|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2018-11-18 15:14:45, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók
1 kg krumpli,
30-40 dkg liszt,
só,
olaj.
Elkészítés
A krumplit hámozd meg, majd sós vízben főzd meg. Krumplinyomó segítségével törd össze, picit sózd meg, majd hagyd langyosra kihűlni. Szórd hozzá a liszt felét, és kezdd el összegyúrni.
Addig adagold hozzá a megmaradt lisztet, amíg szépen összeáll, és rugalmas, de nem tapad a tészta. Tulajdonképpen olyan tésztát kell kapni, mintha derelyét vagy gombócot csinálnál.
Ha összegyúrtad, sodord rúd alakúra, karikázd fel a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki a karikákat egészen vékonyra.
A palacsintasütőt kend meg olajjal, hevítsd fel, és mintha palacsintát készítenél, süsd ki a krumplilángosokat. Ízlésed szerint az olajat akár fokhagymával is ízesítheted.
Nagymamám is így készítette, ő is mindig megkente kacsazsírral, vagy libazsírral!
Forrás - A receptet elkészítette és fotózta: Madarasiné Száraz Ilona
|
|
|
0 komment
, kategória: EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE |
|
|
|
|
|
2018-11-18 15:01:07, vasárnap
|
|
|
Magát a főtt tölteléket és a receptjét csak azért írtam le, mert mi már azon a kérdésen is meglepődtünk, amit az Unokaöcsénk lagzijában tettek fel a debreceni rokonok, hogy mi az a töltelék? ??? Megállt a villa a kezünkben! Ezt ki nem ismeri? És részletesen el kellett magyarázni, miből és hogyan készül; hogy kóstolják meg nyugodtan, nagyon finom; aminek a vége az lett, hogy egy tányérkával még kértünk a konyháról, mert azt mondták, ez volt a legjobb valami, amit eddig ettek :)))
Töltelék:
- 6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez
- 2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek
- 1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
- 6 egész tojást
- sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez;
összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),,
vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga lenne -így sem megy szét),
és a levesbe teszem a főzési idő felénél.
Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.
Ezek a csomagok kb.egy-másfél órát is el szoktak tölteni
a levesben, attól függően, hogy mekkora a mennyiség.
Amihez/amivel pedig együtt esszük, a leves utáni hús,
krumpli, zöldségek + savanyúság.
Forrás: csontnelkul.blogspot.hu
|
|
0 komment
, kategória: EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE |
|
|
|
|
|
2018-11-18 11:36:12, vasárnap
|
|
|
Régóta szemeztem ezzel a recepttel a Sütigyár oldalán. Nagyon tetszett, mert gyors és egyszerű. Kipróbáltam és nem bántam meg! Nagyon finom, omlós, napokig eláll.
Én vaníliás tésztát készítettem, elfeleztem és kakaóport tettem bele. Ismerőseim különböző ízű pudingporokkal is elkészítették már.
hozzávalók / 4 adag
25 dkg margarin (puha)
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg finomliszt
100 g pudingpor (vaníliás vagy csokoládés ízlés szerint)
elkészítés
Összedolgozzuk az anyagokat.
Golyókat formázunk, tepsire rakjuk, villával megnyomjuk és 200 fokon pár perc alatt megsütjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
2 - változat
Nagyon finom, mutatós rágcsálni való.
hozzávalók / 4 adag
37.5 dkg puha margarin
37.5 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tasak főzés nélküli csokoládés pudingpor
1 tasak főzés nélküli vaníliás pudingpor
1 tasak főzés nélküli puncs pudingpor
elkészítés
A margarint, porcukrot és vaníliát kikeverjük, majd összedolgozzuk a liszttel.
Ezután három részre osztjuk, és beledolgozzuk a pudingport. Majd a három gombóc tésztát lefedjük, és kb. 1 órára hidegre tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd az egyik gombóc tésztát elővesszük, és 11 grammos kis golyókat formálunk belőle, ezután egy villa segítségével kissé ellapítva mintát nyomunk a tetejére.
Majd a tepsibe rakjuk kissé távol egymástól, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
A másik két gombóccal is így járunk el. Vigyázzunk, nehogy kiszáradjon, amikor az alja kezd színeződni, akkor már készen is van. Jó tanács: az összes tésztát előre nem érdemes kivenni a hűtőből, mert túlságosan meglágyul és szétterül a sütésnél.
sütési hőfok: 180°C
Link |
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2018. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
45 db bejegyzés |
e év: |
802 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1576
- e Hét: 4443
- e Hónap: 10815
- e Év: 61606
|
|
|