Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Emilie Richards Éden a világvégén
  2018-11-06 20:35:37, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Klasszikus
  2018-11-06 20:12:59, kedd
 
 



Link





Link
 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekesség
  2018-11-06 19:40:58, kedd
 
  ÉRDEKESSÉG A SZŐLŐRŐL


Gondoltad volna, hogy ennyi mindent tud ez a finom gyümölcs? Ismerd meg jobban a fürtök titkait!

1. A szőlőt már 6000 évvel ezelőtt fogyasztották Egyiptomban, ahol Oziristől, a halál és az újjászületés istenétől származtatták ezt a csodás gyümölcsöt.

2.Az ókori görögök az egyik legnagyobb gyógyhatású gyümölcsnek tartották a szőlőt, és számos betegségre alkalmazták.

3.Mózes követői az Ígéret Földjén először egy szőlőfürtöt pillantottak meg.

4.A középkorban szőlőlével gyógyították a szem- és bőrbetegségeket.

5.Magyarországon Mátyás király olyannyira fontosnak tartotta a szőlőtermesztés elterjesztését, hogy adókedvezményt kaptak azok, akik szőlőt telepítettek.

6.Igazi vitaminbomba, B1, B5, és E-vitaminban rendkívül gazdag, káliumtartalma is jelentős.

7.Gyógyhatása szerteágazó:

kiváló vízhajtó
vértisztító
idegerősítő
regenerálja az izmokat
felgyorsítja az anyagcserét
fokozza az epe kiválasztását és ürítését
a bélbetegségekben eredményesen alkalmazható
segít a vesekövek és epekövek megelőzésében
csökkenti a premenstruációs tüneteket
gyulladásgátló
olaja látásjavító
8.Fajtájától függően más-más betegségekre gyógyír: a fehér és a zöld szőlő reumára, vizesedésre, májbetegségekre van jótékony hatással, a kék és fekete szőlő a hurutos megbetegedéseken, a savanyúbb szőlő pedig a hasmenésen segít.

9.Nem jó keverni más gyümölccsel, de még másfajta szőlővel sem.

10.Bizonyos esetekben ellenjavallt: szoptatós kismamáknak, cukorbetegeknek, TBC, asztma, tüdőgyulladás, bélhurut és parlagfű-allergia esetén nem ajánlatos szőlőt fogyasztani.

11.A lábadozó betegek gyógyulását szőlővel segíthetjük, mivel gyulladásgátló hatása mellett a szervezet ellenállóképességét is fokozza.

12.Ha napokig csak szőlőt és gabonafélét fogyasztunk, akkor is hozzájutunk az összes szükséges tápanyaghoz.

13.A fogyókúrát cukortartalma ellenére is segíti, hiszen víz- és rosttartalma rendkívül magas.

14.A vörös és a fekete szőlő nagyon gazdag antioxidáns hatású flavonoidokban, így védi az ereket és segítséget nyújt a tumorok, az érelmeszesedés és a szívkoszorúér-problémák megelőzésében.

15.A vörös és fekete szőlő antioxidáns hatása még a borkészítés során sem csökken jelentősen!

16. Az ún. ,,kontyalávaló" édesbor vagy fojtott must eredetileg teljesen alkoholmentes volt, ezért ajánlották a konty alá, vagyis nők részére.

17.Nemcsak belsőleg, de külsőleg is igazi csodagyümölcs: a bőrre fiatalító, hidratáló, vitalizáló és méregtelenítő hatást gyakorol, az E- és C-vitamin antioxidáns hatását pedig jelentősen túlszárnyalja a vörös szőlő magjából készült kivonat.

18.Ínycsiklandó desszertek alapanyagja: lekvárt, szőlőbefőttet készítenek belőle, kelt tésztába, fánkba, rétesbe is használják.

19.Hússal kombinálva is remek ízélményt ad: a ,,tőtike" szőlőlevelekbe töltött szármás hús, amelyet több vidéken is előszeretettel fogyasztanak.

20.Még méz is készíthető szőlőből, ez a mustméz vagy pekmez - a mustba birsalmát, sütőtököt szeletelnek és mézsűrűségűre főzik.

