Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Nyílt levél a brüsszeli hazaárulóknak
  2018-10-05 21:44:59, péntek
 
 




NYÍLT LEVÉL A BRÜSSZELI HAZAÁRULÓKNAK
Profile picture for user Stoffán György
Stoffán György küldte be 2018. 10. 05., p - 19:02 időpontban


Nem tudom Önöket ,,megszólítani", mert sem ,,úrnak", se ,,tiszteltnek" nem nevezhetem a magyar nemzet ellenségeit. Gyerekszobám és szakmai neveltetésem pedig nem engedi meg, hogy az Önöket megillető jelzőt nyilvánosan használjam. Így kérem, elégedjenek meg azzal, hogy tudják: Önöknek szól, akik Brüsszelben aljasul elárulták a magyar nemzetet, itthon pedig kikérik maguknak, hogy hazaárulónak nevezzük Önöket, azaz, a haza elárulóit, a magyar nép legalját.

Nem újdonság az, amit Önök tettek, hiszen efféle pénzért saját anyjukat is eladó honfitársaink mindig voltak. Igaz, e szólás nem Önökről beszél, hiszen Önök nem a saját vérszerinti anyjukat, hanem az Anyaföldet, Magyarországot és a magyar nemzetet árulták ,,csak" el.

Ám nem értik miről van szó... ezért mentek el följelenteni magukat, s ezért kérték ki maguknak a Parlamentben, amikor hazaárulónak nevezte Önöket egyik képviselőtársuk. Pedig, Önök valódi hazaárulók, nemzetárulók, akiket az évszázadok során kötél várt volna itthon. Ma már ez a jogi lehetőség nem létezik, azonban sokkal rosszabb lenne - ha értenék -, azt a megvetést, amely Önöket - az Önök szellemi elődeinek gyilkosságsorozatai után megmaradt - magyar értelmiség, polgárság és nemesség részéről körülveszi. Milliókat aláztak meg és árultak el Önök, egy értékromboló liberális és kommunista kisebbséghez tartozva, amely liberális kisebbséghez képest Hitler és Sztálin véres diktatúrája csak egy cserkésztábor volt.

Mert mit is csinálnak Önök, akiknek pártjait voltaképpen - ha nincs egy aljas Bush-Gorbacsov európai újrafelosztás - ab ovo be kellene tiltani emberiség ellen elkövetett bűneik miatt?

Hangos, nyugati kampányokkal, félrevezetéssel és hazudozással támadnak saját hazájukra. Igaz, Önök nem ismerik a szót: Haza. S Önök előtt ismeretlen fogalom a hazaszeretet, hiszen az Önök szellemi elődei is hasonlóképpen hazudoztak, vádaskodtak és gyilkoltak, mint ma az Önök európai kollégái, akik egy kétezer éves kultúrát pusztítanak éppen idegen megszállók segítségével, a kipusztítandó kultúra megteremtőinek pénzéből.

Önök Magyarországgal akarják ugyanezt megtenni, mert száz éve az Önök elődeinek nem sikerült ... ők összesen 133 napig gyilkolhattak magyart, keresztényt, zsidót, tótot, papot és rabbit... mindenkit, aki a lenini aberrációnak és a bolsevik gyűlölet ellen fordult, nem értett egyet azzal, vagy csak nem volt nekik szimpatikus.

Önök tehát nem különbek Szamuely Tibornál, Kun Bélánál, és a Lenin-fiúknál, akik aberrált és vérszomjas ószövetségi élvezettel gyilkolták a magyart ama 133 nap alatt. Ám, Rosenfeld Mátyás és Eisenberger Benjámin is büszke lehetne arra, amit Önök Brüsszelben tettek a magyar nemzet ellen.

Tudom, hogy Önök abból, amit leírtam csak néhány eszement gondolatot szűrnek le, amelyek szerint: fasiszta vagyok, antiszemita és nacionalista, bugris és kirekesztő. Persze nem is várok mást Önöktől, de azért írtam a fenti sorokat, mert bízom abban, hogy előbb-utóbb megvilágosodik Önök előtt, hogy hazudozásra, hazaárulásra, a nemzettel való szembenállásra és az értékrombolásra nem lehet politikát építeni, jövőt tervezni, hiszen az Önök által elképzelt liberális jövő és a megszállókat támogató szellemiség az Önök halálát is jelentené. Talán egyszer megköszönik a nemzetben gondolkodóknak, hogy igyekeztek Önöket leállítani és megakadályozni abban, miszerint ostoba féleszűekként annál jobban ne tehessék tönkre Magyarországot és a magyar nemzetet, mint amennyire szellemi elődeik 1919-ben, 1920 júniusában, 1945-től és a gyurcsányi nemzetrabló érában már tönkretették.

