Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film ÁRNYÉK ÁRNYÉK HATÁS
  2018-11-13 21:48:39, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Klasszikus
  2018-11-13 21:34:02, kedd
 
 



Link





Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekesség
  2018-11-13 20:53:00, kedd
 
  A búza a legfontosabb és az emberiség egyik legrégebben termesztett gabona növénye. Nemesítése az 1700-as években kezdődött meg Európában, míg Magyarországon csak az 1860-as évektől folyik búzanemesítői tevékenység. A búzának több fajtája is van, azonban a közönséges búza a legelterjedtebb a világon. A közönséges búza valószínűleg Délnyugat-Ázsiában jött létre és onnan terjedt el. Két formája van: az őszi búza és a tavaszi búza, azonban az őszi a népszerűbb, mivel többet terem a tavaszinál. A durum búza a második legfontosabb búzafaj, ami leginkább a melegebb éghajlaton terjedt el nagyobb mértékben, azonban vetésterülete növekvő tendenciát mutat. A közönséges búza vetésterülete 245-250 millió hektár a világon, amelyből Magyarország része 1,0-1,1millió hektár. Hazánkban a nemesítés hosszú múltra tekint vissza, jelentős eredményeket sikerült elérni a 1920-as években, és azóta is folyamatos fejlődés figyelhető meg. A magyar búza minőségét tekintve ma is a világ élvonalába tartozó franciával egyenrangú. Termelési átlagot tekintve a hazai gazdák 4-5 tonna búzát tudnak megtermelni egy hektáron, miközben a búzatermelés világrekordját az Egyesült Királyságban érte el egy ottani gazdálkodó 16,5 tonna/hektár átlaggal. Azonban az angolok üzemi gyakorlatában sem ritka a 14 tonna/hektár, ami áldozatot is követel. Ezekben a tömegtermékekben sokkal kevesebb a fehérje, és pláne azon belül a sikér, mint pl. a Magyarország természeti adottságait élvező fajtákban. A kérdés mindig az, hogy a magas sikértartalmú, extra minőségű búzára találnak-e a gazdák vevőt olyan áron, ami összhangban van a termelési költségeikkel.





Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-11-13 20:39:03, kedd
 
  Tudtad, hogy... érdekességek 2018 év kiemelt természeti értékeiről

Minden év utolsó hónapjai izgalmas szavazással telnek. Ezekben a hónapokban a nagyközönség döntheti el, hogy a különböző környezetvédő szervezetek által javasolt természeti értékeink közül melyik legyen a következő évben az év állata (emlőse, madara, hüllője, hala, rovara), növénye (fája, vadvirága, gyógynövénye, gyümölcse) vagy éppen gombája, ásványa, ősmaradványa.

Mire jó ez a cím?
Az így kiemelt fajok egy évig különleges figyelemben részesülhetnek. A zöld szervezetek és partnereik tájékoztató anyagokkal, szemléletformáló kampányokkal hívják fel így az emberek figyelmét a természet szépségére és sokféleségére, a veszélyeztetett fajokra és azok megmentéséért folytatott munkára.

Tegyük érdekessé ezt a tájékoztató munkát. Jöjjön néhány különleges tény 2018 kiemelt természeti értékeiről!

Tudtad, hogy...
az év vadvirága, a kornistárnics egy lepke, a szürkés hangyaboglárka tápnövénye? Ez azt jelenti, hogy kizárólag a tárnics virágzatára petézik. Ha az enciánkék virágokon apró fehér pontokat látsz, akkor azok a hangyaboglárka petéi.
a tárnicsgyökér főzete emésztésjavító, étvágygerjesztő, teája májvédő hatású, de szívgyógyszerként és tüdőbaj ellen is használták?
az év fáját, a virágos kőrist mannakőrisnek is nevezik? A mannát a fa megsebzett kérgéből szivárgó nedvből nyerik ki. Ezt a mannát vagy mannacukrot Szicíliában és Dél-Olaszországban régóta állítják elő. Magas cukortartalma és enyhén hashajtó hatása miatt a gyerekeknek gyógyászati célból is adják.
az év madara, a vándorsólyom a Föld leggyorsabb állata? Sebessége akár a 390 km/h-t is elérheti.





