Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
11 testvérével együtt búcsúzott
  2018-11-12 17:49:06, hétfő
 
  11 testvérével együtt búcsúzott édesanyjától az ír püspök - Eamon Martin a család evangéliumáról
2018. november 9. péntek 21:29
Augusztus 21-26. között rendezték meg Dublinban a Családok IX. Világtalálkozóját. Eamon Martin armagh-i érsek, prímás, az ír püspöki konferencia elnöke tartott előadást augusztus 22-én, melyben arról beszélt, a családok jóléte döntő fontosságú a világ jövőjére nézve.
.........


Végezetül ismét egy ősi kelta imát mondott el Eamon Martin érsek:
Isten, az Atya fogjon körbe téged,
az élet istene vegyen körbe téged.
Krisztus fogjon körbe téged,
a szerető Krisztus vegyen körbe téged.
A Lélek fogjon körbe téged,
a kegyelem lelke vegyen körbe téged.
A Háromság fogjon körbe téged, oltalmazzon ma nappal és éjjel, és mindenkor.
Ámen.

- Eamon Martin érsek kelta imádságokkal lepte meg a családtalálkozó résztvevőit. Az ír kelta nyelven caimnak, angolul circle prayernek (,,körimádság", körberajzoló, körbekerítő, körülvevő ima) nevezett imatípus elsősorban az Úr védelmét kéri.
Végy körül, Uram, tartsd közel az oltalmat és távol a veszélyt.
Végy körül, Uram, tartsd közel a fényt és távol a sötétet.
Végy körül, Uram, tartsd közel a békét és távol a gonoszt.
Végy körül, Uram, tartsd belül a reményt és kívül a kétséget.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A fény és a szeretet angyalai
  2018-11-12 17:42:30, hétfő
 
  Az angyalok hívásával fényt és szeretetet hozhatunk életünkbe. Bárki hívhatja őket, nem kell kiérdemelni azt, hogy meglátogassanak bennünket. Az angyali segítség mindenkit megillet.

Angyalokat az alábbiak szerint hívhatunk
1. Gondolatban: kérjük őket, hogy segítsenek nekünk.
2. Gondolatban elsoroljuk gondjainkat, problémáinkat az angyaloknak.
3. Vizualizáljuk, hogy körülvesznek bennünket, szeretteinket, a tárgyat, vagy a helyzetet.
4. Fehér vagy színes fényt vizualizálunk az adott személy, tárgy, vagy helyzet köré.
5. Hangosan kimondjuk kérésünket az angyaloknak.
6. Levelet írunk az angyaloknak.
7. Angyalkártyát használunk.
8. Gyertyát gyújtunk.

Egy valamit azonban ne feledjünk
Soha nem az számít, hogy milyen módon lépünk kapcsolatba az angyalokkal, hanem az, hogy egyáltalán kapcsolatba lépünk velük. Jusson mindig eszünkbe: az angyalok nem avatkozhatnak engedély nélkül életünkbe. Ez alól csak az jelent kivételt, ha életveszélybe kerülünk, és még nem jött el a távozásunk ideje. Az angyalok hatalmas fénnyel árasztják el elménket és szívünket. Arra emlékeztetnek bennünket, hogy az összes kellemetlenség ellenére végül minden rendben lesz körülöttünk. Az angyali jelenlétet kísérő feltétel nélküli szeretet intenzitása gyakran azonnali gyógyuláshoz vezet.