Meg kell érteniük, hogy a mai kormány kétharmados támogatottságát nem tévedésből rendelte el a magyar nemzet, s, hogy Önök képtelenek a józan nemzeti egység megteremtésére sem Brüsszelben, sem Budapesten. Az Önök ideje lejárt, s ma már nem divat az Önök által használt magyar gyűlölő, hazug jelzőket használni a magyar nemzetre. Önöket a magyar történelem szánalmas, ócska senkikként emlegeti majd, akik '19-es elődeikhez hasonlóan a nemzet utálatát és megvetését szerezték meg, mert Önök önnön primitívségük által, genetikai predesztinációjuk miatt, és idegenektől kapott vagyonokért megvetik és utálják a magyar nemzetet.

Mit kívánhatnék Önöknek végezetül? Isten óvja meg Önöket attól, hogy a nép kérje számon az Önök aljas, magyarellenes és hazaáruló magatartását...

Stoffán György










LEVÉL MACRONNAK EGY MAGYAR TOLLÁBÓL


Macron Miniszterelnök Úr!

Néhány gondolat, hogy mi magyarok miért nem értünk egyet a bevándorlók szétosztásával:

1. Afrika kincseinek elrablásánál, a rabszolgák eladásánál valahogy nem került szóba a zsákmány szétosztása. Önök Afrika kifosztásával voltak elfoglalva, mi védtük Európát az iszlámtól. - Déli harangszó? Magyarország ezután három részre szakadt, lakossága nagyrészt kihalt.

2. A világháború után Nyugat Marshall - segélyt kapott, - mi Szovjetuniót.

3. 1945-ben egy tisztességes béke után nem lett volna szükség '56-ban a szolidaritásra. A magyarok nem az iszlám államokba, hanem Burgenlandba, a volt hazánkba (most Ausztria) menekültek.

4. Segítettünk Európa egyesítésében, amikor 1989-ben megnyitottuk a német menekültek előtt a határokat.

5. Nem kerestük bombával az olajat Ázsiában sem. Házakat, hazát nem romboltunk.

6. Végül: Egyszer már volt szétosztás 1920-ban Trianonban. Önök vezetésével hazánkat, Magyarországot ,,osztották" szét!

L.

















 
 
0 komment , kategória:  Média  
"Édes Erdély itt vagyunk!"
  2018-10-05 19:45:19, péntek
 
 










"ÉDES ERDÉLY ITT VAGYUNK!"


ERDÉLY VISSZATÉRÉSE


Az 1938-as és az 1940-es év sorsdöntő volt a magyar nemzet számára. Először adatott ugyanis meg az 1920 óta megcsonkított Magyarországnak, hogy békés úton visszaszerezze elveszített területeinek egy részét. Magyarország a két bécsi döntés értelmében visszakapta a magyarok által lakott dél-Felvidéket és a szintúgy többségében magyarok által lakott észak-Erdélyt a Székelyfölddel együtt. A helyi lakosság a Magyarországhoz csatolást egyfajta "felszabadulásként" élte meg, mellyel valóra vált féltve őrzött álmuk a visszatérésről az Anyaországhoz.

1940. augusztus 30-án délután 3 órakor hirdették ki a tengelyhatalmak " Németország és Olaszország külügyminiszterei, Joachim von Ribbentrop és Gian Galeazzo Ciano" a bécsi Belvedere-palotában a második bécsi döntést, amely 43 ezer négyzetkilométernyi észak-erdélyi területet juttatott vissza Magyarországnak 2,5 millió lakossal. Visszakerült Nagykároly, Nagyvárad, Kolozsvár, Szatmárnémeti és Marosvásárhely, valamint az egész máramarosi terület és a Székelyföld.

A döntés előzményeihez tartozik, hogy a romániai Szörényváron (Turnu Severin) 1940. augusztus 16-24 között folytatott román-magyar tárgyalások nem vezettek eredményre a területátadás kérdésében. A tengelyhatalmak mindenképp el akarták kerülni a fegyveres konfliktus kirobbanását, így a német és az olasz kormány a magyar és román kormányok képviselőit Bécsbe rendelte, hogy a közöttük folyó vitát döntőbíráskodás révén rendezze. A magyar kormányt gróf Teleki Pál miniszterelnök, gróf Csáky István külügyminiszter és Hory András diplomata képviselték. Ciano olasz külügyminiszter naplója szerint — de ezt maga Mihail Manoilescu is elismeri visszaemlékezéseiben — a román külügyminiszter elájult a döntés kihirdetésekor.