az év hala, a balin csoportban is vadászik? Ilyenkor a balinok együtt bekerítik a kis halrajt, és együtt rontanak a zsákmányra.
a balin hímek íváskor a náluk nagyobb termetű nőstényeket vibráló tánccal próbálják elcsábítani?
az év emlőse, a földikutya a rágcsálók között egyedülálló abban, hogy teljesen elveszítette a látás képességét? Viszont képesek érzékelni a Föld mágneses terét, és szeizmikus rezgésekkel képesek a föld alatti járataikban tájékozódni.
az év hüllőjére, az elevenszülő gyíkra is igaz, hogy a farka nem attól törik le, hogy valaki hozzáér, hanem a vészhelyzet miatt az állat maga választja le a farkát?
az elevenszülő gyíknál azért alakult ki ez a szaporodási forma, mert így alkalmazkodott a faj a hideg éghajlathoz? Ha nincs elég napsütés a tojások felmelegedéséhez, akkor az anya teste adja inkább a fejlődéshez szükséges meleget.
az év rovara, az óriás-szitakötő lárvái méretük, agresszivitásuk és falánkságuk miatt vérszomjas ragadozók? Alsó ajkuk módosult, és fogóálarcként segíti a lárvákat a zsákmányok elejtésében.
az óriás-szitakötő csaknem 360 fokos szögben tudja forgatni a fejét?
az év gombája, a süngomba egy gyógygomba, amely kitűnő ízét a benne található 32 féle aromaanyagnak köszönheti?
az év gyógynövénye, a levendula jó "mézelő"növény, vagyis méhcsaládokat telepítve levendulásunk mellé igen értékes levendulamézhez juthatunk?
az év ásványa, a fluorit közül a legtöbb világít ultraibolya fényben? A fluoreszkálás jelenségét először ezen az ásványon figyelték meg, innen kapta a nevét a jelenség.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-11-13 20:28:49, kedd
 
  Alaszkáról sokan úgy gondolkodnak, mint egy mesevilágról, ahol nincs más, csak hó és jég. Pedig ez a hely sokkal több ennél
Alaszkát leginkább a tavaszi és a nyári hónapokban érdemes meglátogatni: novembertől januárig ugyanis sok a napsütés nélküli órák száma,áprilistól azonban az idő már kifejezetten kellemes, a nyár pedig a tévhitekkel ellentétben annyira meleg, hogy a túrázáshoz elég egy rövidnadrág és egy póló
Persze a hegyekben ilyenkor is van hó, így ne csodálkozz, ha 1-1 kirándulás alkalmával alig ruhában még hógolyózni is fogsz. Ha repülővel tervezed az utat, Anchorage legyen a célállomás,ide érkezik ugyanis a napi 240 repülőjárat. Persze Vancouverből is átjöhetsz ide komppal, ám ne tedd: Alaszkában nem érdemes 1-2 napot eltölteni, ez a hely ugyanis sokkal, de sokkal több időt követel, ha már egyszer eljutsz idáig.Ha valahol, Alaszkában érdemes tengeri finomságokat választanod, hiszen itt maximálisan biztos lehetsz benne, hogy a halak, rákok frissek, egészségesek. Ha valami különös okból csak egy dolgot néznél meg Alaszkában, akkor az a Glacier Bay nemzeti park legyen.
1986 óta a világörökség része, évente közel félmillió ember látogat el ide. A Glacier Nemzeti Park egy hatalmas, többágú fjord a Glacier-öböl környékén. Közúton nem tudod megközelíteni a helyet, így marad a komp vagy a levegő. Képzeld el, hogy a környező hatalmas hegyekről sok-sok gleccser érkezik az öbölbe, és amerre csak a szem ellát, a kék és a fehér színek ezer árnyalata tárulkozik eléd. A városi élethez szokott szemnek hihetetlen felüdülés ez a látvány.
Biztosan olvastál már, vagy láttál filmeket az 1898-as aranylázról, amikor emberek tízezrei özönlöttek Alaszkába az arany reményében. Skagway nagyban kapcsolódik ehhez az időszakhoz, a városon keresztül érkeztek ugyanis az aranyásók a környékre. Skagway olyan, mintha legalább 100 évet visszamennél az időben.tehetsz egy sétát a Glacier Garden esőerdőben, ahol a virágok és a fák szépsége biztosan megbabonáz majd.
Ha Alaszkában jársz, néha csak állj meg egy pillanatra, és szívd be mélyen ezt a csodás, tiszta illatot. A világon nem túl sok helyen találkozhatsz ilyen szépségekkel.







Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-11-13 20:06:54, kedd
 
  A magyar rovásírás a nemzet egyik méltatlanul elfeledett kultúrkincse. Már honfoglaló őseink is használták, de eredete még korábbra nyúlik vissza. Nevét onnan kapta, hogy általában fába (botra), vagy ritkán kőbe vésték, illetve rótták. A rovásból adódik a betűk szögletes jellege, ezeket a jeleket könnyebb volt bevésni, mintha ívesebb betűket használtak volna. Szintén emiatt használták az ún. csoportjeleket és a rövidítéseket. (Lásd. az "Írás szabályai" részben.) Az írás irányultsága (jobbról-balra) pedig abból fakad, hogy könnyebb volt a botot bal kézzel tartani, és jobb kézzel balra haladva írni.

A kereszténység felvételével a pogány szertartásokat, és szokásokat törvényben tiltották meg, és ez a sors várt az addig használt rovásírásra is. Az írott emlékeket központilag összegyűjtötték, és megsemmisítették. Ezzel egy időben a központi hatalom kérte a pápai egyházat, hogy készítse el a magyar nyelvet leírni képes latin ábécét is, ez viszont évtizedekig elhúzódott, az elterjedése pedig mintegy kétszáz évig. Ezalatt az idő alatt a királyi udvarban latinul írtak, a vidéki közemberek viszont továbbra is a rovásírást alkalmazták.

Alapvetően két változata ismert: az ún. székely-magyar rovásírás és a pálos-rovásírás.

A két rovás típus alapvetően különbözik egymástól; míg a pálos íveltebb betűket használ, addig a székely-magyar valódi rúna írás, szögletes betűkkel. Úgy tűnik a pálos-rovásírást nemzetünk türk eredetű népei hozták magukkal, ugyanis az írás igen hasonlít a türk rovásírásra. A nevét onnan kapta, hogy legtovább a Pálos szerzetesek használták, mely rend az egyetlen magyar eredetű keresztény rend.
A pálos-rovásírás különlegesen sok emléke maradt meg Dél-Amerikában. A magyar pálos-szerzetesek ugyanis elfogadhatók voltak a középkorban mind a spanyol, mind a portugál királynak, ezért magyar pálosokat hívtak Dél-Amerika belső részeinek felfedezéséhez és az indiánok megtérítéséhez. Ezek a pálos szerzetesek gyakran barlangokban laktak ott is (hasonlóan a Pilis hegységbeli lakhelyeikhez), és a barlangok falán nagyon sok magyar nyelvű felirat maradt meg. Levelezéseikben, térképek feliratozásánál szintén használták a pálos-rovásírást. Később helyüket jezsuiták vették át, de a közöttük lévő magyar jezsuiták még egy darabig használták titkosírásként a pálos-rovásírást. Az írás iránya a ma használatos latin írásmóddal azonos, tehát balról-jobbra haladt.

Az írás másik fajtája a székely-magyar rovásírás. Az írás ezen módja talán elterjedtebb volt az ősi időkben, ezt bizonyítja, hogy jó néhány betűt jelölő tag sok más ősi írásban is megtalálható. Úgy tűnik a XIII. század folyamán enyhültek az írás ezen fajtáját tiltó törvények, és ekkor a rovásírás, ezen belül is a székely-magyar írásmód újra terjedni kezdett. Azonban erre az időre már kevesen voltak birtokában az írásmód szabályainak, és a kialakult latin írásmódot sem válthatta már fel. A XVI. századra különösen Erdélyben, azon belül is Székelyföld területén újra jelentősen elterjedt olyannyira, hogy egészen a XVIII. századig itt még tanították is az iskolákban. Ekkor szittya-szkíta írásmód volt a neve, csak mostanában hívják székely rovásírásnak.
A Habsburg birodalom mérte a végső csapást az írásmód használatára. Ekkor a magyar mellett a német is hivatalos nyelv volt, és egy harmadik írásmód már túl sok volt az egyszerű közemberek számára, akik ráadásul hivatalos ügyeikben nem is használhatták az ősi írást. Újra, ezúttal végérvényesen elveszett az írás általános jellege.