A szeretet és a célok gyógyító ereje
Számtalan módon léphet be életünkbe a szeretet. Ezek egyike a párkapcsolat. Mindannyiunknak szüksége van az érzésre, hogy életünknek értelme van, hogy valakinek szüksége van ránk ebben a világban. Előfordul azonban, hogy félünk megtudni, mi is a valódi célunk, miért is vagyunk ezen a földön, ezért úgy teszünk, mintha nem is létezne. Vagy esetleg tisztában vagyunk vele, hogy mi az, de félünk a kudarctól, ezért egy lépést sem teszünk felé.
A feladat általában mindannyiunkra nézve ugyanaz: szenvedélyeinken és természetes érdeklődésünkön keresztül megtanuljuk, mi a szeretet. Ha késleltetjük szívünk vágyának teljesülését, azzal legfeljebb csak időben toljuk ki a sikertelenséggel járó fájdalom megtapasztalását. És ezzel próbáljuk elkerülni a sikerrel járó érzelmi nyomást is.
Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy nem vesszük komolyan bárki fájdalmait. A fájdalom nagyon is valós tapasztalás. Mindössze arról van szó, hogy egy hamis feltevésből ered. A fájdalom legyőzése pozitív hozzáállást igényel, magyarul pozitív szemléletet arra nézve, hogy a gyógyulás valóban bekövetkezik.

Édes álmok
Az angyalok abban is nagy segítségünkre vannak, hogy éjszakáink pihentetők legyenek. Igyekeznek alvás közben gyógyítani bennünket, mert tudatunk ilyenkor jóval nyitottabb. Bármelyik angyalt, vagy arkangyalt behívhatjuk álmunkba, és megkérhetjük őket, hogy amíg mi alszunk, tisztítsanak meg minden testi és érzelmi mocsoktól. Szinte biztos, hogy reggel nem fogunk emlékezni az álmunkra, de biztosan fogjuk tudni, hogy benne voltak.

Angyali jelek
Az ember hitetlen lény. Amikor angyalokat hívunk be életünkbe, szükségünk van arra, hogy bizonyosságot szerezzünk arról, valóban ott vannak-e a közelünkben. Az angyalok azonban hitünk és bizalmunk erősítése érdekében változatos módon adják tudtunkra jelenlétüket. Lehet, hogy pont a tv csatornákat váltogatjuk, amikor az egyik csatornán valaki angyalokról énekel, mi pedig pont az elmúlt néhány percben kértünk angyali jelet. Lehet, hogy egy könyvben lapozgatunk, és valami felhívja figyelmünket egy részre, amit mindenképpen el kell olvasnunk. De az is előfordulhat, hogy egy belső hangot hallunk, amikor angyali jelet kérünk.

A három legfontosabb tényező:
- Kérj, és valóban megkapod.
- Angyalaink hihetetlenül okosak és találékonyak, ha irántunk való szeretetük bizonyításáról van szó.
- Azok, akik szerint az ilyen véletlenek valóban véletlenek, megfosztják magukat a csodáktól.

...... ........... ........... ........... ......



...... ........... ........... ........... ......



Forrás: Angyalforrás oldal
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Liszt Ferenc: Dante szimfónia
  2018-11-12 17:36:33, hétfő
 
  Angyalok, mennyei lények, pokol és tisztítótűz: gyere el a két földöntúli szimfónia egyedülálló estjére!.
Rautavaara | A fény angyala - VII. szimfónia
Liszt Ferenc: Dante szimfónia - Rehák Dávid videója Link
A Dante-szimfónia (Eine Symphonie zu Dantes Divina Commedia) Liszt Ferenc 1855-1856-ban komponált műve, amelynek ihletője Dante Isteni színjátéka volt. Ősbemutatója 1857-ben volt Drezdában, nyomtatásban 1859-ben jelent meg a lipcsei Breitkopf und Härtel kiadó gondozásában. Műjegyzékszáma: S.109.
- 1.Inferno (Lento - Allegro frenetico (Quasi doppio movimento) - Lento - Quasi Andante, ma sempre un poco mosso - Andante amoroso (Tempo rubato) - Tempo primo (Allegro, Alla breve) 00:00
- 2.Purgatorio (Andante con moto quasi allegretto. Tranquillo assai - Più lento - Un poco meno mosso - Lamentoso - Poco a poco più di moto) 21:28
- 3.Magnificat (L'istesso tempo - Un poco più lento) 44:30
Drezdai Állami Operaház Kórusa
Drezdai Állami Zenekar
Vezényel:Giuseppe Sinopoli

- winkle522000 videója Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A római Pantheon
  2018-11-12 17:24:02, hétfő
 
  ...... ..........