Nem hiába tartották hát olyan nagy becsben ezt a különleges gyümölcsöt. Akár finom ételek hozzávalójaként, akár önmagában fogyasztjuk, szervezetünk egészségét támogatjuk - külsőleg használva pedig bőrünk szépségéről gondoskodhatunk segítségével. Használd ki te is a természet adományát!



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-11-06 19:32:10, kedd
 
  Görögország

Amely már akkor káosz, a dráma, a tragédia és a demokrácia exportőre volt, amikor a nemzetek többsége még csak a szuvlakiról ismerte, páratlan kincsekkel büszkélkedhet. Földjét a füstködbe burkolózó Athéntól a tengerben sorakozó, szikrázóan napfényes szigetekig ősi örökségek sokasága tarkítja - köztük a világmindenség köldökeként emlegetett delphoi jósda: Délosz megszentelt szigetének ledőlt oszlopcsarnoka. Kréta freskódíszes minószi palotái Szantorinon és Atlantisz maradványai









 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-11-06 19:13:39, kedd
 
  Szent István halála után 3 problémát kell megoldani:
trónviszályok
pogánylázadások
német támadások

A trónviszályok a) István király utódlási gondjai:
István fia, Imre herceg egy vadászatban vadkan áldozata lesz
a következő lehetséges utód Vazul, István unokatestvére
gond: a régi rend híve, hasonlóan nyugat- és egyházellenes, mint Koppány volt
István (vagy Gizella) alkalmatlanná teszi a trónra: "elküldte követét, hogy szúrja ki Vazul szemét, és fülébe forró ólmot öntve süketítse meg"
így István utóda a velencei Orseolo Péter lesz, aki István nővérének fia

Orseolo Péter és Aba Sámuel küzdelme
Péter idegennek számít a magyaroknál, nem is kedveli a magyarokat: "Üvöltő németekkel és fecsegő olaszokkal vetette körül magát..."
a magyarok fellázadnak ellene, a trónt megszerzi Aba Sámuel (István sógora)
Aba Sámuel viszont zsarnok lesz Péter vissza tudja tőle szerezni a trónt a ménfői csatában (1044, Aba Sámuel )
Péter nem tanul a hibáiból a magyarok végleg elkergetik, a trónra Vazul fiait hívják meg (András, Béla, Levente)

Salamon és Béla története: Korona és kard
Vazul fiai közül András testvérének, Bélának ígérte a trónt, mert nem volt fia
gond: Andrásnak váratlanul fia született: Salamon András megszegte ígéretét és Bélát arra kényszerítette, hogy érje be a hercegi címmel: választania kellett a korona (királyság) és a kard (hercegség) között (ha Béla a koronát választotta volna, megölik)
Béla András halála után királlyá koronáztatta magát
Salamon csak Béla halála után lehetett király

A pogánylázadások
A trónviszályok miatti zűrzavarokat a régi rend hívei is megpróbálták kihasználni.
céljuk a pogány hit visszaállítása ,legyilkolják a papokat, kirabolják a templomokat
két nagyobb lázadás:
1046: Vata lázadása (ők ölik meg Gellért püspököt, róla kapta nevét a Gellérthegy)
1060: Vata fia, János lázadása


a lázadó pogányok megölik a papokat, Gellértet letaszítják a pesti hegyről, a kocsi magától Csanádra indul testével.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-11-06 18:56:25, kedd
 
  Ahol Horthy haláláig élt

A II. világháború után emigrációba kényszerülő Horthy Miklós 1948-ban kérte letelepedését Bajorországtól, Svájctól és az Egyesült Államoktól, de érthető okok miatt mindenhol zárt ajtókra talált.

Így maradt Portugália, ahol 1949-ben a fasiszta diktátor Salazar örömmel, tárt karokkal fogadta.

Lakóhelye - egészen 1957-ben bekövetkezett haláláig - a csodás tengerparti üdülőhely Estoril lett, a festői, Lisszabon melletti kisváros. A képen látható villában lakott feleségével, amely az ablakok díszítésé alapján is látható, hogy jelenleg óvodaként működik.





