Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Ferenc pápa üzenete november 13-án
  2018-11-13 22:41:20, kedd
 
  Jézus Krisztus megismerésének az első lépése az, hogy felismerjük a saját szegénységünket, és azt, hogy megváltásra van szükségünk.  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Csaba atya üzenete 2018 nov. 13 - Kedd
  2018-11-13 22:27:10, kedd
 
  ...... ............



Sydneybe elmentünk a helybeli Botanikus kertbe!! Rácsodálkoztunk a szebbnél szebb növényekre, bokrokra, fákra! Mindenik, más, csodálatos, a beléje irt törvények szerint teszi a maga kötelességét, növekszik színpompás szépségében virtit, virágot bont, gyümölcsöt termel, elnyílik, csendben földre hull, majd elporlad!! Mihaszna szolgaként teszi mindenik a maga dolgát, nem vár el tapsot, fizetést, hálát, egyszerűen él, míg ellnem pusztul!!
Mennyi szín, forma, szemet gyönyörköttető szépség, csak úgy ragyog csendben Isten drága ege alatt!! Milyen jó lenne tanulni a növényektől, virágoktól és gyökeret eresztve a földbe, növekedve átölelni a kék eget, hirdetni teremtő Istenünk nagyságát! Aztán majd, ha eljön az idő szelíden lehullva átadni a teret az utánunk jövőknek, hadd hirdessék ők is, tarka színeikkel, formáikkal a maguk módján Isten irántunk való végtelen szeretetét!
Szeretettel, Csaba t.

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Melyiktek mondja béresének vagy bojtárjának, amikor a mezőről hazajön: ,,Gyere ide tüstént, és ülj asztalhoz." Nem ezt mondja-e inkább: ,,Készíts nekem vacsorát, övezd fel magadat, és szolgálj ki, amíg eszem és iszom! Aztán majd ehetsz és ihatsz te is?" S talán megköszöni a szolgának, hogy teljesítette parancsait? Így ti is, amikor megteszitek, amit parancsoltak nektek, mondjátok: haszontalan szolgák vagyunk, hiszen csak azt tettük, ami a kötelességünk volt. Lk 17,7-10
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Esti ima Déváról - 2018. november 13.
  2018-11-13 21:23:07, kedd
 
  Videó Link

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A rossz szolga csak annyit tesz, amennyi a kötelessége.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
Melyiktek mondja béresének vagy bojtárjának, amikor a mezőről hazajön: ,,Gyere ide tüstént, és ülj asztalhoz." Nem ezt mondja-e inkább: ,,Készíts nekem vacsorát, övezd fel magadat, és szolgálj ki, amíg eszem és iszom! Aztán majd ehetsz és ihatsz te is?" S talán megköszöni a szolgának, hogy teljesítette parancsait? Így ti is, amikor megteszitek, amit parancsoltak nektek, mondjátok: haszontalan szolgák vagyunk, hiszen csak azt tettük, ami a kötelességünk volt.
Ezek az evangélium igéi. Lk 17,7-10
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szent Márton lóháton vezette a menetet Budapest belvárosában
  2018-11-13 12:52:21, kedd
 
  2018. november 12. hétfő 19:57
November 11-én, vasárnap, Szent Márton napjának délutánján felekezetek közötti összefogáson alapuló keresztény lampionos menetet szervezett a Traditio Christiana Budapest belvárosában.
A Szent Márton tiszteletére rendezett, immár hagyománnyá vált menetet a Traditio Christiana keresztény hagyományőrző csapata szervezte; Budapest Főváros Önkormányzata és Belváros-Lipótváros Önkormányzata támogatta. Közreműködött a Deák Téri Evangélikus Lelkészség és a Sorsforduló Alapítvány.
KÉPRIPORT itt megnézhető Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Kocsmáros az enyhén részeg vendégnek:
  2018-11-13 12:36:07, kedd
 
  Azt hiszem, mára már eleget ivott, uram!
Ugyan már ember! Ma vesztettem el a feleségemet!
Bocsánat, nehéz dolog elveszteni egy feleséget! - mondja megértően a csapos.
Igen, sőt, egy ideig úgy nézett ki, hogy majdnem lehetetlen!
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Jézus hogy ne fázzon ... Pannonhalma
  2018-11-13 12:28:09, kedd
 
  Szent Márton ünnepe diákokkal és Varga László püspökkel Pannonhalmán
2018. november 12. hétfő 14:49
Varga László kaposvári megyéspüspök november 11-én, vasárnap a Szent Márton-napok vendége volt Pannonhalmán: előadást tartott, és ő mondta az ünnepi mise prédikációját.
Szent Mártonról szóló ének:
Őrjáratba indult messzi Galliában,
mezítelen koldust lát az út porában.
Zord világunk telét megenyhíti Márton,
köpönyegét nyújtja - Jézus hogy ne fázzon."