Pantheonnak hívjuk nevezetes személyiségek mauzóleumát, sírkertjét, szoborparkját. A római Pantheon, a város legjobban megtartott antik épülete, egykor pogány templom volt (1. ábra), nevét a benne tisztelt összes ókori istenről kapta.
Krutsay Miklós dr.: írása Link

- Wikpedia oldalon Link
A Pantheont i. e. 27-ben emeltette Marcus Vipsanius Agrippa, valószínűleg a korabeli Róma minden istenének együttes tiszteletére. A Pantheon név az ógörög πάνθειον (pántheion) szóból ered, aminek jelentése ,,minden isten". A legtöbb ókori szerző a görögös Pantheon formában emlékezik meg róla.

- Hetedhét ország oldalon
A Pantheon a legjobb állapotban megmaradt ókori épületek egyike. I.e 27-ben emeltette Marcus Vipsanius Agrippa a korabeli Róma minden istenének együttes tiszteletére.
Augustus császár a születésnapján, szeptember 23-án mindig a Pantheon közepén mutatkozott meg a római népnek. Nem sokkal déli tizenkét óra után az őszi napéjegyenlőség napján a nap sugarai a Pantheon kupoláján levő nyíláson keresztül beragyogták az alakját.
Több tűzvész és átépítés után a Pantheon végleges, ma is látható formáját Hadrianus császár idején nyerte el, aki szinte az alapjaitól építtette újjá 126 körül. Csaknem kétezer évvel építése után a Pantheon dómja ma is a világ legnagyobb vasalatlan beton kupolája.
Az épületet 609-ben szentelték keresztény templommá, amelyet Szűz Máriának és az összes keresztény vértanúnak ajánlották, neve pedig Santa Maria Rotonda lett.
A templomot nem használták rendszeresen, a pápa leginkább csak nagyobb ünnepek alkalmával misézett a Pantheonban. A kupola tetején található, kilenc méter átmérőjű kör alakú nyílás ugyanis alkalmatlanná tette az épületet arra, hogy esős időben vagy éppen a téli hónapok alatt befogadja a pápa meghallgatására összegyűlő hívők tengerét. Sikerült azonban módot találni arra, hogy kihasználják az oculusban (a kör alakú nyílás) rejlő lehetőségeket is. A 11-12. századtól kezdve a Pantheon adott otthont a Dominica de Rosa nevű szertartásnak, amelynek során rózsákat dobtak le a kupola tetejéről az épület belsejébe, ezzel szimbolizálva a Szentlélek visszatérését.
A templom sírboltjaiban nyugszik két olasz király (II.Victor Emanuel és I. Umberto) és a híres reneszánsz festő, Raffaello is.
...... ........... ............



...... ...........



...... ......



.....

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Élő közvetítés Déváról - 2018. november 12.
  2018-11-12 17:13:29, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Ferenc pápa felhívása: A békébe és ne a háborúba fektessünk
  2018-11-12 10:15:09, hétfő
 
  Soha többé háborút! Imádkozzunk az I. világháború áldozataiért!
Ferenc pápa felhívása: A békébe és ne a háborúba fektessünk be!
2018. november 11. vasárnap 20:48
November 11-én délben, a Szent Péter téren mondott beszédében a Szentatya megemlékezett az első világháború befejezésének centenáriumáról.

Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Ámen

Ferenc pápa az Angelus elimádkozása után a következő szavakkal fordult a Szent Péter-téren összegyűlt zarándokokhoz:
,,Ma száz éve, hogy véget ért az első világháború, melyet elődöm, XVI. Benedek hasztalan mészárlásnak nevezett. Ezért ma helyi idő szerint 13.30-kor megszólalnak a harangok az egész világon, így a Szent Péter-bazilika harangjai is. Az első világháború szigorú figyelmeztetés mindenki számára a háború kultúrájának elutasítására és minden jogszerű eszköz igénybevételére a világ számos területén még ma is áldozatokat követelő konfliktusok beszüntetésére. Úgy tűnik, nem tanulunk a történelemből. Miközben imádkozunk annak a borzalmas tragédiának összes áldozatáért, mondjuk ki határozottan: a békébe és ne a háborúba fektessünk be!
Nézzünk a nagy Tours-i Szent Márton emblematikus alakjára: ő kettévágta köpenyét, hogy megossza azt egy szegénnyel. Az emberi együttérzésnek ez a mozdulata mutassa meg mindenkinek a béke építésének útját!"

,,Ez azt jelenti, hogy amikor ,,adunk" Istennek az imában és az embereknek a szeretet cselekedeteiben, mindig menekülnünk kellene a ritualizmustól és a formalizmustól."


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
32. évközi hét hétfő 11.12
  2018-11-12 10:11:11, hétfő
 
  EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A megtérőnek mindig meg kell bocsátanunk
Egy alkalommal Jézus így beszélt tanítványaihoz: ,,Lehetetlen, hogy botrányok ne forduljanak elő; de jaj annak, aki azokat okozza! Jobb lenne, ha malomkövet kötnének a nyakára, és a tengerbe dobnák, mint hogy egyet is megbotránkoztasson ezek közül a kicsinyek közül. Vigyázzatok magatokra! Ha vét ellened testvéred, fedd meg! De ha megbánja, bocsáss meg neki! Még ha napjában hétszer vét is ellened, de hétszer fordul hozzád, és azt mondja: Megbántam, - bocsáss meg neki!" Az apostolok kérték az Urat: ,,Növeld bennünk a hitet!" Az Úr így válaszolt: ,,Ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, és azt mondjátok ennek a szederfának: Szakadj ki tövestől, és verj gyökeret a tengerben! - engedelmeskedik nektek."
Ezek az evangélium igéi. Lk 17,1-6

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Tituszhoz írt leveléből
Az egyházi elöljáróknak feddhetetlen életet kell élniük.
Pál, Isten szolgája és Jézus Krisztus apostola, akit Isten a választottak hite miatt meghívott, hogy megismertesse velük az igazságot, (üdvözletét küldi) Titusznak, a közös hitben szeretett fiának. Ez az igazság istenfélelemre vezet, és így reményt ad az örök életre, amelyet az igazmondó Isten ősidőktől fogva megígért (nekünk). Az erről szóló tanítást kellő időben nyilvánosságra is hozta az evangélium hirdetése által, amelyre üdvözítő Istenünk parancsából megbízást kaptam. Kegyelem és békesség Istentől, az Atyától és Jézus Krisztustól, a mi Üdvözítőnktől!
Azért hagytalak Kréta szigetén, hogy pótold, ami még hiányzik, és városról városra elöljárókat rendelj (az egyházközségek élére), amint meghagytam neked. Olyant keress, aki feddhetetlen, és csak egyszer nősült férfi; akinek gyermekei hisznek, és nem vádolhatók könnyelmű élettel vagy engedetlenséggel. A püspöknek ugyanis, mint Isten megbízottjának, feddhetetlennek kell lennie. Ne legyen önhitt, ingerlékeny, iszákos, veszekedő vagy anyagias, hanem legyen vendégszerető, jóakaratú, mértéktartó, igaz lelkű, szent életű és fegyelmezett. Ragaszkodjék a hiteles tanításhoz, hogy képes legyen józan oktatásával buzdítani, és az ellentmondókat megcáfolni.
Ez az Isten igéje. Tit 1,1-9

Imádság
Istenünk, add, hogy a Te akaratodat mindig készségesen teljesítsük, hogy Jézus bennünket is testvéreinek tekinthessen. E világ gondolatai nem a Te gondolataid, e világ útjai nem a Te útjaid. Add, hogy ebben a világban élve bátran vállalhassuk, hogy sokan ostobának tartanak minket, mert szeretnénk a Te útjaidon járni. Vezess bennünket a Te parancsaidnak útján, a hit útján végső célunk, a teljesség felé
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Díszdiplomásokat és pályakezdőket köszöntöttek
  2018-11-12 10:01:54, hétfő
 