Manapság a rovásírás újra terjedőben van, elsősorban a székely-magyar módja. Inkább titkosírásként használják, és egyetemista körökben terjed leginkább, valamint olyan körökben, akik számára az írás a magyarság megmaradásának egyik jelképe. Ezen nacionalistának látszó jellege miatt azonban a hivatalos hatalom nem szívesen áll ki mellette.

A Pálos-rovásírást az újraalakult Pálos szerzetes rend kezdi újra felfedezni."



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-11-13 19:53:00, kedd
 
  Ljubjana a "szeretet fővárosa" - látnivalók, érdekességek

A 275.000 lakosú szlovén főváros az ország egyik legrégebbi lakott települése. Kulturális és közigazgatási központ, amely egy nagy völgyben a Ljubjanica folyó partján épült.

A városon jól érzékelhető a közel 6 évszázados osztrák uralom, csak 1945-től lett a szlovén tartomány, majd később önálló ország fővárosa.

A magyar utazóknak kellemes élmény egy itteni látogatás. Fél napot, de akár egy egész hétvégét is tartalmasan lehet itt eltölteni. Különösen akkor, ha összekötjük a látogatásunkat e gyönyörű város környékének felfedezésével is.

Ljubjana látnivalói:

1. Városháza:

A 15.századi eredetű díszes épületet többször is átépítették, előtte díszes szökőkút található, mely az ország 3 fő folyóját szimbolizálja.


2. Tivoli kastély

A város fölé emelkedő dombon épült díszes kastélyhoz egy szép utcai lámpákkal megvilágított sétány vezet. Napjainkra művészeti központként funkcionál.


3. Sárkányos híd

A Ljubjana jelképévé vált vasbeton hidat a 20. század legelején adták át és jellegzetes sárkány szobrairól és dekoratív lámpáiról nevezetes.

4. Ljubjanai vár

A város fölé emelkedő dombon épült erődöt már az illírek is megerősítették, de mai formáját csak a 16. században nyerte el.

Több magyar is raboskodott falai között, közülük a leghíresebb Batthyány Lajos az első magyar miniszterelnök.

A bástya mellett egy gótikus vártemplom áll, a vár udvarán szabadtéri színpad, étterem és kávézó található.


5. Hármas híd

Az óváros és az újabb városrészek találkozásánál épült ez a híd közvetlenül a régi piac mellett. Sok itt a turista és ez a helyi fiatalok egyik kedvelt találkozóhelye is.

6. Szent Miklós Székesegyház

A 18.századi barokk építészet egyik legszebb példája ez az olaszos székesegyház. Belsejét csodálatos mennyezeti freskók, aranyozott szobrok és oltárok díszítik. Bejáratát a püspökök arcmásaival ékesítették.

Egy Ljubjanai kiruccanást mindenképpen érdemes összekötni a főváros környékének felfedezésével.

Javasoljuk a Bledi-tó, a Triglav Nemzeti Park vagy a Postojnai cseppkőbarlang meglátogatását.

Oda vagy visszaútban szintén érdekes program lehet egy látogatás Maribor műemlékekben gazdag városában.








Link



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-11-13 19:17:57, kedd
 
  Amikor az ember eljut odáig; hogy képes a "szívével gondolkodni és az agyával érezni", vagyis intellektuális erejét a szeretet szolgálatába állítja, akkor végre tudatos építőjévé válik a kozmosznak. Teremt, mint egykor teremtett..