Tudta, hogy António de Oliveira Salazar 1932-től egészen 1968-ig Portugália diktátora volt? Estado Novo néven illetik az általa létrehozott autoriter (tekintélyelvű) diktatúrát, amely párhuzamosan a német, olasz és spanyol hasonló rendszerekkel egy időben alakult ki. A két világháború között jött létre és a következő 50 évben meghatározta Portugália államberendezkedését.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-11-06 18:50:08, kedd
 
  Az Atlanti-óceán csapdája
A különleges hangulatú városok mellett csodaszép, változatos tengerpart és hívogató nagy kékség várja a Portugáliába látogatókat. Az óceán minden turistát megbabonáz és ösztönösen indulnak is egy kellemes úszás reményében a víz felé.

Ekkor éri az első meglepetés őket, s rögtön tudatosul is bennük, hogy ebből csak megmártózás lesz! Hiszen az Atlanti-óceán hideg és egy két északi nép képviselőitől eltekintve nincs senki sem a vízben.

A portugálok épp ezért tökélyre fejlesztették a parton állás, bungalókban fekvés, napozás művészetét és egy-egy mosollyal veszik tudomásul, ha egy túl bátor turista betéved, hangos sziszegések kíséretében a nyár végére is csak 18-20 fokra melegedő vízbe.

Igazi békebeli, Agatha Christie filmekre emlékeztető kis fedett napozók sorakoznak egymás mellett, mértani pontossággal elhelyezve, árnyékot kínálva a kevésbé bátor tengerparti versenyzőknek.





 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-11-06 18:29:21, kedd
 
  Öt fegyver, amellyel a jövő háborúit fogják vívni

Halálsugarak, lézerek, fotontorpedók -ismerősen hangzanak, évekkel, évtizedekkel ezelőtt hallhattunk ezekről a távoli jövőt bemutató tudományos-fantasztikus filmekben. Ám egy jó sci-fi mindig a valóságban gyökerezik. Ezt bizonyítja, hogy a fantázia szülte fegyverek közül ma már nem egy a tesztfázisba is eljutott. Következzen öt olyan fegyver, amelyet eddig csak a moziban láthattunk - természetesen a megszokott szubjektív szempontok alapján válogatva.

Minden Bombák Atyja

Már a neve is félelmetes annak az orosz bombának, melyet a közelmúltban kezdtek el fejleszteni, és a jól csengő Father of All Bombs, azaz Minden Bombák Atyja nevet kapta. A hatalmas olaj-levegő bombát, amely már a tesztfázisba is eljutott, a légierő kapja majd. A próbák során egy Tu-160 "Blackjack" szuperszonikus nehézbombázó vitte a gigantikus bombát a kísérleti terület fölé, ahol az egy hatalmas robbanás után a célpontnak használt négyemeletes épületet szó szerint a földdel tette egyenlővé. A katonai szakértők úgy vélik, ez lesz a világ legnagyobb nem nukleáris robbanószerkezete. A gigantikus fegyver az olaj-levegő bombák, más néven aeroszolbombák csoportjába tartozik, melyek általában két szakaszban robbannak fel: először egy kis robbanás szétpermetezi a bombában tárolt üzemanyagot, így létrehoz egy robbanóanyag-felhőt, majd begyújtja azt, így fejtve ki teljes rombolóhatását.