Észak-Erdély 1940. szeptember 5-től tért vissza az anyaországhoz. E települések közül Szatmár vármegye és azonbelül Szatmárnémeti volt az a város, amelyik elsőnek 1940.szeptember 5-én térhetett vissza Magyarországhoz és érezhette magát felszabadultnak a paíron megszálló román fennhatóság alől. Észak-Erdélybe és Székelyföldre a bevonuló magyar honvédek 1940.szeptember 5-e és 17-e között vonultak be a visszakapott területre. Az 1941. évi népszámlálás adatai szerint a visszacsatolt Észak-Erdélyben 1 344 000 magyar, 1 069 000 román és 47 000 német lakos élt. Dél-Erdélyben körülbelül 400 000 magyar maradt.

Észak-Erdélybe és Székelyföldre a magyar honvédek bevonulása nagy örömet, és felemelő pillanatokat hozott az ott élők számára, mivel mindenhol ünnepélyes keretek között fogadták őket: népviseletekben, virágokkal, magyar nemzeti zászlókkal, illetve "Isten hozott honvédek" feliratú táblákkal és virág esővel.

Az alábbi kisfilmek ezt a csodálatos élményt kívánják a nézőnek visszaadni korabeli filmfelvételek segítségével.







Bécsi döntés - Felvidék és Erdély visszatér

Link



WASS ALBERT Adjátok vissza a hegyeimet!

Link



Wass Albert - Jönnek! (1940)

Link



Wass Albert: Jönnek! (Bevonulás Erdélybe 1940; Erdély felszabadítása)

Link



SZATMÁRNÉMETI 1940. szept. 5.(a Magyar Királyi Honvédség Dicsőséges Bevonulása)

Link



Szatmárnémeti az én városom

Link



NAGYVÁRAD(Transylvania)1940.szept.6.

Link



NAGYBÁNYA 1940. szept. 7.

Link



Kolozsvár felszabadulása, 1940. szeptember 11.

Link



Magyar hadsereg bevonulása Erdélybe - Kolozsvári díszszemle 1940

Link








Kelet felé 1-10 rész


Kelet felé-Elrabolt országrészeink és véreink visszacsatolásának hatalmas filmdokumentumai

Erdély visszatérése, az 1940-es bevonulás minden résztvevő számára különösen emlékezetes időszak volt.


KELET FELÉ 1. rész (the liberation of Transylvania in 1940)

Link



KELET FELÉ 2. rész (the liberation of Transylvania in 1940)

Link



KELET FELÉ 3. rész (the liberation of Transylvania in 1940)

Link



KELET FELÉ 4. rész (the liberation of Transylvania in 1940)

Link



KELET FELÉ 5. rész (the liberation of Transylvania in 1940)

Link



KELET FELÉ 6. rész (the liberation of Transylvania in 1940)

Link



KELET FELÉ 7. rész (the liberation of Transylvania in 1940)

Link



KELET FELÉ 8. rész (the liberation of Transylvania in 1940)

Link



KELET FELÉ 9. rész (the liberation of Transylvania in 1940)

Link



KELET FELÉ 10. rész (the liberation of Transylvania in 1940)

Link



Kelet felé - Film 1940 Teljes 2.35:09
/Észak Erdély visszafoglalása a 2. bécsi döntés után!/


Link








Erdély visszatérése

Link



Hunnia - Erdély induló

Link



Európa és a II. Bécsi döntés - 1940. augusztus 30.

Link



"Édes Erdély itt vagyunk/"

Link



Illésfalvi Péter ,,ÉDES ERDÉLY ITT VAGYUNK..."
/Az 1940-es erdélyi bevonulás során történt atrocitásokról /

Link

























 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Az Aradi tizenhárom
  2018-10-05 18:30:34, péntek
 
 







AZ ARADI TIZENHÁROM
Romantikus Erőszak


Jaj, de búsan süt az őszi Nap sugára
Az aradi várbörtönnek ablakára
Szánja azt a tizenhárom magyar vitézt
Ki a tömlöc fenekén a halálra kész

Seregünkben volt mindegyik generális
Diadalmas győzedelmes száz csatán is
Bátran néznek szeme közé a halálnak
Hiszen véle szemközt nem csak egyszer álltak

Elítélték sorba mind a tizenhármat
Szőttek - fontak a nyakukba ezer vádat
Elnevezték felségsértő pártütőknek
Mert a magyar szabadságért harcra keltek

Uram Fia az ítélet akasztófa
Mintha gyáva útonállók lettek volna
Mintha méltók nem volnának egy lövésre
Katonákhoz, férfiakhoz illőbb végre

Aradi vár, aradi vár, halál völgye
Tizenhárom magyar vitéz temetője
Mindannyian együtt lesznek fenn az Égben
Vértanúk ők árva hazánk szent ügyében







Romantikus Erőszak - Aradi tizenhárom

Link
















 
 
0 komment , kategória:  Nemzeti ünnep  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 315 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1655
  • e Hét: 6877
  • e Hónap: 46698
  • e Év: 224573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.