Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Krumplilángos amit csak a borsodiak ismernek
  2018-11-18 15:14:45, vasárnap
 
 



Hozzávalók
1 kg krumpli,
30-40 dkg liszt,
só,
olaj.
Elkészítés
A krumplit hámozd meg, majd sós vízben főzd meg. Krumplinyomó segítségével törd össze, picit sózd meg, majd hagyd langyosra kihűlni. Szórd hozzá a liszt felét, és kezdd el összegyúrni.

Addig adagold hozzá a megmaradt lisztet, amíg szépen összeáll, és rugalmas, de nem tapad a tészta. Tulajdonképpen olyan tésztát kell kapni, mintha derelyét vagy gombócot csinálnál.
Ha összegyúrtad, sodord rúd alakúra, karikázd fel a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki a karikákat egészen vékonyra.

A palacsintasütőt kend meg olajjal, hevítsd fel, és mintha palacsintát készítenél, süsd ki a krumplilángosokat. Ízlésed szerint az olajat akár fokhagymával is ízesítheted.

Nagymamám is így készítette, ő is mindig megkente kacsazsírral, vagy libazsírral!

Forrás - A receptet elkészítette és fotózta: Madarasiné Száraz Ilona



 
 
0 komment , kategória:  EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE  
Nagyi receptje: levesben főtt töltelék
  2018-11-18 15:01:07, vasárnap
 
  Magát a főtt tölteléket és a receptjét csak azért írtam le, mert mi már azon a kérdésen is meglepődtünk, amit az Unokaöcsénk lagzijában tettek fel a debreceni rokonok, hogy mi az a töltelék? ??? Megállt a villa a kezünkben! Ezt ki nem ismeri? És részletesen el kellett magyarázni, miből és hogyan készül; hogy kóstolják meg nyugodtan, nagyon finom; aminek a vége az lett, hogy egy tányérkával még kértünk a konyháról, mert azt mondták, ez volt a legjobb valami, amit eddig ettek :)))



Töltelék:
- 6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez
- 2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek
- 1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
- 6 egész tojást
- sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez;

összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),,
vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga lenne -így sem megy szét),
és a levesbe teszem a főzési idő felénél.
Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.
Ezek a csomagok kb.egy-másfél órát is el szoktak tölteni
a levesben, attól függően, hogy mekkora a mennyiség.
Amihez/amivel pedig együtt esszük, a leves utáni hús,
krumpli, zöldségek + savanyúság.

Forrás: csontnelkul.blogspot.hu



 
 
0 komment , kategória:  EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE  
Pudingos keksz
  2018-11-18 11:36:12, vasárnap
 
  Régóta szemeztem ezzel a recepttel a Sütigyár oldalán. Nagyon tetszett, mert gyors és egyszerű. Kipróbáltam és nem bántam meg! Nagyon finom, omlós, napokig eláll.

Én vaníliás tésztát készítettem, elfeleztem és kakaóport tettem bele. Ismerőseim különböző ízű pudingporokkal is elkészítették már.

hozzávalók / 4 adag
25 dkg margarin (puha)
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg finomliszt
100 g pudingpor (vaníliás vagy csokoládés ízlés szerint)

elkészítés
Összedolgozzuk az anyagokat.
Golyókat formázunk, tepsire rakjuk, villával megnyomjuk és 200 fokon pár perc alatt megsütjük.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés

2 - változat
Nagyon finom, mutatós rágcsálni való.

hozzávalók / 4 adag
37.5 dkg puha margarin
37.5 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tasak főzés nélküli csokoládés pudingpor
1 tasak főzés nélküli vaníliás pudingpor
1 tasak főzés nélküli puncs pudingpor

elkészítés
A margarint, porcukrot és vaníliát kikeverjük, majd összedolgozzuk a liszttel.
Ezután három részre osztjuk, és beledolgozzuk a pudingport. Majd a három gombóc tésztát lefedjük, és kb. 1 órára hidegre tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd az egyik gombóc tésztát elővesszük, és 11 grammos kis golyókat formálunk belőle, ezután egy villa segítségével kissé ellapítva mintát nyomunk a tetejére.
Majd a tepsibe rakjuk kissé távol egymástól, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
A másik két gombóccal is így járunk el. Vigyázzunk, nehogy kiszáradjon, amikor az alja kezd színeződni, akkor már készen is van. Jó tanács: az összes tésztát előre nem érdemes kivenni a hűtőből, mert túlságosan meglágyul és szétterül a sütésnél.
sütési hőfok: 180°C

Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 45 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1576
  • e Hét: 4443
  • e Hónap: 10815
  • e Év: 61606
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.