Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Szervezkedőknek, tüntetőknek ajánlom
  2018-12-11 18:39:12, kedd
 
  SZERVEZKEDŐKNEK, TÜNTETŐKNEK FIGYELMÉBE AJÁNLOM:

MAGÁNEMBER - TÁRSADALMI EMBER - NÉP

Megtapasztaltam, hogy a szervezők számára az egyetlen követendő cél: a minden áron való megváltoztatása annak, ami jelenleg van...
*
Nem tagadom, hogy hosszú évek óta én is szeretném a PAKTUM-MENTES társadalmi változást és ezért, a TAHSZ kiáltványának 11 pontjára esküt tettem 2011-ben...
Viszont, mostanra már belátom, hogy ennek a 11 pontnak a megvalósításához NÉP-re lenne szükség.
Méghozzá olyan NÉP-re, amelyiknek emberi tagjai alkalmas EMBERI MINŐSÉGET hordoznak.
Az emberi minőség azért fontos, mert ha valaki embernek ,,hitvány", annak minden tevékenységében megjelenik az ő hitványsága.
Ezt a gondolatot Tamási Árontól olvastam. Ő ezt így fogalmazta meg:

- "Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." (Tamási Áron)
*
Kár tagadni, hogy a KÖZÖSSÉGI EMBER elsősorban MAGÁNEMBER, aki valamilyen (magán)emberi MINŐSÉGET hordoz. Aki MAGÁNEMBER-ként tagja minden további közösségnek: családi- lakóhelyi- (ahol fontos, mint szavazópolgár) munkahelyi- ... stb. a legnagyobb közösség tagjaként TÁRSADALMI emberré válva.
Ebből következik, hogy a MAGÁNEMBERI MINŐSÉG meghatározója a családi- lokálpatrióta- és munkaerői minőségnek, melyek együtt adják azt a TÁRSADALMI MINŐSÉGET, amit egy ország NÉP-ének nevezünk...
*
Lássuk csak, hogy milyen állapotban van mostanság az a NÉP akire hivatkozva szervezkednek, tüntetgetnek?!
*
A NÉP olyan MAGÁNEMBEREK-ből tevődik össze, amelyeknek 3 milliónyi állampolgára jelenleg túlélő üzemmódban vegetál a társadalom peremére taszajtva.
A másik 3 milliónyinyi, pedig egyenlőre haszonélvezője, mint magánember a PAKTUM-BETARTÓ állami rendszernek...
És, mint MAGÁNEMBER, ő sem jelent olyan emberi minőséget, amelyik fel tudná fogni TÁRSADALMI-emberi FELELŐSSÉGÉT és azt az ÉRDEKÉT, ami egy minőségibb társadalmi berendezkedésre- emberibb életformára adna lehetőséget.
*
Ezt tudván, mostanában kezdek beletörődni abba, hogy senkit nem lehet akarata ellenére megváltani!
Viszont, azt is tudom, hogy egy attitűd beállítódásához legalább 10 évre van szüksége egy átlagEMBERnek.
Miután, már a sokadik 10 évet kezdem el a győzködéssel, rájöttem, ha nem akarok valakit AKARATA ELLENÉRE MEGVÁLTANI, "MEGVÁLTOZTATNI", akkor meg kell tudni győzni őt arról, hogy AKARJA azt a változást, ami nem csak őt személy szerint kihozhatja a PAKTUM-BETARTÓK rendszeréből, hanem kisebb-nagyobb közösségének tagjait is, és így végül az egész NÉP-et!!
*
Ehhez a MEGGYŐZÉSHEZ kellene a média, mert a leglepusztultabb településen élő nyomorgók is nézik a tv-t országszerte! És, itt a szórakoztatáson van a hangsúly.
Ezt nem tudtam megértetni Halász Józseffel sem, hogy nem tudományos előadásokon kellene a Szent Korona-eszmét hirdetni, hanem a szent korona szolgálatnak el kellene jutnia minden egyes egyénhez, családhoz és a legföldhözragadtabb létproblémák megoldásában kellene segíteni. És csak úgy mellesleg - nem ártana, ha tudnák az emberek, hogy azok akik segítenek, a Szent Korona-eszme szolgálói!
Ezt elutasította Halász József, mert .... már nem is emlékszem, hogy mit mondott.
*
Jó lenne, ha megértenétek és nem hagynátok figyelmen kívül azt sem, hogy az egyének többsége nem képes elvonatkoztatni attól, amit látnak a képernyőn!?
*
Igen, őket kellene meggyőzni első körben, hiszen, nekik is van szavazati joguk és ők azok, akik ezzel élve túszul ejthetik (mint ahogy az elmúlt 28 évben meg is tették) évekre- évtizedekre azokat, akik már képesek az elvonatkoztatásra.
Mi a csudát várnak a szervezkedők olyan emberektől, akik gyűjteni akartak Gyurcsány fagyoskodó mamájának??!! Akkor, amikor Gyurcsány beszélt Ózdon, meg hasonló, volt gyárvárosban... elhitette hallgatóságával, hogy közülük való kisember, akinek a lakótelepen lakó anyukája úgy takarékoskodik a gázzal, hogy egészen takarékon használja, miközben bizony fázik...
Ezek az emberek oly mértékben képtelenek az elvonatkoztatásra, hogy eszükbe sem jutott, hogy megkérdezzék:
- miért nem segít abból az összeprivatizált milliárdos vagyonából a mamáján!!??
*
Azok meggyőzésével azért nem foglalkozom, akik haszonélvezői a jelenlegi PAKTUM-betartó társadalmi formációnak, mert őket végképpen lehetetlenség meggyőzni arról, hogy a HAZA ÉRDEKÉT mindenek előtt kellene előtérbe helyezni.
*
Mindezeket belátva, úgy érzem: most eljött végre annak az ideje, amiről már oly rég álmodom, hogy mindenki próbálja meg kiépíteni a saját MAGÁNÉLETI HÁTORSZÁGÁT!
Találja meg - ha még eddig nem találta volna meg - a neki rendeltetett szerelmetes duál-párját, akinek OTTHON lehet a lelkében, és akivel összefogva OTTHONT tud teremteni...
Mert az egyedül nem megy!
Vagyis, előbb legyen mindenkinek a MAGÁNÉLETÉBEN egy EMBER, akivel ÖSSZE TUD FOGNI és minőséget hordozó párkapcsolattal minőségi családi életet tud élni.
Ez azért is fontos, mert a családi minőség is meghatározója a társadalmi minőségnek.
No, meg a párjának is vannak barátai, akikkel szintén ÖSSZE LEHET FOGNI és kalákában - egymást segítve létre tudják hozni azt az élő közösséget, amelyikkel természetes az összefogás...
*
Az így kialakult "élő közösségekből" jöhetne létre az a nemzeti összefogás, ami semmilyen más úton-módon nem hozható létre csak erőszakkal és az akkor már megint csak "diktatúra", ami ellen éppenséggel, megpróbálnak szervezkedni.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 178 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 78
  • e Hét: 214
  • e Hónap: 1161
  • e Év: 37102
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.