Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Diadal teljes film magyarul
  2018-11-15 21:19:25, csütörtök
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2018-11-15 21:05:33, csütörtök
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Szép írások
  2018-11-15 20:57:50, csütörtök
 
  "A természet folyvást gondoskodik az emberi boldogság legfőbb eszközeiről. Figyeld meg, mint nő a gabona, mint fakad a bimbó; haladj ziháló tüdővel az eke mögött; olvass, gondolkodj, szeress, mert ezek a dolgok, amik az embert boldoggá teszik."
Alekszandr Szergejevics Puskin

"A szerelemről most azt gondolom: - Hogy mihelyt az ember a bensőségnek, meghittségnek eddig a stádiumáig jutott el... mihelyt valakivel úgy tud beszélni, mintha saját magával beszélne... nem is mintha saját anyjával volna együtt, hanem anyjáról képzelt ideáljával... - szóval lélek és lélek között semmi idegenség, semmi akadály, hamisság, alakoskodás... mikor nincs szükség ravaszkodásra: - mert szív szívhez szól... szívtől szívig egyenes az út: ez éppen, a legtisztább szerelem!"

Füst Milán








Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-11-15 20:45:14, csütörtök
 
  Nézzünk körül szélesebb ismeretségi körünkben, jobb híján a Facebookon, számláljuk meg, hány férfiról tudjuk, hogy verdes egy eldöntendő kérdés börtönében. Latolgatja, mondjuk, hogy összeköltözzön-e a barátnőjével. Elvegye-e feleségül? Gyártson-e vele gyermeket? Avagy: hagyja-e el a családját valamely új szerelem kedvéért? Esetleg: váltson-e lakhelyet, állást, országot, jóbarátot, életstílust, szenvedélyt? És mi a sztenderd válasz? Az, hogy IGEN, de NEM. Mert sok érv szól amellett, hogy lépjen, de legalább ugyanannyi amellett, hogy mégse. Következésképp a végeredmény általában: IS. Márpedig így soha semmit nem döntünk el. Fontos ügyeinkben ezzel az IS-sel addig halogatjuk az elhatározást, míg sorsunk keresztútjainál szinte sosem mi döntjük el, hogy merre menjünk, hanem az idő. Fennköltebben: az Égiek. Hívőknek: az Isten. Anyagelvűeknek: a Sors.

Vámos Miklós





 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-11-15 20:33:01, csütörtök
 
  Hajnal Anna
Este

Ez a ma a béke napja volt
s a málnaízű csendé,
a nap ma egész nap sütött
s az est most hűvös szentély.

Szívem ma csak a magamé,
s egyedül lenni legszebb,
pilláim alvó sásain
elálmosul a könnycsepp.





 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-11-15 20:22:44, csütörtök
 
  Ötévesen azt kérdezgették tőlünk mik akarunk lenni, ha felnövünk. Olyasmiket feleltünk, hogy űrhajós, elnök, , hercegnő. Tíz évesen újra megkérdeztek minket, akkor azt mondtuk rocksztár, cowboy vagy én, olimpiai bajnok. De most, hogy felnőttünk, komoly választ várnak tőlünk. Nos, mit szóltok ehhez? Tudja a fene! Nem annak van itt az ideje, hogy nehéz döntéseket hozzunk, hanem, hogy hibákat kövessünk el. Rossz vonatra szállni, és elakadni valahol, szerelembe esni... sokszor. Úgyhogy hibázzatok, amennyit csak tudtok, mert így, ha majd egyszer megkérdezik, mik akarunk lenni, nem kell találgatnunk, tudni fogjuk.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-11-15 20:03:35, csütörtök
 
  Szavaztunk, vezetőket választottunk - elbűvölő férfiakat és nőket, fehér mosolyú, mézesmázos nyelvű politikusokat, és a kezükbe adtuk összes reményünket és félelmünket abban a hitben, hogy erős kezek az övéik, hiszen olyan erős volt a kézfogásuk. És mindig, mindig csalódtunk bennük. Esélyünk se volt, hogy ne csalódjunk - emberek voltak, és azok voltunk mi is.

Isaac Marion





 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-11-15 19:57:44, csütörtök
 
  "A múltunk döntései a jelenünk építőkövei."
Dan Brown
A világon mindent gondolatainkkal és érzelmeinkkel teremtünk (...), hiszen ezek szülik a döntéseinket, amik meghatározzák a sorsunkat.

Robert Lawson

Mindenkinek mindenben van választása. Valamilyen szinten. (...) Hogy mit csinál, mit érez, mit mond. Valahogy az az előítélet alakult ki, hogy nincs választásunk. Semmiben. Sem a munkában, sem a kapcsolatokban, sem a boldogságban. Semmit sem irányíthatunk.

