Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Erdő Péter bíboros a NEK római találkozójáról
  2018-11-25 20:03:53, vasárnap
 
  Krisztus a mi odafordulásunkra is szomjazik
2018. november 25. vasárnap 19:59
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok (NEK) Pápai Bizottságának tagjai és nemzeti küldöttei november 8. és 10. között Rómában tanácskoztak. A találkozón Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett. A pápai bizottság római üléséről kérdeztük a főpásztort.
...... .....


Bíboros atya, mi volt az apropója a mostani római találkozónak?
Ez az alkalom a két eucharisztikus kongresszus közötti félidő nagygyűlése volt. Azért hívták meg a világ összes püspöki konferenciájának eucharisztikus kongresszusi megbízottját, hogy számot vessenek az előző kongresszus lelkipásztori hatásaival, és tájékozódjanak a következő kongresszus előkészületéről.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Engedd, hogy Jézus királysága, szeretete gyökeret eresszen s
  2018-11-25 20:00:31, vasárnap
 
  Engedd, hogy Jézus királysága, szeretete gyökeret eresszen szívedben!
Ferenc pápa: Engedd, hogy Jézus királysága, szeretete gyökeret eresszen szívedben!
2018. november 25. vasárnap 18:16
November 25-én is elimádkozta a Szentatya a déli Angelust a szakadó eső ellenére is nagy számban összegyűlt hívőkkel. Elmélkedésében hangsúlyozta, hogy békére, szabadságra és életteljességre lel az, aki elfogadja a szeretet hatalmával uralkodó Jézust élete királyának.
Ferenc pápa beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Pilinszky János a mi királyunkról
  2018-11-25 19:58:20, vasárnap
 
  Krisztus Király ünnepére.. - ,,Király, aki a latrok közé keveredve halt meg"
1921. november 27-én született Pilinszky János. Születésének évfordulójához közeledve, Krisztus Király ünnepén egy 1971-ben az Új Emberben megjelent írását idézzük fel..

A mi Jézusunk
valamennyiünk Jézusa. Örökös ,,testközelben" és kisajátíthatatlanul. Van, aki az Ács Fiának és van, aki - mint az ágrólszakadt, szegény Villon is - Jézushercegnek szólítja. Király, aki a latrok közé keveredve halt meg, és herceg, akinek a vesztőhely havához volt hasonlatos a ,,hermelinje".
Mindig és mindenütt jelen van. Nem ismeri a lehetetlen időpontot. Ott van a hajnali gyors indulásánál, és a késő éjjel befutó vonatok érkezésekor. Az elhagyatott tereken és túlzsúfolt piacokon. Mindenütt lehet találkozni vele, a legszűkebb, sötét folyosón, a kivégzőtelep havában, bármelyik ház vagy udvar bezárt kapujára borulva.
Ki és mikor ismeri föl, hogy jelen van, hogy itt van? A menyasszony a lakodalmas asztal gyertyafényében, vagy az özvegy a síri mécs világosságában? A boldogok, vagy a boldogtalanok? A szegekre aggatott lator, vagy a szívében jó hírrel úton levő vándor? A bűnére redukált elítélt, egyetlen elkövetett tettére ,,visszametszett", kísérleti állatként szorongó fogoly, vagy épp az egyetemes igazságban kitáruló egyén, szent, tudós, művész? - Ki tudja. Azt szoktuk mondani, hogy minden kegyelem, s a kegyelem útjai kiszámíthatatlanok. De ez a ,,kiszámíthatatlanság" isteni. Személy szerint némi tapasztalatom van az ihlet - sokkal kevésbé isteni - szerepéről. Nos: kevés dolgunk kiszámíthatatlanabb az ihletnél, ugyanakkor semmi se megbízhatóbb. Gondolom, hogy akik a kegyelem tapasztalatában élnek, mindannyiunknál nyugodtabbak, s ez a bizonyos ,,kiszámíthatatlansági elem" csak arra jó, hogy alázatukat növelje, vagyis még teljesebb békét teremtsen lelkükben.
Igen, a kegyelem útjai kiszámíthatatlanok, s ugyanakkor a mi Jézusunk mindig és mindenütt jelen van, bizonyosabban, mint katona a posztján, vagy az öreg koldus a templom ajtajában. Jelen van, a leghívebbeknél is hűségesebben. Sokszor egy egész emberi életen keresztül kell várakoznia egyetlen gesztusért, egyetlen mozdulatért, amiről végre - annyi mindenki közül -, végre fölismerjük őt, az örök vándort, az örök ácsorgót, a mindörökre ,,félénk jegyest, isteni szeretőt". A bárányt: szemérmes megváltónkat.

