Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Kis csepp a tengerben
  2018-10-29 17:36:35, hétfő
 
  Kis csepp a tengerben

Milliók könnyeznek...
milliók áldoznak...
milliók véreznek...

Ki tud számbavenni
egyetlen könnycseppet,
egyetlen vércseppet,
temérdek tengerben
egyetlen kis cseppet?

Hulllasd csak titokban.
Millió hull vele.
Perdül a könny, amint
perdül a földre le
őszi fa világunk
millió levele...
Töröld le titokban.

De ne feledd, hogy Ő
a magasságokban,
millió életek
Kezébentartója,
egyetlenegynek is
hű Számontartója:
egyetlen könnycseppnek,
egyetlen vércseppnek,
temérdek tengerben
egyetlen kis cseppnek.
Milliókra néz, de
mégis mind meglátja
az egyetlenegyet!
az egyetlenegyet!
Védőszeme rajtad.
Soha ne feledjed!
Kis csepp a tengerben
millió csepp között,
soha ne feledjed!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Krisztus munkatársai vagyunk
  2018-10-29 16:38:43, hétfő
 
  ,,Kérjétek tehát az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat az aratásába." (Mt 9,38)

Amikor földi munkánk, testi jólétünkért való hősies küzdelmünkben fennakadás történik, kétségbeesünk. Nem szeretjük a veszteséges helyzetet.
Aggódtál-e már azért, hogy a lelki aratás munkája körül baj van a családodban, a gyülekezetedben?
Imádkoztál-e azért, hogy olyan valaki kerüljön a családba, olyan barát kapcsolódjon be a körötökbe, vagy olyan igazán hívő lelkész, segédlelkész, diakonissza, tanító kerüljön a gyülekezetbe, aki rajtad is segít mint Isten által küldött arató? Gyógyszerekkel küzdesz a testi betegség ellen, de vajon a lelki bajok feletti győzelem érdekében mekkora erőfeszítéseket teszel?
Gondolkodj el egy percre! Mennyit szoktál imádkozni azért, amire a fenti ige biztat, hogy legyenek munkások Isten aratásában? Ugyanakkor azzal is tisztában kell lenned, hogy nem a te lelkesedéseden múlnak a dolgok. De ha te alászállsz, és aláveted magad az Úr irányításának és akaratának, akkor használni tud téged.
Isten szeret, szán minket, és minden nyomorúságon segíteni akar. Nagy megtiszteltetés, ha arra érdemesít, hogy munkatársa légy, hogy vele együtt te is indulj könyörületességre az elgyötört és szétszórt nyájon! Te is, én is elesett, nyomorult emberek vagyunk. De elveszett, vezetésre szorult, tévelygő juhból Isten pásztorrá akar nevelni téged, engem.

MISSZIÓ * John Geddie kanadai misszionárius sokakat Krisztushoz vezetett az Új-Hebridák szigetvilág lakóiból. Aneityum szigetén a templom falán elhelyezett emléktábla így örökíti meg emlékét: ,,Amikor 1848-ban partra szállt, egy keresztyén sem élt itt. Amikor 1872-ben eltávozott, egy pogány sem élt itt."

* Krisztus munkatársai vagyunk - Mt 9,27-38

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Hit nélkül elveszünk
  2018-10-29 14:50:00, hétfő
 
  ,,Jézus pedig megfordult, rátekintett, és ezt mondta: Bízzál, lányom, a te hited megtartott téged. És abban az órában meggyógyult az asszony." (Mt 9,22)