Az ég kék, a fű zöld, a világűr fekete. Ezek olyan egyértelmű tények, hogy eszünkbe se jut megkérdőjelezni őket. Pedig gyakran a legegyszerűbbnek tűnő kérdéseket a legnehezebb megválaszolni. Azon például neves tudósok egész sora törte a fejét, hogy mégis miért koromsötét az űr, miközben telis-tele van fénylő csillaggal.

Kezdjük azzal, hogy miért kék a nappali égbolt. Azért, mert a közeli Nap fénye a Föld légkörének molekuláiba ütközik, és azokról szanaszét szóródva hozza létre az ég jellegzetes színét. Az éjszakai égbolt pedig azért fekete, mert nincs napfény, ami szétszóródhatna. A Holdon viszont a nappali ég is fekete, mert ott meg légkör nincs, amin szét tudna szóródni a Nap fénye.

Az tehát megvan, hogy honnan a fekete szín. Na de miért van egyáltalán sötét, ha közben milliónyi távoli csillag ragyog az égen, amelyek akkor már simán be is világíthatnák.

Ha a világegyetem végtelenül idős és végtelenül nagy lenne, vakító fényárban kellene úsznia, ehelyett mégis vaksötét van. Ezt az ellentmondást hívják Olbers-paradoxonnak, és a feloldására több magyarázat is létezik. A jelenlegi legelfogadottabb szerint a sötétség oka, hogy az univerzum nem végtelenül idős, csak olyan 13,8 milliárd éves, így ma még csak azokat az objektumokat látjuk, amelyek 13,8 milliárd fényévnyire vagy annál közelebb vannak hozzánk. Az ennél távolabbról érkező fény egyszerűen még nem ért ide.

Egy másik lehetséges ok az univerzum tágulása. Emiatt ugyanis az égitestek folyamatosan távolodnak egymástól, így tőlünk is, így a hozzánk elérő fényük hullámhossza is megnyúlik. A nagyobb hullámhossz pedig azt jelenti, hogy a fényük színképe először eltolódik a vörös felé (ezt hívják stílszerűen vöröseltolódásnak, ami éppen a világegyetem tágulására utaló egyik legfontosabb jel), majd ahogy még jobban elnyúlik, végül ki is esik a látható tartományból, és a fény helyén csak süket sötétség marad.
Ez a fenti írás nem hozzá tartozik!






Ferencz Orsolya az MTA tudományos főmunkatársa, 2010 óta pedig fideszes képviselő is a VIII. kerületben. Miniszteri biztosként az lesz a feladata, hogy
Link
gondoskodjon az űrkutatási tárgyú szerződések és a szükséges szabályozás kidolgozásával
felügyelje az űrkutatás fejlesztésére vonatkozó stratégiák, szakpolitikák összehangolását és megvalósítását,
képviselje a kormányt a hazai és nemzetközi űrkutatási szervezetekben és fórumokon.

Engem elvarázsolt, annak ellenére, hogy Viktor fóbiám... migráns ...Soros..fóbiám lett a Fidesztől!

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-11-13 18:22:06, kedd
 
  Eltűnt a ködben Magyarország leghosszabb hídja!





A híd lábánál elterülő horgásztavaktól és a Völgyhíd Kávézótól kiváló kilátás nyílik a hatalmas építményre - melyet 2007-ben adtak át -, extrém időjárási körülmények között azonban kevesen látták eddig a viaduktot.
Böröczky Bulcsú drón fotós és videós most segített abban, hogy november 9-én készített felvételeivel a felhők alól, a hatalmas ködben is szemügyre vegyük a völgyhíd vonulatát. Elragadóan szép fotók születtek, gratulálunk hozzájuk!






Ritkán látni szebb felvételeket, mint amit Mészáros Norbert készített a köd lepte sümegi várról.




A Sümegi Vár az ország egyik legszebb, viszonylag épen megmaradt középkori erődje, amely a környezetéből magasan kiemelkedő kopár hegytetőre épült.

A vár területileg három nagyobb egységből, a külső-, a belső és fellegvárból áll. Építése több korszakra osztható. Az 1260-as években épült meg a vár legrégebbi része, a fellegvár Öregtornyának alsó szintje, melyen egy fából készült emeleti toronyrész állhatott.