Forrás:Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ausztrália - Jézus a kereszten
  2018-11-25 19:04:26, vasárnap
 
  ...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
2018.11.25. Krisztus királyunk ünnepe.
  2018-11-25 18:28:05, vasárnap
 
  Emlékezés Szent Cecili szűz vértanúra.
S egyben Köszöntés De Angelis kórust és Dobszay Péter orgonistát, akik a szentmise liturgiájában közre működnek.
Idei esztendő utolsó liturgikus vasárnapja.
CHRISTUS VINCIT, CHRISTUS REGNAT, CHRISTUS IMPERAT kezdő ének, melyet a kórus adott elő magyarul- Krisztus győz, Krisztus uralkodik, Krisztus kormányoz

Videó Link

...... ........... ........... ...........



...... ........... ........... ..........



...... ........... .....



...... .............



...... ........... ........... .........


Isten teste és vére
...... ............



...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Mária Völgye Ausztrália!!!
  2018-11-25 13:30:02, vasárnap
 
  Böjte Csaba atya fotói itt láthatók Link  
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Hatvanöt éves az évszázad mérkőzése:
  2018-11-25 13:16:35, vasárnap
 
  nézze vissza a legendás 6:3-at
Képen: az ARANYCSAPAT
...... ..........


Anglia-Magyarország 3:6 (2:4)
London, 1953. november 25.

Wembley Stadion, 105 ezer néző
gólszerzők: Sewell (14.), Mortensen (38.), Ramsey (57.), illetve Hidegkuti (1., 22., 53.), Puskás (25., 29.), Bozsik (50.)

Anglia: Merrick - Ramsey, Wright, Johnston - Eckersley, Dickinson - Taylor, Sewell - Matthews, Mortensen, Robb
szövetségi kapitány: Walter Winterbottom

Magyarország: Grosics (Gellér, 78.) - Buzánszky, Lóránt, Lantos - Bozsik, Zakariás - Budai II, Hidegkuti, Czibor - Kocsis, Puskás
szövetségi kapitány: Sebes Gusztáv

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Sziénai Szent Katalin egyház tanító
  2018-11-25 12:25:29, vasárnap
 
  .......


Ünnepe: Április 29.
Katalin az itáliai Siena városában született 1347-ben, egy kelmefestő 25. gyermekeként. A kislányban már nagyon korán felébredt a vágy az imádságos, szemlélődő élet után. Hat éves korában részesült az első látomásban. 1354-ben titokban szüzességi fogadalmat tett, melynek megtartásáért többször is összetűzésbe került szüleivel, akik férjhez akarták adni. Katalin tizenhat éves korában szülei tudtára adta, hogy inkább elhagyja a szülői házat, de szüzességi fogadalmát nem másítja meg. Ekkor édesapja elfogadta a leány döntését. Katalin nem akart kolostorba lépni és nem is lett soha apáca. Ő a Sienában élő domonkos harmadrendi nővérek, a mantelláták között akarta szolgálni Isten dicsőségét. Jelentkezését a nővérek elutasították (csak özvegyeket vettek fel maguk közé), de Katalin kitartott szándéka mellett, hiszen egy látomásban Szent Domonkostól ígéretet kapott, hogy magára öltheti a Bűnbánó Nővérek ruháját. Végül 1363-ban a nővérek befogadtá
- Szent Mária Magdolnát választotta égi pártfogójának, és az ő példáját követve szülei házában elvonultan, teljes magányban élt, csak a gyóntatójával beszélt, imádkozott és vezekelt. Ettől kezdve a rendkívüli kegyelmek határozták meg életét. 1367-ben Krisztus megjelent Katalinnak és eljegyezte őt: gyűrűt húzott az ujjára, amit senki más nem látott, csak Katalin. 1370-ben részesült a misztikus halál kegyelmében. Ezt követően az Úr kiszólította őt magányából, súlyos betegeket ápolt, olyan szerencsétleneket, akikhez senki sem mert hozzáérni. Ő maga is megkapta a leprát, de csodálatos módon felgyógyult belőle.
- A betegek testi gyógyítása mellett Katalinról ekkor kiderült, hogy lelkiekben is nagyon jó tanácsadó. Egyre többen keresték fel, tanácstalanok, tanulni vágyók. Tanítványi kör alakult ki körülötte. Ellenségei is támadtak ugyanekkor, akik furcsának találták Katalin életvitelét - ekkor már egyetlen eledele az Oltáriszentség volt, halála előtt hat éven más táplálékot nem vett magához. Azzal vádolták, hogy a ,,férfiak dolgába" ártja bele magát. 1374-ben a firenzei általános káptalan elé idézték, hogy megvizsgálják tanítását. A vizsgálat Katalin tanítását kifogástalannak találta, engedélyezték további tevékenységét, és Capuai Raymond domonkos szerzetest rendelték mellé gyóntatónak és lelki vezetőnek Belső késztetésből figyelme ezekben az időkben az egyház problémái felé fordult.
- 1375-ben Pisában kapta meg az Úrtól küldetésének és életének pecsétjét: Krisztus megajándékozta őt stigmáival, melyek Katalin kérésére láthatatlanok maradtak. 1376-ban a firenzeiek kérésére Avignonba ment, hogy a XI. Gerely pápához, akinek 14 levelet írt, hogy visszahívja Rómába. A pápa el is indult Róma felé, és ezzel - Katalin közbenjárására - véget ért a pápák avignoni fogsága. Katalin tárgyalásai először nem hoztak eredményt, de néhány hónap elteltével biztatása és imái hatására a pápa elhagyta Avignont, hogy Rómába utazzon. Katalin kiterjedt levelezést folytatott, uralkodókkal, XI. Gergely pápával és utódjával, VI. Orbán pápával is. Katalin nem tudott írni, leveleit diktálta - egyszerre olykor három-négy írnoknak. Élete végén isteni kegyelemként megkapta az írástudás képességét, de továbbra is diktálta leveleit. A nyugati egyházszakadást (1378) követően Katalin VI. Orbán pápát támogatta, akinek hívására 1379-ben Rómába ment, s haláláig a pápa lelki támasza és tanácsadója volt.
- Életének utolsó két évében diktálta, legtöbbször misztikus elragadtatásban, az isteni gondviselésről szóló művét, a Dialógust. Írásai lenyűgözik olvasójukat. Aki nem tudja, ki a szerző, arra gondol, hogy a szerző filozófus vagy egyházatya, aligha gondolja bárki, hogy egy ,,írástudatlan" sienai polgárleány diktálta ezeket az írásokat. 1461-ben avatta szentté II. Pius pápa, VI. Pál pápa 1970-ben avatta - Avilai Szent Terézzel együtt - egyházdoktorrá. II. János Pál pápa 1999-ben Európa védőszentjévé nyilvánította.
A teológusok, tanítók és a mosónők védőszentje. Segítségét kérik fejfájás, fulladásos és hirtelen halál ellen.
........