Minden Bombák Anyja

Nemcsak apjuk, anyjuk is van a bombáknak, legalábbis a ,,becenevük" alapján. A bombák anyját az Egyesült Államokban készítették, nevének rövidített változata MOAB, amely a Massive Ordnance Air Burst rövidítése - innen származik a Mother Of All Bombs, vagyis Minden Bombák Anyja elnevezés is. Ezt a bombát speciális MC-130 repülőgépekről dobják le és a levegőben robbantják fel. Műholdas irányítású, amivel igen pontosan lehet célba juttatni nagy magasságról is, jóval a csöves légelhárító fegyverek hatótávolságán kívülről. Áramvonalas kialakítású, és vezérsíkokkal is felszerelték. Hatóanyagáról különböző tudósítások jelentek meg. Egyesek szerint ammónium-nitrát és alumíniumpor keveréke, mások szerint annál erősebb robbanóanyag, ismét más források szerint valamilyen aeroszol. Hatóereje mindenesetre kétszáz méteres körzetben elegendő tankok és felszíni megerősített fedezékek megsemmisítésére, s természetesen nagy területen halálos az élőerőre. Robbanásakor száraz időben a felfelé húzó, majd szétterülő égéstermék atomrobbanáshoz hasonló gombafelhőt hoz létre. Hanghatása is ahhoz hasonló, az amerikaiak azt remélik, hogy az ellenséges katonák már a hírére megadják magukat



Életre kelt fantázia - a lézerfegyver

A korai sci-fik népszerű fegyverei voltak a lézersugarakkal tüzelő pisztolyok/puskák, nem beszélve az örök kedvencről, a lézerkardról. Az Egyesült Államok légiereje pedig már csak karnyújtásra van attól, hogy egy valódi, működő és hatékony légi lézerfegyverrel, vagyis ABL-lel (Airborne Laser) lássa el állományát, amelyet a szakértők rendkívül ígéretes konstrukciónak vélnek. Közel egy évtizedes fejlesztés után már a próbaköröknél tartanak a technikusok. Az ABL-rendszert ballisztikus rakéták megsemmisítésére tervezték egy sok megawattos lézersugár segítségével, ami a fény sebességével szel át nagy távolságokat. A nagy energiájú sugár, ami nagyjából egy kosárlabda átmérőjével rendelkezik, addig hevíti a rakéta falát, amíg az szerkezetileg meg nem hibásodik és visszazuhan a földre. Ideális esetben a rakétát kilövő területén landol. Az igencsak méretes fegyvert egy átalakított Boeing 747-400F hordozza, melyben helyet kapott egy nagy energiájú oxigén-jód kémiai lézer, egy kifinomult sugárirányító rendszer "deformálható" tükrökkel, amik pontos célzást és tüzelést tesznek lehetővé a légköri zavarokon keresztül is, valamint egy hadműveleti központ, ahol folyamatosan nyomon követik és meghatározzák a lehetséges célpontokat. A gyártó szerint ez a nem mindennapi fegyver egyetlen feltöltéssel akár negyven rakétát is képes lesz megsemmisíteni



Bárhol, bármikor lecsaphat...

A Pentagon nem kisebb célt tűzött ki a tervezők elé, mint létrehozni egy olyan hiperszonikus robotrepülőgépet, amely az USA területéről indítva két óra alatt a Föld bármely pontjára csapást mérhet. Az elvárások alapján a robotrepülőnek fel kell tudni szállnia bármelyik hagyományos kifutópályáról, ötezer-ötszáz kilogrammnyi hasznos terhet, azaz bombákat vagy rakétákat juttatva célba. Ez a képesség felszabadítaná az Egyesült Államokat az előretolt támaszpontoktól való függéstől, képessé téve arra, hogy azonnal és döntő mértékben reagáljon a destabilizációra vagy az ellenséges országok és a terrorszervezetek fenyegetést jelentő akcióira - fogalmazták meg a katonai szakértők. A Fejlett Védelmi Kutatások Ügynöksége, a DARPA mérnökei azt jósolják, húsz évet vesz igénybe a hiperszonikus cirkálóeszköz technológiájának kifejlesztése, ami több mint tizennégyezer kilométeres távra lenne képes eljuttatni a hadianyagokat