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Amit másoknak odaadtunk, az elkísér minket a mennybe
  2018-11-13 12:24:57, kedd
 
  Amihez görcsösen ragaszkodunk, azt mind itt hagyjuk a Földön, de amit másoknak odaadtunk, az elkísér minket a Mennyei Atya ítélőszéke elé, a mennyországba...
2018. november 13. kedd 11:20
A plébánia alapításának századik évfordulója alkalmából ünnepi szentmisét mutatott be Márfi Gyula érsek a balatonfüredi Krisztus Király-templomban november 11-én, vasárnap.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Magyar szentek és boldogok....
  2018-11-13 12:21:10, kedd
 
  Ma mindazokra a szentekre emlékezünk, akiknek nincs külön ünnepük, de itt éltek a magyar földön. Névtelen magyar szentek ők, egyháziak és világiak, férfiak és nők, akik hősi fokon gyakorolták a keresztény erényeket.
2018. november 13. kedd 09:46
A mai emléknap mindenszentek ünnepéhez kötődik: magyar népünk szentjeit, boldogjait köszöntjük.
Képen: Simone Martini: Szent Erzsébet, Szent Margit és Szent Imre herceg
(Assisi, Szent Ferenc-bazilika altemploma, 1320-25)
.........


Ma mindazokra a szentekre emlékezünk, akiknek nincs külön ünnepük, de itt éltek a magyar földön. Névtelen magyar szentek ők, egyháziak és világiak, férfiak és nők, akik hősi fokon gyakorolták a keresztény erényeket. Vannak köztük olyanok, akiket népi kegyelet és emberemlékezetet meghaladó kultusz övez, de köztük vannak a hétköznapok ismeretlen hősei és szentjei, a mindennapok vértanúi és Istenbe merült misztikusai is.
A hit és a keresztség Krisztus titokzatos testébe olt minket. A Krisztushoz tartozás szentté teszi az embert. Az apostolok korától kezdve hazánk földjén keresztények sokasága tett tanúbizonyságot Jézus Krisztusról, az Isten Fiáról. Miután pedig a magyarság talált itt hazát, az Árpád-ház szenteket és példát adott népünknek. Talán egyetlen fejedelmi család sem adott annyi szentet, mint éppen az Árpád-házi királyi család. Szent István királyunk magvetése csodálatos termékenységgel hozott gyümölcsöt, mert történelmünk elmúlt századait mindig beragyogták nemzetünk szentjei. A Pilis, a Bakony és a Mecsek erdőrengetegei megteltek remetékkel, kolostoraink szent életű szerzetesekkel. Népünk fiai közül többen vértanúk lettek, és így joggal mondható, hogy országunk a szentek országa, földünk szentektől megszentelt föld.
- Néhány ,,névtelen" szentünkről ITT olvashatnak bővebben. Link
Mindenható, örök Isten, te megadtad, hogy egy napon ünnepeljük a magyar szentek és boldogok dicsőségét. Kérünk, hogy sokszoros közbenjárásukra áraszd bőven reánk nagy irgalmadat. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Forrás: magyar kurír
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Mert éhes voltam és ti ennem adtatok
  2018-11-13 12:12:19, kedd
 
  Mert éhes voltam és ti ennem adtatok... Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek!
....


2017. november 11. - Szombat, Tours-i Szent Márton püspök
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Amikor az Emberfia eljön az ő dicsőségében, összes angyalának kíséretében, és helyet foglal dicsőséges trónusán, akkor minden nemzet összesereglik előtte, ő pedig elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kosoktól; a juhokat a jobbjára állítja, a kosokat pedig a baljára. Azután a király így szól a jobbján állókhoz: ,,Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! Mert éhes voltam és ti ennem adtatok; szomjas voltam, és ti innom adtatok; idegen voltam, s ti befogadtatok; ruhátlan voltam, és ti betakartatok; beteg voltam, és ti fölkerestetek; börtönben voltam, és ti meglátogattatok!" Erre megkérdezik tőle az igazak: ,,Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enni adtunk volna neked, vagy szomjazni, hogy inni adtunk volna? Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna, vagy ruhátlanul, hogy betakartunk volna téged? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogattunk volna?" Akkor a király így felel: ,,Bizony, mondom nektek: Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek!"Mt 25,31-40
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Idézet Böjte Csaba atyától
  2018-11-13 12:07:21, kedd
 