A várat úgy tűnik a novemberi köd sem tudta bevenni. Nézzétek meg a páratlan felvételt!

Link


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép napot mindenkinek!
  2018-11-13 08:36:49, kedd
 
 







A lélek öt kora
A lélekelmélet szerint az embernek nem csak egy élet jut arra, hogy éljen, tanuljon, és növekedjen, hanem több is; egészen addig, amíg be nem lép az utolsó szakaszba, mennyország vagy paradicsom névvel szoktak illetni.

Újszülött vagy csecsemőlélek: 0-4 évig

Mire fókuszál elsősorban? Arra, hogy életben maradjon.

Milyen leckéket kell megtanulnia? Az élethez szükséges alapvető képességeket, ezenkívül meg kell értenie a túlélés és a halandóság fogalmát, valamint a fizikai állapot mikéntjét.

Baba vagy gyermeklélek: 4-13 évig


Mire fókuszál elsősorban? Arra, hogy tartozzon valakihez.

Milyen leckéket kell megtanulnia? A szociális rendszer felépítését, a szabályokat és a szerepeket, valamint át kell látnia az emberi kapcsolatokat.

Legfontosabb tulajdonságai: szolgálatkész, engedelmes, uralható, fegyelmezett, hagyományszerető, értéktartó


Tinédzser vagy fiatal lélek: 13-29 évig



Mire fókuszál elsősorban? A függetlenségre.

Milyen leckéket kell megtanulnia? A személyiségfejlődést, a szabad akarat, illetve a személyes vágyak véghezvitelének fontosságát.

Legfontosabb tulajdonságai: ambiciózus, versenyképes, innovatív, szabadlelkű, individualista, énközpontú

Érett vagy felnőtt lélek: 29-55 évig


Mire fókuszál elsősorban? A belső harmónia megtalálására.

Milyen leckéket kell megtanulnia? Az empátiára, az öntudatosságra való képességet, a pszichológiai stabilitást, az egymásrautaltságot, és az emberi kapcsolatok kezelését.

Legfontosabb tulajdonságai: érzékeny, neurotikus, befelé figyelő, diplomatikus, egyenlőségre törekvő, együttműködő

Az érett vagy felnőtt lelkek általában úgy élnek a világban, hogy megtalálják a belső harmóniájukat. Kicsit ideges típusnak gondolják őket, ugyanakkor nagyon gyengédnek, gondoskodónak is. Mivel általában a befelé, a lélek"irányába" figyelnek, könnyen elvesznek az élet finom, komplex részleteiben. Liberálisak, fantáziadúsak, és párkapcsolat-pártiak. Az élet számukra már nem a túlélésről vagy az anyagi biztonságról szól, hanem a megértésről, az empátiáról és a bajtársiasságról.







A férfiak messze nem kapnak annyi elismerést házimunkájukért, mint amennyi járna nekik
A felmérés szerint a férfiak átlagosan hetente 13 órát töltenek házimunkával - egyebek közt kiviszik a szemetet, bevásárolnak, ágyneműt cserélnek. 100 férfi közül azonban 60 azt mondja, erőfeszítéseit észre sem veszik asszonyaik, mert egy férfi nem csap akkora hűhót házimunkája körül.
Nos örülök annak, hogy találtam egy videót ahol egy hölgy másképp vélekedik!

Link





"A szép lélek széppé tesz egy nőt. Ahogy öregszünk, és a kinézetünk megkopik, a külsőnk szerepe is veszít jelentőségéből. Persze szeretem, ha egy nő büszke a megjelenésére és szépen öltözködik, de a kinézetnek csupán ennyi a jelentősége. Ha kreatív elme, akkor közös élményeink élvezetesebbek és sokszínűbbek lesznek és ez a szexet is sokkal élvezetesebbé teszi. Továbbá, ha van lelki mélysége és intelligenciája, és van mit tanulnom tőle, attól magam is gazdagabbá válok."



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 249 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 73
  • e Hét: 259
  • e Hónap: 6254
  • e Év: 48199
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.