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-11-06 18:01:43, kedd
 
  A Gyilkos-tó legendája





Élt valamikor Gyergyó környékén egy csodaszép lány, Fazekas Eszter. Haja kökényfekete volt, szeme szürkészöld, alakja, mint a szélben hajladozó büszke jegenye. Egy napsütéses júliusi délelőtt Eszter elment a szentmiklósi vásárba. Ott találkozott egy olyan daliás legénnyel, aki két karjának szorításával kipréselte a medvéből a szuszt, és aki a legszívhezszólóbban furulyázott az egész környéken, de tudott házat ezermesterkedni és szekeret faragni is. Ahogy a szemük összevillant - és mert a szerelem hirtelen jön, és szíven üt, mint a villám - megszerették egymást. A fiú égszínkék selyemkendőt vásárolt Eszternek a tükrös pogácsa mellé és megkérte, hogy legyen a mátkája. Az esküvőre nem kerülhetett sor, mert a legényt elvitték katonának. A lány hűségesen várta kedvesét. Esténként, amikor a nap a hegyek mögé ereszkedett, agyagkorsójával kiment a fenyvesek alá a csobogóhoz és ott sóvárgott órákon át szíve választottja után. Még a közeli hegyeknek is meglágyult a szíve a sóhajtozásaitól, fájdalmas szép énekétől. Történt azonban egyik vasárnap délután, hogy meglátta Esztert arra jártában egy zsiványvezér. Nyergébe kapta a gyönyörű lányt és elvágtatott vele, mint a szélvész a Kis-Cohárdhoz, az ezerarcú sziklák közé, ahol tanyája volt. Aranyát, ezüstjét ígérte Eszternek, gyémántos palotát akart építeni, csakhogy megszeresse. A fiatal lány nem viszonozta a zsivány szerelmét. Régi mátkáját várta vissza, amikor felkelt a nap, és akkor is, amikor lehunyta szemét a világ. Ennek láttán feldühödött a zsivány és kényszeríteni akarta Esztert, hogy legyen a felesége. Eszter a néma szemtanúkhoz, a hegyekhez kiáltott segítségért. Sikolyát megértették a sziklák és ezen a júliusi éjszakán eget-földet rázó mennydörgéssel válaszoltak. Zuhogott az eső, a cikázó villámok megvilágították a koromsötét éjszakát. Hajnaltájban hatalmas robajjal óriási szikladarabok zuhantak a mélybe, és az iszonyatos földindulás maga alá temetett mindent, a lányt, a zsiványt, sőt meg a pásztort is nyájastól, aki a szembe levő hegyoldalban legeltetett. Július utolsó vasárnapjának hajnalán, a nap első aranyló sugarai bevilágították a sziklákkal borított vidéket. A völgyet, ahol tegnap még kristálytiszta vizével a Vereskő-patak csobogott, teljesen elzárta a leomlott hegyoldal. Amikor a megáradt patakok zavaros vize elérte a sziklagát tetejét, megfojtotta a füveket, bokrokat és megölte a fákat. A keskeny völgy helyén tó keletkezett, amelynek vizéből máig is kiállnak a fenyőerdő maradványai. A környék pásztorai Gyilkos-tónak nevezték el ezt a tavat. Így lett a hegy halálából, az élet vize. Ha napsütésben belenézel a tó vizébe, Eszter szürkészöld szemei tekintenek szelíden vissza.







Link(2018) A Föld rejtélyes oldala - Az Erdélyi gyilkostó titka
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép napot mindenkinek!
  2018-11-06 08:43:19, kedd
 
  Végleg vége: lehűlés és ködök!
Hihetetlenül elhúzódott ez a nyárias időszak, az ország nagy részén extrém meleg maradt az idő november elejére is. De ennek most vége! Elköszönhetünk a 20 fokos melegektől.

November elején is sorra dőltek a meleg rekordok, 10-12 fokkal volt melegebb az ilyenkor szokásosnál. A következő napokban viszont megindul egy lehűlési időszak, és végleg el kell köszönnünk a 20 fok feletti hőmérsékletektől. Szerencsére a lehűlés nem gyors, még napokig a novemberi hőmérsékletek felett leszünk, de országszerte jellemzőek lesznek a reggeli ködök, melyek egyes helyeken tartósan is megmaradhatnak.