Forrás: Magyar kurír

*
Sienában született 1347-ben. Már kisleányként a tökéletesebbre törekedett, és 15 éves korában belépett Szent Domonkos harmadik rendjébe. Az Isten és a felebarát iránti szeretettől égve, a városok közötti békét és egyetértést megerősítette, a pápa jogait és szabadságát védelmezte, és a vallásos élet megújulását mozdította elő. Bölcs tanítással és lelkiséggel teli műveit tollba mondta. Meghalt 1380. április 29-én, Rómában. VI. Pál pápa 1970. október 4-én egyház tanítói címmel díszítette fel.
Nagyobb kép Link
...... ........... ........


Istenünk, aki Szent Katalinban fölgyújtottad a szeretet lángját, melynek erejével átélte az Úr szenvedését és Egyházadat szolgálta; az ő közbenjárására kérünk, engedd, hogy néped, amely részese lett Krisztus szenvedésének, dicsősége megnyilvánulásának is ujjongva örvendhessen!' Amen.
Forrás: Kérj egy imát blogspot oldal
*
A POLGÁRLÁNY, AKI PÁPÁK TANÁCSADÓJA LETT - SIENAI SZENT KATALIN
...... ......


Katalin mosolyával megnyerte az embereket - persze nem magának, hanem Jézusnak. Közbenjárásával, tanácsaival a legszegényebbektől a legrangosabbakig, mindenkinek segített. Egyháztanító, Olaszország védőszentje, Európa társ védőszentje. S ő a haldoklók védőszentje is.
1380 nagyböjtjére Katalin fekvőbeteg lett. Tanítványai tanúsága szerint iszonyatos kísértéseket szenvedett, az ördögök valósággal tomboltak körülötte, míg végül április 29-én a tercia idején eltávozott égi Vőlegényéhez.
Leírás itt olvasható Link
* *
- Wikipedia oldalon Link

**
Mikor 14. századi kereszténység szégyenletes nagy bajára, az avignoni fogságra hiába kerestek orvosságot fejedelmek és diplomaták, megjelent a színen egy igénytelen apáca Szent Domonkos harmadrendjéből: Szienai Szent Katalin. Megjelenésére simulnak az ellentétek.. Büszke, lázadó városok az ő szavára visszatérnek a pápa hűségére. Közbenjárására megszűnnek fájó interdiktumok és kiközösítések. Megkoronázza művét, mikor rábeszélésére a Szentatya, XI. Gergely pápa 1376-ban visszatér Avignonból az Örök városba. Vége volt a fogságnak.
...... ...........


Katolikus válasz oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Évközi 34. Vasárnap 11.25 Csíksomlyó
  2018-11-25 12:09:09, vasárnap
 
  Krisztus király ünnepe.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 432 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3859
  • e Hét: 10549
  • e Hónap: 23225
  • e Év: 256972
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.