  Díszdiplomásokat és pályakezdőket köszöntöttek Újbudán a kerületi napon - 2018.11.11
Ünnepi előadással, fogadással és virággal köszöntötték a kerületben élő és az idén jubiláló orvosokat, gyógyszerészeket, valamint pedagógusokat a Kerület Napja alkalmából. Az ötven, hatvan, hatvanöt és hetven éve diplomázottakon túl pályakezdő pedagógusokat is köszöntöttek Újbuda vezetői a Danubius Hotel Flamencoban.
Simicskó István honvédelmi miniszter beszédében a közösségben végzett társadalmi szerepvállalás jelentőségére hívta fel a figyelmet. Újbuda országgyűlési képviselője úgy látja, fontos, hogy kifejezzük tiszteletünket azok iránt, akik hivatásként olyan nemes feladatot választottak, amely a legnagyobb értéket adja a közösségnek: gyógyít, tanít és életre nevel. A díszdiplomás orvosoknak, gyógyszerészeknek és pedagógusoknak köszönet jár azért, hogy évtizedeket szenteltek hivatásuknak, a pályakezdőknek pedig azért, hogy a közösségépítés legnemesebb feladatait vállalták magukra. Simicskó István egy Mára idézettel, engedte útjára a fiatalokat. ,,Kétféle lustaság van: vízszintes és függőleges. Van ember, aki csak élete nagy távlataiban lusta; a tervekben; abban, hogy elodázza elhatározásait, döntéseit; lustán építi fel élete munkáját, mindent az időbe épít, a nagy messzeségbe. Aztán van a másik, a függőleges lustaság, mikor a nagy pillanat előtt maradunk lusták, mikor nem gondoljuk, mondjuk vagy cselekedjük azt, amit abban a pillanatban lehetne... Ilyen elmulasztott, lustán elhanyagolt pillanatokon múlik az élet". Kívánom, hogy a hosszú távú céljaik mellett a napi döntéseik is előre vigyék önöket - mondta.
Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere is köszöntötte a megjelenteket. Köszönetet mondott az orvosoknak, a gyógyszerészeknek és a pedagógusoknak a sok évtizedes, áldozatos munkájukért, a fiatalokat pedig biztosította a hivatásuk támogatásáról. Kiemelte, hogy a Kerület Napja egy egész hetes rendezvénysorozattá nőtte ki magát, és számos olyan terület van, ahol köszönetet kell mondani azoknak, akik nap mint nap fáradoznak Újbuda közösségi életének fejlődéséért.
A díszdiplomákat és okleveleket Simicskó István és Hoffmann Tamás mellett Király Nóra és Molnár László alpolgármesterek adták át.

Képek itt megnézhetők Link

- Hivatásuk elismeréseként díszoklevelet, illetve díszdiplomát adott át az önkormányzat azoknak a tanítóknak, tanároknak, orvosoknak, fogorvosoknak és gyógyszerészeknek, akik legalább ötven esztendeje kezdték meg munkájukat. Fontos, hogy kifejezzük tiszteletünket azok iránt, akik hivatásként olyan nemes feladatot választottak, amely a legnagyobb értéket adja a közösségnek: gyógyítanak, tanítanak és nevelnek. A Kerület Napja alkalmából idén díszdiplomás orvost, gyógyszerészt, pedagógust és pályakezdőt köszöntöttünk.

Szentangyalok templom közösségének - kegyhely látogató csoport vezetője.
...... ........... .....



A hagyomány szerint, a Kerület Napján adták át a díszpolgári címeket. Idén Takaró Károly nyugalmazott református püspök és Kalász Márton költő kapta a rangos elismerést.
Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 432 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2694
  • e Hét: 13756
  • e Hónap: 26432
  • e Év: 260179
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.