A ködök kellemetlen meteorgyógyászati hatásaiból már a múlt héten is ízelítőt kaptak elsősorban a Dunántúlon élők, a következő napokban viszont a legtöbb helyen ez fogja a panaszainkat okozni - figyelmeztet Pintér Ferenc gyermekgyógyászat, a Meteor Klinika igazgatója. A nyirkos reggelek pszichésen is megterhelik a szervezetünket, gyakoribb a depresszió, fáradékonyabbak, figyelmetlenebbek vagyunk, az ízületesek panaszai is egyre fokozódnak.





Töltsük meg aranyló élményekkel az őszt
Ősszel utazni nemcsak azért jó, mert kevesebben kirándulnak, de azért is, mert vége a főszezonnak, és kedvezőbb áron tudunk szállásokat foglalni. Az idei év nem szűkölködik hosszú hétvégékben. Legyen szó bel- vagy külföldről, érdemes autóba pattanni, kiszakadni a megszokott hétköznapokból és feltöltődni még a téli hideg előtt. Az időjárást figyelve nem árt, ha becélzol egy jó kis wellness-központot, ahol egy hidegfont sem akadályoz meg a tökéletes kikapcsolódásban!


Az idősebbek bölcsességeit érdemes megfogadni. Vagy legalábbis gondolkozzunk el rajtuk, nehogy később megbánjuk, hogy elfecséreltük az időnket.
Relatív, hogy ki az öreg. A kor relatív, annyi idősek vagyunk, amennyinek érezzük magunkat.
Minden nap ajándék, találjuk meg benne a meglepetést. A napsütést, az esőt, a pillangókat, a havat, a szelet, a fákat, bármit.
A legnagyobb boldogság, ha tudhatjuk, hogy szeretnek azért, amilyenek vagyunk, pontosabban annak ellenére amilyenek vagyunk.

A víz: hidrogén és oxigén vegyülete. Színtelen, szagtalan, íztelen folyékony anyag. Olvadás pontja 0°C, forráspontja 100°C. A víz általánosságban folyékony állapotú, szilárd halmaz állapotában jég, légnemű állapotában gőz. Életünk nem létezhet nélküle, a földi élet alapeleme. Isszuk, esszük, használjuk: tisztálkodásra, mosásra, erőként, szórakozásra. Rácsodálkozunk, mint természeti értékre, élvezzük a látványát. Napjaink egyik legjelentősebb problémája, az ivóvízkészlet fogyása. Természeti kincs, amelyet óvni kötelességünk.
Bolygónk felszínének több mint 70% víz. El se tudjuk képzelni, hányféle fajnak ad otthont, táplálékot, életteret a víz. Mi, emberek is nagyon sokféleképpen használjuk a vizet. A puszta létezésünk is lehetetlen volna nélküle. Néhány napnál tovább nem bírjuk a szomjúságot. A felszínén hajózunk, úszunk, a mélyben búvárkodunk. Használjuk tisztálkodásra, ételek elkészítéséhez. A vízpartok kiváló kikapcsolódási lehetőségeket jelentenek. Nélkülözhetetlen a növénytermesztés számára és az állattartásnál is. Ipari folyamatok is elképzelhetetlenek víz nélkül. Ezért kötelességünk vigyázni vizeinkre! A víz nélkülözhetetlen az élethez, változatos megjelenési formája létezik. Minden korban tisztelet övezte. Sokféle szimbolikus jelentés kapcsolódik hozzá: állandó körforgása a természet rendjének, az örök visszatérésnek szimbóluma. A tiszta forrás a makulátlanság, a hiteles eredet jelképe, aminek a megtalálásához, szembe kell fordulni az árral. A kitartás mintája is: a csepp kivájja a követ, nem erővel, hanem állandó munkával. A víz kitölti a rendelkezésre álló teret, készségesen vegyül minden más dologgal - e tulajdonságaival az alkalmazkodás, és az elfogadás szimbóluma.
A kapcsolódó, sokrétű jelképrendszer ihletet ad költőnek, írónak.
A víz összeköt és elválaszt, megnyugtat és felpezsdít, sima és barátságos, de tomboló és veszedelmes is.

Víz nélkül nincs élet!





Link



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 249 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 25
  • e Hét: 211
  • e Hónap: 6206
  • e Év: 48151
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.