleges minden egyes lélek!"
(Hozleiter Fanny)
|
|
|
0 komment
, kategória: IDÉZETEK,Mondák |
|
|
|
|
|
2018-10-21 20:21:37, vasárnap
|
|
|
Minden ház alapja a bizalom. Az első pillanat, amikor biztos vagy abban, hogy ott ház épül majd, és megkezded a mély gödör ásását. A falak, a téglákat összetartó, semmihez nem hasonlítható szeretet, melyek mindegyike egymástól függ, és nem rombolhatja semmi szét. Ajtaja a szabadság, melyen távozva új útra lépsz, de mindig hazavár, ablaka a lehetőség, hogy a múltba tekintve a jövőt is magad előtt lásd. A tető a fejed felett, a biztonságot adó ölelés, ami talán nem mindig tökéletes, de mindig téged véd. Szobái tele vannak élettel, múltbeli fájdalmakkal, lezárt tanulságokkal, megélt, várt és remélt csodákkal. Ezernyi félelmet rejtettél el minden fiókba, és fedted le a remény puha pamutjával, mert hiszed, sosem kell majd életre ismét. Kerted a múló idő, mely állandóan változik, termékeny, majd elhaló, mint maga az élet. De a föld, melyen a ház áll, melyben a szerelem él örök élő, és halhatatlan. (Todorovits Rea)
|
|
|
0 komment
, kategória: IDÉZETEK,Mondák |
|
|
|
|
|
2018-10-21 19:59:32, vasárnap
|
|
|
HOZZÁVALÓK
A TÉSZTÁHOZ:
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
2 dl tej
5 dkg vaj
40 dkg finomliszt
1 tk só
2 db tojás (sárgája)
A TÖLTELÉKHEZ:
20 dkg sonka (vagy füstölt tarja)
10 dkg tömlős krém sajt
só
bors
1 ek liszt
1 db tojás (sárgája)
A TETEJÉRE:
1 db tojás
2-3 dkg szezámmag
ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel. A vajas liszthez hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, és 1 órát meleg helyen kelesztjük.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: a sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, elkeverjük a krémsajt tal, sóval, borssal, 1 kanál liszttel és 1 tojás sárgájával.
A tésztát 10-15 cm szélesre nyújtjuk, majd háromszögeket vágunk belőle. A tészta egyik felére teszünk a töltelékből, majd kifli formára feltekerjük. Hagyjuk 10-15 percet pihenni majd felvert egész tojással lekenjük, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 20-25 perc alatt.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2018. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
284 db bejegyzés |
e év: |
3500 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 919
- e Hét: 2377
- e Hónap: 19688
- e Év: 209323
|
|
|