  2018 november 09. idézet:
.........A legtöbb baj onnan fakad, hogy mi mindig valami nagyot akarunk, de a kis dolgokról megfeledkezünk! Désen, első éves fiatal szerzetes papként, a kommunizmus bukása után mikor minden képlékeny volt és a hosszú elnyomás után azt hittük, hogy megérkeztünk a Kánaánba, én is tudtam hatalmas lendülettel nagyokat mondani. Mentségemre mondva, abban az eufórikus hangulatban úgy is gondoltam! Aztán egy ebéd közben a drága jó Hugolin atya ahogy hallgatta az én nagy terveimet, kissé morcosan azt mondotta nekem, hogy én biza olyan fene nagyon ne szeressem őt meg ezt a világot, elég lesz ha a mellette lévő szobámból mikor elmegyek leoltom a villanyt és becsukom az ajtót, hogy a huzat ne csapkodja!...... ........... ..... Ahhoz, hogy célba érjünk, kis léptekkel induljunk el a helyes irányba! Minden új kapcsolat, az a bizonyos új világ is kis dolgokkal kezdődik, miket nagy - nagy szeretettel viszünk véghez!
Szeretettel, Csaba t.

2018 november 12 idézet:
,,Ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, és azt mondjátok ennek a szederfának: Szakadj ki tövestől, és verj gyökeret a tengerben! - engedelmeskedik nektek." Lk 17,6
Sydneyben eljutottam az Ausztrál Nemzeti Tengerészeti Múzeumba, itt található például a 19. századi James Craig vitorlás hajót, illetve James Cook kapitány Endeavor hajójának eredeti nagyságú replikáját is.
Minden fiú olvasmányaiban feltűnnek a hajók, a kalandos hajóutakról szóló történetek!! A képen is látható fából készült, vitorlás hajó - a múzeum adatai szerint - 12-szer kerülte meg a földet! mennyi hit kellett ahoz hogy hosszú hónapokon, éveken keresztülan magányos, mobil internet kapcsolat nélküli átkelj a végtelen óceánon? Mennyi vihart, nehézséget ért meg ez a vén teknő, mely most szépen felújítva, lelakozva ring az öböl békés vizén, míg a társai csendben nyugszanak a hullám sírjaikban!? Álltam a patinás szép vitorlások előtt és azon gondolkodtam, hogy vajon a mai ember hite, vállalkozás kedve, teherbírási ereje, kitartása, szívóssága elődeinkkel összemérhető-e??
Számomra ez a múzeum látogatása, a kiállított tárgyakon túl, a mindenre vállalkozó férfi erő, az életveszélyes nehézségekben megmutatkozó bátorság, a természet határait szétfeszítő ember nagyság titkaiba való bepillantás is volt!! Megcsodáltam a tervező, bölcs mérnöki munkát, melyet a fa, a vasérc megmunkálásához mesteri szinten értő emberek pontosan ki is viteleztek, természetes anyagokból készült kötelekkel, vitorlákkal felszereltek, majd Isten gondviselő jóságában bízva, élő reménnyel a fedélzeten útnak is indítottak ismeretlen földek felé!! Lehet, hogy ezek a tengerészek ittak, számunkra elképzelhetetlen bűnöket követtek el, de a nehézségekben is helytállva, kemény kitartó teherbírással ezeket a kézzel épített bárkákat a világ óceánjainak háborgó vizén, a messzi földrészek kikötőjébe biztonságosan elvezették és ez olyan érték ami előtt a fejemet tisztelettel meghajtom!!
Adná az Isten, hogy a XXI század embere is e kor lehetetlennek tűnő feladatait ilyen elszánt, szívos híttel, bátorsággal, találékonysággal megtudja oldani!!
Tisztelettel, Csaba t.

- Egy alkalommal Jézus így beszélt tanítványaihoz:
,,Lehetetlen, hogy botrányok ne forduljanak elő; de jaj annak, aki azokat okozza! Jobb lenne, ha malomkövet kötnének a nyakára, és a tengerbe dobnák, mint hogy egyet is megbotránkoztasson ezek közül a kicsinyek közül. Vigyázzatok magatokra!
Ha vét ellened testvéred, fedd meg! De ha megbánja, bocsáss meg neki! Még ha napjában hétszer vét is ellened, de hétszer fordul hozzád, és azt mondja: Megbántam, - bocsáss meg neki!"
Az apostolok kérték az Urat: ,,Növeld bennünk a hitet!"
Az Úr így válaszolt: ,,Ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, és azt mondjátok ennek a szederfának: Szakadj ki tövestől, és verj gyökeret a tengerben! - engedelmeskedik nektek."
Lukács 17, 1-6

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 432 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 17593
  • e Hónap: 30269
  • e Év: 264016
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.