Rosie Walsh





 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-11-15 19:35:09, csütörtök
 
  Az ilyen magamfajta ember, ha megszeret valakit, abba az egész lelkét pillanatok alatt beleadja, beleépíti. Hisz neki. S ha a szeretett valaki ezzel a hittel akárcsak tréfából is játszani kezd, inkább elmegy


"A barátság nem egyszerű társulás, ahogy a barát nem merő társ. Nem bajtárs, nem kolléga, nem partner. Ami a barátság házában az emberrel történik, azt semmiféle más kapcsolat helyettesíteni nem tudja. A barát senkivel sem pótolható."



/Hamvas Béla/
"A szavak erőt és hatalmat hordoznak, és így közvetlen hatással vannak az érzelmeinkre. A szavak táplálják a jókedvet vagy a rosszat; sőt, a dolgokhoz való hozzáállásunkat is meghatározzák, így óriási hatással vannak az éltünkre és a kapcsolatainkra!"

(Joyce Meyer)

Ha azok közé a nők közé tartozol, akik nehezen hagyják el a mindennapi sminkelést, lehet, hogy éppen ennek az új trendnek köszönhetően fedezed fel, milyen sokat ér a természetes szépség.

Reggel időt spórolhatsz, kapkodás nélkül reggelizhetsz, vagy akár tovább alhatsz. Azt a temérdek mennyiségű pénzt pedig, amit eddig sminktermékekre költöttél, másba fektetheted. Nem kell többé azon aggódnod, hogy a sminked túl erős vagy nem olyan feltűnő, mint szeretnéd, esetleg hogy sportolás vagy sírás közben elkenődik a szempillaspirálod.




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép napot mindenkinek!
  2018-11-15 08:39:38, csütörtök
 
 



Alig lépett előre 10 év alatt Magyarország, így nyomunkban a románok

Még kellemetlenebb, ha az elmúlt 10 év (2007-2017) életszínvonal mutatóinak változását vetjük össze: a magyar mutató mindössze 8%-pontot emelkedett, ami a második legkevesebb a csehek után (+7%-pont), és jócskán elmarad a lengyel 17%-ponttól, illetve a román 19%-ponttól.

Magyarország a fejlett gazdaságok között a 4. lett, csak Mexikó, Szlovákia és Olaszország korruptabb.

Magyarország a 4., ahol egy kutatás szerint ha valakinek azt mondjuk, politika, az első szó, ami eszébe jut, az a korrupció vagy a mutyi.

Mexikó
Szlovákia
Olaszország
Magyarország
Görögország
Csehország
Spanyolország
Lettország
Dél-Korea
Lengyelország

Orbán Viktor nyilvánvalóan lelki társat talált a hazájában korrupció miatt börtönbüntetésre ítélt Nikola Gruevszki személyében. Hogy a volt kormányfő hogyan került Magyarországra, további kérdéseket vet fel, hiszen elítéltként érvényes útlevele sem lehet.
Tűrhetetlen, hogy a hazug, migránsozó propaganda szólamai közepette bűnözők bujkálhatnak Budapesten a kormány tudtával és beleegyezésével.

És a fideszes kétharmad rekord gyorsasággal elfogadta a magyar családokat reménytelen helyzetbe sodró, lakástakarék-pénztárakat kivéreztető törvényt, addig a határon túliak lakásvásárlási támogatást kapnak, így megvásárolva a szavazataikat. Az Orbán-csomag megszorításainak köszönhetően Ajka után már az orosházi kórházban is elkezdtek felmondani dolgozók.

Jövőre is emelkedik a magyar nyugdíjkorhatár!
Emellett Az öregségi nyugdíjak esetében 2019-ben az év minden hónapjában sor kerül új nyugdíj megállapításra (2017-ben és 2018-ban csak egy-egy félév során), mivel az 1955-ben születettekre 64 éves nyugdíjkorhatár vonatkozik, ami a bázisévhez képest nagyobb beáramlást eredményez 2019 során. A cserélődési hatás miatt a 3,1 százalékos feltételezett inflációt meghaladó, 4,2 százalékos kiadási dinamikát feltételez a prognózis 2019-re.

Húsz éve figyelem a néphülyítéseket és parasztvakításokat. Régen a szegény szerencsétlen parasztemberre mondták, kicsit megalázóan, hogy vakulj paraszt. Értették ezt arra, amikor az egyszeri ember elment a vásárba és csodát látott. Mutogattak neki zsiráfot, elefántot vagy egy tűznyelőt, törpét, szakállas nőt, óriáspókot, egyéb "csodákat", ő meg hanyatt esett, idézőjelben megvakult a csodálkozástól. Aztán ment haza a falujába, és elmesélte, hogy miket látott. Ez valamilyen szinten szegény parasztember lenézése volt, de sajnos a mai világban is mindennapos. Nagyüzemben folyik a néphülyítés és a parasztvakítás, és a parasztok mi vagyunk.




Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 249 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 150
  • e Hét: 336
  • e Hónap: 6331
  • e Év: 48276
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.