Csak ne tágíts Jézus mellől. Csendesen, de erős hittel legyél ott a nyomában. Csak ne fordulj el tőle, csak ne türelmetlenkedj. Az ezekre pazarolt energiákkal inkább a hitedet erősítsd. Bűnöd utálatossága, fölötted való ereje, hatalma nem olyan nagy, hogy Jézus szabadító ereje, kegyelme ne tudna győzedelmeskedni fölötte.
Leginkább irigykedni szoktunk a vérfolyásos asszonyra. De legyen ennél nagyobb a reménységünk. Ez a történet ajándék számunkra, erőt adó biztatás: higgyük, hogy Krisztus mindig segít. Hit nélkül reménytelen a szabadulás útja.
A mi bűneink is hosszú idő óta ránk telepedtek. Ebben azonosulni tudunk a vérfolyásos asszonnyal. És ahogy Jairusnak, a halott gyermek hívő atyjának is megmutatta Jézus a hatalmát, úgy nekünk is megmutatja, ha hisszük és kérjük.
Jézus a benne hívővel személyes viszonyt akar teremteni. A vérfolyásos asszonyhoz is odafordul, megszólítja. A kíváncsiskodókat azonban elküldi, mint ahogy a halott gyermek ravatala mellett állókat is elküldte.
Jézus nem alkalmi jótevő. Ő a mi kősziklánk, királyunk, menedékünk. Ő a mi életünk, aki örökre magához kapcsol.

A TE HITED MEGTARTOTT TÉGED * Nyolcvanadik születésnapján Alfred Tennyson, a neves angol költő így nyilatkozott: ,,Nem tudom, mivel szolgáltam rá olyan sok ember hálájára, hacsak azzal nem, hogy mindig megtartottam az örök életbe vetett hitemet."

* Hit nélkül elveszünk - Mt 9,18-25

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Nagy váltságdíjat fizetett
  2018-10-29 14:20:11, hétfő
 
  ,,Menjetek el, és tanuljátok meg, mit jelent ez: Irgalmasságot akarok és nem áldozatot. Mert nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem hogy a bűnösöket." (Mt 9,13)

Felelet volt ez az ige a csodálkozó farizeusoknak. Ők mindig azon lepődtek meg és értetlenkedtek, ami Jézus életének lényege és legtermészetesebb megnyilatkozása volt. Bárcsak együtt tudtak volna örülni a bűnösökkel, akik így kiáltottak fel: ,,Végre valaki, akitől a bűnben sínylődő ember nem megvetést kap, hanem segítséget és szeretetet!" Ők azonban nem tudták ezt boldog csodaként megélni, mint ahogy azt sem, hogy a vámszedő pénzember, Máté is a követők közé állt. Hát ha még látták volna, hogy Máté Jézus követőjeként másokat is Jézushoz vezetett.
A te életedben megtörtént-e már ez a lépés, hogy Jézus követője lettél úgy, hogy másokat is hozzá vonzol? Halljátok, bűnösök: az áldott orvos megérkezett! A beteg áligazak - mind azok vagyunk - áldozata már mit sem ér. Irgalmasságot kell gyakorolni egymással szemben is, nem paragrafusokat alkalmazni. Lőttek az érdemszerző gondolkodásmódnak, mert Jézus ingyen kegyelemből, irgalomból szolgáltat elégtételt.
Ugyanezt a gondolatot folytatja a böjt kérdéséről szóló következő igerész is: Jézus mellett nincs szükség semmiféle külsőségre. Az ő jelenlétében értelmetlen dolog szabályok betartására ügyelni. Rá kell figyelni. Az Úr Jézus tanítása nem fér bele a régi keretekbe. Új bornak új tömlő kell.
Amíg nem jutsz bűntudatra, mindig ott vagy, ahol nincs Jézus.

NAGY VÁLTSÁGDÍJAT FIZETETT * A felszabadított rabszolgát megkérdezi egy úr, nem szegődne-e el hozzá szolgának. ,,Nem" - feleli az. Még egyszer megkérdi az úr. ,,Nem - ismétli meg határozottan a felszabadított -, mert nagy váltságdíjat fizetett értem az én uram!"

* Hozzám, a bűnöshöz jött - Mt 9,9-17

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 705 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7659
  • e Hét: 19370
  • e Hónap: 48682
  • e Év: 236484
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.